dottore wrote:ima 700 000 garantujem
romi dizu populaciju...
+ sandzaklije
Ne barkaj mi moje Sandžaklije i moju braću Rome. Nije to fino.
Sarajevo je glavni grad, i Sandžaklija, i Roma, i bh. Srba, i bh. Hrvata, i bh. Bošnjaka (uključujući i doseljene Sandžaklije).
Srbi iz Istočnog Sarajeva su par ekselans Sarajlije. Računati i njih kao Sarajlije.
Hrvatski Srbi, ako žive u Istočnom Sarajevu su isto, Sarajlije.
Romanijski Srbi su takođe Sarajlije (Omiljena vrsta muzike im je pjevanje romansi).
Kosovski Srbi, stanovnici Istočnog Sarajeva su takođe Sarajlije.
Srbijanski Srbi, koji stanuju u Istočnom ili federalnom Sarajevu su Sarajlije.
Srbijanski Hrvati, Bunjevci recimo, koji stanuju u Sarajevu su Sarajlije.
Kosovski Albanci građani Sarajeva su Sarajlije.
Hercegovci, stanovnici Sarajeva su Sarajlije.
Sarajevski Jevreji su Sarajlije.
Albanski Albanci koji nastanjuju grad Sarajevo su Sarajlije.
Kosovski Romi, naročito izbjeglice, koji su utočište našli u Sarajevu su Sarajlije.
Vehabije iz arapskih zemalja koji su bračnom vezom postali državljani BiH, dakle, legalno i legitimno, su Sarajlije ako stanuju u Sarajevu, pa taman se nalazili u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu.
Česi, Mađari, Ukrajinci, Talijani, Slovaci, Goranci,...ma svi koji žive i osjećaju Sarajevo kao svoj grad, svi su oni Sarajlije.
Da ne zaboravim one iz tzv. miješanih brakova, oni su Sarajlije prvog reda. Nemaju druge domovine, do Bosne i Hercegovine sa glavnim gradom Sarajevom.
To što neke Sarajlije igraju igru ''Umiljatog jagnjeta koje od dvije/tri ili više država imaju dokumenta i pasoše/putovnice'' ne čini ih ništa manje Sarajlijama nego što sam i sam. Čudno je da živim na opštini Ilidža koja nije dio Grada Sarajeva, a JESAM Sarajlija.
To ćemo ispraviti nakon izbora.