Star Wars

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
AleksoMKD

#1326 Re: Star Wars

Post by AleksoMKD »

Haris.ba wrote: 13/06/2024 15:02
Velkoski wrote: 13/06/2024 14:59 nightsestre za sirotiLJu napravile blizance ni iz čega, pardon iz threada

daj ba :mrgreen:
Pa "from d srtn point of vju" tako je rodjen i Anakin. Ni on nije imao oca. To sto mu mama nije detaljisala je li bila i mama 2, ne znaci da nije bila. :D

Ja koliko sam skontao to jesu li lezbejke ili nisu nema veze sa radjanjem blizankinja.
Neko manipulisanje silom se odigralo. To kakva im je forma porodice je okolnost.
Ako se ja dobro secam lore-a Anakin je na neki nacin nastao jer su Darth Sisious i njegov master pokusali neki mracni ritual da oslabe svetlu stranu sile pa je Anakin rezultat na neki nacin samodbrane sile.

Zato je on na neki nacin poseban i jedinstven. Ako gresim izvinite.

Nema veze sexualna orjentacija ovih vestica vec popisavanje na vec ustanovljeni lore.
JohnnyS

#1327 Re: Star Wars

Post by JohnnyS »

Molim da se ne koristi mračna i svijetla strana sile. To je rasizam. Nije više 1977.
jasko_ba

#1328 Re: Star Wars

Post by jasko_ba »

Pogledajte ako niste South Park: Joining the Panderverse- Ponovo su ubili :lol: :izet:
Image
dale cooper

#1329 Re: Star Wars

Post by dale cooper »

Sad odgledah treću epizodu i ne kontam šta je tako kontraverzno. :zoka: Ovo što je ovaj witch coven kreirao blizankinje putem sile?
I to zato što se vodimo sa par rečenica iz prequela čovjeka koji je bio rođeni manipulator? Ako su Sidious i njegov master Plagueis imali
moć da manipulišu sa midichloriansima, ne mora značiti da nije bilo drugih korisnika sile koji nisu posjedovali isto znanje. Naravno da
su i jedan i drugi imali interesa od toga da prošire priču da su oni jedini koji su posjedovali to znanje, zbog privlačenja i manipulisanja
sa novim sljedbenicima, ali to ne znači da treba njihove riječi uzeti zdravo za gotovo.

Meni je ovo sasvim solidna epizoda i dodatna je ekspanzija na svjetlo u kojem su Jediji bili prikazani u prequel trilogiji. Imali su poprilično
šupačke prakse i bili su poprilično arogantan kult koji je suštinski htio da sasječe bilo kakvo korištenje sile osim ako nije bilo odobreno
i upravljano od strane njih i u njihove benefite.
yoda82

#1330 Re: Star Wars

Post by yoda82 »

ITNet wrote: 13/06/2024 14:39
yoda82 wrote: 13/06/2024 11:06
Ateista wrote: 13/06/2024 08:06 Ne kontam sta je svima toliki problem sa ovom serijom, i generalno zadnjim SW... Odgledao ove tri epizode, nije sad nesto posebno ali sasvim OK za pogledati.
Za sad je i meni takav utisak. Ni Wow, ni odron. Taman negdje između. Vidjećemo dalje, mada se bojim da će otići u pogrešnom smjeru.
Izvini ali ako neko ne konta sta je problem sa ovim novim SW-om smatram da i nije bas neki fan i poznavalac citave tematike SW-a :-)

Odjednom neke Lezbo/Feminizirane osobe znaju vise sta je SW i sta on predstavlja od samog idejnog tvorca SW-a, Konstantno nametanje nekih ideoloskih ideja od takvih pokreta unistava sve sto gledamo u filmovima zadnjih par godina, ali ocigledno je i ljudima dosadilo jer vidimo samo flop do flopa nebitno jel Disney ili Marvel

Možeš li mi ti objasniti šta je konkretno problem u ove tri epozode serije? Ja fakat ne kontam.
Kao što sam rekao ni Wow ni odron. Priča i gluma za sada onako. Većina likova i nije loša.

Iskreno boli me k. koje su boje likovi (dok god se time ne mijenja originalni materijal), kojeg su spola(kao i sa bojom kože) ili seksualne orijentacije (dok god to ne bude sama svrha filma/serije).
JohnnyS

#1331 Re: Star Wars

Post by JohnnyS »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1332 Re: Star Wars

Post by Velkoski »

nije loša zadnja ep :mrgreen:
yoda82

#1333 Re: Star Wars

Post by yoda82 »

Velkoski wrote: 26/06/2024 22:13 nije loša zadnja ep :mrgreen:
Naredne epizode će odrediti hoće li biti odlron ili odlična serija. Još uvijek mogu sve fino uveazti.
ITNet

#1334 Re: Star Wars

Post by ITNet »

Generalno ne smetaju mi Lezbejke ni Wok sranja.

Smeta mi sto je dosao neko I posrao se na bitne detalje iz citavog Star Wars story line-a sa svojim nekim izmisljotinama jer misli da on/ona/ono zna sta je Star Wars bolje od njihovog tvorca, a vamo iz intervjua izbija neznanje I bolikurcivost prema proslim pricama I jos se ponose sa tim. A da o glumcima koji glume a nisu SW filma nekog ni pogledali jos se kao ponose sa tim da ne govorim.

Ono vise puta kroz filmove a narocito stripove je receno da sila ne moze napraviti zivot, da je Anakin samo jedan I zato je Chosen One. Darth Sidious je pokusao napraviti vojnike pomocu sile (Jel mislite da bi se drkao sa klonovima kad moze vamo svoje vojnike praviti) ali nije uspio, cak imaju mutacije klonova itd… I onda dodju neke Lezbace pametne naprave Lezbace vjestice sto prave djecu ko ispicke, one pametne da opravdaju svoje nesta jer kao SF izmisljene price.

I ono dosadni smo mi neki jer nam smeta nesta, a ovi she/we/he/it sto nam serviraju svakodnevno sve vise I vise neke svoje nebuloze nisu, ljudi opiceni ne znaju sta su u svojoj glavi nam prave serije I filmove gdje su oni sve vise neka vecima I nesto, misle da ce to neko gledati/platiti, jasta radi zato I gledamo kako propadaju filmovi na Box-Office-u
Ateista

#1335 Re: Star Wars

Post by Ateista »

ITNet wrote: 02/07/2024 14:49 Generalno ne smetaju mi Lezbejke ni Wok sranja.

Smeta mi sto je dosao neko I posrao se na bitne detalje iz citavog Star Wars story line-a sa svojim nekim izmisljotinama jer misli da on/ona/ono zna sta je Star Wars bolje od njihovog tvorca, a vamo iz intervjua izbija neznanje I bolikurcivost prema proslim pricama I jos se ponose sa tim. A da o glumcima koji glume a nisu SW filma nekog ni pogledali jos se kao ponose sa tim da ne govorim.

Ono vise puta kroz filmove a narocito stripove je receno da sila ne moze napraviti zivot, da je Anakin samo jedan I zato je Chosen One. Darth Sidious je pokusao napraviti vojnike pomocu sile (Jel mislite da bi se drkao sa klonovima kad moze vamo svoje vojnike praviti) ali nije uspio, cak imaju mutacije klonova itd… I onda dodju neke Lezbace pametne naprave Lezbace vjestice sto prave djecu ko ispicke, one pametne da opravdaju svoje nesta jer kao SF izmisljene price.

I ono dosadni smo mi neki jer nam smeta nesta, a ovi she/we/he/it sto nam serviraju svakodnevno sve vise I vise neke svoje nebuloze nisu, ljudi opiceni ne znaju sta su u svojoj glavi nam prave serije I filmove gdje su oni sve vise neka vecima I nesto, misle da ce to neko gledati/platiti, jasta radi zato I gledamo kako propadaju filmovi na Box-Office-u
Ne mogu da ne prokomentarisem, prvo kazes da ti ne smetaju lezbejke i wok, a onda sve ovo boldirano, ne znam sta da kazem, postenije bi bilo da kazes - smetaju mi lezbejke i ne zelim zbog toga da gledam. :-)

Sto se tice price oko stvaranja zivota silom, nisam citao stripove, crtane i slicno, samo filmove, pa mozda nisam upratio sve detalje koji su van filmova, ali ne vidim nesto toliko strasno u ovome sto su te vjestice to uspjele. Samim tim sto je Anakin tako nastao, to znaci da to nije nemoguce, bez obzira na to sto je on "chosen one", mozda samo niko drugi nije uspio a ove ipak jesu. Po meni, to nije nista sto unistava ostatak price na bilo koji nacin i nesto zbog cega seriju ne mogu gledati.

Meni u svemu vise smeta sto je sve ukupno serija onako, razvijenost radnje, likovi i gluma, nije bas na nekom nivou.
Haris.ba

#1336 Re: Star Wars

Post by Haris.ba »

ITNet wrote: 02/07/2024 14:49 Smeta mi sto je dosao neko I posrao se na bitne detalje iz citavog Star Wars story line-a sa svojim nekim izmisljotinama jer misli da on/ona/ono zna sta je Star Wars bolje od njihovog tvorca, a vamo iz intervjua izbija neznanje I bolikurcivost prema proslim pricama I jos se ponose sa tim
Citav serijal je from d crtn point of vju.
Posebno ovaj Akolajt.

Ne postoji apsolutna istina. Ko kaze da dzedaji razumiju silu? Pa da ne moze se stvarati zivot? Kad citav serijal pokazatelj da ne razumiju silu, i da u sustini je to dovelo do njihovog unistenja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1337 Re: Star Wars

Post by Velkoski »

Manny Jacinto je strašan lik, kerija ovo dosad, šteta što su ljudi zapeli da review bombaju pa će promaći ovo što radi
Haris.ba

#1338 Re: Star Wars

Post by Haris.ba »

Velkoski wrote: 03/07/2024 08:58 Manny Jacinto je strašan lik, kerija ovo dosad, šteta što su ljudi zapeli da review bombaju pa će promaći ovo što radi
Strasan. Meni na istom kvalitete glume ko Stelan Skarsgard iz Andora.
Ateista

#1339 Re: Star Wars

Post by Ateista »

Haris.ba wrote: 03/07/2024 08:44
ITNet wrote: 02/07/2024 14:49 Smeta mi sto je dosao neko I posrao se na bitne detalje iz citavog Star Wars story line-a sa svojim nekim izmisljotinama jer misli da on/ona/ono zna sta je Star Wars bolje od njihovog tvorca, a vamo iz intervjua izbija neznanje I bolikurcivost prema proslim pricama I jos se ponose sa tim
Posebno ovaj Akolajt.

Ne postoji apsolutna istina. Ko kaze da dzedaji razumiju silu? Pa da ne moze se stvarati zivot? Kad citav serijal pokazatelj da ne razumiju silu, i da u sustini je to dovelo do njihovog unistenja.
Upravo to, dosadasnja istina je bila iz ugla dzedaja, ko kaze da ona mora biti apsolutna i jedina tacna.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1340 Re: Star Wars

Post by Velkoski »

Ateista wrote: 03/07/2024 09:02
Posebno ovaj Akolajt.

Upravo to, dosadasnja istina je bila iz ugla dzedaja, ko kaze da ona mora biti apsolutna i jedina tacna.
younglings? :mrgreen:
Ateista

#1341 Re: Star Wars

Post by Ateista »

Velkoski wrote: 03/07/2024 09:06

Posebno ovaj Akolajt.

Ne kontam? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1342 Re: Star Wars

Post by Velkoski »

Ateista wrote: 03/07/2024 10:45
pa šta imam slušat' stranu koja ubija janglinge!
Ateista

#1343 Re: Star Wars

Post by Ateista »

Velkoski wrote: 03/07/2024 23:20
Ateista wrote: 03/07/2024 10:45

pa šta imam slušat' stranu koja ubija janglinge!
Svejedno, to ne znaci da ne mogu biti u pravu u necemu.
Uostalom, ove bliznakinje nisu napravili sithi vec one vjestice, to je neki skroz treci nacin koristenja sile.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1344 Re: Star Wars

Post by pici »

Izgubila se draž za ovom sagom. Prosto dosadnjikavo i ne mogu da nadju pricu koja ce vratiti stari sjaj. Jedino sto bi izdvojio i pohvalio to je Rogue One: A Star Wars Story koja me je odusevila i rame uz rame sa Imperijom uzvraca udarac. Prosto odskacu od uobicajenih djecijih limunada kao ostalo.
Praetorious

#1345 Re: Star Wars

Post by Praetorious »

Volim fan-uratke, ljudi često ulože dosta truda i mašte u svoje kreacije. Ovdje nije bilo baš mjesta za kreativnost u pitanju je montaža kadrova iz filma, ali izgleda - i zvuči - odlično. Alternativna najavna špica, urađena da bude u retro stilu 80-tih. Hehe kao da je Star Wars toliko star :D

... ček' malo... :shock:

jasko_ba

#1346 Re: Star Wars

Post by jasko_ba »

s obzirom za koga je radila, ocigledno da ima neke prljavstine o ljudima u Dizniju. nemoguce da dobije tek tako ovu moc i gdje ce posrati kompletnu fransizu i niko joj ne smije nista reci. :-)
Image
Praetorious

#1347 Re: Star Wars

Post by Praetorious »

Meni je na drugoj epizodi neki hepek u glavi kvrcn'o pri gledanju i serija mi se ogadila. Ne znam zašto, ništa konkretno već je više u pitanju komplet ugođaj. Kad pročitam utiske drugih korisnika vidim da je sreća što nisam dalje gledao.
Peacean

#1348 Re: Star Wars

Post by Peacean »

Mehh...
Peacean

#1349 Re: Star Wars

Post by Peacean »

Nova serija dolazi u decembru Star Wars: Skeleton Crew. Odakle samo izvlače sve ovo...
ITNet

#1350 Re: Star Wars

Post by ITNet »

180 Miliona dolara je kostala serija, kakvo bacanje para :-)

Kao sto sam rekao ne smetaju mi lezbejke smeta mi nametanje konstantno nekih stvari, tko ne konta mozda mu ovo pomogne:

"We grew with people whose intent was to write good stories. Now we see people whose intent is to shape society to their beliefs"

Tko kaze da je dosadasnja istina bila samo iz ugla Jedi-a, da nema neke apsolutne istine, da je sve do sada bilo neki point of view meni samo govori kako niste upoznati sa tematikom o kojoj pricate :-) pogledali ste 3-6-9 filmova prije 10-20 godina, koju seriju i to je to

Imate svasta u stripovima i crtanim filmovima, prica sa mracne strane, o lordovima za koje nista nikad ni culi itd... dok je sve bilo u Lucasovim rukama on je odobravao svaki strip svaku pricu jer je njegova ISTINA on je tvorac tog svijeta valjda on zna puno bolje sta i kako od nekih novih sto zele da izmisle nesto svoje, izmisli svoj svijet a ne mijenjaj pricu iz temelja jer mislis da si neko i nesto :-)

Svaka serija ce propasti ako nam krenu nametati ono sa cim se ne slazemo, narocito kad gadjas publiku koja je vec fan i zna neke stvari, propao Halo i slicne serije, eno i film Bordeland flop, jer delegati furaju svoje nesto, ismisljaju, umjesto da se drze temelja na kojima je vec nesto izgradjeno.
Post Reply