sabljak wrote:Razmisljao sam o kupnji E klase, starije. Trenutno ima jedna u ponudi ( poznanik prodaje ) 2000 god, presla 300000, 200 CDI motor. Sacuvana, kako svana tako i izunutra, redovno servisirana. Za tu kilometrazu je kao nova. Cijena koja se je spominjala je bila oko 7000 KM u gotovini.
Sa druge strane ( kad razmisljam mozgom ) uzeo bih nesto mladje, manje, neki gradski autic koji je malo presao ( po mogucnosti neki mali jednostavni benzinac ) i sa njim bio miran.
Ali trenutno je stanje *odliva mozaka*, srcem razmisljam i volio bih vozati tu "ladju", nemam neki drugih obaveza a niti nekog luksuza da kazem pa bih sebi rado priustio taj luksus jedno vrijeme.
Volio bih da cujem i druga misljenja, najbolje ako neko ima iskustva sa ovakvim autom i da mi odprilike kaze kakvi me troskovi cekaju kod ovakvog benza pogotovo zbog njegove kilometraze.
hvala

taj avto je imao malo problema sa korozijom,. obrati paznju,(vrata, gepek, a stub, pod i prag,.,. al stara je 13 god pa farbanje sto da ne.,.
sa mehanikom neces imat problema,.elementi vjesanja nisu skupi(kugle krajncie i to je oko 300km al to mjenjas tako rijetko) taj auto je namjenjen prvobitno za taxi a znas kako oni odrzavaju,. ,motor moze jos 3 puta toliko samo redovno ulje, filtere i nemoj ga habat,. cim nesto ode mjenjas,. aku ces morat promjenit jer treba mnogo struje za upalait,,.,
sta ce te nervirat su prekidaci od podizaca prozora prvo se izlizu,. pa propadnu,. popravak je oko 50km,.,.
ako je uzmes promjeni ulje u mjenjacu, i diff-u,., da si siguran,.,. ako je automatika bices najsrecniji cojek na svijetu,. .,.