Stare Nintendo igrice
Moderator: Benq
-
No-Name
#1 Stare Nintendo igrice
Sjećate li se starih Nintendo igrica,
nekad davno su se mogle kupiti na pijaci i koštale su oko 10 KM za jedan ketridž
Sad se mogu skinuti sa ovog linka
http://www.freeroms.com/nes.htm
Potreban je i Nes emulator
nekad davno su se mogle kupiti na pijaci i koštale su oko 10 KM za jedan ketridž
Sad se mogu skinuti sa ovog linka
http://www.freeroms.com/nes.htm
Potreban je i Nes emulator
- Tabhana
#2 Re: Stare Nintendo igrice
Možeš za sve skinuti emulator i igrati preko roms.
Ja sam old school player, te također skupljam snes i gameboy igre, vrijednost će im se povećati vremenom
Ja sam old school player, te također skupljam snes i gameboy igre, vrijednost će im se povećati vremenom
-
Cybernetic
#3 Re: Stare Nintendo igrice
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:10, edited 1 time in total.
-
Niemand
#4 Re: Stare Nintendo igrice
Ja sam nedavno odigrala super mario 64
i dobila sam svih 120 zvijezdica 
Uglavnom, mogla se "sacuvati" igrica kad dodjes do neceg teskog npr, pa da ne moras ponovo sve prelaziti, igrica ti pocinje odatle dje si sacuvo, sto, kad sam ja bila dijete nije moglo pa sam igrala godinama i nikad nisam zavrsila
puno "levela" je bilo potpuno nejasno sta trebam raditi, napominjem nije bilo interneta.
Helem, sad sam nasla na net-u kako preci igricu, dje su mi zvjezdice i plus, kec u rukavu, to sejvanje kad god nedje zapnem i napokon sam je prekucala.
(Dobro, imala sam i pomagaca, opet nisam bas sve sama presla, al sam uspijela
)
Otad mirnije spavam. Tesko djetinjstvo, frustracije te posljedice koje je ova igrica ostavila na mene su napokon izlijecene
U svakom slucaju
Uglavnom, mogla se "sacuvati" igrica kad dodjes do neceg teskog npr, pa da ne moras ponovo sve prelaziti, igrica ti pocinje odatle dje si sacuvo, sto, kad sam ja bila dijete nije moglo pa sam igrala godinama i nikad nisam zavrsila
Helem, sad sam nasla na net-u kako preci igricu, dje su mi zvjezdice i plus, kec u rukavu, to sejvanje kad god nedje zapnem i napokon sam je prekucala.
(Dobro, imala sam i pomagaca, opet nisam bas sve sama presla, al sam uspijela
Otad mirnije spavam. Tesko djetinjstvo, frustracije te posljedice koje je ova igrica ostavila na mene su napokon izlijecene
U svakom slucaju
- Njanjavi
#5 Re: Stare Nintendo igrice
Jooj donkey kong zakon, na staroj konzoli, pa onda 64ka auuuu, james bond u cetvero, rokanje posvunoc, i super mario 64 perverzijaaaaaa 
-
Niemand
#6 Re: Stare Nintendo igrice
Jes to imo 4 dzojstikaNjanjavi wrote:Jooj donkey kong zakon, na staroj konzoli, pa onda 64ka auuuu, james bond u cetvero, rokanje posvunoc, i super mario 64 perverzijaaaaaa
- Njanjavi
#7 Re: Stare Nintendo igrice
Kad smo kod starih igrica, sjecal se ko rollcagea. strasan soundtrack bio, junkie xl, fatboy slim, strasnih pjesama bilo, ona auta sa dvije strane, sve svemirski neki predjeli, zapicis se po plafonima picis, perverzija igra jbote 
-
Cybernetic
#8 Re: Stare Nintendo igrice
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:11, edited 1 time in total.
- Njanjavi
#9 Re: Stare Nintendo igrice
Ma jok, tad smo to iznajmljivali preko vikenda il noci, skupimo se drustvo citavo, sepet travulje i opleti.Niemand wrote:Jes to imo 4 dzojstikaNjanjavi wrote:Jooj donkey kong zakon, na staroj konzoli, pa onda 64ka auuuu, james bond u cetvero, rokanje posvunoc, i super mario 64 perverzijaaaaaa![]()
Pa se naduvamo i snimamo sta budalesemo, to su bili pishevi, zaboravimo da se snima uopste.
Pa zaloga krvavih, najmanje se igrica igralo jbote, nije se imalo kad od smicalica.
A nedo bog da neko zaspe, ostane bez pola kose il obrva, il mu biciklo pripalimo, oplace da ga jbes
- Tabhana
#10 Re: Stare Nintendo igrice
Snes mi se upravo radi toga i sviđao jer danas zapneš na nekoj igri samo proguglaš šta trebaš uraditi. Prije se sam mučiš i pronalaziš skrivene stvari.
Super Mario World, Secret of Mana, Secret of Evermore, Mortal Kombat je bio super, F-Zero, itd.
U Game Boy svi Pokemoni počevši sa Yellow, Blue, Red, do zadnjeg serijala novih konzola. Meni je lično Gold najdraži.
N64 Pokemon Arena, Super Mario 64, Zelda, igra koja je u to vrijeme bila nešto potpuno novo, a i dan danas je jedna od najboljih igrica of all time.
Super Mario World, Secret of Mana, Secret of Evermore, Mortal Kombat je bio super, F-Zero, itd.
U Game Boy svi Pokemoni počevši sa Yellow, Blue, Red, do zadnjeg serijala novih konzola. Meni je lično Gold najdraži.
N64 Pokemon Arena, Super Mario 64, Zelda, igra koja je u to vrijeme bila nešto potpuno novo, a i dan danas je jedna od najboljih igrica of all time.
- Njanjavi
#11 Re: Stare Nintendo igrice
Upravo, kad se sjetim mozganja i dumanja na lari croft jbote, na prvom plekiju
po pola noci zapnes covjece, svaki cosak obidjes po petnest puta, nema guglat i prelazit na guzove
Izludis al mu se naebes nanine nane i predjes
-
Niemand
#12 Re: Stare Nintendo igrice
A kakvi su ti drugi super mario, to nesta kart i to, nisam to igrala 
-
Cybernetic
#14 Re: Stare Nintendo igrice
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:11, edited 1 time in total.
- Njanjavi
#15 Re: Stare Nintendo igrice
Jao u cetvero je mario kart krvav bio vazda
One crvene kornjace i pratece rakete
Nafuras se ko da ferarija deres ocijumi
One crvene kornjace i pratece rakete
Nafuras se ko da ferarija deres ocijumi
- Tabhana
#16 Re: Stare Nintendo igrice
Niemand wrote:A kakvi su ti drugi super mario, to nesta kart i to, nisam to igrala
Super Mario World sam prešao stotinu puta
Super Metroid
- insomnia78
#17 Re: Stare Nintendo igrice
Njanjavi wrote:Upravo, kad se sjetim mozganja i dumanja na lari croft jbote, na prvom plekijupo pola noci zapnes covjece, svaki cosak obidjes po petnest puta, nema guglat i prelazit na guzove
![]()
Joj ja jos nisam im'o memory card pa ne gasim PS nikako
Iznesem ga na sims od prozora da se malo o'ladi
- insomnia78
#18 Re: Stare Nintendo igrice
Njanjavi wrote:Kad smo kod starih igrica, sjecal se ko rollcagea. strasan soundtrack bio, junkie xl, fatboy slim, strasnih pjesama bilo, ona auta sa dvije strane, sve svemirski neki predjeli, zapicis se po plafonima picis, perverzija igra jbote
Kako ne
Vrh
A onda kasnije wipeout na PS
- insomnia78
#19 Re: Stare Nintendo igrice
Vidi, pa ti "seka"Niemand wrote:Ja sam nedavno odigrala super mario 64i dobila sam svih 120 zvijezdica
Uglavnom, mogla se "sacuvati" igrica kad dodjes do neceg teskog npr, pa da ne moras ponovo sve prelaziti, igrica ti pocinje odatle dje si sacuvo, sto, kad sam ja bila dijete nije moglo pa sam igrala godinama i nikad nisam zavrsilapuno "levela" je bilo potpuno nejasno sta trebam raditi, napominjem nije bilo interneta.
![]()
Helem, sad sam nasla na net-u kako preci igricu, dje su mi zvjezdice i plus, kec u rukavu, to sejvanje kad god nedje zapnem i napokon sam je prekucala.![]()
(Dobro, imala sam i pomagaca, opet nisam bas sve sama presla, al sam uspijela)
Otad mirnije spavam. Tesko djetinjstvo, frustracije te posljedice koje je ova igrica ostavila na mene su napokon izlijecene![]()
U svakom slucaju
I jos gonila Maria na Nintendu?
- Njanjavi
#20 Re: Stare Nintendo igrice
vidi geekova, sve gejmeri stari
- insomnia78
#21 Re: Stare Nintendo igrice
Nego, znam da nije nintendo al kako su se zvali oni tenkici na "terminatoru"?
-
Niemand
#22 Re: Stare Nintendo igrice
insomnia78 wrote:
Vidi, pa ti "seka"
@tabhana, ovaj super mario world fino djeluje, neka uznapredovala verzija brosa. Gledacu da odigram.
A ovaj kart mi bezze, doduse ja nikad nisam znala voziti. Imala sam formulu1 za nintendo64 i redovno su mi nakon par minuta otpadali tockovi, a onaj vrag za mjenjanje tockova vazda daleko bio. Nije to za mene.
- Njanjavi
#23 Re: Stare Nintendo igrice
Joj na miniclipu imaju prejaki 3d tenkici, na slican fazon kao ti birvaktile samo modernizovani, 3d furka, pogled odozgo 
- Njanjavi
#24 Re: Stare Nintendo igrice
Ama probaj mario kart za nintendo 64, taj je super bgmi, ono je stavio sa stare konzole, nije 64ka.Niemand wrote:insomnia78 wrote:
Vidi, pa ti "seka"
![]()
@tabhana, ovaj super mario world fino djeluje, neka uznapredovala verzija brosa. Gledacu da odigram.![]()
A ovaj kart mi bezze, doduse ja nikad nisam znala voziti. Imala sam formulu1 za nintendo64 i redovno su mi nakon par minuta otpadali tockovi, a onaj vrag za mjenjanje tockova vazda daleko bio. Nije to za mene.
-
Niemand
#25 Re: Stare Nintendo igrice
Ma bjezi, da sebi zivce pojedem, ne znam voziti fkt.Njanjavi wrote:
Ama probaj mario kart za nintendo 64, taj je super bgmi, ono je stavio sa stare konzole, nije 64ka.