Stare platične flaše
Moderator: anex
-
gigamen
#1 Stare platične flaše
eh ovako flaša imam na pretek svakakvih veličina, jer živim kraj rijeke. šta bi mogao napraviti da je zanimljivo a korisno može a i ne mora biti ? 
-
trpimir
#2 Re: Stare platične flaše
Sacekaj malo dok krene otkup i zamjeni ih za kes.gigamen wrote:eh ovako flaša imam na pretek svakakvih veličina, jer živim kraj rijeke. šta bi mogao napraviti da je zanimljivo a korisno može a i ne mora biti ?
-
wolfie
#3 Re: Stare platične flaše
A mozes i u zuti reciklazni kontejner, bilo bi bolje, jer otkup nece jos zadugo. 
-
gigamen
#4 Re: Stare platične flaše
eh da ima otkup ne bi ja na forumu pit'o šta da radim sa njima 
- Not My Idea
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#6 Re: Stare platične flaše
znal se otprilike kada bi to moglo biti i bar otprilike koliko bi se placalo za jednu bocu. u hrvatskoj kak sam cuo pola kune flaša, znaci prevedeno na naš 8 boca markatrpimir wrote:Sacekaj malo dok krene otkup i zamjeni ih za kes.gigamen wrote:eh ovako flaša imam na pretek svakakvih veličina, jer živim kraj rijeke. šta bi mogao napraviti da je zanimljivo a korisno može a i ne mora biti ?
-
ice2cube
#7 Re: Stare platične flaše
Kad bi tako bilo, malo je reci da bi se ja obogatioAdmir_1984 wrote:znal se otprilike kada bi to moglo biti i bar otprilike koliko bi se placalo za jednu bocu. u hrvatskoj kak sam cuo pola kune flaša, znaci prevedeno na naš 8 boca markatrpimir wrote:Sacekaj malo dok krene otkup i zamjeni ih za kes.gigamen wrote:eh ovako flaša imam na pretek svakakvih veličina, jer živim kraj rijeke. šta bi mogao napraviti da je zanimljivo a korisno može a i ne mora biti ?
-
gigamen
#8 Re: Stare platične flaše
trebat će se i to napraviti, poboljšala bi se zarada,a i očistila bi se malo priroda. ono B.L. na bazenima je bilo više nego super ako znate o čemu pričam. a šta bi ja mog'o napraviti od ovih flaša dok otkup krene, imao bi gdje postaviti ispred kuće živim na finoj lokaciji pa bi se moglo vidjeti sa ceste 
- vrtlar
#9 Re: Stare platične flaše
gigamen wrote:trebat će se i to napraviti, poboljšala bi se zarada,a i očistila bi se malo priroda. ono B.L. na bazenima je bilo više nego super ako znate o čemu pričam. a šta bi ja mog'o napraviti od ovih flaša dok otkup krene, imao bi gdje postaviti ispred kuće živim na finoj lokaciji pa bi se moglo vidjeti sa ceste
Imas na internetu dobrih ideja sta napraviti od starih flasa.Plastenik za povrce,za djecu kucica itd
-
gradina
#10 Re: Stare platične flaše
Evo i ovdje možete pročitati....
Akcija i dalje traje, samo da se zna već treću godinu
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... &start=300
Akcija i dalje traje, samo da se zna već treću godinu
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... &start=300
-
gradina
- Hashishar
#12 Re: Stare platične flaše
Ako imaš dovoljno slobodnog vremena evo par ideja.

-
gradina
#13 Re: Stare platične flaše
Bio na jednom seminaru Upravljanje otpadom i sada mi predlažemo nešto.. Kad jedna, sva sretna na temu STARE GUME!!!!
....meni se jako sviđa po cvjetnjacima kada se ono zante razvrate gume pa se okreče i budu saksije......
Izvini ali meni i ovo na to liči.. Ovdje se radi o milijardama flaša!!!!! A evo čime ću ti pokazati, ne i dokazati:
djeca u Tešnju su skupila blizu 2 miliona flaša za 3 godine. A pazi sad podatak: jedna jača pivovara, recimo juli ili august izbaci na tržište MILION flaša dvolitrenjača!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
E sad u BiH imaš pivare: Tuzla, Sarajevo, Banja Luka, Bihać, Tomislavgrad.
Vode: Sarajevski kiseljak, Olimpia, Princess, Tešanjski kiseljak, Tešanjski dijamant, Lona, Celvik, Bijela voda, Zmajeva voda....
Sokovi: coca cola, bony, teny, heny.......
Uvoz: pivo MB, Jelen, Laško, Karlovačko, Ožujsko, Zlatorog, i ubace se tu i neka iz EU u PET.....
Proizvođači PET: Omorika, Bosnapalst i Sočkovac
Računica: u BiH ima recimo 100 općina, Tešanj je sam skupio za tri godine 2 miliona (cca 70 tona, a vidjećeš šta znači dole gdje navodim kapacitete Omorike)!!!!!!!!!!! Ima cca 50000 stanovnika kao općina....2 miliona flaša, ako se ne nagnječe stanu u recimo cijev promjera metar dužine 6 kilometara (ugrubo).
Firma Omorika Johovac/Doboj ima mjesečni kapacitet 500 tona (u 1 toni ima cca 22 000 flaša!!!!!!!!!!) i pazi sad ovo: PRIMORANI DA UVOZE PET OTPAD IZ CRNE GORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dakle prijedlog je simpatičan i neka ostane ovdje na forumu, ne daj bože da vidi neki ministar pa da još i predloži kako se PET treba koristiti za cvjeće i rasadu!
....meni se jako sviđa po cvjetnjacima kada se ono zante razvrate gume pa se okreče i budu saksije......
Izvini ali meni i ovo na to liči.. Ovdje se radi o milijardama flaša!!!!! A evo čime ću ti pokazati, ne i dokazati:
djeca u Tešnju su skupila blizu 2 miliona flaša za 3 godine. A pazi sad podatak: jedna jača pivovara, recimo juli ili august izbaci na tržište MILION flaša dvolitrenjača!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
E sad u BiH imaš pivare: Tuzla, Sarajevo, Banja Luka, Bihać, Tomislavgrad.
Vode: Sarajevski kiseljak, Olimpia, Princess, Tešanjski kiseljak, Tešanjski dijamant, Lona, Celvik, Bijela voda, Zmajeva voda....
Sokovi: coca cola, bony, teny, heny.......
Uvoz: pivo MB, Jelen, Laško, Karlovačko, Ožujsko, Zlatorog, i ubace se tu i neka iz EU u PET.....
Proizvođači PET: Omorika, Bosnapalst i Sočkovac
Računica: u BiH ima recimo 100 općina, Tešanj je sam skupio za tri godine 2 miliona (cca 70 tona, a vidjećeš šta znači dole gdje navodim kapacitete Omorike)!!!!!!!!!!! Ima cca 50000 stanovnika kao općina....2 miliona flaša, ako se ne nagnječe stanu u recimo cijev promjera metar dužine 6 kilometara (ugrubo).
Firma Omorika Johovac/Doboj ima mjesečni kapacitet 500 tona (u 1 toni ima cca 22 000 flaša!!!!!!!!!!) i pazi sad ovo: PRIMORANI DA UVOZE PET OTPAD IZ CRNE GORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dakle prijedlog je simpatičan i neka ostane ovdje na forumu, ne daj bože da vidi neki ministar pa da još i predloži kako se PET treba koristiti za cvjeće i rasadu!
- eluna
#15 Re: Stare platične flaše
otiđi na facebook, potraži Reciklamen decoration grupu ili stranu, ne sjećam segigamen wrote:eh ovako flaša imam na pretek svakakvih veličina, jer živim kraj rijeke. šta bi mogao napraviti da je zanimljivo a korisno može a i ne mora biti ?
taburei, čamci, plastenici, igračke .....biraj
-
Suspenzor
-
Suspenzor
#17 Re: Stare platične flaše
Ljudi rade sve....od starih novinma, pa do gajbi i PET ambalaže....
- eluna
#18 Re: Stare platične flaše
Suspenzor wrote:Ljudi rade sve....od starih novinma, pa do gajbi i PET ambalaže....
hvala