Stariji muskarac

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sheilak

#176 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

Emina2333 wrote:E ovako dragi moji, zanima me sta mislite o vezi u kojoj je muskarac stariji 10 godina od zene?

Da li to moze funkcionisati kako treba? :?
uh, na prvu htjedoh reći da može, naravno, ukoliko su oba partnera (dovoljno) zrela, ako se dobro slažu, ako jedno drugo podržavaju, ako se....bla bla bla... i taman da mi izleti i ono legendarno i kičasto da ljubav ne poznaje granice (ni godine), kad me vlastito iskustvo ošamari. ok, ne ono baš vlastito, ali iskustvo iz najbliže porodice. Dakle, moji roditelji, tata stariji od mame 10 godina, onda tetak stariji od tetke 14 godina. u oba slučaja, sa manjim varijacijama, muškarci su se nakon nekog vremena pretvorili u posesivne, ljubomorne control freakove i manipulatore ( s ciljem da potkopaju samopouzdanje svojih supruga). a oba su vrlo obrazovana, no to ih nije spriječilo da se manijački ponašaju, dakle tu otpada pitanje o stupnju obrazovanja koje je neko postavio. ipak, ne želim generalizirati, jer nemoguće je jedno iskustvo proglasiti apsolutnim primjerom. ali ipak sam htjela dati i svoje mišljenje. smatram da je zdrava dobna granica izmedju partnera max. +/- 5 godina, barem za mene.
Zoya

#177 Re: Stariji muskarac

Post by Zoya »

Kakvi stariji, ili isto godiste ili mladji. Prija ta paznja starijeg muskarca u dvadesetim ali se situacija drasticno mijenja kad je zeni trideset + tom nekom cetrdeset+
alkalna_baterija

#178 Re: Stariji muskarac

Post by alkalna_baterija »

Zoya wrote:Kakvi stariji, ili isto godiste ili mladji. Prija ta paznja starijeg muskarca u dvadesetim ali se situacija drasticno mijenja kad je zeni trideset + tom nekom cetrdeset+
:thumbup:
Smajic.smajo

#179 Re: Stariji muskarac

Post by Smajic.smajo »

eki, ma dje to vi mladje nalazite, to bi reko :D
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#180 Re: Stariji muskarac

Post by brad90 »

Zoya wrote:Kakvi stariji, ili isto godiste ili mladji. Prija ta paznja starijeg muskarca u dvadesetim ali se situacija drasticno mijenja kad je zeni trideset + tom nekom cetrdeset+
OD STAROG OROZA NAJBOLJA JE SUPA
kritichar

#181 Re: Stariji muskarac

Post by kritichar »

stigle godine ?
:skoljka: :lol:
amra67

#182 Re: Stariji muskarac

Post by amra67 »

alkalna_baterija wrote:
:thumbup:
sve zavi kako se muskarac brine o sebi.imas muskaraca u 40 tim koji izgledaju bolje nego neko u 20 tim.stvar je do svakog muskarca ili zene kako se odnosi prema zivotu i kako ga primjenjuje..recimo udas se za zgodnog muskarca koji je u 20tim godinama a nakon 10-15 godina on se zapusti.. A oko sebe pogledas sve mladje i ljepse..sta ciniti? Ovako kad nadjes nekog ko je u 30tim godinama dobar znas da ima dobre sanse i da za 10 godina izgleda dobro jer je vec izgradjen kako fizicki tako i psihicki. Za one u 20tim nikad ne znas sta ce od njega biti :-D za koju deceniju :D
sheilak

#183 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

@amra67

hey, pa ti svodiš sve na izgled, na to "kako se neko drži". (a znam šta dobar izgled & držanje vjerovatno implicira :D ) no, mislim da se ne radi o tome, već o stavu starijeg partnera prema mladjem ili o samoj dinamici odnosa. koja se može promijeniti tokom godina, ali mislim da postoji odredjena sklonost ka dominaciji, bilo jednog ili drugog.

@valter

inače bih se složila sa tobom, no, recimo, moj tetak u 2. braku sa osobom približno svojih godina, nije ispoljavao posesivne i dominantne sklonosti, već je svoju suprugu prihvatio kao ravnopravnog partnera. ok, na istom su stupnju obrazovanja (oboje su advokati). ali, evo samo primjer. kada se vjenčao sa mojom tetkom, imao je svoju advokaturu, a ona je bila student Prava. uvijek su scene bile i pitanja nebrojena, kada bi ona izašla sa prijateljima, čak i na popodnevnu kafu, cak i pracenja :lol: :-). a onda ljutnja, durenje, s njegove strane, ponižavanja (*naravno da ćeš položiti ispit, kod tog i tog, on voli lijepe/mlade žene...ili kad si tako obučena, izvući ćeš barem 7*), oduzimajući joj pritom bilo koju mogućnost ličnog napretka, etc. kako rekoh, u drugom braku se ponaša normalno, možda čak i malo premirno, a on (brak) traje već 20ak godina.

takodjer, mama i tata, ljubomorne scene, beskompromisnost (*ja znam bolje*, uz blagi, patronising smiješak), potkopavanje samopozdanja, manipulacije, one suptilne...

ok, dijelom si u pravu i naravno da karakter tu igra veliku ulogu, ali smatram da je sklonost ljubomori, posesivnosti (kao izrazu straha od gubitka partnera), čak i odredjeni oblici mačizma (*ili kako ukrotiti i držati pod kontrolom svoje žensko* :wink: ) u ovakvim odnosima izraženija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#184 Re: Stariji muskarac

Post by Truba »

stariji muškarac...
jel ovo politički korektan izraz
jel to relativno
nekome je 30 staro
a srednjoškolcima je sve preko 20 metuzalemski
MedenoSrce

#185 Re: Stariji muskarac

Post by MedenoSrce »

samo da se slozim sa sheilom ... mladje djevojke imaju razarajuci utjecaj na samopouzdanje starijeg muskarca pa se koristi raznim perfidnim metodama kako ublazio taj strah od napustanja
Ramzess Veliki

#186 Re: Stariji muskarac

Post by Ramzess Veliki »

MedenoSrce wrote:samo da se slozim sa sheilom ... mladje djevojke imaju razarajuci utjecaj na samopouzdanje starijeg muskarca pa se koristi raznim perfidnim metodama kako ublazio taj strah od napustanja
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
... ma samo si recka, đabe si laskaš ... :P
MedenoSrce

#187 Re: Stariji muskarac

Post by MedenoSrce »

Ramzess Veliki wrote:
MedenoSrce wrote:samo da se slozim sa sheilom ... mladje djevojke imaju razarajuci utjecaj na samopouzdanje starijeg muskarca pa se koristi raznim perfidnim metodama kako ublazio taj strah od napustanja
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
... ma samo si recka, đabe si laskaš ... :P

:cry: bas sam tuzna zbog toga :mrgreen:
sheilak

#188 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

valter033 wrote:
Hiljadu ljudi, hiljadu cudi, to je sasvim normalno. Ok, to za tetka izgleda ruzno, iz tvoj perspektive, da li je moguce da je to sasvim benigno u njihovoj vezi, a samo izgleda tako? I za to ljubomoru i posesivnost, da li ti je mama decidno rekla da joj to smeta (?) jer ima dosta zena kojima to godi, jer znaju da im partner time daje do znanja da mu je stalo do osobe. Mislim, jedno je kako to izgleda trecim osobama, a skroz druga stvar kako to izgleda izmedju dvoje ljudi.

Da idemo malo u krajnost, ima zena (i muskaraca, da se razumijemo) koje ne mogu dozivjeti orgazam bez da je neko sakom ne izbije iz cipela, ali doslovno. Ja samo mogu zamisliti kako to izgleda gledajuci ovako sa strane, ali ako je to vinovnicima ok i prihvatljivo, onda je moje misljenje nebitno..
ne, ne izgleda samo tako, u drugom braku, on je zaista pitomiji. čak je druga supruga možda i dominantnija, ali radi se o ljudima koji imaju (way) preko 50 god. no, naravno, ne mogu biti potpuno sigurna šta se dešava iza zatvorenih vrata kod njih, ali po njihovom odnosu da se naslutiti da ljubomora/posesivnost nije problem, barem ne u tolikoj mjeri.

a mojim roditeljima-ne vjerujem da ikome godi biti u toj mjeri dominiran, dakle u toj mjeri kada ti se ne dopušta samostalnost niti u jednom obliku te se svaki pokušaj osamostaljivanja drakonski kažnjava. (pri tom spektar kazni/dovodjenja u red variria, vrlo slično već spomenutom). to je bio i jedan od razloga razlaza mojih roditelja. :wink:

naravno, ne ulazim u psihologiju dobrovoljnih takvih odnosa, već kritiziram prisilno nametanje mišljenja, ponašanja, taj tzv. sindrom pigmaliona & galatee.

@black swan

ne radi se o "starijem muškarcu" kao kategoriji. :-D već o dobnoj razlici, što je opet relativno. :-D
Ramzess Veliki

#189 Re: Stariji muskarac

Post by Ramzess Veliki »

MedenoSrce wrote:
plain vanilla wrote:
nolje nego da te muci neHebica :lol:

na to sam se navikla, plasim se da ne zaraste jedino ko bi opet kroz one muke prolazio :D
Ma neka te to ne brine, samo nađi starijeg muškarca. Ovi mladi su opasni, u njih su tvrdi mogu te povrijediti, a kod starijih su mekani, nema brige, ništa ne boli. :thumbup:
Šveđanin

#190 Re: Stariji muskarac

Post by Šveđanin »

:thumbup: :bih:
MedenoSrce

#191 Re: Stariji muskarac

Post by MedenoSrce »

Ramzess Veliki wrote:Ovi mladi su opasni, u njih su tvrdi mogu te povrijediti, a kod starijih su mekani, nema brige, ništa ne boli. :thumbup:

Ovo iskustvo ili si samo citao u avazu :saveta:
Ramzess Veliki

#192 Re: Stariji muskarac

Post by Ramzess Veliki »

MedenoSrce wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ovi mladi su opasni, u njih su tvrdi mogu te povrijediti, a kod starijih su mekani, nema brige, ništa ne boli. :thumbup:

Nemam ti ja bona nikakvih iskustava, samo prepisujem iz Wikipedie ... :D
GaRGa

#193 Re: Stariji muskarac

Post by GaRGa »

MedenoSrce wrote:

vidis po sastavu recenice da su mu meksi drazi ;)
MedenoSrce

#194 Re: Stariji muskarac

Post by MedenoSrce »

GaRGa wrote: vidis po sastavu recenice da su mu meksi drazi ;)

eto mu ih je*li ga oni :mrgreen:

a mozda samo na svoj mlin vodu navraca :evil:
Smajic.smajo

#195 Re: Stariji muskarac

Post by Smajic.smajo »

sheilak udaj se za mene! :D
sheilak

#196 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

Smajic.smajo wrote:sheilak udaj se za mene! :D
nerviram te, jel'de :lol:

btw., koliko ti je god.? :D