Star Wars
Moderator: _BataZiv_0809
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#876 Re: Star Wars
Ma gledaj od Phantom Menacea, tu počinje Skywalker priča
Ako nisi već pregled'o 
-
nemoj to
#877 Re: Star Wars
Ja apsolutno ništa pogledao prije filmova nisam i nemam namjeru, gledam po imdb kako ovi fanboy levati pljuju po filmovima a sve do jednog dobar 
- Bloo
- Globalna šefica
- Idemedosumom
#879 Re: Star Wars
Tek sad' pogledah. Zeko, ovo je bolje od pojedinih filmova.
- MarlboroGold
#880 Re: Star Wars
https://finance.yahoo.com/news/new-star ... ESWhcN4MUY
Mark Hamill strikes back
@Bloo - vader
Epizoda 2 u junu... biće valjda Mace
Novost u vezi E9
Mark Hamill strikes back
@Bloo - vader
Epizoda 2 u junu... biće valjda Mace
Novost u vezi E9
- ExNihilo
#881 Re: Star Wars
The Rise of Skywalker...
Đizus Krajst. Zadnja dva naslova kao da je random generator izbacio.
Đizus Krajst. Zadnja dva naslova kao da je random generator izbacio.
- dale cooper
#883 Re: Star Wars
Zašto se Palpatine cereka na kraju trailera?
JJ će i njega nekako vratiti, zar ne?

- MarlboroGold
#884 Re: Star Wars
Zanimljive teorije.
- MarlboroGold
#886 Re: Star Wars
https://9gag.com/gag/a3QpnOv?ref=fbp&fb ... j-YXS98Rsc
nadam se da je ovo neka zajebancija... jebem ti Disney...
- dale cooper
#887 Re: Star Wars
MarlboroGold wrote:https://9gag.com/gag/a3QpnOv?ref=fbp&fb ... j-YXS98Rsc
Ako je ovo drugo, count me excited. Bilo bi lijepo vidjeti tu eru prosperiteta i rasta Stare Republike sa, nadam se, dobrim world buildingom.It’s possible all three of these films are part of Rian Johnson’s planned trilogy of Star Wars movies, which Johnson was still working on.
There’s also the Star Wars project from GoT's D.B. Weiss and David Benioff - which rumors suggest could take place during the Old Republic era.
- MarlboroGold
#888 Re: Star Wars
Sve je to dobro... i ja bih volio vidjeti Old Republic eru, ali ovoj dvojici panjeva više ništa ne bih dao u ruke nakon što su izmasakrirali GoT sa glupostima... ako mi SW sjebu napraviću twitter account samo da im jebem sve po spisku.dale cooper wrote:MarlboroGold wrote:https://9gag.com/gag/a3QpnOv?ref=fbp&fb ... j-YXS98Rsc
nadam se da je ovo neka zajebancija... jebem ti Disney...Ako je ovo drugo, count me excited. Bilo bi lijepo vidjeti tu eru prosperiteta i rasta Stare Republike sa, nadam se, dobrim world buildingom.It’s possible all three of these films are part of Rian Johnson’s planned trilogy of Star Wars movies, which Johnson was still working on.
There’s also the Star Wars project from GoT's D.B. Weiss and David Benioff - which rumors suggest could take place during the Old Republic era.
- dale cooper
#889 Re: Star Wars
E jebiga...ne gledam GoT pa ne mogu komentarisati njihov rad.MarlboroGold wrote:Sve je to dobro... i ja bih volio vidjeti Old Republic eru, ali ovoj dvojici panjeva više ništa ne bih dao u ruke nakon što su izmasakrirali GoT sa glupostima... ako mi SW sjebu napraviću twitter account samo da im jebem sve po spisku.dale cooper wrote:MarlboroGold wrote:https://9gag.com/gag/a3QpnOv?ref=fbp&fb ... j-YXS98Rsc
nadam se da je ovo neka zajebancija... jebem ti Disney...Ako je ovo drugo, count me excited. Bilo bi lijepo vidjeti tu eru prosperiteta i rasta Stare Republike sa, nadam se, dobrim world buildingom.It’s possible all three of these films are part of Rian Johnson’s planned trilogy of Star Wars movies, which Johnson was still working on.
- MarlboroGold
#890 Re: Star Wars
Bolje nemoj. Razočarat ćeš se bezveze. Čitaj knjige i sačekaj da matori završi i zadnje dvije (čisto sumnjam jer je ušao u 70-edale cooper wrote: E jebiga...ne gledam GoT pa ne mogu komentarisati njihov rad.
Revan i Malak... volio bih da bude o njima.
- Point.
#892 Re: Star Wars
Luke, I am your father. Čitavog života sam bio ubjeđen da to govori kad ono jest malo sutra. No, I am your father. Wtf.
- ExNihilo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#894 Re: Star Wars
Poceo od pocetka. Episode IV A new hope.ExNihilo wrote:
Jaro...minimum minimuma je svi filmovi. Možeš zaobići knjige, stripove, video igre, crtane. I Star Wars Holiday Special.![]()
Ali ne pitaj me kojim redoslijedom da gledaš. Jer tu otvaraš pandorinu kutiju.
I......
Smorio se ko da sam igro finale Vimbldona protiv Đokovića
- ExNihilo
#895 Re: Star Wars
Ne krivim te, A New Hope zna zgaziti i mene._BataZiv_0809 wrote:Poceo od pocetka. Episode IV A new hope.ExNihilo wrote:
Jaro...minimum minimuma je svi filmovi. Možeš zaobići knjige, stripove, video igre, crtane. I Star Wars Holiday Special.![]()
Ali ne pitaj me kojim redoslijedom da gledaš. Jer tu otvaraš pandorinu kutiju.
I......
Smorio se ko da sam igro finale Vimbldona protiv Đokovića![]()
Daj šansu Empire Strikes Back (Epizoda V). Star Wars nije postao kulturološki fenomen nakon Nove nade, nego tek kada je Imperija uzvratila udarac. Empire je mnogo bolji film, po kritici i većini fanova zenit cijele sage, a uz to je fokalna tačka najvećeg dijela referenci koje su se prelile u popularnu kulturu. Empire je mračniji film, izrodio je Vadera kao arhetipskog negativca, a tu je i jedna od najupečatljivijih ending scena u modernoj kinematografiji.
Iako, da budem do kraja iskren, mislim da se uz ove filmove trebalo odrasti, da je vjerovatno teže vidjeti prijemčivost kada ih prvi put gledaš kao zrela osoba, osim ako nemaš afinitet prema naučnoj fantastici i fantasyu, jer je Star Wars savršen crossover ta dva žanra, a koliko znam kod tebe nije slučaj ni jedno ni drugo.
Ako ti ne legne Empire, dadni šansu prequelima. Imaju drugačiji pace, pravljeni su za našu generaciju, i obično legnu bolje onima koji nisu imali prethodno iskustvo sa Star Wars. Pitaj Velkoskog
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#896 Re: Star Wars
Odlucio sam sve pregledatiExNihilo wrote:
Ne krivim te, A New Hope zna zgaziti i mene.Realno, efekti su clunky, pace je spor za današnje pojmove, a priča zbrda-zdola jer ni sam Lucas još nije bio siguran šta želi ispričati niti da li će biti nastavaka.
Daj šansu Empire Strikes Back (Epizoda V). Star Wars nije postao kulturološki fenomen nakon Nove nade, nego tek kada je Imperija uzvratila udarac. Empire je mnogo bolji film, po kritici i većini fanova zenit cijele sage, a uz to je fokalna tačka najvećeg dijela referenci koje su se prelile u popularnu kulturu. Empire je mračniji film, izrodio je Vadera kao arhetipskog negativca, a tu je i jedna od najupečatljivijih ending scena u modernoj kinematografiji.
Iako, da budem do kraja iskren, mislim da se uz ove filmove trebalo odrasti, da je vjerovatno teže vidjeti prijemčivost kada ih prvi put gledaš kao zrela osoba, osim ako nemaš afinitet prema naučnoj fantastici i fantasyu, jer je Star Wars savršen crossover ta dva žanra, a koliko znam kod tebe nije slučaj ni jedno ni drugo.![]()
Ako ti ne legne Empire, dadni šansu prequelima. Imaju drugačiji pace, pravljeni su za našu generaciju, i obično legnu bolje onima koji nisu imali prethodno iskustvo sa Star Wars. Pitaj Velkoskog
Eh, u drugom dijelu posta si naceo meni vrlo zanimljivu temu, koju sam htio postaviti na ovom podforumu, a to je percepcija filmova koje smo gledali kao manje zrele licnosti sa percepcijom koju imamo kad te filmove ponovo pogledamo
Slazem se sa tobom da je uz ovo trebalo odrasti, ali tu ja opcenito placam danak svom inherentnom kontrasenju popularnim stvarima dok je oko istih veliki hype (uz odredjene izuzetke od kojih je "Chernobyl" najrecentiji, ali tu opet nije presudio hype da se ukljucim odmah, nego cinjenica da sam fanatik Hladnog rata). Uvijek sam cekao da hype debelo splasne pa da se onda tome posvetim
Ali sta je tu je, za sad sam siguran da necu gledati Hari Potera, Gospodara Prstenova i GOT
Sad palim Empire Strikes back
- KB9
#897 Re: Star Wars
konacno prije par dana uze da pregledam onaj solo film, koja splacina

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#898 Re: Star Wars
Pregledo Imperiju koja uzvraca udarac prije nekoliko dana....ExNihilo wrote:....
Bolja je od prvog dijela to se slazem, ali se bojim da mi je zadala udarac pred nokaut
Sad sam u dilemi da li da nastavim sa SW ili da probam sa Avengersima
- dale cooper
#899 Re: Star Wars
Pa gdje ćeš ovo reći Nihilu._BataZiv_0809 wrote:Pregledo Imperiju koja uzvraca udarac prije nekoliko dana....ExNihilo wrote:....
Bolja je od prvog dijela to se slazem, ali se bojim da mi je zadala udarac pred nokaut![]()
Sad sam u dilemi da li da nastavim sa SW ili da probam sa Avengersima
- ExNihilo
#900 Re: Star Wars
Preguraj i epizodu 6, a onda će ići lakše.
Avengere ni slučajno. Avengeri i čMarvel su sve što je pogrešno na svijetom danas.
Avengere ni slučajno. Avengeri i čMarvel su sve što je pogrešno na svijetom danas.