..Kod svakog drugog raspremanja ormara nailazim na isti problem.. Sta sa odjecom koju ne nosim? (I za koju znam da je necu nositi..)
Jedne godine sam slucajno uhvatila neku akciju i odnijela taksijem cetiri ogromne kese na Vrbanja most odakle je jedna fina ekipica kombijima odnijela sve sto su gradani prikupili (odjeca, hrana igracke i sl.) i odnijeli u Pazaric..
Ja nemam auto..A da cekam novu akciju ne mogu.. Da bacam u smece.. ..Ne znam jednom sam to uradila, u stvari ostavila pored neki sako, ali sad recimo imam vecu kolicinu odjece a i ne zelim npr. grudnjake stavljati (imam tonu grudnjaka koje ne nosim..roll) ..Kontala u second hand dati, ne bih cak ni pokusala prodati, al' sam cula od vise ljudi da ovi u nasim second hand-ovima to ne rade..Uostalom.. Voljela bih da kad god se nadjem u ovoj situaciji sto je jako cesto ima neki obliznji centar u kojem se stvari mogu odnijeti..
Je li zna neko postoji li nesto takvo kod nas? ..Bilo bi dobro mozda u svakoj opcini to otvoriti..
I ljuta sam na sebe zbog silnih stvari.. A i znam da svi oko mene imaju isti problem .. ..Npr.imam pet bijelih obicnih majica sto ce mi pet?? ..Sreca njih mogu ko krpe uvijek iskoristiti ali zaista imam lijepih nosivih skoro nenosenih stvari za koje vjerujem da bi mogle nekoga usreciti... ..Ili npr kontam zima je ja imam previse strampli neke nikad nisam nosila, male mi, neka djeca bi vjerovatno dala ruka u vatru za njih..
What to do what do u do??
Stara odjeca..
Moderator: anex
- Sunrise00
#2 Re: Stara odjeca..
U crveni krst odnesi 
-
kween
#3 Re: Stara odjeca..
E tako sam se i ja borila cuvaj ovo cuvaj ono, krenes od neke stvari kao po kuci majica vaka naka a vise ti muka to gledat sve i na kraju ne nosas ni po kuci nego bezveze stoji..plus farmerke djaba da je Armani ako ih nosis 3 godine muka ti gledat vise..ja sam tako pokupila sve sot sam cuvala farmerke a sve suepr ocuvane markirane nisam mogla ih smislit vise ..jedno 5 ,6 komada plus majice dzempere jakne popakovala jedno 4 , 5 velki kesa sve sto sam imala da nisam noisla preko godinu od godine do godine samo presazem ..i to popakovano je stajalo jedno 3 mjeseca nisam znala ko ni ti kud sa tim ..dok mi kolegica nije rekla da odnesem u djeciji dom bjelave ..mislim sve su super stvari sve ocuvano fuk oprano ispeglano meni bilo ono kao nezgodno sta znam , ..ej ljudi su me objerucke docekali uzeli sve zahvalili se ma nema znas kako mi bilo drago ..tako da od sad sve sto kupim u kucu tolko izadj eiz mog ormara..neko ce se obradovat sigurno jer sve sto sam dala su ok stvari i full ocuvane nego kao i ti imam 5 ovi majica 3oje vake farmerke sve na isti fol nesto tebi dosadi a ovamo ce super doci plus sam i cipele dala i patike ..tako da praac djeciji dom
gdje god odneses bice im drago i crveni krst kao sto rece sunrise
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#4 Re: Stara odjeca..
Dom za nezbrinute djevojke i zene
- mofo33
#5 Re: Stara odjeca..
ja sam godinama muke mucila sa davanjem odjece humanitarnim organizacijama; peri+peglaj+pakuj+tegli
onda mi je jedna prijateljica otkrila kako dobrodusnici u tim org. izaberu najbolje za sebe, pa daju ostatke sirotinji
poslije toga sam pocela davati jednoj sirotoj porodici u komsiluku.
pa sam otkrila da oni preprodaju moju odjecu
oni pametni, a ja ovca! ne dam vise nikome nista (gdje ce mi dusa?!)
navalila sam se na eBay
dva puta godisnje raskrcim po ormarima, ove godine sam iscupala 640 euro
onda mi je jedna prijateljica otkrila kako dobrodusnici u tim org. izaberu najbolje za sebe, pa daju ostatke sirotinji
pa sam otkrila da oni preprodaju moju odjecu
navalila sam se na eBay
-
raspuknuta kokica
#6 Re: Stara odjeca..
ja nikad nisam ni koristila eBay ne znam ni kako se to koristi, a i ja također imam isti takav problem sa odjećom...samo što ja nikada nisam nosila svoju odjeću u neki dom neko sam je davala nani koja je kasnije nosila nekoj siromašnoj porodici koju je znalamofo33 wrote:ja sam godinama muke mucila sa davanjem odjece humanitarnim organizacijama; peri+peglaj+pakuj+tegli
onda mi je jedna prijateljica otkrila kako dobrodusnici u tim org. izaberu najbolje za sebe, pa daju ostatke sirotinji![]()
pa sam otkrila da oni preprodaju moju odjecuoni pametni, a ja ovca! ne dam vise nikome nista (gdje ce mi dusa?!)
navalila sam se na eBaydva puta godisnje raskrcim po ormarima, ove godine sam iscupala 640 euro
a ako se može toliko zaraditi na eBayu preprodavajući odjeću pa to je super...samo me treba neku uputiti kako se to radi