Star Wars, Star Trek i igre

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

SW i ST tematika u igrama?

Da! Uvijek je dobra
0
No votes
Da, iako ima dosta promašaja
3
60%
Ne, idioti se samo ofiraju
0
No votes
Ne, nek se Lucas i kompanija drže platna
0
No votes
Iskreno, nisam igrao nijednu od takvih igara
2
40%

Total votes: 5

neshill

#1 Star Wars, Star Trek i igre

Post by neshill »

Šta mislite, da li postoje dobri predstavnici SF SF-fantasy serija/filmova Star Trek i Star Wars serijala? Da li je jedan Star Wars Jedi Knight dorastao nekom drugom shooter-u? Jel Knights of the Old Republic konkurent Baldur's Gate-u? Bridge Commander Wing Commanderu?

Lično mislim da ima dobrih predstavnika, upravo Knights of the Old Republic je jako dobra igra, dok se 90% ostalih predstavnika prodaju samo radi licence. Galactic Battlegrounds je 100% klon Age of Empires-a (cak koriste isti engine), a da ne spominjem trećerazredne verzije igara za konzole. Za većinu njih vjerovatno nije niko ni čuo.

Star Trek je tu malo suptilniji, budući da je za njega izašlo okruglo 5 puta manje igara nego za Star Wars. Po mojoj procjeni 60% ST igara nisu loše. Away Team, koji je deklarisan klonom Commandos-a nije zaista loš. Isto tako i Star Trek Armada ima svoje dobre strane.

Pričajte! šta vam se sviđa, šta ne?
pitt

Post by pitt »

Meni je dobra bila Star Wars Mysteries of Sith. Dobra je bila i Elite Force (prvi dio) dok mi se drugio dio nije bas previse svidio.
LionTX

Post by LionTX »

Knights of the Old Republic je odlicna igra, zavrsio sam je tri puta. Nisam igrao ni jednu drugu, osim kratko Star Wars Starfighter.

Cuo sam da Bounty Hunter igre za Gamecube nisu lose. Isto tako, Gamecube ima ekskluzivne Rogue Squadron igre, te su isto dobre.
Adnan-X

Post by Adnan-X »

Stvarno ponekad znaju izbaciti žešće sranje, ali ipak ima nekih koji su ispred svoga doba. Npr. KoTOR, Stari JK-ovi, X-wing-ovi... Ista je situacija sa Star Trekom. Armada, EF 1 i još neki mada nisu revociunirali svoje žanrove ipak su dodali neke novine. Ja se radujem Rebublic Command-u.Osim toga Star Trek i Wars igre su uvjek monumentalne i ljepe, mada igrivost često zaostaje ali ipak navedite mi i jednu igru po nekom filmu a da je dobra, osim ovih naravno.
Post Reply