Stari, kupi mi zenu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Toozla

#1 Stari, kupi mi zenu!!!

Post by Toozla »

Trenutno zivim u USA. Koliko mi obaveze dopustaju trudim se da ostanem u kontaktu sa ljudima mog' govornog podrucija...
Prije dvije godine na jednom od dijasporskih derneka upoznao sam osobu X (da ne spominjem imena). Osoba X je fakultetski obrazovan muskarac, u ranim tridesetim, odlicnih prihoda, komunikativan, pristojnih manira i umjerenog ponasanja. Na derneku se pojavio u drustvu amerikanke koju je predstavio kao njegovu djevojku....
Nakon toga sretali smo se par puta godisnje, a on je uvijek bio u istom' drustvu...
Prosli petak nabasao sam na njega u jednom od lokalnih barova ali ovog' puta bio je sam. Na moje pitanje "sta se radi" ko iz topa je odgovorio "zenim se"!!!
Vec u sljedecoj recenici morao sam se izvinjavati zbog pogreske u izrecenoj cestitci jer sam po automatizmu zakljucio da je njegova izabranica djevojka sa kojom sam ga vidjao u posljednje dvije godine.

Da skratim...
Osoba X se zeni sedamnaesto godisnjom djevojkom koja jos uvijek zivi na prostoru bivse YU i koju nikad u zivotu nije upoznao. Djevojku su izabrali njegovi otac i majka a on ce je upoznati po prvi put na dan vjencanja.

Osoba X leti, nazad kuci, za dvije sedmice!!!

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
stickitout

Post by stickitout »

Covjece dragi sta se nama sve ne desava. Ja sam mislio da to postoji samo u Indijskoj ili Pakistanskoj kulturi. Mislim na ugovorene ili aranzirane brakove. Mi se stvarno vracamo unazad u svakom pogledu pa evo vise covjek ili zena ne mogu izabrat s kim da djele ostatak zivota. Svasta.
Pa sto se jadan ne buni, mislim odrastao covjek, o sebi pri sebi?
Edin H.

Post by Edin H. »

A koliko se stari povalio? :roll:
MayaSA

Post by MayaSA »

A moze li se znati odakle tacno je ta osoba X? Garant negdje Bogu iza tregera na brdovitom Balkanu :roll:
digger

#5 Re: Stari, kupi mi zenu!!!

Post by digger »

Tesko meni siromahu.
MayaSA

#6 Re: Stari, kupi mi zenu!!!

Post by MayaSA »

digger wrote:Tesko meni siromahu.
Sta ces...Ti se onda iz ljubavi moras zeniti :D :D
Toozla

Post by Toozla »

MayaSA wrote:A moze li se znati odakle tacno je ta osoba X? Garant negdje Bogu iza tregera na brdovitom Balkanu :roll:
razmisljao sam bil' to u uvodu napisao, ali posto sam siguran da bi se neko nasao da mi prigovori kako mrzim ove ili one, odlucio sam preskociti taj detalj....
Fair Life

#8 Re: Stari, kupi mi zenu!!!

Post by Fair Life »

Uzmi me za kuma... ili starog svata...
Image
Toozla

#9 Re: Stari, kupi mi zenu!!!

Post by Toozla »

bolje biti siromah nego da te stari zeni.... :D
wanderer

Post by wanderer »

Toozla wrote:
MayaSA wrote:A moze li se znati odakle tacno je ta osoba X? Garant negdje Bogu iza tregera na brdovitom Balkanu :roll:
razmisljao sam bil' to u uvodu napisao, ali posto sam siguran da bi se neko nasao da mi prigovori kako mrzim ove ili one, odlucio sam preskociti taj detalj....
To je, koliko znam, stari bosnjacki obicaj, koji se iz nekog razloga najduze zadrzao u Sandzaku. Zato ja tipujem na Sandzak. Preciznije, Montenegro. :D

U ova luda vremena se izgleda poceo vracati i ponovo upraznjavati. Neki za to okrivljuju izbjeglistvo i nedostatak kontakta (pa i izbora) kod nase omladine, neki sveobuhvatan povratak (ultra) konzervativnim vrijednostima, ali sta je tu je...

Ja bih se tesko odlucio na nesto takvo...
filio dei

Post by filio dei »

ako covjeka koji je u ranim tridesetim, odlicnih prihoda, komunikativan, pristojnih manira i umjerenog ponasanja zene njegovi starci, onda je bez dvojbe rijec o debilu. bez obzira kakve "skole" mladozenja bio.
Last edited by filio dei on 22/02/2005 00:56, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Takvi u prvo zajednicko jutro krvavim carsavom dokazuju "postenje" mladinog predbacnog zivota...

Dzaba njemu USA kad njegovo selo i obicaji jos zive u njemu. Primitivno do boga miloga...
Toozla

Post by Toozla »

Fair Life wrote:Takvi u prvo zajednicko jutro krvavim carsavom dokazuju postenje mlade...

Dzaba njemu USA kad njegovo selo i obicaji jos zive u njemu. Primitivno do boga miloga...
kako sam cuo od jedne nase forumasice, ona citav zivot kontala sto kod nas stavljaju japanske zastave po balkonima.... :D

Image
MayaSA

Post by MayaSA »

Prilicno sam sigurna da osoba X nije iz neke urbane sredine. Ne samo zbog toga sto su mu roditelji nasli mladu, nego sto on na to pristaje.

I ovako je tesko odluciti se provesti zivot sa nekim, i kad zelis i volis, a ne da mi neko servira kakvog "gospodina", pa da smo u startu nesretni. Kuca se od temelja gradi....
filio dei

Post by filio dei »

ja vam opet kazem da je on neuracunljiv, a vi govorite i pisite sta hocete.
covjek, kojeg u njegovim ranim tridesetim, ili bilo kojem drugom zivotnom dobu, zene starci - NIJE NORMALAN.
Fair Life

Post by Fair Life »

filio dei wrote:...u njegovim ranim tridesetim, ili bilo kojem drugom zivotnom dobu, zene starci - NIJE NORMALAN.
Mozda samo nije odrastao.
:-)
Takvi ponekad odrastu tek poslije smrti roditelja... ponekad !
filio dei

Post by filio dei »

Biti musko ne znaci biti i muskarac per automatic.

Muski su i mali djecaci. I retardirani. A bogami i pederi.
stickitout

Post by stickitout »

Toozla wrote:
Fair Life wrote:Takvi u prvo zajednicko jutro krvavim carsavom dokazuju postenje mlade...

kako sam cuo od jedne nase forumasice, ona citav zivot kontala sto kod nas stavljaju japanske zastave po balkonima.... :D

Image
hahahahaha....moram priznat da si me oraspolozio potpuno, cijeli dan se prepucavam sa Stipom i banjalukom mozak mi utrnu....

svaka ti dala :D :D :D
leek

Post by leek »

ne radi se ba ovdje o tome da je covjek nesposoban nego o tome kakve su nase zene/djevojke u dijaspori ---> koorve, *ebu se gdje stignu i skim stignu... one udate se nekako i suzdrzavaju ali ostalo sve ko s lanca pusteno ... a covjek hoce neku finu koja prema njemu odgovara ali takve SKORO da nema jer ih je zapad sve sjebo, a covjeku i vrijeme ide, stari se...

o tome se radi iako je meni to glupost zesca zeniti se s nekim koga preko telefona ili eventualno slike iz emaila znam... i to je pisi propalo... ali jebiga covjek se hvata za zadnje slamcice da ne ostari sam, nekako razumljivo
Toozla

Post by Toozla »

leek wrote:ne radi se ba ovdje o tome da je covjek nesposoban nego o tome kakve su nase zene/djevojke u dijaspori ---> koorve, *ebu se gdje stignu i skim stignu... one udate se nekako i suzdrzavaju ali ostalo sve ko s lanca pusteno ... a covjek hoce neku finu koja prema njemu odgovara ali takve SKORO da nema jer ih je zapad sve sjebo, a covjeku i vrijeme ide, stari se...

o tome se radi iako je meni to glupost zesca zeniti se s nekim koga preko telefona ili eventualno slike iz emaila znam... i to je pisi propalo... ali jebiga covjek se hvata za zadnje slamcice da ne ostari sam, nekako razumljivo
da ne komentarisem ove gluposti oko nasih djevojaka....

:-) :-) :-) :-) :-)

...pa imao je skroz pristojnu amerikanku...
filio dei

Post by filio dei »

leek wrote: ali jebiga covjek se hvata za zadnje slamcice da ne ostari sam, nekako razumljivo
drugim rijecima prije ili poslije ti ne gine neka nasa"kurvetina" sa zapada , pa to mozes obaviti i odmah.
MayaSA

Post by MayaSA »

leek wrote:ne radi se ba ovdje o tome da je covjek nesposoban nego o tome kakve su nase zene/djevojke u dijaspori ---> koorve, *ebu se gdje stignu i skim stignu... one udate se nekako i suzdrzavaju ali ostalo sve ko s lanca pusteno ... a covjek hoce neku finu koja prema njemu odgovara ali takve SKORO da nema jer ih je zapad sve sjebo, a covjeku i vrijeme ide, stari se...
Odakle sad ideja da se nase zene/djevojke u dijaspori *ebu gdje i s kim stignu? Bezveze ti generalizacija. Zato sto sam zensko u dijaspori, po tom kontu sam odmah i kurva :shock: :roll: Znaci po tvojoj logici sve koje su geografski jos uvijek stacionairane u BiH su fine i postene?

I kako ON moze znati da ce mu taj neki sedamnaestogodisnji curetak odgovarati da provede ostatak zivota s njom? Samo zato sto je, mozda, nevina?
Fair Life

Post by Fair Life »

WWW.JAVI SE DEZURNOM.COM
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
WWW.JAVI SE DEZURNOM.COM
:lol: :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

Ja sam zreo za zenidbe :D Ko voli nek izvoli...cijena sitnica :D:D
Post Reply