Stare platične flaše

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
gigamen

#1 Stare platične flaše

Post by gigamen »

eh ovako flaša imam na pretek svakakvih veličina, jer živim kraj rijeke. šta bi mogao napraviti da je zanimljivo a korisno može a i ne mora biti ? :)
trpimir

#2 Re: Stare platične flaše

Post by trpimir »

gigamen wrote:eh ovako flaša imam na pretek svakakvih veličina, jer živim kraj rijeke. šta bi mogao napraviti da je zanimljivo a korisno može a i ne mora biti ? :)
Sacekaj malo dok krene otkup i zamjeni ih za kes.
wolfie

#3 Re: Stare platične flaše

Post by wolfie »

A mozes i u zuti reciklazni kontejner, bilo bi bolje, jer otkup nece jos zadugo. :twisted:
gigamen

#4 Re: Stare platične flaše

Post by gigamen »

eh da ima otkup ne bi ja na forumu pit'o šta da radim sa njima :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6 Re: Stare platične flaše

Post by Admir_1984 »

trpimir wrote:
gigamen wrote:eh ovako flaša imam na pretek svakakvih veličina, jer živim kraj rijeke. šta bi mogao napraviti da je zanimljivo a korisno može a i ne mora biti ? :)
znal se otprilike kada bi to moglo biti i bar otprilike koliko bi se placalo za jednu bocu. u hrvatskoj kak sam cuo pola kune flaša, znaci prevedeno na naš 8 boca marka :D
ice2cube

#7 Re: Stare platične flaše

Post by ice2cube »

Admir_1984 wrote:
trpimir wrote:
znal se otprilike kada bi to moglo biti i bar otprilike koliko bi se placalo za jednu bocu. u hrvatskoj kak sam cuo pola kune flaša, znaci prevedeno na naš 8 boca marka :D
Kad bi tako bilo, malo je reci da bi se ja obogatio :D
gigamen

#8 Re: Stare platične flaše

Post by gigamen »

trebat će se i to napraviti, poboljšala bi se zarada,a i očistila bi se malo priroda. ono B.L. na bazenima je bilo više nego super ako znate o čemu pričam. a šta bi ja mog'o napraviti od ovih flaša dok otkup krene, imao bi gdje postaviti ispred kuće živim na finoj lokaciji pa bi se moglo vidjeti sa ceste :-D
vrtlar

#9 Re: Stare platične flaše

Post by vrtlar »

gigamen wrote:trebat će se i to napraviti, poboljšala bi se zarada,a i očistila bi se malo priroda. ono B.L. na bazenima je bilo više nego super ako znate o čemu pričam. a šta bi ja mog'o napraviti od ovih flaša dok otkup krene, imao bi gdje postaviti ispred kuće živim na finoj lokaciji pa bi se moglo vidjeti sa ceste :-D

Imas na internetu dobrih ideja sta napraviti od starih flasa.Plastenik za povrce,za djecu kucica itd
gradina

#10 Re: Stare platične flaše

Post by gradina »

Evo i ovdje možete pročitati....
Akcija i dalje traje, samo da se zna već treću godinu

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... &start=300
gradina

#11 Re: Stare platične flaše

Post by gradina »

Hashishar

#12 Re: Stare platične flaše

Post by Hashishar »

Ako imaš dovoljno slobodnog vremena evo par ideja.

Image

Image

Image

Image
gradina

#13 Re: Stare platične flaše

Post by gradina »

Bio na jednom seminaru Upravljanje otpadom i sada mi predlažemo nešto.. Kad jedna, sva sretna na temu STARE GUME!!!!
....meni se jako sviđa po cvjetnjacima kada se ono zante razvrate gume pa se okreče i budu saksije......

Izvini ali meni i ovo na to liči.. Ovdje se radi o milijardama flaša!!!!! A evo čime ću ti pokazati, ne i dokazati:
djeca u Tešnju su skupila blizu 2 miliona flaša za 3 godine. A pazi sad podatak: jedna jača pivovara, recimo juli ili august izbaci na tržište MILION flaša dvolitrenjača!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
E sad u BiH imaš pivare: Tuzla, Sarajevo, Banja Luka, Bihać, Tomislavgrad.
Vode: Sarajevski kiseljak, Olimpia, Princess, Tešanjski kiseljak, Tešanjski dijamant, Lona, Celvik, Bijela voda, Zmajeva voda....
Sokovi: coca cola, bony, teny, heny.......
Uvoz: pivo MB, Jelen, Laško, Karlovačko, Ožujsko, Zlatorog, i ubace se tu i neka iz EU u PET.....
Proizvođači PET: Omorika, Bosnapalst i Sočkovac
Računica: u BiH ima recimo 100 općina, Tešanj je sam skupio za tri godine 2 miliona (cca 70 tona, a vidjećeš šta znači dole gdje navodim kapacitete Omorike)!!!!!!!!!!! Ima cca 50000 stanovnika kao općina....2 miliona flaša, ako se ne nagnječe stanu u recimo cijev promjera metar dužine 6 kilometara (ugrubo).
Firma Omorika Johovac/Doboj ima mjesečni kapacitet 500 tona (u 1 toni ima cca 22 000 flaša!!!!!!!!!!) i pazi sad ovo: PRIMORANI DA UVOZE PET OTPAD IZ CRNE GORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dakle prijedlog je simpatičan i neka ostane ovdje na forumu, ne daj bože da vidi neki ministar pa da još i predloži kako se PET treba koristiti za cvjeće i rasadu!
Jara

#14 Re: Stare platične flaše

Post by Jara »

Bravo, Tešanj! :thumbup: :)
eluna

#15 Re: Stare platične flaše

Post by eluna »

otiđi na facebook, potraži Reciklamen decoration grupu ili stranu, ne sjećam se

taburei, čamci, plastenici, igračke .....biraj :-D
Suspenzor

#17 Re: Stare platične flaše

Post by Suspenzor »

Ljudi rade sve....od starih novinma, pa do gajbi i PET ambalaže....
eluna

#18 Re: Stare platične flaše

Post by eluna »

Suspenzor wrote:Ljudi rade sve....od starih novinma, pa do gajbi i PET ambalaže....
:thumbup:

hvala
Post Reply