Hercegovina je bosanska "Kalifornija" koju je Bosna ili ti oni koje si ti u proslom postu zelio poniziti, izdrzavali tu tvoju bosansku "Kaliforniju", tacnije sve i jednu opcinu u zapadnoj, isto kao sto su ih i nakon rata izdrzavali punih deset godina preko politicki fiksne cijene struje koju je EPBIH bio prisiljen isporucivati Aluminijumu. Inace i Mostar ti je bio medju nerazvijenim dok god sarajevski Energoinvest nije istresao 700 miliona dolara ondasnje love za Aluminijum.TrgSolidarnosti wrote:
Ne želim ti dopustit da ikoga vrijedjas. Nego odmah ti kazem izadji iz te mahale i baci malo okom odnosno nemoj ostani u svoj mahali koji kurac ce normalnim ljudima takav nacionalista... Hercegovina je balkanska California i to dobro zapamti. Hercegovina je zemlja koja ima najmanje stanovnika a najvise doprinosi BiH. itd. itd. itd. Nisam hercegovac ali znam objektivno shvatiti neke stvari.. to sto se tebi hercegovci ne svidjaju to je tvoj problem nacionalisto
Nakon rata, tacnije u toku rata i odmah nakon rata, neki se jesu nakrali do zla boga, utajili su garant dvogodisnji drzavni budzet, pa su kao sad se nesto malo digli i kurce se, medjutim nemam ja nista protiv Hercegovine i to je Bosna, volim ja i taj dio, samo ne mogu se sloziti s tobom da Hercegovina najvise doprinosi BiH. Najvise BiH doprinosi BiH dijaspora, vise nego cijela Bosna izveze, nakon toga Sarajevo, pa Tuzla itd. Od deset najvecih kompanija u BiH samo je jedna iz Hercegovine i to Aluminijum, a vecina ostalih su ti firme sa bosnjackih vecinskih podrucja iz Bosne i jedna ili dvije iz sumske Bosne.
Ali zasto mi to u opste ovdje raspravljamo, mene zanima sta je sa onim Ljubusacima Bosnjacima, kako oni prolaze, ima li ih u Ljubuskom ili su svi istjerani/pobijeni? Ako su tamo, da li su zaposleni, da li imaju sansu raditi u opcinskoj ili kantonalnoj administraciji, jesu li slobodni, da li im djeca se obrazuju na bosanskom jeziku, da li su prisiljeni ulaziti na sporedni ulaz kao crnci u Misisipiju u 60tim proslog stoljeca itd? To je bitno, a jeb'o taj tvoj fasizam.