Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Brdar
#1 Stari auto vise klase ili mladi nize ???
/
Last edited by Brdar on 21/09/2012 23:05, edited 1 time in total.
-
selam00
#2 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Bolji je stariji a veci,, najpametniji su specijalci koji nisu ni sjeli u A4, pa da vide kako dere svu nizu klasu, nemam a4 da se razumijemo, te corse normalno da su bolje , jer su 4x skuplje, a i sumnjam da imas dodatnu opremu kao kod A4
autom. klima, 4x e.p.s, daljinsko.... imas veliki gepek, prostora za noge nazad, mozes komotno do beca u cugu opalit
Najviše o A4 znaju oni koji nikad nisu imali taj auto i u životu sve znanje imaju sa foruma kako su "stari" auti smeće.
Kupio sam A4 98 godina kad je bio 10 godina star za 9000KM
Ugradio sam plin za 1500KM i dodatno na SVE servise redovne i kvarove potrošio oko 10tkn (4 gume uračunato). Onda je plin bio jako jeftin i vozio sam se kao da vozim dizelaša koji troši 3-4l. Za 2,5 godina otprilike napravio sam malo manje od 100tkm.
Prodao sam ga neregistriranog za 8000KM sa 223tkm na satu, original.
Prodavao sam ga ne zato jer je bio rasturen ili bilo što nego jer sam kupio drugi auto jako povoljno a nisam imao potrebe za 2 auta....još uvijek auto vozi bez ikakvih problema jer me novi vlasnik zvao prije par mjeseci vezano uz neku sitnicu koju mu nisam dao kad sam prodao auto.
Od opreme je auto imao sve što je potrebno, električne prozore, automatsku klimu, alu felge (koja je btw. radila savršeno, zima 22 stupnja, ljeto 21 stupanj je bila nariktana i to je to)
Sad ubaci te brojke u računicu sa novim autom klase Corsa, Astra ili slična sranja pa vidi što i kako. I garantiram da sam se bolje vozio nego da sam imao gore navedene aute ili takve slične. U Audi sam mirno sjeo i krenuo za austriju, njemačku, sloveniju i nikad nikakav problem.
Nije Audi bezgrešan ili savršenstvo, ali u istu rečenicu sa Opelom teško da ide.
P.S.
Bitno da me frend uvjeravao da nemam pojma i da je novi auto novi...nakon par godina taj njegov novi vrijedi manje nego ovaj audi, o drugome da ne pričamo koliko je tko novaca potrošio na servise i gubitak vrijednosti.
Jednom kad dovedeš auto u dobro stanje imaš odličan auto koji će triput nadživit ova nova mala smeća što se vozaju po cesti.
Volio bi vidjeti na šta će ličiti jedna opel astra za 5-10 godina i šta će na njoj sve trebati mijenjati.
Ne do Bog se slupat u Corsi, niko o tome ne razmislja, 3x vece sanse su da ces u A4 prezivit, Staro više klase je najčešće kvalitetnije(bolji materijali), komfornije i često isplativije.
autom. klima, 4x e.p.s, daljinsko.... imas veliki gepek, prostora za noge nazad, mozes komotno do beca u cugu opalit
Najviše o A4 znaju oni koji nikad nisu imali taj auto i u životu sve znanje imaju sa foruma kako su "stari" auti smeće.
Kupio sam A4 98 godina kad je bio 10 godina star za 9000KM
Ugradio sam plin za 1500KM i dodatno na SVE servise redovne i kvarove potrošio oko 10tkn (4 gume uračunato). Onda je plin bio jako jeftin i vozio sam se kao da vozim dizelaša koji troši 3-4l. Za 2,5 godina otprilike napravio sam malo manje od 100tkm.
Prodao sam ga neregistriranog za 8000KM sa 223tkm na satu, original.
Prodavao sam ga ne zato jer je bio rasturen ili bilo što nego jer sam kupio drugi auto jako povoljno a nisam imao potrebe za 2 auta....još uvijek auto vozi bez ikakvih problema jer me novi vlasnik zvao prije par mjeseci vezano uz neku sitnicu koju mu nisam dao kad sam prodao auto.
Od opreme je auto imao sve što je potrebno, električne prozore, automatsku klimu, alu felge (koja je btw. radila savršeno, zima 22 stupnja, ljeto 21 stupanj je bila nariktana i to je to)
Sad ubaci te brojke u računicu sa novim autom klase Corsa, Astra ili slična sranja pa vidi što i kako. I garantiram da sam se bolje vozio nego da sam imao gore navedene aute ili takve slične. U Audi sam mirno sjeo i krenuo za austriju, njemačku, sloveniju i nikad nikakav problem.
Nije Audi bezgrešan ili savršenstvo, ali u istu rečenicu sa Opelom teško da ide.
P.S.
Bitno da me frend uvjeravao da nemam pojma i da je novi auto novi...nakon par godina taj njegov novi vrijedi manje nego ovaj audi, o drugome da ne pričamo koliko je tko novaca potrošio na servise i gubitak vrijednosti.
Jednom kad dovedeš auto u dobro stanje imaš odličan auto koji će triput nadživit ova nova mala smeća što se vozaju po cesti.
Volio bi vidjeti na šta će ličiti jedna opel astra za 5-10 godina i šta će na njoj sve trebati mijenjati.
Ne do Bog se slupat u Corsi, niko o tome ne razmislja, 3x vece sanse su da ces u A4 prezivit, Staro više klase je najčešće kvalitetnije(bolji materijali), komfornije i često isplativije.
-
530i
#3 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
A4 i nije neka viša klasa, on dođe skoro kao golf ilitiga jetta dimenzijama.
-
Brdar
#4 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
/
-
selam00
#5 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???

http://www.netcarshow.com/audi/1999-a4/ ... per_11.htm
http://www.netcarshow.com/volvo/2001-s4 ... per_22.htm takodjer
corse im nisu ni do koljena
Last edited by selam00 on 21/09/2012 19:31, edited 4 times in total.
-
mojusername
#6 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Sve zavisi za sta ti auto treba. Da li ti treba auto za lokalnu voznju, ili za duga putovanja. Za puno prtljaga ili 2 kese iz supermarketa. Oces li najcesce bit sam u njemu ili imas veliko drustvo koje ide svuda s tobom. Mozda porodicni karavan? Ili pak mali gradski autic? Kolko vidim ti imas otprilike 15000 za potrosit. Izbor je i vise nego velik. Ja bi licno yarisa sa nekim mikro motorom.... 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#7 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Sve to stoji da unutrasnjost corse im nije ni do koljenaselam00 wrote:
http://www.netcarshow.com/audi/1999-a4/ ... per_11.htmlimuzina i po
http://www.netcarshow.com/volvo/2001-s4 ... per_22.htm takodjer
corse im nisu ni do koljena
http://www.automobilemag.com/green/revi ... to_01.html
ali nije ni njihova kilometraza od 250 000 km do koljena corsinih 30 000 km.
-
citroen xm
#8 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
@Selam00
Nisi baš u pravu care. Prije svega to šta je bolje zavisi od potreba. Ako čovjeku ne treba veliko auto onda je definitino bolja Korsa stara godinu-dvije nego taj tvoj Audi A4 star 12 godina. Što se sigurnosti tiče, ne daj bože kakvog sudara iako je Korsa manje auto veća je vjerovatnoća da ćeš u njemu preživjeti jer je nekolike generacije novije auto i bezbjednije konstruisano od tog starog 12 godina. Što se tiče potrošnje ja koliko znam i u Korsu se može staviti plin pa će ona trošiti i manje. I Korsa ima klimu. A nemoj mi reći samo da auto sa 300000 km ima manje kvarova nego Korsa sa 30000 km. Da se razumijemo ja volim velika auta i snažna, ali sve zavisi od potreba. Ni taj A4 uopšte nije prostran i pozadi je tragedija voziti se duže u njemu. Da je jači, jači je ali je zato i skuplji za održavanje i u startu stariji 10 godina.
Nisi baš u pravu care. Prije svega to šta je bolje zavisi od potreba. Ako čovjeku ne treba veliko auto onda je definitino bolja Korsa stara godinu-dvije nego taj tvoj Audi A4 star 12 godina. Što se sigurnosti tiče, ne daj bože kakvog sudara iako je Korsa manje auto veća je vjerovatnoća da ćeš u njemu preživjeti jer je nekolike generacije novije auto i bezbjednije konstruisano od tog starog 12 godina. Što se tiče potrošnje ja koliko znam i u Korsu se može staviti plin pa će ona trošiti i manje. I Korsa ima klimu. A nemoj mi reći samo da auto sa 300000 km ima manje kvarova nego Korsa sa 30000 km. Da se razumijemo ja volim velika auta i snažna, ali sve zavisi od potreba. Ni taj A4 uopšte nije prostran i pozadi je tragedija voziti se duže u njemu. Da je jači, jači je ali je zato i skuplji za održavanje i u startu stariji 10 godina.
-
selam00
#9 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
upravu si care osim za sigurnost, volvo je koliko ja znam br. 1 u tome, a i care ima li nova corsa WHIPS, SIPS, IC, i 8 zracnih jastuka !!!! Pa ni moj passat iz 2000. to nema, zato brdarov volvo imacitroen xm wrote:@Selam00
eh zato je bolji u sigurnosti
- mali_milojica
#10 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Jeste ali u panjevima bolji Volvo star 12 godina od Corse stare 2 godine.selam00 wrote:upravu si care osim za sigurnost, volvo je koliko ja znam br. 1 u tome, a i care ima li nova corsa WHIPS, SIPS, IC, i 8 zracnih jastuka !!!! Pa ni moj passat iz 2000. to nema, zato brdarov volvo imacitroen xm wrote:@Selam00
Nisi baš u pravu care. Prije svega to šta je bolje zavisi od potreba. Ako čovjeku ne treba veliko auto onda je definitino bolja Korsa stara godinu-dvije nego taj tvoj Audi A4 star 12 godina. Što se sigurnosti tiče, ne daj bože kakvog sudara iako je Korsa manje auto veća je vjerovatnoća da ćeš u njemu preživjeti jer je nekolike generacije novije auto i bezbjednije konstruisano od tog starog 12 godina. Što se tiče potrošnje ja koliko znam i u Korsu se može staviti plin pa će ona trošiti i manje. I Korsa ima klimu. A nemoj mi reći samo da auto sa 300000 km ima manje kvarova nego Korsa sa 30000 km. Da se razumijemo ja volim velika auta i snažna, ali sve zavisi od potreba. Ni taj A4 uopšte nije prostran i pozadi je tragedija voziti se duže u njemu. Da je jači, jači je ali je zato i skuplji za održavanje i u startu stariji 10 godina.![]()
eh zato je bolji u sigurnosti
Corsa ima 5 zvjezdica za sigurnost,za tog Volva nisam siguran da bi dobio i 4.
-
citroen xm
#11 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Nije sve u sistemima, ima nešto i u konstrukciji šasije tako da se sva sila apsorbuje u prednjem dijelu, a da kabina ostane netaknuta.
Volvo jeste šampion u bezbjednosti ali od pojave S40 modela prve generacije je prošlo preko 15 godina. Do tada su Volvo, a i svi drugi mnogo radili na bezbjednosti.
Volvo jeste šampion u bezbjednosti ali od pojave S40 modela prve generacije je prošlo preko 15 godina. Do tada su Volvo, a i svi drugi mnogo radili na bezbjednosti.
-
RS6_BI_TURBO
#12 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
S/V40 iz 1997. godine ima 4 zvjezdice na NCAP crash testu, sto je tada bio prilican uspjeh, jer i nesto veci konkurenti su bili slabiji, C-klasa tih godina je dobila dvije zvjezdice, a BMW serije 3 jednu zvjezdicu.
-
citroen xm
#13 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Poštujem uspjeh Volvoa na polju sigurnosti. Poštujem veoma Volvoa kao proizvođača, njihove modele, ma sve. Ali tada je dobio 4 zvjezdice, sada ne bi možda ni 3 jer su se u međuvremenu pravila mnogo pooštrila, a da se ne lažemo i industrija za 15 godina je na tom polju mnogo napredovala. Da poredimo sadašnje modele Volvoa sa konkurentima rekao bih da su u samom vrhu, ali auto konstrukcijski staro više od 15 godina teško da može da se nosi sa aktuelnim modelima pa makar ono bilo i Volvo.
-
mojusername
#14 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY
Direktan sudar starog volva, koji je nekad bio simbol za sigurnost, i novog gradskog renoa koji je dobio odlicne ocjena na ncap testu. Video sve govori.
Direktan sudar starog volva, koji je nekad bio simbol za sigurnost, i novog gradskog renoa koji je dobio odlicne ocjena na ncap testu. Video sve govori.
-
RS6_BI_TURBO
#15 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Govori da je tehnologija uznapredovala za dvije decenije i govori da je ta 9-ka auto sa limom starim preko 20 godina. Vise nista.mojusername wrote:http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY
EDIT
Primjetio sam da se zracni jastuci kod Volva nisu aktivirali, a serija 900 je zracne jastuke imala kao standard, takodjer ne mogu da vidim motor nigdje u tom klipu, sto je vecina prokomentarisala.
Last edited by RS6_BI_TURBO on 21/09/2012 20:30, edited 2 times in total.
-
mojusername
#16 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Pa da, upravo to i ocu da kazem. Mali auto ne mora biti manje siguran od velike starudije.RS6_BI_TURBO wrote: Govori da je tehnologija uznapredovala za dvije decenije i govori da je ta 9-ka auto sa limom starim preko 20 godina. Vise nista.
- Maystor
#17 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Svako auto staro 10 i više godina je olupina koje se zapadnjaci rješavaju po svaku cijenu, a pametni bosanci misle da su dobro prošli što su kupili limuzinu. Bolje nova corsa, nego mercedes tinejdžer.
-
selam00
#18 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
ma sve su to chopice
jebo ti auto ako nemozes cuti suvozaca na 150kmh,(sto je slucaj u corsi 1.0 koja se vrti na 7000rpm
) eh tu sve limuzine siju nizu klasu,
pianje za corsase
mozel i jedno auto nize klase ici 190kmh,(nemojte se sad vadit da su to gradska auta) treba nekad i do ljubljane gulit a to je 660km, kad sam ja isao s passatom przim ga 160-180kmh od sl. broda do bregane i dalje, a s golfom 3 jedva 160kmh, i i manje jer mi se ne da slusat buka a razlika vremenska je cak 45minuta
pa vi vidite sta je bolje za duga putovanja
pianje za corsase
- mali_milojica
#19 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Prvo pitanje,koliko ti imas godina?selam00 wrote:ma sve su to chopicejebo ti auto ako nemozes cuti suvozaca na 150kmh,(sto je slucaj u corsi 1.0 koja se vrti na 7000rpm
) eh tu sve limuzine siju nizu klasu,
pianje za corsasemozel i jedno auto nize klase ici 190kmh,(nemojte se sad vadit da su to gradska auta) treba nekad i do ljubljane gulit a to je 660km, kad sam ja isao s passatom przim ga 160-180kmh od sl. broda do bregane i dalje, a s golfom 3 jedva 160kmh, i i manje jer mi se ne da slusat buka a razlika vremenska je cak 45minuta
A evo malih auta koja idu preko 210.
Polo GTI,Fabia RS,Corsa OPC,Clio RS,Abarth Punto,Ibiza Cupra,Fiesta ST,MINI Cooper S...hoces dalje da nabrajam?
-
selam00
#20 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
37. godina
mislim na normalne modele tipa, 1.0, 1.2, 1.4 tdi..... mogu i ja uzet octaviu RS, i S60 R pa cemo onda vidit ko MOZE 250kmh aaa? mozel iko od tih chopica
mislim na normalne modele tipa, 1.0, 1.2, 1.4 tdi..... mogu i ja uzet octaviu RS, i S60 R pa cemo onda vidit ko MOZE 250kmh aaa? mozel iko od tih chopica
-
selam00
#21 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
poredi normalne motore sa normalnim, a ne sportske moifikovane, spustene sasije 
- mali_milojica
#22 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Dobro onda da ja tebi postavim pitanje. Moze li taj tvoj veliki auto trositi 6 litara po gradu ili do 5 lit na otvorenom? Glupa ti je prica. Svako uzme sebi po potrebama.
Henry Ford je davno rekao: "Najbolji auto je nov auto"
Covjek je to znao prije 100 godina.
Henry Ford je davno rekao: "Najbolji auto je nov auto"
Covjek je to znao prije 100 godina.
-
frngla
#23 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
glupa je priča ta idem 160 malo auto to ne može, npr 1.9 TDI iz passata/superba je isti kao u fabiji ili polu s tim da su fabia i polo znatno laksa auta 
-
selam00
#24 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
Care, jel mi ovdje raspravljamo o potrosnji ili o performansama i komforu, jer ako neko kupuje auto (bilo koje) podrazumijeva se da ima i pare za gorivo, a kome je skupo nek ga ne vozi (ili nek ne ide autom po kifle)
znaci NE PRICAMO O POTROSNJI NEGO O NECEM DRUGOM
a ako ces vec o tome, jaran mi ima corsu 1.0 kaze malo je nejaka a popije na OTVORENOM 6.4, u gradu i 7, jer je moras derat da bi posteno vozio uz ivan, a kod mene passat 1.9 tdi 130 karavan, jos kubik daske stavim u gepek i opet potrosnja 5.1 OTVORENE VOZZNJE, kazem ti ja, neko ima potrebu i do ljubljane da ide ido minhena i beca, pa care, sta mislis bil iko imao zivaca da guli 80 kmh na autoputu do njemacke u cilju ostvarenja sto manje potrosnje
P.S. ima passat 1.6 tdi bluemotion 4.3 litra deklarisana, a sad se mozes udarat nogom u guzicu
znaci NE PRICAMO O POTROSNJI NEGO O NECEM DRUGOM
a ako ces vec o tome, jaran mi ima corsu 1.0 kaze malo je nejaka a popije na OTVORENOM 6.4, u gradu i 7, jer je moras derat da bi posteno vozio uz ivan, a kod mene passat 1.9 tdi 130 karavan, jos kubik daske stavim u gepek i opet potrosnja 5.1 OTVORENE VOZZNJE, kazem ti ja, neko ima potrebu i do ljubljane da ide ido minhena i beca, pa care, sta mislis bil iko imao zivaca da guli 80 kmh na autoputu do njemacke u cilju ostvarenja sto manje potrosnje
P.S. ima passat 1.6 tdi bluemotion 4.3 litra deklarisana, a sad se mozes udarat nogom u guzicu
-
Brdar
#25 Re: Stari auto vise klase ili mladi nize ???
/