Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑10/02/2025 12:39
Chloe wrote: ↑10/02/2025 12:38
Zbog ovakvih razmišljanja odnosno etiketiranja, imamo ovo što imamo kod svega, od protesta, bojkota itd.
ne kontam
kako da se ne etiketira skup gdje dekan namjerno dezinformacije stavlja u javnost, a pritom u prvim redovima "protesta" Kapidzic i druga SDA klika ukljucujuci i sda jugend u vidu predsjednika SPUS-a
ovo je gore nego što sam mislio.
ne znam zašto sam mislio da će im adresa biti parlament federacije. na kraju su otišli na instituciju koja POGOTOVO nema nikakve veze sa onim što se dešavalo u jablanici.
pitaju se ljudi što nema zainteresovanih na protestima?
pa zato što niko ne zna/želi artikulirati konkretne zahtjeve. da svi izađu iz tih institucija pred kojim su protestvovali i žele postupiti po zahtjevima, zaista bih volio vidjeti koje bi korake preduzeli. zaista bih volio vidjeti kojoj državnoj instituciji su upućeni ovi zahtjevi i šta očekuju da ona uradi.
ovo tačno ne zna čovjek je li riječ o bolikurcu, stvarnoj želji da se nešto i uradi, političkoj igranci ili bogapitaj čemu, jer je ovo primjer kako upropastiti ljudima želju za protestima.
ako se želite ugledati na Srbiju, ugledajte se po onome to te proteste čini efikasnim: KONKRETNI zahtjevi, REALNI zahtjevi, ARTIKULISANI zahtjevi, i zahtjevi UPUĆENI NA PRAVU ADRESU.
primjer:
traženje krivičnih prijava za nešto što se još nije ni istražilo govori o kakvom ho-ruk protestu se radi. studenti u srbiji traže objavu dokumentacije i da institucije postupe u skladu sa tim.
u srbiji se Vučić trpa sa svojom demagogijom, a studenti ohlade da im je nebitan jer je kao isntitucija predsjednika nenadležan. ovi naši, ne da fulaju instituciju. fulaju grad.
možemo mi ovako glumiti saosjećajnost i dobrodušnost i aplaudirati ovima što su izašli na proteste. međutim, ako se žele protesti na kojima će se i polučiti neki rezultati, onda treba primiti i dobronamjernu kritiku. a ne da protesti budu ko vodoinstalater koji radi na crno, a javlja se na biro redovno. traži poso, moli Boga da ga ne nađe.