Stare Nintendo igrice

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

No-Name

#1 Stare Nintendo igrice

Post by No-Name »

Sjećate li se starih Nintendo igrica,
nekad davno su se mogle kupiti na pijaci i koštale su oko 10 KM za jedan ketridž

Sad se mogu skinuti sa ovog linka

http://www.freeroms.com/nes.htm

Potreban je i Nes emulator
Tabhana

#2 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Tabhana »

Možeš za sve skinuti emulator i igrati preko roms.

Ja sam old school player, te također skupljam snes i gameboy igre, vrijednost će im se povećati vremenom :oops:
Cybernetic

#3 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:10, edited 1 time in total.
Niemand

#4 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Niemand »

Ja sam nedavno odigrala super mario 64 :chmoljava: i dobila sam svih 120 zvijezdica :chmoljava:

Uglavnom, mogla se "sacuvati" igrica kad dodjes do neceg teskog npr, pa da ne moras ponovo sve prelaziti, igrica ti pocinje odatle dje si sacuvo, sto, kad sam ja bila dijete nije moglo pa sam igrala godinama i nikad nisam zavrsila :roll: puno "levela" je bilo potpuno nejasno sta trebam raditi, napominjem nije bilo interneta. :oops:

Helem, sad sam nasla na net-u kako preci igricu, dje su mi zvjezdice i plus, kec u rukavu, to sejvanje kad god nedje zapnem i napokon sam je prekucala. :tooo:

(Dobro, imala sam i pomagaca, opet nisam bas sve sama presla, al sam uspijela :stidljiv: )

Otad mirnije spavam. Tesko djetinjstvo, frustracije te posljedice koje je ova igrica ostavila na mene su napokon izlijecene :mrgreen:

U svakom slucaju :thumbup:
Njanjavi

#5 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Njanjavi »

Jooj donkey kong zakon, na staroj konzoli, pa onda 64ka auuuu, james bond u cetvero, rokanje posvunoc, i super mario 64 perverzijaaaaaa :roll:
Niemand

#6 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Niemand »

Njanjavi wrote:Jooj donkey kong zakon, na staroj konzoli, pa onda 64ka auuuu, james bond u cetvero, rokanje posvunoc, i super mario 64 perverzijaaaaaa :roll:
Jes to imo 4 dzojstika :o
:|
Njanjavi

#7 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Njanjavi »

Kad smo kod starih igrica, sjecal se ko rollcagea. strasan soundtrack bio, junkie xl, fatboy slim, strasnih pjesama bilo, ona auta sa dvije strane, sve svemirski neki predjeli, zapicis se po plafonima picis, perverzija igra jbote :roll:
Cybernetic

#8 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:11, edited 1 time in total.
Njanjavi

#9 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Njanjavi »

Niemand wrote:
Njanjavi wrote:Jooj donkey kong zakon, na staroj konzoli, pa onda 64ka auuuu, james bond u cetvero, rokanje posvunoc, i super mario 64 perverzijaaaaaa :roll:
Jes to imo 4 dzojstika :o
:|
Ma jok, tad smo to iznajmljivali preko vikenda il noci, skupimo se drustvo citavo, sepet travulje i opleti.
Pa se naduvamo i snimamo sta budalesemo, to su bili pishevi, zaboravimo da se snima uopste.
Pa zaloga krvavih, najmanje se igrica igralo jbote, nije se imalo kad od smicalica.
A nedo bog da neko zaspe, ostane bez pola kose il obrva, il mu biciklo pripalimo, oplace da ga jbes :lol:
Tabhana

#10 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Tabhana »

Snes mi se upravo radi toga i sviđao jer danas zapneš na nekoj igri samo proguglaš šta trebaš uraditi. Prije se sam mučiš i pronalaziš skrivene stvari.

Super Mario World, Secret of Mana, Secret of Evermore, Mortal Kombat je bio super, F-Zero, itd.

U Game Boy svi Pokemoni počevši sa Yellow, Blue, Red, do zadnjeg serijala novih konzola. Meni je lično Gold najdraži.

N64 Pokemon Arena, Super Mario 64, Zelda, igra koja je u to vrijeme bila nešto potpuno novo, a i dan danas je jedna od najboljih igrica of all time.
Njanjavi

#11 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Njanjavi »

Upravo, kad se sjetim mozganja i dumanja na lari croft jbote, na prvom plekiju :lol: po pola noci zapnes covjece, svaki cosak obidjes po petnest puta, nema guglat i prelazit na guzove :roll:
Izludis al mu se naebes nanine nane i predjes :lol:
Niemand

#12 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Niemand »

A kakvi su ti drugi super mario, to nesta kart i to, nisam to igrala :cekam:
Šveđanin

#13 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Šveđanin »

Cybernetic

#14 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:11, edited 1 time in total.
Njanjavi

#15 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Njanjavi »

Jao u cetvero je mario kart krvav bio vazda :lol:
One crvene kornjace i pratece rakete :lol:
Nafuras se ko da ferarija deres ocijumi :roll:
Tabhana

#16 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Tabhana »

Niemand wrote:A kakvi su ti drugi super mario, to nesta kart i to, nisam to igrala :cekam:

Super Mario World sam prešao stotinu puta :mrgreen:

Super Metroid :thumbup:
insomnia78

#17 Re: Stare Nintendo igrice

Post by insomnia78 »

Njanjavi wrote:Upravo, kad se sjetim mozganja i dumanja na lari croft jbote, na prvom plekiju :lol: po pola noci zapnes covjece, svaki cosak obidjes po petnest puta, nema guglat i prelazit na guzove :roll:
Izludis al mu se naebes nanine nane i predjes :lol:
:thumbup:
Joj ja jos nisam im'o memory card pa ne gasim PS nikako
Iznesem ga na sims od prozora da se malo o'ladi :D
insomnia78

#18 Re: Stare Nintendo igrice

Post by insomnia78 »

Njanjavi wrote:Kad smo kod starih igrica, sjecal se ko rollcagea. strasan soundtrack bio, junkie xl, fatboy slim, strasnih pjesama bilo, ona auta sa dvije strane, sve svemirski neki predjeli, zapicis se po plafonima picis, perverzija igra jbote :roll:
Kako ne
Vrh
A onda kasnije wipeout na PS :thumbup:
insomnia78

#19 Re: Stare Nintendo igrice

Post by insomnia78 »

Niemand wrote:Ja sam nedavno odigrala super mario 64 :chmoljava: i dobila sam svih 120 zvijezdica :chmoljava:

Uglavnom, mogla se "sacuvati" igrica kad dodjes do neceg teskog npr, pa da ne moras ponovo sve prelaziti, igrica ti pocinje odatle dje si sacuvo, sto, kad sam ja bila dijete nije moglo pa sam igrala godinama i nikad nisam zavrsila :roll: puno "levela" je bilo potpuno nejasno sta trebam raditi, napominjem nije bilo interneta. :oops:

Helem, sad sam nasla na net-u kako preci igricu, dje su mi zvjezdice i plus, kec u rukavu, to sejvanje kad god nedje zapnem i napokon sam je prekucala. :tooo:

(Dobro, imala sam i pomagaca, opet nisam bas sve sama presla, al sam uspijela :stidljiv: )

Otad mirnije spavam. Tesko djetinjstvo, frustracije te posljedice koje je ova igrica ostavila na mene su napokon izlijecene :mrgreen:

U svakom slucaju :thumbup:
Vidi, pa ti "seka" :lol:
I jos gonila Maria na Nintendu?
Njanjavi

#20 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Njanjavi »

:lol: :lol: :lol:
vidi geekova, sve gejmeri stari :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#21 Re: Stare Nintendo igrice

Post by insomnia78 »

Nego, znam da nije nintendo al kako su se zvali oni tenkici na "terminatoru"?
Niemand

#22 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Niemand »

insomnia78 wrote:
:lol:

@tabhana, ovaj super mario world fino djeluje, neka uznapredovala verzija brosa. Gledacu da odigram. :mrgreen:
A ovaj kart mi bezze, doduse ja nikad nisam znala voziti. Imala sam formulu1 za nintendo64 i redovno su mi nakon par minuta otpadali tockovi, a onaj vrag za mjenjanje tockova vazda daleko bio. Nije to za mene. :|
Njanjavi

#23 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Njanjavi »

Joj na miniclipu imaju prejaki 3d tenkici, na slican fazon kao ti birvaktile samo modernizovani, 3d furka, pogled odozgo :roll:
Njanjavi

#24 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Njanjavi »

Niemand wrote:
insomnia78 wrote:
:lol:

@tabhana, ovaj super mario world fino djeluje, neka uznapredovala verzija brosa. Gledacu da odigram. :mrgreen:
A ovaj kart mi bezze, doduse ja nikad nisam znala voziti. Imala sam formulu1 za nintendo64 i redovno su mi nakon par minuta otpadali tockovi, a onaj vrag za mjenjanje tockova vazda daleko bio. Nije to za mene. :|
Ama probaj mario kart za nintendo 64, taj je super bgmi, ono je stavio sa stare konzole, nije 64ka.
Niemand

#25 Re: Stare Nintendo igrice

Post by Niemand »

Njanjavi wrote:
Ama probaj mario kart za nintendo 64, taj je super bgmi, ono je stavio sa stare konzole, nije 64ka.
Ma bjezi, da sebi zivce pojedem, ne znam voziti fkt. :o
Post Reply