Stari most srusili muslimani!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sudnjidan

#1 Stari most srusili muslimani!?

Post by sudnjidan »

Dok se mnogi Bosanci i Hercegovci, cak i na ovom forumu "polomise" promovirajuci Hrvatsku kao "raj za turiste", "najljepsu obalu", usput ostavljajuci silne novce na hrvatskoj obali, da vidimo kako nam susjedi vracaju na lijepim zeljama i dobrim namjerama.
Danasnje (nedjelja) Oslobodjenje donosi ispovjest Bosnjaka, vlasnika malih zanatskih radnji i ducana oko Starog mosta, koji se zale na slab promet uprkos znatno povecanog broja turista i za to optuzuju turisticke vodice iz Hrvatske koji dovode te turiste. Nije mi bilo tesko prekucati nekoliko citata iz teksta:
...vlasnica staretinarnice Esma Nametak tvrdi da su za sve krivi turisticki vodici koji ciljano prave antipropagandu o starom Mostaru i nagovaraju svoju klijentelu da ne kupuju nista na carsiji.
"Eto, neki dan je jedan od vodica upozoravao grupu turista da ne kupuju od nas jer smo mi Cigani", kaze vlasnica staretinarnice...
...Predsjednik turisticke zajednice Mostara Mensud Durakovic potvrdio je da su turisticki uposlenici u Mostaru svjedoci da pojedini vodici iz Hrvatske sire lazi o Mostaru. Stranim turistima se cak sugerise da ne kupuju vodu u istocnom Mostaru jer "tamo zive mudzahedini koji bi je mogli zatrovati"...
Trgovac Senad Orucevic otkriva kako je grupa Mostaraca cula jednu voditeljicu grupe stranih turista koja je objasnjavala da su "Stari most srusili muslimani".
"Nema veze, dobila je nogu u gu..cu", veli Orucevic i najavljuje da ce slijedeca greska biti kaznjena bacanjem vodica u Neretvu.
Iako sam protiv bilo kakvog nasilja, aferim Mostarcima na ovom udarcu u gu..cu.
dr.

Post by dr. »

To je tipicna prica hrvatskih fasista (da ne budem pogresno shvacen, mislim na fasiste iz hrvatskog naroda, a ne na hrvatski narod). To su fakat ljudi bez muda i casti. Mostar su sravnili sa zemljom, dovlacili brigade iz Hrvatske, potplacivali novinare da pisu lazi o ratu u BiH, i nakon svega toga, zalice se na ugrozenost. Jadno i bijedno! :x
gavrilo

Post by gavrilo »

buraz mi je bio u porecu i kaze vise nikad. najgori dozivljaj je imao kada je htjeo da kupi neke suvenire. vidio je neku naruknicu i pitao od cega je. prodavacica mu kaze od kostiju. on zacudjen pita od kakvih kostiju??? a ona "od srpskih" ... :shock: :x
dr.

Post by dr. »

gavrilo wrote:buraz mi je bio u porecu i kaze vise nikad. najgori dozivljaj je imao kada je htjeo da kupi neke suvenire. vidio je neku naruknicu i pitao od cega je. prodavacica mu kaze od kostiju. on zacudjen pita od kakvih kostiju??? a ona "od srpskih" ... :shock: :x
bolesno... :x :x :x
gavrilo

Post by gavrilo »

ne znam majke mi kako bi ja reagovao... popizdio bi pa taman pogino u sred poreca :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ne cudi me nista...u Pocitelju stanemo, jinu 1996.godine, na putu smo za "lijepu nashu", idemo na more.... i hocu da platim gomilu hrane i vadim pare, ima i bosanskih i njemackih maraka....pazite, Pocitelj je na teritoriji BiH, i kaze mi prodavacica BALIJSKA GOVNA NE PRIMAMO...a ja kazem da ja ne jedem hrvatska govna i izadjem iz prodavnice....

a to za Stari Most me sekunde ne iznenadjuje. Ako smo mi bacili granatu na Markale, zasto ne bi mogli mostarski Muslimani srusiti Starog?
:roll:
gavrilo

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:a to za Stari Most me sekunde ne iznenadjuje. Ako smo mi bacili granatu na Markale, zasto ne bi mogli mostarski Muslimani srusiti Starog?
sve je to ista bagra... zaboravila si kapiju u tuzli :x
gavrilo

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:ne cudi me nista...u Pocitelju stanemo, jinu 1996.godine, na putu smo za "lijepu nashu", idemo na more.... i hocu da platim gomilu hrane i vadim pare, ima i bosanskih i njemackih maraka....pazite, Pocitelj je na teritoriji BiH, i kaze mi prodavacica BALIJSKA GOVNA NE PRIMAMO...a ja kazem da ja ne jedem hrvatska govna i izadjem iz prodavnice....
a za ovo ti svaka cast...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

gavrilo wrote:
mIRCerka wrote:a to za Stari Most me sekunde ne iznenadjuje. Ako smo mi bacili granatu na Markale, zasto ne bi mogli mostarski Muslimani srusiti Starog?
nisam zaboravila...ja uvijek pricam o onome sto moje oci vide i usi cuju...meni su ljudi iz Istocnog Sarajeva prodavali tu pricu, jer sam se malo nasalila pa se pravila da sam strankinja (previse TVa mi je ucinilo akcent cisto americkim) i tako se oni ispricase, dok ne rekoh DOBRO JE BA JARANE NE RISE VISE MATERE TI....
sudnjidan

Post by sudnjidan »

mIRCerka wrote:
gavrilo wrote:
nisam zaboravila...ja uvijek pricam o onome sto moje oci vide i usi cuju...meni su ljudi iz Istocnog Sarajeva prodavali tu pricu, jer sam se malo nasalila pa se pravila da sam strankinja (previse TVa mi je ucinilo akcent cisto americkim) i tako se oni ispricase, dok ne rekoh DOBRO JE BA JARANE NE RISE VISE MATERE TI....
mIRCerku za turistickog vodica u Mostaru!!!! :D
everybody hurts

Post by everybody hurts »

evo ljudi ja sam hrvat, i osudjudjem sve ovo sto ste naveli (i mircerka, gavrilo, kao i samu temu). Sta da kazem, takvi ljudi su maloumni kreteni koji misle da su veliki hrvati, a nisu ni h od hrvata, ali nisu svi takvi vjerujte mi, nije da ih pravdam, al tesko cete ocekivat da vole druge narode kad zive u mjestima gdje je 110% hrvatsko stanovnistvo.....sad cete vi reci sve je to u redu, al nek makar postuju druge narode i ne sire lazi, opet se slazem, al sta cemo :? :?
gavrilo

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:DOBRO JE BA JARANE NE RISE VISE MATERE TI....
mogu zamisliti reakciju :lol:

problem je sto su oni bili izlozeni godinama sds propagandi. ono srbi su casni i posteni i nebi oni tako nesto nikada mogli da ucine. jos mnogo rada je pred nama :x

btw tema je hrvatska... pustimo sada moju bagru 8-)
dr.

Post by dr. »

Ja sam vec bio otvarao temu o vlastitom losem iskustvu na Bracu i provokacijama, i donio sam odluku da ne idem vise u RH na odmor. Vala, eto samo sat voznje od Sarajeva rafting za nepovjerovat, da se covjek preporodi.

A inace kada sam govorio o svom losem iskustvu i fasistickim ispadima nasih komsija, na ovom forumu su mene napali, nazvavsi me nacionalistom, kao da sam ja napao nekog tim vulgarnim fasistickim ponasanjem.

Ipak nakon provedene ankete o agresiji RH na BiH, 40% forumasa se izjasnilo da agresije nije bilo, tako da su mi se kockice poslozile, i shvatio sam da me napadaju licemjeri koji navodno pricaju o multikulturi, bratstvu i jedinstvu, ali drze svoju stranu i ne pomisljanju da pogledaju istini u oci kada je Lijepa Njihova u pitanju.
gavrilo

Post by gavrilo »

everybody hurts wrote:evo ljudi ja sam hrvat, i osudjudjem sve ovo sto ste naveli (i mircerka, gavrilo, kao i samu temu). Sta da kazem, takvi ljudi su maloumni kreteni koji misle da su veliki hrvati, a nisu ni h od hrvata, ali nisu svi takvi vjerujte mi, nije da ih pravdam, al tesko cete ocekivat da vole druge narode kad zive u mjestima gdje je 110% hrvatsko stanovnistvo.....sad cete vi reci sve je to u redu, al nek makar postuju druge narode i ne sire lazi, opet se slazem, al sta cemo :? :?
ne brini se jarane... ne generalizujemo mi 8-)

a to sa 110 %... takva srpska mjesta su jos gora. jebo te ljudi djele svijet na srbe i turke ... il' si nas il' njihov :shock:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

gavrilo wrote:
mIRCerka wrote:DOBRO JE BA JARANE NE RISE VISE MATERE TI....
mogu zamisliti reakciju :lol:

problem je sto su oni bili izlozeni godinama sds propagandi. ono srbi su casni i posteni i nebi oni tako nesto nikada mogli da ucine. jos mnogo rada je pred nama :x

btw tema je hrvatska... pustimo sada moju bagru 8-)
reakcija je bila vise nego smijesna...nisam vidjela da se komplet drustvo moze onako zacrveniti...
Thanatos

Post by Thanatos »

...vlasnica staretinarnice Esma Nametak tvrdi da su za sve krivi turisticki vodici koji ciljano prave antipropagandu o starom Mostaru i nagovaraju svoju klijentelu da ne kupuju nista na carsiji.
"Eto, neki dan je jedan od vodica upozoravao grupu turista da ne kupuju od nas jer smo mi Cigani", kaze vlasnica staretinarnice...
...Predsjednik turisticke zajednice Mostara Mensud Durakovic potvrdio je da su turisticki uposlenici u Mostaru svjedoci da pojedini vodici iz Hrvatske sire lazi o Mostaru. Stranim turistima se cak sugerise da ne kupuju vodu u istocnom Mostaru jer "tamo zive mudzahedini koji bi je mogli zatrovati"...
Trgovac Senad Orucevic otkriva kako je grupa Mostaraca cula jednu voditeljicu grupe stranih turista koja je objasnjavala da su "Stari most srusili muslimani".
"Nema veze, dobila je nogu u gu..cu", veli Orucevic i najavljuje da ce slijedeca greska biti kaznjena bacanjem vodica u Neretvu.
:x :x :shock:
gavrilo
buraz mi je bio u porecu i kaze vise nikad. najgori dozivljaj je imao kada je htjeo da kupi neke suvenire. vidio je neku naruknicu i pitao od cega je. prodavacica mu kaze od kostiju. on zacudjen pita od kakvih kostiju??? a ona "od srpskih" ...
Gavrilo ja to jednostavno NE MOGU VJEROVATI jer je to nemoguće! Pa u Poreču! Sorry, Gavrilo al mislim da izmišljaš. Takvo nešto je nemoguće u Poreču. Pa to bi bilo kao da Feral hvali HDZ!
Trebao si mjesto radnje stavit u neki drugi grad, pa bi povjerovao...iako i sama situacija izgleda više nego "anegdotovski" i vic-evski.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Thanatos wrote:
Gavrilo ja to jednostavno NE MOGU VJEROVATI jer je to nemoguće! Pa u Poreču! Sorry, Gavrilo al mislim da izmišljaš. Takvo nešto je nemoguće u Poreču. Pa to bi bilo kao da Feral hvali HDZ!
Trebao si mjesto radnje stavit u neki drugi grad, pa bi povjerovao...iako i sama situacija izgleda više nego "anegdotovski" i vic-evski.
Zasto mislis da Gavro izmislja? Kao sto je Hrvate izbjegle iz BiH Tudjmanov HDZ naseljavao na prostorima Hrvatske gdje su zivjeli Srbi, tako su na svaki nacin pokusavali "proseljaciti" Istru za koju su procijenili da je premalo "hrvatska". Tako su za centar istarske zupanije odredili malo vece selo Pazin umjesto Pule jer je u Pazinu pobijedio HDZ, a u Puli IDS (To bi isto bilo kao da je centar Tuzlanskog kantona Kalesija ili Celic umjesto Tuzle). Lik koji prodaje "ogrlicu od srpskih kostiju" sigurno nije Istrijan.
RTX

Post by RTX »

Thanatos wrote: Gavrilo ja to jednostavno NE MOGU VJEROVATI jer je to nemoguće! Pa u Poreču! Sorry, Gavrilo al mislim da izmišljaš. Takvo nešto je nemoguće u Poreču. Pa to bi bilo kao da Feral hvali HDZ!
I ja ne mogu vjerovati? Svake godine sam bio u Hrvatskoj kod Sibenika na jednom te istom mjestu i mnogi Hrvati znaju da sam Bosanac, Bosnjak i imam samo rijeci hvale. Ulazio sam u stotinu shopova, kafica, restorana itd. i nigdje nista osim normalnog usluzivanja. Doduse negdje je bilo sporo ili lose ali to je tako za svakoga.
gavrilo

Post by gavrilo »

zasto bi izmisljo? i ja nisam mogao da vjerujem, ali sta je tu je... sad sam jos vise ubjedjen da ne idem u hrvatsku na more.
Krivokapic

Post by Krivokapic »

gavrilo wrote:zasto bi izmisljo? i ja nisam mogao da vjerujem, ali sta je tu je... sad sam jos vise ubjedjen da ne idem u hrvatsku na more.
ma jašta, imamo mi svoje more
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Krivokapic wrote:
gavrilo wrote:zasto bi izmisljo? i ja nisam mogao da vjerujem, ali sta je tu je... sad sam jos vise ubjedjen da ne idem u hrvatsku na more.
ma jašta, imamo mi svoje more
da,da ""svoje"" more :roll:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:lol: Opet jedna od tema, .... Hrakkk, .... pujjj. :D :D :D
mr2

Post by mr2 »

jarane ne znam sta duvas,ali te je paranoja opalila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
r5gtt

Post by r5gtt »

sudnjidan wrote:
Thanatos wrote:
Zasto mislis da Gavro izmislja? Kao sto je Hrvate izbjegle iz BiH Tudjmanov HDZ naseljavao na prostorima Hrvatske gdje su zivjeli Srbi, tako su na svaki nacin pokusavali "proseljaciti" Istru za koju su procijenili da je premalo "hrvatska". Tako su za centar istarske zupanije odredili malo vece selo Pazin umjesto Pule jer je u Pazinu pobijedio HDZ, a u Puli IDS (To bi isto bilo kao da je centar Tuzlanskog kantona Kalesija ili Celic umjesto Tuzle). Lik koji prodaje "ogrlicu od srpskih kostiju" sigurno nije Istrijan.
Ne znam odakle ti teza o "poseljacenju" Istre :shock: , kada su Istra i Kvarner bila jedina valjda podrucja koja su najmanje osjetila migracije stanovnistva... Slavonaca i Vukovaraca je bilo naravno mnogo, ali oni ionako nista nisu radili... :roll:
Drugo, to je isto tako jedno od rijetko tolerantnih podrucja ne samo u Hrvatskoj nego i na podrucju ex-Yu... u osnovnoj skoli u Opatiji u koju sam ja dosao '93. direktor se zvao (ni manje ni vise nego) Milan Babic... Srbin naravno... i tako je bilo i narednih godina... gradonacelnik Opatije je i dan danas izvijesni Amir Muzur...
Klon

Post by Klon »

Pa svako djete zna, da su Bosnjaci srusili stari most.
Godinu kasnije su Bosnjaci bacili granate na Markala.
A jos jednom godinu kasnije, su jedinice Nasira Orica pobili
8000 Bosnjaka u Srebrenici.

A da ne zaboravimo samoubistvo 110 Bosnjaka u Ahmicima.
Post Reply