Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lajkujMe

#2226 Re: Star Trek

Post by lajkujMe »

nelle_tz wrote:Pojavila se informacija da je STP zapravi izvorno ideja Bryan Fullera koju je CBS odbio i da su je bez njegovog znanja sad iskoristili, kao sto su iskoristili pricu iz Tardigrade igre za STD
pocinje od 5:14 do 7;42 u videu, prica pocinje u Prime universumu, planet Romul je pred planetarnom evakuacijom pred supernovom, koju vodi Data.Romul eksplodira, Data uspije da uz pomoc 7 0f 9 i drugih bivsih Borg radilica spasi tehnikom masovne asimilacije preostale Romulance.Data je kritikovan zbog toga , zbog svoje neosjetljivosti prema organskom. "Spaseni" su sada traumatizirani Borgovim kockama.Ambasador Picard se bori za izbjeglice , ali niko ih ne zeli primiti, cak ni Vulkan.Star Fleet ima problem sa Datom i njegovim odnosom sa 7 of 9 i prezivjelim , prijasnjim borgovim radilicama.Star Fleet dovodi Picarda u direktan sukob sa Datom jer se sjeca svoje otmice i ispiranja mozda od strane Borga.
Picard se plasi da ce njegov sindrom da se javi i shvata da je jedini nacin da spasi sebe, proslost i buducnost da se vrati kao Locutus.
I kaze se jos da je Bryan fuller zaplakao nakon sto je vidio trailer, ne u dobrom smislu, nego da je izigran od CBS-a

Vidjet cemo ima li istine u ovome ili je obican trach
Prije da je trac, Fuller je pametan covjek ne bi on predlozio nesto bez da sebi osigura prava na to.
A CBS nije glup da sebi napravi ozbiljni parnicu na sudu.

Ja gledajuci trailer, gledajuci ko sve glumi imam teoriju.

Da se fokusiram na odredjene stavke.
Prvo glume Picard, 7of9 i Hugh znaci Borg je tematika
Drugo vidi se borgovska kocka i vide se dronovi
Trece ona mlada glumica ima oziljke i rekla je nesto u fazonu da li je Picard poznaje, da se osjeca sigurno kod njega i moli ga za pomoc jer on jedini moze pomoci.

Sta je moja teorija, nakon zavrsetka Voyagera, borg je ostao u kaosu i poprilicno ostecen.
Na nacin da onim virusom im je unistena Unutarnja kohezija i da vise nisu "hive mind" i da na hiljade borgovskih brodova luta svemirom bez cilja, bez kohezije i bog zna sta jos.
Borg pokusava da se resetira na staro da vrate "kraljicu" i red u kolektiv a ta zena sto je prisla Picardu je kljuc u svemu tome.
Vjerovatno nju love i borg, i zvjezdana flota i ostatak Romulanaca.

Tu uskacu Picard, 7of9 i Hugh kojo vjerovatno imaju finalno rjesenje ili traze finalno rjesenje za Borg a to je novi vid kohezije Borga da zaustave na milijarde ako ne i trilione radilica u samounistenju i unistenju drugih.

Sta jos mozemo reci iz trailera, scena kad brodovi koji lice na Romulanske ptice grabljivice prilaze Vulkanu (Vulkan u ovoj realnosti u ovoj vremenskoj crti nije unisten) nije napad nego konvoj izbjeglica koji se vracaju svojoj kuci i mislim da se desila reunifikacija Vulkanaca i Romulanaca nakon supernove.
Sto se Date tice, mnogo teorija ima, jedna je da je ono hologram imitacija Picardova.
Drugo da je ono B4 gdje je Data preuzeo tijelo.
Trece da je ono Lore, s ovim se ne slazem ima u traileru scena gdje se vidi "rastavljeni Data" a to je zapravo Lore kojeg ce da privremeno aktiviraju jer zna najvise za Hugha i borgove radilice.
Raigor Stonehoof

#2227 Re: Star Trek

Post by Raigor Stonehoof »

Ja sam procitao teoriju da su Romulanci pronasli Borg cube i da eksperimentisu sa njihovom tehnologijom koja ce im pomoci da ovladaju galaksijom. Picaed se obrati Starfleetu da mu pomognu, ali oni ne zele da ne bi narusili mir sa Romulancima, ili cak zato sto su i oni u igri. Ona cura je kao bila zatvorenik na jednom od.Romulanskih brodova pa je pobjegla i dosla da trazi pomoc jer je vidjela sta se radi... tako nesto :)
dale cooper

#2228 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

lajkujMe wrote:
Prije da je trac, Fuller je pametan covjek ne bi on predlozio nesto bez da sebi osigura prava na to.

Trece ona mlada glumica ima oziljke i rekla je nesto u fazonu da li je Picard poznaje, da se osjeca sigurno kod njega i moli ga za pomoc jer on jedini moze pomoci.

Sta je moja teorija, nakon zavrsetka Voyagera, borg je ostao u kaosu i poprilicno ostecen.
Na nacin da onim virusom im je unistena Unutarnja kohezija i da vise nisu "hive mind" i da na hiljade borgovskih brodova luta svemirom bez cilja, bez kohezije i bog zna sta jos.
Borg pokusava da se resetira na staro da vrate "kraljicu" i red u kolektiv a ta zena sto je prisla Picardu je kljuc u svemu tome.

Tu uskacu Picard, 7of9 i Hugh kojo vjerovatno imaju finalno rjesenje ili traze finalno rjesenje za Borg a to je novi vid kohezije Borga da zaustave na milijarde ako ne i trilione radilica u samounistenju i unistenju drugih.

Sta jos mozemo reci iz trailera, scena kad brodovi koji lice na Romulanske ptice grabljivice prilaze Vulkanu (Vulkan u ovoj realnosti u ovoj vremenskoj crti nije unisten) nije napad nego konvoj izbjeglica koji se vracaju svojoj kuci i mislim da se desila reunifikacija Vulkanaca i Romulanaca nakon supernove.
Sto se Date tice, mnogo teorija ima, jedna je da je ono hologram imitacija Picardova.
Trece da je ono Lore, s ovim se ne slazem ima u traileru scena gdje se vidi "rastavljeni Data" a to je zapravo Lore kojeg ce da privremeno aktiviraju jer zna najvise za Hugha i borgove radilice.
Brent Spiner je valjda potvrdio da je ono rastavljeno tijelo B4. A što se tiče Date sa kojim Picard razgovara u traileru, nemam pojma.
Možda je hologramska projekcija povezana sa pozitronskim mozgom i informacijama koje je Data uspio učitati u B4 prije nego
što se žrtvovao u Nemesisu. Čini mi se po traileru da će se priča vrtiti oko dvije stvari, Romulancima (koji su ostali bez planete) sa
jedne strane i Borgom sa druge.
nelle_tz

#2229 Re: Star Trek

Post by nelle_tz »

lajkujMe wrote:
nelle_tz wrote:Pojavila se informacija da je STP zapravi izvorno ideja Bryan Fullera koju je CBS odbio i da su je bez njegovog znanja sad iskoristili, kao sto su iskoristili pricu iz Tardigrade igre za STD
pocinje od 5:14 do 7;42 u videu, prica pocinje u Prime universumu, planet Romul je pred planetarnom evakuacijom pred supernovom, koju vodi Data.Romul eksplodira, Data uspije da uz pomoc 7 0f 9 i drugih bivsih Borg radilica spasi tehnikom masovne asimilacije preostale Romulance.Data je kritikovan zbog toga , zbog svoje neosjetljivosti prema organskom. "Spaseni" su sada traumatizirani Borgovim kockama.Ambasador Picard se bori za izbjeglice , ali niko ih ne zeli primiti, cak ni Vulkan.Star Fleet ima problem sa Datom i njegovim odnosom sa 7 of 9 i prezivjelim , prijasnjim borgovim radilicama.Star Fleet dovodi Picarda u direktan sukob sa Datom jer se sjeca svoje otmice i ispiranja mozda od strane Borga.
Picard se plasi da ce njegov sindrom da se javi i shvata da je jedini nacin da spasi sebe, proslost i buducnost da se vrati kao Locutus.
I kaze se jos da je Bryan fuller zaplakao nakon sto je vidio trailer, ne u dobrom smislu, nego da je izigran od CBS-a

Vidjet cemo ima li istine u ovome ili je obican trach

Ovo o Fulleru je prenio Robert Meyer Burnett, covjek je radio sa William Shatnerom ( Kirk), rezirao je taj film sa njim,radio je za Viacom, NBC, Disney, takodje na duzim verzijama Gospodara prstenova i Burnett's own production company, Ludovico Technique LLC has worked on the DVD Special Editions for Oscar-winning The Usual Suspects, Valley Girl, Superman Returns, Spider-Man, X-Men 1.5, X2, and The Lion, the Witch and the Wardrobe. Burnett has twice been a guest of honor at the science, science fiction, and fantasy convention, CONvergence. He edited, wrote and produced all the special features for Blu-ray release of Star Trek: The Next Generation Complete Series box set released on June 7, 2016; he also contributed to the Blu-ray of all four seasons of Star Trek: Enterprise, with season four being released on April 1, 2014.
https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Meyer_Burnett
Sa tolikim vezama i poznanstvima i cinjenicom da je lik radio i na blu ray verzijama STar Trek The Next Generation i Star trek Enterprise, cisto sumnjam da bi on izmislio pricu da je CBS ukrao ideju od B. Fullera ne potpisujuci ga za ST Picard
I CBS vec ima parnicu na sudu za St Discovery jer su prekopirali ideju iz jedne videoigre, tako da ovo ne bi nista cudno bilo
Pa najbolji Star Trek, Star Trek Deep Space 9 je nastao na osnovu ideje koja je kasnije postala Babylon 5, odlicna serija, covjek nista nije dobio za to. Ako je nista gledali, pogledajte.
BHCluster

#2230 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

Raigor Stonehoof

#2231 Re: Star Trek

BHCluster wrote:
ja što može srat lik, to je čudo jedno
BHCluster

#2232 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

Raigor Stonehoof wrote: ja što može srat lik, to je čudo jedno
Ako bude kako on govori da moras comic + knjigu procitati da bi znao pozadinu onda koakva je poenta serije.
Raigor Stonehoof

#2233 Re: Star Trek

BHCluster wrote:
Raigor Stonehoof wrote: ja što može srat lik, to je čudo jedno
Ako bude kako on govori da moras comic + knjigu procitati da bi znao pozadinu onda koakva je poenta serije.
Sam je rekao, bice prikazano i kroz seriju kroz flashbackove. Znaci ne tako detaljno, ali dovoljno da ti je jasno sta se desava. Koga zanima detaljno, procitace knjigu.

Samo trazi materijala da sere, nazor
lajkujMe

#2234 Re: Star Trek

Post by lajkujMe »

https://www.klix.ba/biznis/medijski-div ... /190813124

Ovo je sjajna vijest za Star Trek ko ne zna zasto sad cu objasniti.

Ove dve kompanije su ranije bila jedna, razdvajanjem kompanije, CBS je izgubio prava na Star Trek koje je drzao Paramount koji je u vlasnistvu Viacoma.
Paramount je drzao sva prava na Star trek Original, TNG, DS9, Voyager, Enterprise i sve filmove od Star Trek motion picture do Star Trek Nemisisa. To ukljucuje svu zaradu od prodaje vezano za ovu fransizu.

Paramount je prodao ogranicenu Licencu firmi Bad Robot na 10 godina i tako su nastali filmovi ST 2009, Into Darkness i Beyond.
Uslov je bio da prica nema veze s originalnim Star Trekom, likovima, dizajnima to jest novi filmovi su se morali bitno razlikovati od originala i plus nisu dobili prava na "merchendise" originala koji vrijedi milijarde na godisnjem nivou.
Iz tog razloga svi novi star treki ukljucujuci Filmove i serije toliko razlikovali. Od Kelvin Timeline, do likova i dizajna setova, brodova, uniformi i rasa unutar Star Treka.
Uslov Bad robota je bilo da Paramount ne smije praviti nove filmove i serije baziranih na originalnom Star Treku 10 godina (to je isteklo).
Udruzivanjem CBS i Paramounta ta prava sad su pod jednom kucom i sada postoji mogucnost pravljenja novog sadrzaja s originalnim univerzumom, originalnim likovima i dizajnom.
A to ce se najvjerovatnije i desiti s obzirom na ogromnu bazu Trekera koji traze nastavke originalne price star treka i koji pljuju na sve od 2009 god. Pogotovo na seriju Discovery koja je smece.

E sad to ne znaci povratak originalnih glumaca i serija proslo je mnogo vremena ostarilo se.
Ali omogucuje nove sadrzaje baziranih na starim sadrzajima, pricama, dizajnima i slicno.

A vecina fanova zeli nove sadrzaje koje se desavaju u buducnosti star treka kao sto je serija Picard koja je prva koja ce profitirati od ovoga.
To znaci da se Klingonci npr mogu vratiti u stari dizajn, brodovi kao Enterprise E se mogu pokazati i slicno.
lajkujMe

#2235 Re: Star Trek

Post by lajkujMe »

Dodatak gornjem tekstu :)
Bloo
Globalna šefica

#2236 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Image
dale cooper

#2237 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:Image

:thumbup:

Nažalost, u zadnje vrijeme sve manje imam taj osjećaj da se popravljamo. :|
Bloo
Globalna šefica

#2238 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:

a i STD nekako se ne uklapa u ovaj koncept :lol:
dale cooper

#2239 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:

a i STD nekako se ne uklapa u ovaj koncept :lol:
Ima dosta tog wide eyed optimizma i u STD-u. Iako je sam setting nešto mračniji.
jasko_ba

#2240 Re: Star Trek

Post by jasko_ba »

Sve sam pogledao, ukljucujuci i filmove sto se tice ove tematike. Jedino Star Trek: The Original Series ne mogu nikako. Ona pilot epizoda, pitaj boga kako sam odgledao do kraja, jednostavno oni efekti, gluma, kostimi, vidi se da je 60-tih snimljeno, samo za nerviranje. Na trecoj epizodi sam definitivno prekinuo, charlie jebeni x :lol: . Ako neko moze postaviti koje epizode treba pogledati od onih 80, nekakav recap, jer nema sanse da ono nastavim. Filmovi sa orginalnom ekipom i mogu nekako proci, bar uvod mi je bio za gledanje ST: TNG.
Image
:-? :-)
arzuhal

#2241 Re: Star Trek

Post by arzuhal »

dale cooper wrote:
Bloo wrote:Image

Ma niđe veze... Jedini pošten stav imaju transhumanisti kada je riječ o popravljanju i unapređivanju... Ali problem je u tome što se tada napušta polje humanog i prelazi u nathumano, transhumano, posthumano...
TDK-90

#2242 Re: Star Trek

Post by TDK-90 »

jasko_ba wrote:Sve sam pogledao, ukljucujuci i filmove sto se tice ove tematike. Jedino Star Trek: The Original Series ne mogu nikako. Ona pilot epizoda, pitaj boga kako sam odgledao do kraja, jednostavno oni efekti, gluma, kostimi, vidi se da je 60-tih snimljeno, samo za nerviranje. Na trecoj epizodi sam definitivno prekinuo, charlie jebeni x :lol: . Ako neko moze postaviti koje epizode treba pogledati od onih 80, nekakav recap, [/img]
:-? :-)
SVE :D

Ja sam odrastao sa TNG, i meni je jedino to PRAVA serija :thumbup: i ova prva mi je bila glupava skroz ..... narocito scene sa facama u gro planu kada je nesto napeto :D .... isto ko u onim Indijskim serijama.
Ali nakon nekog vremena postane pravo cool ( narocito efekti iz `60 ih) :lol: :lol: :lol:
dale cooper

#2243 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Originalna serija je klasik. Izgled, produkcija i efekti ne umanjuju kvalitet priča onih najboljih epizoda.
Better Man

#2244 Re: Star Trek

Post by Better Man »

dale cooper wrote:Originalna serija je klasik. Izgled, produkcija i efekti ne umanjuju kvalitet priča onih najboljih epizoda.
Da! Klasik koji ima svoj kvalitet i šmek i bez obzira na tadašnju tehnologiju, daleko je ispred današnjeg.
dale cooper

#2245 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Novi trejler za Picarda:

Stariiiiiiiii
Šta ti je bolan, što galamiš?
Došo' nam je Jean Luc!

Ja: :place:
Ironman_88

#2246 Re: Star Trek

Post by Ironman_88 »

Da malo oživimo temu, sutra kreće Star Trek: Picard. Ko nije upućen, mini-serija od 4 epizode, Amazon Prime prikazuje po jednu sedmično (neće biti sve dostupne na startu).

Svjesno se nisam htio previše izlagati informacijama i trailerima o čemu, šta i i kako, ali sam primjetio da naravno prije svega udaraju na nostalgiju (Jonathan Frakes se pojavljuje kao starac, Data je isto tu, vjerujem da će biti i dodatnih iznenađenja u tom pravcu).
Raigor Stonehoof

#2247 Re: Star Trek

Ironman_88 wrote: 23/01/2020 10:32 Da malo oživimo temu, sutra kreće Star Trek: Picard. Ko nije upućen, mini-serija od 4 epizode, Amazon Prime prikazuje po jednu sedmično (neće biti sve dostupne na startu).

Svjesno se nisam htio previše izlagati informacijama i trailerima o čemu, šta i i kako, ali sam primjetio da naravno prije svega udaraju na nostalgiju (Jonathan Frakes se pojavljuje kao starac, Data je isto tu, vjerujem da će biti i dodatnih iznenađenja u tom pravcu).
10 epizoda, nije 4 :)
Ironman_88

#2248 Re: Star Trek

Post by Ironman_88 »

Raigor Stonehoof wrote: 23/01/2020 12:58
Ironman_88 wrote: 23/01/2020 10:32 Da malo oživimo temu, sutra kreće Star Trek: Picard. Ko nije upućen, mini-serija od 4 epizode, Amazon Prime prikazuje po jednu sedmično (neće biti sve dostupne na startu).

10 epizoda, nije 4 :)
Pardoniram, bio sam siguran iz nekog razloga da su samo 4, ovako još bolje. :thumbup:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2249 Re: Star Trek

Post by Hame_ »

Image
dale cooper

#2250 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Dobra i intrigantna pilot epizoda Picarda. Solidan spoj starog "thinking man's" Treka i akcije. Neke interasantne moralne dileme i federacija
koja je kako se čini postala konzervativna i izolacionistička čine jezgru priče. Nije loše, veselim se ostatku sezone. :thumbup:
Post Reply