Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#1601 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

madner wrote:Nekad je covjek mogao zajebavati Star Wars djecicu zbog ovakvih scena.

Srecom ima Orville.
Orville ti je samo reciklaža i prodavanje čiste nostalgije starim TNG fanovima, a ja se ježim od takvih stvari. Zato je meni novi Lynchov
Twin Peaks bio tako dobar, što je u startu odjebao takav pristup i na neki način kritikovao i ismijavao potrebu ljudi da se vrate
nazad u vrijeme i osjete iste stvari kao prvi put. Što je nemoguće. Nikada ništa neće biti ponovo isto, niti se može ponoviti neko iskustvo.
Haris.ba

#1602 Re: Star Trek

Post by Haris.ba »

Ko je nostalgičan ima Orvil kao lajt verziju TNG (mada ima epizoda koje su mnogo bolje od nekih iz TNG).

P.S.
Koliko god volio Vorfa, Meni su ovi novi Kligonci mnogo bolji od starih. Naročito od onih iz 60ih. :D
Bloo
Globalna šefica

#1603 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Haris.ba wrote:Ko je nostalgičan ima Orvil kao lajt verziju TNG (mada ima epizoda koje su mnogo bolje od nekih iz TNG).

P.S.
Koliko god volio Vorfa, Meni su ovi novi Kligonci mnogo bolji od starih. Naročito od onih iz 60ih. :D
Misliš onih sa brcicima samurajskim i lica premazanog kremom za cipele :D?
dale cooper

#1604 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
Haris.ba wrote:Ko je nostalgičan ima Orvil kao lajt verziju TNG (mada ima epizoda koje su mnogo bolje od nekih iz TNG).

P.S.
Misliš onih sa brcicima samurajskim i lica premazanog kremom za cipele :D?
:lol: Šuti, to je izvor mnogo nezadovoljstva među hard core fanovima. Ali Klingonci nemaju ridges u ovom vremenu, canon violation! :twisted: :D
Najgore je što su oni idioti iz Enterprisea to pokušali objasniti nekakvim virusom zbog kojeg su neko vrijeme Klingonci izgubili
"grebene". :roll: :mrgreen: Tad su valjda počeli intenzivnije puštati brčiće i koristiti kreme da izgledaju zajebanije. :mrgreen:
madner

#1605 Re: Star Trek

Post by madner »

dale cooper wrote:
madner wrote:Nekad je covjek mogao zajebavati Star Wars djecicu zbog ovakvih scena.

Srecom ima Orville.
Orville ti je samo reciklaža i prodavanje čiste nostalgije starim TNG fanovima, a ja se ježim od takvih stvari. Zato je meni novi Lynchov
Twin Peaks bio tako dobar, što je u startu odjebao takav pristup i na neki način kritikovao i ismijavao potrebu ljudi da se vrate
nazad u vrijeme i osjete iste stvari kao prvi put. Što je nemoguće. Nikada ništa neće biti ponovo isto, niti se može ponoviti neko iskustvo.
Nije tacno, Orville je serija u duhu TNG, ali je daleko od reciklaze.
Optimisticna je, ima price koje stanu u 45 minuta ali dodaje nove elements.
Posada vise nije savrsena, ima 5 minuta humora u seriji ali najbitnije zabavna je.

Sama radnja je 101 bolji SciFi od StD. Napravili su ispravan vremenski paradoks!
Imaju realnu AI!

StD nema nista mada kopira bezuspjesno Galacticu i crpi ideje prethodnih serijala. Nista novo.
madner

#1606 Re: Star Trek

Post by madner »

Bloo wrote:Jbg ostario i ti
Kapetan Kirk nije ubio Gorna!

I ovo kopiranje da nema bezizlazne situacije!
Dado34

#1607 Re: Star Trek

Post by Dado34 »

Majke mi ovde inzinjer ne valja, svako malo mu plane materija - antimaterija mjesavina, jedna rijec gori forum "zelenim" plamenom. De ba vama zajebancija, pravim trekovcima najozbiljnija situacija! :D
madner

#1608 Re: Star Trek

Post by madner »

dale cooper wrote:
madner wrote:Brkate sta znaci serija za odrasle. Ne znaci da nema laganih epizoda ili humora. Znaci da ne treba zamisliti silu koja tece kroz Bruce Lee tetu kako bi scena imala smisla. Znaci da karakteri nisu karikature. I radnja je inteligentan komentar o nekoj temi tadasnjice.

Pa prvi mirror universe je bio prica kako imamo izbor, Mirror Spock stavio prst na celo zbog Federacije.
Ove tri epizode ove karikature nisu nista naucile.
Da, ali to je Spock, sjajan u kojem god univerzumu da se nalazi. :D I mirror universe epizode u ostalim Star Trek serijalima
su graničile sa farsom u smislu absolutno zlih i moralno korumpiranih likova. Mislim...bad guysi sa bradicama koji se
bodu noževima iza leđa čim im iskrsne prva prilika. Negativci koji uvrću brčiće...bukvalno. :mrgreen:

Mislim da je većina ljudi nostalgična za starim Trekom jer je predstavljao dobar dio njihovog odrastanja (i mog takođe)
Ali to je uvijek tako, stariji uvijek kukaju kako je nekad sve bilo bolje, mlađi ih gledaju sa zbunjenošću i nerazumjevanjem.
Ja sam odgledao sve serijale, i Discovery mi je sasvim solidan. To je Star Trek za današnje doba. Ne za 2000-te, 90-te,
80-te ili 60-te. I ako pogledaš evoluciju, svi su serijali nosili pečate svog vremena. Discovery nije ništa drugačiji, ali ja još
uvijek mogu da sa lakoćom prepoznam taj Star Trek duh. Jebiga, žao mi je što ti ne možeš, ali nemoguće je zadovoljiti sve.
Opet nije tacno. DS9, imamo miror karaktere koji imaju casne namjere.
Samo je teze tamo biti ispravan nego ovdje.

Enterprise arxhero je bio los, dok nisam ove karikature vidio.
dale cooper

#1609 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

madner wrote:
dale cooper wrote:

Srecom ima Orville.
Posada vise nije savrsena, ima 5 minuta humora u seriji ali najbitnije zabavna je.

Sama radnja je 101 bolji SciFi od StD. Napravili su ispravan vremenski paradoks!
Imaju realnu AI!

StD nema nista mada kopira bezuspjesno Galacticu i crpi ideje prethodnih serijala. Nista novo.
Oh, please. U par epizoda koje sam odgledao od Orvillea mogu navesti TNG epizode od kojih su "posudili" neke elemente.
Orville je vanity projekat Seth Macfarlanea koji je nešto malo više od fan fictiona zbog love koju je Fox ulupao
zbog Sethovih ostalih uspješnica. Sve, od izgleda serije, brodova, i muzičke teme je napravljeno da liči na TNG.
Meni pored današnjih serija to sve izgleda arhaično. Isto ko' što bi bilo smiješno i arhaično da Star Trek danas izgleda ovako:

Image

Koliko god ovo bilo ikonično i odlično za 60-te danas jednostavno ne bi funkcionisalo na modernoj televiziji.
dale cooper

#1610 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

madner wrote:
dale cooper wrote:
madner wrote:Brkate sta znaci serija za odrasle. Ne znaci da nema laganih epizoda ili humora. Znaci da ne treba zamisliti silu koja tece kroz Bruce Lee tetu kako bi scena imala smisla. Znaci da karakteri nisu karikature. I radnja je inteligentan komentar o nekoj temi tadasnjice.

Pa prvi mirror universe je bio prica kako imamo izbor, Mirror Spock stavio prst na celo zbog Federacije.
Ove tri epizode ove karikature nisu nista naucile.
Da, ali to je Spock, sjajan u kojem god univerzumu da se nalazi. :D I mirror universe epizode u ostalim Star Trek serijalima
su graničile sa farsom u smislu absolutno zlih i moralno korumpiranih likova. Mislim...bad guysi sa bradicama koji se
bodu noževima iza leđa čim im iskrsne prva prilika. Negativci koji uvrću brčiće...bukvalno. :mrgreen:

Mislim da je većina ljudi nostalgična za starim Trekom jer je predstavljao dobar dio njihovog odrastanja (i mog takođe)
Ali to je uvijek tako, stariji uvijek kukaju kako je nekad sve bilo bolje, mlađi ih gledaju sa zbunjenošću i nerazumjevanjem.
Ja sam odgledao sve serijale, i Discovery mi je sasvim solidan. To je Star Trek za današnje doba. Ne za 2000-te, 90-te,
80-te ili 60-te. I ako pogledaš evoluciju, svi su serijali nosili pečate svog vremena. Discovery nije ništa drugačiji, ali ja još
uvijek mogu da sa lakoćom prepoznam taj Star Trek duh. Jebiga, žao mi je što ti ne možeš, ali nemoguće je zadovoljiti sve.

Da, ali oni su rijetkost. U svim ostalim serijalima mirror karakteri su stereotipni negativci. Osim Spocka naravno,
ali kao što sam rekao on je uvijek bio poseban. :D
Raigor Stonehoof

#1611 Re: Star Trek

Post by Raigor Stonehoof »

Meni Discovery nije los. 7.5/10.

Orville mi je bolji, 8.5/10.

Jesam li ja losa osoba :D
Kaligrafija

#1612 Re: Star Trek

Post by Kaligrafija »

Raigor Stonehoof wrote:Meni Discovery nije los. 7.5/10.

Orville mi je bolji, 8.5/10.

Jesam li ja losa osoba :D
Jesi.. :mrgreen: :lol:

Orville sranje zivo, prva epizoda i drvo koje razvaljuje brod, nema dalje, automatski sam ugasio i nema sile da me neko natjera da to govno gledam dalje... :lol: Ally McBeal STa...

ST Discovery odlicna serija, i bice sve bolja, sa novim epizodama... ozbiljna serija, ne nekakva parodija...humoreska ili sta vec ne...
madner

#1613 Re: Star Trek

Post by madner »

dale cooper wrote:
madner wrote:

Da, ali oni su rijetkost. U svim ostalim serijalima mirror karakteri su stereotipni negativci. Osim Spocka naravno,
ali kao što sam rekao on je uvijek bio poseban. :D
Prvo de se malo saberi.
Imas jednu epizodu sa Kirkom, jednu duplu epozodu sa Archerom i sve ostalo je DS9 do ovog sada, sta god ovo bilo. Trek nije.

Ovo je gore od Archera i Empress Soto, a to je bio stvarno nizak prag. Bruce Lee teta.
madner

#1614 Re: Star Trek

Post by madner »

dale cooper wrote:
madner wrote:
dale cooper wrote: Orville ti je samo reciklaža i prodavanje čiste nostalgije starim TNG fanovima, a ja se ježim od takvih stvari. Zato je meni novi Lynchov

Imaju realnu AI!

Oh, please. U par epizoda koje sam odgledao od Orvillea mogu navesti TNG epizode od kojih su "posudili" neke elemente.
Orville je vanity projekat Seth Macfarlanea koji je nešto malo više od fan fictiona zbog love koju je Fox ulupao
zbog Sethovih ostalih uspješnica. Sve, od izgleda serije, brodova, i muzičke teme je napravljeno da liči na TNG.
Meni pored današnjih serija to sve izgleda arhaično. Isto ko' što bi bilo smiješno i arhaično da Star Trek danas izgleda ovako:

Image

Koliko god ovo bilo ikonično i odlično za 60-te danas jednostavno ne bi funkcionisalo na modernoj televiziji.
Uvijek mozes navesti elemente, isti je zanr.
Sta bi onda covjek trebao reci za Discovery, koji nema svoj plot.

Ne znam sta ti tacno izgleda arhaicno, brod izgleda odlicno, unikatan i elegantan dizajn koji je i funkcionalan. Nema lens flera, nema cucanja u mraku da bude sve izrazito turobno. Imaju dovoljno za sijalice energije.
Uniforme bolje nego na Babylonu5, ovaj StD.
Naspram toga, Discovery je jedan od najruznih brodova ikad u Federaciji. Nisu ni tu mogli ispostovati Roddenberija. Komad pizze sa tanjirom.
dale cooper

#1615 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

madner wrote:

Ne znam sta ti tacno izgleda arhaicno, brod izgleda odlicno, unikatan i elegantan dizajn koji je i funkcionalan. Nema lens flera, nema cucanja u mraku da bude sve izrazito turobno. Imaju dovoljno za sijalice energije.
Naspram toga, Discovery je jedan od najruznih brodova ikad u Federaciji. Nisu ni tu mogli ispostovati Roddenberija. Komad pizze sa tanjirom.
Pazi, ja obožavam originalni brod i most, ali njegov izgled i dizajn jednostavno ne bi dobro izgledao na današnjoj high definition televiziji. Pa dovraga i TNG i DS9 i Enteprise su imali epizode sa originalnim rekreiranim Enterprise mostom pa se tačno vidilo koliko to odskače od standarda televizije čak i 80-tih/90-tih odnosno 2000-tih u slučaju Enterprise serijala. 60-tih su pravili setove od kartona i nešto drveta i matte paintinga i to je super izgledalo na tadašnjoj analognoj televiziji na kojoj nisi mogao primjetiti nedostatke takve produkcije. Osim toga kompletna estetika serije je bazirana na estetici 60-tih godina i to se očigledno vidi. Tako da bi forsiranje takvog izgleda danas bilo farsa i većim dijelom ismijano od moderne tv publike naviknute na današnje tv standarde. Uživao bi možda pojedini hard core fan koji svršava na striktno i tvrdoglavo pridržavanje canonu. Takvim pristupom Star Trek ne bio imao nikakvu budućnost.
Qler

#1616 Re: Star Trek

Post by Qler »

Sto neko rece, prezivis prve 3 epizode i onda je sve na bolje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1617 Re: Star Trek

Post by JoseMujica »

vi ste sve to preozbiljno shvatili
wewa

#1618 Re: Star Trek

Post by wewa »

ukinulo mi Orvilla na Foxu :place1:
yoda82

#1619 Re: Star Trek

Post by yoda82 »

STD Dobar, ali ima dosta odmaka od ostalih Star Trek serijala.
Orville isto dobar. Dosta sličniji Star Trek Serijalima.

Klingonci baš loši. Nikom se ne sviđaju osim bloo, ali ona je gledala JL samo zbog Aquamana, tako da se njen sud ovdje ne pika :D
arzuhal

#1620 Re: Star Trek

Post by arzuhal »

Ukoliko bi išlo po StB do Croaxa ili Fant Zeero, moglo bi uspjeti u nastavku, inače je propast. Sve podsjeća na box surce inc. Ali ko god misli da bi i Orville parirao umnoštveno, vara se...

Nemam pojma šta sam ovo napisao, htio sam samo da vidim kako je to kad se narpđuje na trekijskom (excuse my klingon)...Image
Bloo
Globalna šefica

#1621 Re: Star Trek

Post by Bloo »

yoda82 wrote:STD Dobar, ali ima dosta odmaka od ostalih Star Trek serijala.
Orville isto dobar. Dosta sličniji Star Trek Serijalima.

Klingonci baš loši. Nikom se ne sviđaju osim bloo, ali ona je gledala JL samo zbog Aquamana, tako da se njen sud ovdje ne pika :D
Izbusit cu ti gume :oops:
Znam gdje zivis
Bloo
Globalna šefica

#1622 Re: Star Trek

Post by Bloo »

arzuhal wrote:Ukoliko bi išlo po StB do Croaxa ili Fant Zeero, moglo bi uspjeti u nastavku, inače je propast. Sve podsjeća na box surce inc. Ali ko god misli da bi i Orville parirao umnoštveno, vara se...

Nemam pojma šta sam ovo napisao, htio sam samo da vidim kako je to kad se narpđuje na trekijskom (excuse my klingon)...Image
Vako je meni na.tvojim temama :mrgreen:
madner

#1623 Re: Star Trek

Post by madner »

dale cooper wrote:
madner wrote:

Pazi, ja obožavam originalni brod i most, ali njegov izgled i dizajn jednostavno ne bi dobro izgledao na današnjoj high definition televiziji. Pa dovraga i TNG i DS9 i Enteprise su imali epizode sa originalnim rekreiranim Enterprise mostom pa se tačno vidilo koliko to odskače od standarda televizije čak i 80-tih/90-tih odnosno 2000-tih u slučaju Enterprise serijala. 60-tih su pravili setove od kartona i nešto drveta i matte paintinga i to je super izgledalo na tadašnjoj analognoj televiziji na kojoj nisi mogao primjetiti nedostatke takve produkcije. Osim toga kompletna estetika serije je bazirana na estetici 60-tih godina i to se očigledno vidi. Tako da bi forsiranje takvog izgleda danas bilo farsa i većim dijelom ismijano od moderne tv publike naviknute na današnje tv standarde. Uživao bi možda pojedini hard core fan koji svršava na striktno i tvrdoglavo pridržavanje canonu. Takvim pristupom Star Trek ne bio imao nikakvu budućnost.
To je stvarno nebitan detalj. Isto da kazes da danas nije moguce napraviti set da izgleda kao da je iz 1930te.
Prvo, namjerno idu u tu eru.
Drugo, epizoda kosta 8 miliona dolara.
Mogli su napraviti brod a ne set za te pare.

Ali to nije sustina kritike, radnja, karikature od karaktera i rupe u radnji su sustina.
dale cooper

#1624 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

madner wrote:
dale cooper wrote:
To je stvarno nebitan detalj. Isto da kazes da danas nije moguce napraviti set da izgleda kao da je iz 1930te.
Prvo, namjerno idu u tu eru.
Drugo, epizoda kosta 8 miliona dolara.
Mogli su napraviti brod a ne set za te pare.

Ali to nije sustina kritike, radnja, karikature od karaktera i rupe u radnji su sustina.
Pa moguce je ako radnja filma zahtjeva prikaz 30-tih. Ali koja bi bila poenta pravljenja seta tehnikom koju su imali 60-tih da prikažeš nešto što se dešava u dalekoj budućnosti. Da je Roddenbery tad imao uslove koje imaju ovi iz Discoverya TOS vjerovatno ne bi izgledao na način koji izgleda.

Mogu se složiti da ja na početku bilo problema sa karakterizacijom i pričom, ali je to iz epizode u epizodu popravljano i sada je doseglu jednu sasvim solidnu razinu. Oni koji se sjećaju TNG znaju da su prve dvije sezone serije bile skroz neujednačene sa dosta filler pa i ispod prosječnih epizoda.
basicm

#1625 Re: Star Trek

Post by basicm »

arzuhal wrote:Ukoliko bi išlo po StB do Croaxa ili Fant Zeero, moglo bi uspjeti u nastavku, inače je propast. Sve podsjeća na box surce inc. Ali ko god misli da bi i Orville parirao umnoštveno, vara se...

:thumbup:
Post Reply