Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
starbucks je poznat po vrlo visokom standardu i kvaliteti...ali nazalost sve ovo dolazi pod vrlo skupom cijenom...obicna solja kafe bi vjerovatno kostatala 4-5km najmanje
todd_smith wrote:starbucks je poznat po vrlo visokom standardu i kvaliteti...ali nazalost sve ovo dolazi pod vrlo skupom cijenom...obicna solja kafe bi vjerovatno kostatala 4-5km najmanje
jest jarane megan fox, ali bilo bi puno, kod nas ce covjek sparat 5 dana da tamo ode na kafu i da ga vide.
po tvom - na koji nacin to ide, kako firme dolaze u sarajevo?
i ljudi, ne vjerujte reklamama - u sarajevskim kafanama se pije bolji ekspreso od najboljeg starbaksa. iskustva mi mog!
vecina starbaksa u kojim sam bio (jer nije bilo normalne kafane blizu) su kao stanicne kafane, kafu pijes iz kartonskih casa, sam se sluzis, po podu bacena ambalaza, ciscenje svakih sat-dva, ma bijedno.
po tvom - na koji nacin to ide, kako firme dolaze u sarajevo?
i ljudi, ne vjerujte reklamama - u sarajevskim kafanama se pije bolji ekspreso od najboljeg starbaksa. iskustva mi mog!
vecina starbaksa u kojim sam bio (jer nije bilo normalne kafane blizu) su kao stanicne kafane, kafu pijes iz kartonskih casa, sam se sluzis, po podu bacena ambalaza, ciscenje svakih sat-dva, ma bijedno.
fakat istina, sto se kafe i brze hrane tice, ja zaista mislim da ne trebaju ovi "brendovi" iz svijeta. ali ko voli, nek' izvoli.
OK ako se otvori, zasto ne, ali, nema kafe do nase. U starbucks-u kafa nije kafa a sto se tice uzitka otici u Starbucks onaj Torte i to u BBI centru pa i onaj na Grbavici mi sve vise lice na starbucks. Sumnjam da bi kod nas medju domacim dobro radio, jedino medju strancima koji su u gradu i medju wanna-be strancima haha. Istina, imaju dobre one panini sendvice i muffine of jabuke i cimeta mmmmmmmmm
cuj starbucks, dok je ovaca bit ce i vune.... ja neznam sta je tu specijalno. razblazena kafa, sa karamelom/nugat/vanilom/medom, servirano u velikim soljama i to je to. siki miki... nema kafe dog neizadje iz goldstar-a, gaggie, la faeme itd... sve ostalo su cajevi....
Starbucks nije elitizam, bar nije u Americi. U Americi me ne cudi sto dobro radi jer je vrlo malo mjesta gdje mozes sjesti i popiti kafu, bilo kakvu. Pogotovo u manjim gradovima i unutrasnjosti. Starbucks ti dodje kao najbolja opcija.
Ono sto me je iznenadilo je kako dobro rade u Svicarskoj koja ima lokalnih mjesta bar kao mi ako ne i vise. Ali opet svaki Starbucks pun. Valjda besplatan wi-fi, zabrana pusenja, besplatne strane novine i atmosfera gdje te niko ne tjera (nema konobara) privlace ljude. U Svicarskoj ne sluze u papirnim casama osim ako izricito ne trazis.
Na zalost Starbucks nema frenchise tako da dok kompanija ne odluci otvoriti radnju necemo ga vidjeti.
Ne vjerujem da ce zadugo Starbucks doci u BiH, kafa im je malo skuplja pa tako da ne bi bilo ono produzena za marku.
Sto se tice kvaliteta i ukusa, imaju dobru kafu, a i prijatno je za sjesti. Sto neko rece nema dosadnih konobara, ugodna atmosfera i odabrana muzika. Jedino mi smeta on studentarija sto satro donese knjige i kompe da uci a vam okolo samo saraju ocima ima'l kakav dobar frajer ili koka.
Trenutno u Americi sve vise i vise kompanija pokusava da otme dio kolaca od Starbucksa, pa tako imamo Caribou Caffe, mozda cak i ugodnije mjesto od Starbucksa, u zadnje vrijeme vidim dost Big B kafeterija.
Mada mogu misliti one nase face da se slucajno Starbucks u Sarajevu otvori, to bi po cio dan hodalo okolo sa casom u ruci da raja vidi da se u Starbucksu napaja.
todd_smith wrote:starbucks je poznat po vrlo visokom standardu i kvaliteti...ali nazalost sve ovo dolazi pod vrlo skupom cijenom...obicna solja kafe bi vjerovatno kostatala 4-5km najmanje
jest jarane megan fox, ali bilo bi puno, kod nas ce covjek sparat 5 dana da tamo ode na kafu i da ga vide.
A koliko je to kafa u Vatri? Skupo i tamo si najvidjeniji.
detroit-mercy wrote:Ne vjerujem da ce zadugo Starbucks doci u BiH, kafa im je malo skuplja pa tako da ne bi bilo ono produzena za marku.
Sto se tice kvaliteta i ukusa, imaju dobru kafu, a i prijatno je za sjesti. Sto neko rece nema dosadnih konobara, ugodna atmosfera i odabrana muzika. Jedino mi smeta on studentarija sto satro donese knjige i kompe da uci a vam okolo samo saraju ocima ima'l kakav dobar frajer ili koka.
Trenutno u Americi sve vise i vise kompanija pokusava da otme dio kolaca od Starbucksa, pa tako imamo Caribou Caffe, mozda cak i ugodnije mjesto od Starbucksa, u zadnje vrijeme vidim dost Big B kafeterija.
Mada mogu misliti one nase face da se slucajno Starbucks u Sarajevu otvori, to bi po cio dan hodalo okolo sa casom u ruci da raja vidi da se u Starbucksu napaja.
HEHE ja ne kontam sta je tu prestiz piti Starbucks kafu?!?!?!
detroit-mercy wrote:Ne vjerujem da ce zadugo Starbucks doci u BiH, kafa im je malo skuplja pa tako da ne bi bilo ono produzena za marku.
HEHE ja ne kontam sta je tu prestiz piti Starbucks kafu?!?!?!
U Americi to uopste nije pitanje prestiza, jednostavno jedno vise mjesto da se ode na kafu. Moja digresija je bila na Starbucks u Sarajevu, mogu misliti kako bi se neki lokalni likovi nabrijali na "exkluzivu" Starbacksa.
elSaik wrote:A mi baš kad god se spomene otvaranje nečeg novog moramo prokomentarisati kako je to niđe veze, žlj kvalitete, te kako mi već imamo mnogo bolje?
Tu si u pravu, kod nas je u principu sve najbolje, od vode pa do zraka.
Šeha wrote:...svaki Starbucks pun. Valjda besplatan wi-fi, zabrana pusenja, besplatne strane novine i atmosfera gdje te niko ne tjera (nema konobara) privlace ljude...
Šeha wrote:Valjda besplatan wi-fi, zabrana pusenja, besplatne strane novine i atmosfera gdje te niko ne tjera (nema konobara) privlace ljude. U Svicarskoj ne sluze u papirnim casama osim ako izricito ne trazis.
elSaik wrote:A mi baš kad god se spomene otvaranje nečeg novog moramo prokomentarisati kako je to niđe veze, žlj kvalitete, te kako mi već imamo mnogo bolje?
Ccc pa znas nas.
detroit-mercy wrote:
U Americi to uopste nije pitanje prestiza, jednostavno jedno vise mjesto da se ode na kafu. Moja digresija je bila na Starbucks u Sarajevu, mogu misliti kako bi se neki lokalni likovi nabrijali na "exkluzivu" Starbacksa.
Upravo.
Nego polako ljudi, prvo Mc i Burger King pa onda starbucks. Iako ja bih licno volila najvise Starbucks no ko mene i nas sta pita.
imam starbucks bukvalno 27 koraka od moje zgrade.
mozda sam bio svega 2-3 puta u njemu. kafa bezveze, precjenjena i nasminkana kojekakvim aromama i slagom.
cak i obicna kafa ima neki njihov miris, a i da popijes najmanju solju, pisas poslije ko da si ih pet popio.
razlog zbog kojeg starbucks ne bi uspio kod nas, je taj sto nismo mi takvog mentaliteta.
mi smo narod koji voli sjesti, i s ceifom popiti kafu, a ne hodajuci ulicom, ili vozeci se u autu i piti.
neke stvari sa americkog kontinenta se jednostavno ne mogu primjeniti kod nas.
druge navike, drugi tempo zivota, tradicija, mentalitet, ocekivanja ....