Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredinama

Damir_5

#1 Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredinama

Post by Damir_5 »

Evo ovako, znamo napamet kakav je status nebosnjaka u sredinama koje su po Daytonu pripale Bosnjacima, manje vise radi se o dobrom polozaju nebosnjaka u tim sredinama, mozda nije idealno, ali jeste daleko najbolje u BiH, tacnije nebosnjak u sredinama koje su po Daytonu pripale Bosnjacima moze sebi naci i posao (kazu da pola Istocnog Sarajeva radi u Sarajevu), moze biti na najvisim funkcijama i drzavnim i svakakvim, imamo dosta primjera o tome, nebosnjak moze u pola Sarajeva imati investiciju s kojom ce zaraditi pare, niko ne glada kako se zove i takvih primjera ima tucet, medjutim kakvo je stanje sa nesrbima i nerhvatima u sredinama koje su po fasistickoj daytonskoj podjeli pripale Srbima i Hrvatima, kakav je status tamo nesrba i nerhvata, da li oni mogu zauzimati najvise drzavne, kantonalne, opcinske i ine funkcije, da li oni mogu sad recimo otici u pola Bluke i investirati lovu i zaraditi tamo, da li isto mogu uraditi u Neumu recimo ili je status nesrba i nerhvata u tim sredinama i dalje opisiv kao apartheid status, gdje nesrbi i nehrvati imaju status koji nije dostajan covjeka, gdje su totalno potlaceni, ako vec nisu istrijebljeni ili asimilairani sa tih podrucja.

Znaci kad budemo u raspravi, volio bih konrektne primjere recimo osobe XXXX koji nije Srbin ili nije Hrvat, da obavlja visoku funkciju u sredinama koje su po Daytonu pripale Srbima i Hrvatima ili osobe XXX koja nije Srbin ili Hrvat da slobodno investira u sredinama koje su po Daytonu pripale Srbima i Hrvatima i da nema nikakvih problema tamo investirati i zaraditi, mislim iskljucivo iz razloga sto nema srpsko ili hrvatsko ime i prezime.
prusko

#2 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by prusko »

Ono što je srpsko - samo je srpsko. Ono što je hrvatsko - samo je hrvatsko. Ono što je bošnjačko - to je svačija prćija... Tako je vazda bilo i sa ovakvim narodom kakav imamo - uvijek će i biti...
Ostali smo bez identiteta, samopoštovanja, davno smo izgubili i obraz i ponos... A to nebošnjaci masno koriste...

Bošnjaci u RS i nezvaničnoj HZHB žive užasno, da užasnije ne može ... Ne mogu dobiti posao, ako ga sami ne stvore, stalno žive u strahu kada će im "komšije" sa nožem pokucati na vrata... Kad ih napadnu onda je to "incident"... Nema za njih zaštite od policijskog zlostavljanja i ni od čega ... Nema NVO-a da ih štite ni ljevičara da viču fašizam, fašizam...

Kad se Bošnjaci brane onda je to za naše ljevičare fašizam, a kad Srbi počine genocid, nikom ništa ... O njima ne pričaju dan i noć...Samo nas vrijeđaju i progone...

Bošnjaci su i u Sarajevu ugroženi, a možeš misliti šta je po RS-i HZHB...
Damir_5

#3 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by Damir_5 »

prusko wrote:Ono što je srpsko - samo je srpsko. Ono što je hrvatsko - samo je hrvatsko. Ono što je bošnjačko - to je svačija prćija... Tako je vazda bilo i sa ovakvim narodom kakav imamo - uvijek će i biti...
Ostali smo bez identiteta, samopoštovanja, davno smo izgubili i obraz i ponos... A to nebošnjaci masno koriste...

Bošnjaci u RS i nezvaničnoj HZHB žive užasno, da užasnije ne može ... Ne mogu dobiti posao, ako ga sami ne stvore, stalno žive u strahu kada će im "komšije" sa nožem pokucati na vrata... Kad ih napadnu onda je to "incident"... Nema za njih zaštite od policijskog zlostavljanja i ni od čega ... Nema NVO-a da ih štite ni ljevičara da viču fašizam, fašizam...

Kad se Bošnjaci brane onda je to za naše ljevičare fašizam, a kad Srbi počine genocid, nikom ništa ... O njima ne pričaju dan i noć...Samo nas vrijeđaju i progone...

Tu smo da to i raspravimo, zato sam i otvorio ovu temu, da vidimo na konkretnim primjerima kako je nesrbima i nerhvatima tamo gdje vladaju Srbi i Hrvati, a molim Jugose, Sorosevce, fasiste sa golubom u rukama i ekipu da se aktivno ukljuce u raspravu o polozaju nesrba i nehrvata u sredinama koje su po fasistickoj daytonskoj teritorijalnoj podjeli "pripale" bekrijama u Srba i Hrvata.

Samo nesto sumnjam da ova tema nece biti medju njima tako popularna kao kad treba "pljuvati" po Bosnjacima, ali tema je tu da i to testiramo.
drndalo

#4 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by drndalo »

Ne znam zasto si iskljucio nebosnjake u "bosnjackim" sredinama iz rasprave...

Na osnovu ex-teritorijalnosti drzavnih institucija koje su sticajem okolnosti u SA, te time sto ljudi "drugih" porijekla rade u SA na osnovu nacionalnog pariteta, izvlacis zakljucak da si ti ugrozen, a oni povlasteni ? Ubijedi me da bi da nije tako, npr. Sreten Lukic iz npr. Rogatice nasao posao u npr. BH Telecom-u u SA, puno lakse nego Zijad Fatic ili npr. Franjo Matic u MTel-u? Pa na osnovu teritorijalnosti nekih Ministarstava u Mostaru (zapadnom) a gdje radi neki Mujo, izvucemo zakljucak da "bosnjak" lakse nalazi posao u Z. Mostaru, nego neki Ivica u Istocnom, ali gdje nema Ministarstava... Ima i u BL u drzavnim institucijama zaposlenih "onih anamo", ali to ne znaci automatski da je Hrvatima i Bosnjacima lako naci posao, u npr. Upravi za ind. oporezivanje, direkciji za civ. avijaciju, itd...

Koliko je "stranih" zaposljeno u "demokratski" privatiziranim firmama ? I u SA, i drugdje... Npr. u Pivari...

Statisticki ti postavka ne valja od starta, i ne moze nikakve pametne zakljucke donijeti, ma sta mi licno mislili o pravima "drugih i trecih", na teritoriji "prvih"...
Last edited by drndalo on 03/03/2013 18:30, edited 1 time in total.
JohnnyS

#5 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by JohnnyS »

Ako smijem primjetiti, dosta Bošnjaka radi u onih 26% Mostara (a Srednja Bosna prazna, da preduhitrim "pravog" hercegovca) što se kolokvijalno naziva zapadna obala... To što ih nema zaposlenih u Grudama nije posebno čudno kad nema Bošnjaka koji tamo žive... Kakvo je stanje s investiranjem ne bih znao sa sigurnošću reći.
prusko

#6 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by prusko »

Divljački napadi na Bošnjake povratnike u RS nisu prestali ni 2012 godine...
To ne zanima nikoga - a da je neko nebošnjake u Sarajevu ili miješani brak krivo pogledao, ili im šta rekao, vriskali bi oni što viču SaraJOVO...

Evo linka ...

http://bosniagenocide.wordpress.com/201 ... rebrenicu/
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by PipiDugaDevetka »

Podigao sam skoro istovremeno temu onog ekavca ,,NIJE VRIJEME ZA ĆUTANJE'', pa prenosim šta sam napisao:
PipiDugaDevetka wrote:NaStranu to što je otvarač teme odnekud iz Srbije, fakat moramo reći šta hoćemo, šta nas boli,...tišti, šta to nije uredu u državi Bosni i Hercegovini?

Evo recimo, hoćemo da entitet Republika srpska promijeni ime,....Nikako mi nije jasno da nema protesta u vezi sa ovim. :?:

Svi šute i trpe!

Kako mogu trpiti nepravdu u, recimo Prijedoru, gdje građani ne mogu (zabranjno im) obilježiti Dan kada su svi neSrbi morali nositi oznaku na sebi da su neSrbi.
sinuhe

#8 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by sinuhe »

Malo ima Bosnjaka u BL, ali ima poneki i u policiji a i Dodik ima svoje ministre na prvi pogled Bosnjake i Hrvate mada oni su mislim prije Jugosloveni pa im dobro dodje koja para na konto imena :D
Ima i studenata nesrba u BL.
Damir_5

#9 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by Damir_5 »

drndalo wrote:Ne znam zasto si iskljucio nebosnjake u "bosnjackim" sredinama iz rasprave...
O polozaju nebosnjaka u Sarajevu smo culi dosta, generalno, status im je daleko najbolji u BiH, imaju sansu da se zaposle ne samo u drzavnoj firmi, nego i u administraciji grada, kantona itd i to na najvisim funkcijama, a i kazu da pola Istocnog Sarajeva radi u Sarajevu i zauzimaju radna mjesta federalcima, dok istovremeno glasaju za sumske partije, sumske kandidate i placaju sumskoj porez. Medjutim ne bjezim od rasprave u vezi toga, samo nije tema, tema je ova:
Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredinama
Nemamo cesto priliku raspravljati o tome, cak naprotiv, te teme kao da su zabranjene u javnom zivotu BiH, zato evo nam prilike da o tome protabirimo koju i ovdje. Drugim rijecima, doslo doba da se "ljubav" proba, dragi moji.
Mrchak

#10 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by Mrchak »

U Srebrenici Bosnjaci vladaju nad Srbima. Rezultat - potpuna diskriminacija srpskog naroda: stanovi se grade samo za Bosnjake, dizu se spomenici samo bosnjackim zrtvama, na sve nacine se sabotira gradnja bilo kakvog objekta koji asocira na Srbe i na sve nacine se Srbima salje poruka da nisu dobrodosli u sopstvenom gradu.

To je samo mali pokazatelj kakav bi rezim terora i aparthejda Bosnjaci zaveli u BiH pod njihovom hegemonijom, odnosno kako Bosnjaci to zovu - "gradjanska BiH". Naravno kad kazem Bosnjaci, ne mislim na ceo narod. Svakako ima dosta ljudi koji stvarno zele neki sistem ravnopravnosti i nisu ni svesni koliko se iza takvih predloga u stvari krije bosnjacka verzija Seseljeve politike.
drndalo

#11 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by drndalo »

A ja ti kazem da su to teme koje kada se odvoje kako si ih ti odvojio, izvlace netacne zaklucke... 1/2 Ist. Sarajeva, koje radi u SA su ipak vecinom u "drzavnim" institucijama na osnovu nacionalnog balansa, ma sta ti o tome mislio...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by PipiDugaDevetka »

Mrchak wrote:U Srebrenici Bosnjaci vladaju nad Srbima. Rezultat - potpuna diskriminacija srpskog naroda: stanovi se grade samo za Bosnjake, dizu se spomenici samo bosnjackim zrtvama, na sve nacine se sabotira gradnja bilo kakvog objekta koji asocira na Srbe i na sve nacine se Srbima salje poruka da nisu dobrodosli u sopstvenom gradu.

To je samo mali pokazatelj kakav bi rezim terora i aparthejda Bosnjaci zaveli u BiH pod njihovom hegemonijom, odnosno kako Bosnjaci to zovu - "gradjanska BiH". Naravno kad kazem Bosnjaci, ne mislim na ceo narod. Svakako ima dosta ljudi koji stvarno zele neki sistem ravnopravnosti i nisu ni svesni koliko se iza takvih predloga u stvari krije bosnjacka verzija Seseljeve politike.
Diskusija ti je izvan teme, ali samo da priupitam ko to koči obnovu banje ''Crni guber'', koja se obnavlja uz pomoć i pod liderstvom USAID-a?
Mrchak

#13 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by Mrchak »

PipiDugaDevetka wrote:
Mrchak wrote:U Srebrenici Bosnjaci vladaju nad Srbima. Rezultat - potpuna diskriminacija srpskog naroda: stanovi se grade samo za Bosnjake, dizu se spomenici samo bosnjackim zrtvama, na sve nacine se sabotira gradnja bilo kakvog objekta koji asocira na Srbe i na sve nacine se Srbima salje poruka da nisu dobrodosli u sopstvenom gradu.

Diskusija ti je izvan teme, ali samo da priupitam ko to koči obnovu banje ''Crni guber'', koja se obnavlja uz pomoć i pod liderstvom USAID-a?
Ne bih rekao da je izvan teme. Tema jeste polozaj nesrba i nehrvata, ali po automatizmu podrazumeva i nebosnjake.
Damir_5

#14 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by Damir_5 »

Nije li bas u Srebrenici srpska policija ponistavala nelegalno i protiv zakona povratnicima Bosnjacima prijavu boravka, sto je i krsenje aneksa 7. daytonskog sporazuma?
MUP RS poništava prijave prebivališta onima čiji je jedini dom u Srebrenici

Ministarstvo unutarnjih poslova RS, odnosno Policijska stanica u Srebrenici, nastavlja nezakonitu praksu i poništava prijave prebivališta i lične dokumente građanima nesrpske nacionalnosti u tom gradu, bez obzira na to što se radi čak i o ljudima koji su rođeni u tom gradu, obnovili svoja imanja i žele da njihovo mjesto prebivališta bude njihova rodna kuća.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-rs-p ... /130218106
Znaci to sto si napisao, to jednostavno nije tacno. U Srebrenici jos uvijek nesrbi imaju slican status kao Jevreji u Ausvicu za vrijeme II svj. rata. Dobro nema onih zvijezda na rukama, nema istetoviranih brojeva i gasnih komora, ali srpska policija genocid u Srebrenici provodi na alternativni i mirnodopski nacin, administrativno-policijskim fasizmom. Ja sam uvjeren da bi i Hitelrovci na identican mirnodopski nacin nastavili svoj fasizam prema Jevrejima da su to bili u prilici nakon II svj. rata kao velikosrpska ekipa danas.
Last edited by Damir_5 on 03/03/2013 19:05, edited 1 time in total.
%tacno*

#15 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by %tacno* »

drndalo wrote:Ne znam zasto si iskljucio nebosnjake u "bosnjackim" sredinama iz rasprave...
pogledaj svaku odjavnu spicu na bilo kojoj televiziji pa ce ti biti jasnije a ono sto se ne vidi mozes naci na platnim spiskovima raznih ministarstava, opstina i drugih institucija, ...
Damir_5

#16 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by Damir_5 »

Mrchak wrote: Ne bih rekao da je izvan teme. Tema jeste polozaj nesrba i nehrvata, ali po automatizmu podrazumeva i nebosnjake.
Ne, iz pouzdanih izvora znam da kod autora teme nema nikakvog automatizma i da je tema iskljucivo i jedino o polozaju nesrba i nerhvata u sredinama koje su po daytonskoj fasistickoj podjeli pripale "Srbima" i Hrvatima". Inace da u Bosni tog automatizma ima na terenu, ili bi nam bilo svima bolje ili bi nam bilo svima gore, jer bi se onda status nebosnjaka u Sarajevu vagao sa statusom Bosnjaka u Grudama, Neumu, Bluci itd. Medjutim svi znamo da je status nebosnjaka u Sarajevu maltene bogovski i da su zasticeni kao medo, a da Bosnjaci u Grudama, Neumu, Bluci itd, imaju status koji je najbolje opisiv kao aprtheidski status, sto znaci ama bas sve i jedno pravo im je skrseno i nedozvoljeno, tacnije Bosnjaci nemaju tamo nikakva prava. Sto znaci nema automatizma cak ni u praksi.
drndalo

#17 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by drndalo »

@Damire

Koliko si cesto u BL, Grudama, Neumu ? Koliko ljudi znas licno ? I poredjenje ti je sasvim :-), OK je za BL, ali za Neum i Grude, Citluk... :roll:

Koliko tamo uopste ima ikoga ko nije HDZ, a ne Hrvat ? O cemu pricamo...? Veliki grad mora imati drugacije uzuse, posebno Glavni grad, ili onaj koji pretenduje da to bude... O zasticenosti "drugih" u SA i dalje mozes samo sanjati, da im je malo bolje nego drugima drugdje, jeste, ali ne bas toliko koliko bi ti volio da jeste...

Ne odgovori mi nista o kolicini "drugih i trecih" zaposlenih u "oslobodjenim" firmama ? A da nisu iako se "drugacije" zovu rodbina onih koji su ih privatizirali ?
%tacno* wrote:
pogledaj svaku odjavnu spicu na bilo kojoj televiziji pa ce ti biti jasnije a ono sto se ne vidi mozes naci na platnim spiskovima raznih ministarstava, opstina i drugih institucija, ...
To ti je posljedica Glavnog grada, najveceg poslovnog centra u drzavi, najvise para, sjedista firmi, pa i to ima svoju tezinu... Ti bi znaci vise volio da je Pink TV u BL, i da tamo ima Srbe na odjavnoj spici, nego sto su u SA, i ovdje imaju Srbe na odjavnoj spici ?
Last edited by drndalo on 03/03/2013 19:21, edited 2 times in total.
travnik

#18 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by travnik »

prusko wrote:Ono što je srpsko - samo je srpsko. Ono što je hrvatsko - samo je hrvatsko. Ono što je bošnjačko - to je svačija prćija... Tako je vazda bilo i sa ovakvim narodom kakav imamo - uvijek će i biti...

Koja masa gluposti, laži, dezinformacija i bljuvotina. Sramota! Ispade da se Bošnjaci ne mogu slobodno kretati, ne pale svjetla po noći, čuvaju seoske straže, da ne bi komšije zakrvavljeni očiju napalo ih. Gluposti! Samo u vezi posla, pogledaj koliko Bošnjaka (što je odlično) radi na dijelu općine Vitez - "hrvatski teritorij" (Fis, Economic, Sofa, Best i sl.).
travnik

#19 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by travnik »

Damir_5 wrote:
Mrchak wrote: Ne bih rekao da je izvan teme. Tema jeste polozaj nesrba i nehrvata, ali po automatizmu podrazumeva i nebosnjake.
Ne, iz pouzdanih izvora znam da kod autora teme nema nikakvog automatizma i da je tema iskljucivo i jedino o polozaju nesrba i nerhvata u sredinama koje su po daytonskoj fasistickoj podjeli pripale "Srbima" i Hrvatima". Inace da u Bosni tog automatizma ima na terenu, ili bi nam bilo svima bolje ili bi nam bilo svima gore, jer bi se onda status nebosnjaka u Sarajevu vagao sa statusom Bosnjaka u Grudama, Neumu, Bluci itd. Medjutim svi znamo da je status nebosnjaka u Sarajevu maltene bogovski i da su zasticeni kao medo, a da Bosnjaci u Grudama, Neumu, Bluci itd, imaju status koji je najbolje opisiv kao aprtheidski status, sto znaci ama bas sve i jedno pravo im je skrseno i nedozvoljeno, tacnije Bosnjaci nemaju tamo nikakva prava. Sto znaci nema automatizma cak ni u praksi.

A ja Grude su stara bošnjačka općina, kao što je npr Cazin hrvatska. Pa u Grudama je živilo možda 4-5 nehrvata. Kada već radite poredbe, barem proberite općine.
polovka

#20 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by polovka »

Što ne postaviš to pitanje političkim predstavnicima nesrpskog naroda u RS-u?
Kakav im je status i šta su učinili da ga poprave sem šupljiranja o stvarima koji hljeb ne daju :roll:
Šta je gospodin Enes Suljkanović konkretno uradio na poboljšanju položaja povratničkog stanovništva u RS-u?
Ništa, sem što je uhljebio par svojih kadrovskih potrčkala na državnu sisu, i zaposlio hodzinu ćerku i jednog portira u opštini Doboj :roll:
Izvinjavam se, ali Enesa više interesuju bahanalije sa velikim filantropom i humanistom Obrenom Petrovićem od položaja te kategorije stanovništva.

Nije problem samo u RS-u, ima nešto i sa druge strane :wink:
muzicar_iz_parka

#21 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by muzicar_iz_parka »

polovka wrote:Što ne postaviš to pitanje političkim predstavnicima nesrpskog naroda u RS-u?
Kakav im je status i šta su učinili da ga poprave sem šupljiranja o stvarima koji hljeb ne daju :roll:
Šta je gospodin Enes Suljkanović konkretno uradio na poboljšanju položaja povratničkog stanovništva u RS-u?
Ništa, sem što je uhljebio par svojih kadrovskih potrčkala na državnu sisu, i zaposlio hodzinu ćerku i jednog portira u opštini Doboj :roll:
Izvinjavam se, ali Enesa više interesuju bahanalije sa velikim filantropom i humanistom Obrenom Petrovićem od položaja te kategorije stanovništva.

Nije problem samo u RS-u, ima nešto i sa druge strane :wink:
Đeš tako, Enes malo malo pa nešto otvara sa Obrenom, vodovode, gradnje puteva, kulturna društva, ne moš reći da je to samo ubleha.
Damir_5

#22 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by Damir_5 »

drndalo wrote:@Damire

Koliko si cesto u BL, Grudama, Neumu ? Koliko ljudi znas licno ? I poredjenje ti je sasvim :-), OK je za BL, ali za Neum i Grude, Citluk...
Drndalo, stvarno si se upeo iz svih petnih zila da mi "drndas" (trolas) temu. Prvo pocinjes pricati o stvarima koje nisu tema, a onda mi se tu hvatas za odredjene gradove koji su mi prvi pali na pamet. Trolas drndalo samo iz zelje da se ne prica o statusu nesrba i nehrvata u sredinama koje su "pripale" Srbima i Hrvatima u Daytonu.

Evo konkretno pitanje, ja sam Damir, Bosnjak i agnostik, ali recimo da se zove Muhamed, da sam Bosnjak i islamski vjernik, ne vehabija, nego onaj pravi istinski vjernik onog naseg dobrog Islama kojeg ste vi pokusali istrijebiti i sad imam pare, hocu da ih ulozim u Bosnu, odlucim se napraviti hotel u Neumu, odem u Neum i trazim na najboljem mjestu parcelu koja se prodaje i kazem im sta zelim, da li cu ja biti odbijen zato sto sam Muhamed ili cu recimo kao onaj iz Sirokog Brijega na Otoci u Sarajevu sto je napravio onu zgradurinu staklenu, moci dobiti dozvolu, napraviti to i uzimati pare. Mislim legalno od turista uzimati pare, ne kao onaj iz Sirokog Brijega koji i nije napravio onu staklenu zgradu, a SH-HS ekipa u vijecu ministara na celu sa Spiricem i Bevandom mu vec iznajmila prostorije za BiH institucije i to za masne pare BH poreskih obveznika?

Ili da li ja mogu biti recimo bog i batina za urbanizam u Bluci, da li ja mogu recimo stopirati gradnju recimo ruskog konzulata u Bluci kako je to onaj Hrvat Ivanisevic to uradio sa turskom ambasadom u Sarajevu?

Naveo sam ti slucaj sa hotelom i Neumom, zato sto su investitori iz Danske prije par godina skoro bili bijeni u Neumu sto su upravo to pokusali, jedino sto su uradili "krivo" je to sto im je predstavnik u Bosni bio Bosnjak koji je znao danski jezik, zapravo on i nije bio u Bosni, on je Bosnjak iz Danske koji radi za tu kompaniju koja se tim bavi sirom svijeta, sefovi mu dali zadatak da obavi posao jer zna jezik, a on umalo da bude bijen, ako ne i vise, sto ne bi iznenadilo.

Citao sam davno o tome, kazu da su HDZ-ovci tog Bosnjaka cak ganjali po Neumu da ga "biju" i da je covjek ni kriv ni duzan pobjegao glavom bez obzira. E sad me zanima, da li je situacija jos uvijek takva ili se tu sta promijenilo?
Last edited by Damir_5 on 03/03/2013 19:37, edited 1 time in total.
%tacno*

#23 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by %tacno* »

drndalo wrote:
%tacno* wrote:
To ti je posljedica Glavnog grada, najveceg poslovnog centra u drzavi, najvise para, sjedista firmi, pa i to ima svoju tezinu... Ti bi znaci vise volio da je Pink TV u BL, i da tamo ima Srbe na odjavnoj spici, nego sto su u SA, i ovdje imaju Srbe na odjavnoj spici ?
ma ne samo sarajevo...
sinuhe

#24 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by sinuhe »

li da li ja mogu biti recimo bog i batina za urbanizam u Bluci, da li ja mogu recimo stopirati gradnju recimo ruskog konzulata u Bluci kako je to onaj Hrvat Ivanisevic to uradio sa turskom ambasadom u Sarajevu?
A ne moze. Tu se mlati dobra para sa tim dozvolama i slicno. Nego zar nije glavni sad u Sarajevu neki Srbin za te stvari?
polovka

#25 Re: Status nesrba i nehrvata u "srpskim" i "hrvatskim" sredi

Post by polovka »

Zaposleni u Sarajevu rade u ZAJEDNIČKIM instuticijama BiH, o tome ko će tamo da radi ne odlučuje kanton, opština, mjesna zajednica.Valjda ti je to bar jasno.
Tamo može da radi i Saša Karadzić ako se o tome dogovore u međustranačim dogovorima.
I to je ono što ti @drndalo objašnjava, i što ne želiš da skontaš(ili nećeš).

Ne boj se, ako imaš pare bićeš rado viđen bilo gdje, miris novca je univerzalan i vole ga jednako i u Grudama, BL i Travniku :wink:

To da ti neko ne da da radiš je glupost.Bit je samo da poguraš pravog čovjeka u pravo vrijeme, a možeš se zvati kako god hoćeš.Ako ne podmitiš dzaba ti i da se zoveš Radovan Mladić :wink:
Locked