Stanići kupili KISS

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

StupskaBitanga

#1 Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

I Hrvati izgleda imaju konja za predizborno vrijeme
Stanić Grupa je 5. maja ove godine u Sarajevu potpisala kupoprodajni Ugovor o preuzimanju TV Kiss iz Kiseljaka. Uključivanje televizijske kuće s velikim potencijalom u kompanijski portfolio, strateški je iskorak Stanić Grupe u medijski prostor Bosne i Hercegovine, a u perspektivi i u regiji, prenosi Business Magazin.

Primarni cilj jeste ponuditi gledaljima u BiH moderan, kvalitetan i vjerodostojan programski sadržaj čime se želi značajno povećati udio u gledanosti.

Stanić Grupa namjerava, kao i u svim svojim djelatnostima, podići standarde kvalitete i pozicionirati novu akviziciju kao nezaobilazni izvor provjerenih informacija i kvalitetne zabave za gledateljstvo Bosne i Hercegovine. U tom smislu, u najkraćem roku će se pristupiti tehnološkoj modernizaciji, proširenju zemaljske mreže kao i proširenju emitiranja u kablovskim sistemima gdje je to moguće, a paralelno će se raditi na podizanju kvalitete samog programa.

Sjedište Kiss TV-a će od 1. septembra 2014. godine biti u Sarajevu, dok radio nastavlja s radom u Kiseljaku.
Televizija Kiseljak zemaljski pokriva Sarajevo i ima zemaljsku pokrivenost kao AJB
Lokman

#2 Re: Stanići kupili KISS

Post by Lokman »

Bitango,

Očigledno se dobro razumiješ u medijski biznis i dešavanja u tom sektoru. Da li je taj biznis toliko profitabilan da se zbog toga masovno pokreću nove televizije? Čitajući ovaj forum ponekad se pojavi poneki post koji ukazuje na činjenicu da neki vlasnici ne plaćaju radnike ili druge obaveze, ali ipak nijedna tv se ne gasi niti proglašava bankrot. Da li je moguće da su to sve u stvari politički projekti... :?:
StupskaBitanga

#3 Re: Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

Prvi naziv ove teme je i bio televizijsko tržište u BiH koje bi se najednostavnije moglo opisati riječima KRAH
Stanići su opljačkali Feroelektro tu nema sumnje ali mora se znati politička pozadina koja vjerovatno i odugovlači proces a Stanići su fine pare od zdrave imovine uzeli i kupili Jucy u Hrvatskoj i sada TV KISS. Vjerovatno i političkim pokriviteljima to i odgovara jer Stanići nisu sami tj postoji neko iza paravana. Televizija Kiss-Kiseljak ima vrijednost upravo u frekvenciji Sarajeva koju recimo TV1 iako je u Sarajevu nema /zemaljska frekvencija je u pitanju/
Jedimo ko je još atraktivan je TV Igman a koju koliko svi možemo čuti preuzima Bakir Izetbegović i njegov Shaiddi kroz Islam Channel mada mislim da je to i realizirano jer je Bandić iz Pazarića prodao radio Hrvatima/Zagrepčanima Soundset i sada je to Ritam radio ili Soundset kako već
Digitalizacija je upitna jer korporacije nema i koliko god iz resornog ministarstva govorili da se radi radit će se donekle do kada pitanje JRTVS kao koorporacije ne dođe na dnevni red. SNSD neže pogotovo u predizbornom periodu prisati na to tako da je budućnost neizvjesna
PARA NEMA
Javni servisi se ponašaju kao komercijalne televizije kojih je priznat ćete za naše tržište PREVIŠE
Pink, TV1, OBN, HAYAT+ATV BL /program plus zajednički/, BN i sada kada vidimo da recimo iza TV1 stoji SDP zvanično Cenginz koji je dobio poslove na autoputu vjerovatno će dobiti i Vranduk pa tu je i OBN kojeg drže Amerikanci ali kojem pada marketinški prostor jer malo tržište za toliko igrača što je apsolutno razumljivo jer nije kolač veliki za toliko usta
Pokušao sam što kraće ovo opisati i moja pretpostavka da će Stanić ovdje dobiti širok marketinški opus Agrokora sa kojim odlično sarađuje pogotovo sada i tu su još neke jake hrvatske firme koje će sigurno uložiti i faktički dobit ćemo taj hrvatski kanal pa ne bi me čudilo da se tu prisloni i HTV OscarC i sinergijom te dvije televizije pokrivenost bi bila tu negdje Hayata
Lokman

#4 Re: Stanići kupili KISS

Post by Lokman »

StupskaBitanga wrote:Prvi naziv ove teme je i bio televizijsko tržište u BiH koje bi se najednostavnije moglo opisati riječima KRAH
Stanići su opljačkali Feroelektro tu nema sumnje ali mora se znati politička pozadina koja vjerovatno i odugovlači proces a Stanići su fine pare od zdrave imovine uzeli i kupili Jucy u Hrvatskoj i sada TV KISS. Vjerovatno i političkim pokriviteljima to i odgovara jer Stanići nisu sami tj postoji neko iza paravana. Televizija Kiss-Kiseljak ima vrijednost upravo u frekvenciji Sarajeva koju recimo TV1 iako je u Sarajevu nema /zemaljska frekvencija je u pitanju/
Jedimo ko je još atraktivan je TV Igman a koju koliko svi možemo čuti preuzima Bakir Izetbegović i njegov Shaiddi kroz Islam Channel mada mislim da je to i realizirano jer je Bandić iz Pazarića prodao radio Hrvatima/Zagrepčanima Soundset i sada je to Ritam radio ili Soundset kako već
Digitalizacija je upitna jer korporacije nema i koliko god iz resornog ministarstva govorili da se radi radit će se donekle do kada pitanje JRTVS kao koorporacije ne dođe na dnevni red. SNSD neže pogotovo u predizbornom periodu prisati na to tako da je budućnost neizvjesna
PARA NEMA
Javni servisi se ponašaju kao komercijalne televizije kojih je priznat ćete za naše tržište PREVIŠE
Pink, TV1, OBN, HAYAT+ATV BL /program plus zajednički/, BN i sada kada vidimo da recimo iza TV1 stoji SDP zvanično Cenginz koji je dobio poslove na autoputu vjerovatno će dobiti i Vranduk pa tu je i OBN kojeg drže Amerikanci ali kojem pada marketinški prostor jer malo tržište za toliko igrača što je apsolutno razumljivo jer nije kolač veliki za toliko usta
Pokušao sam što kraće ovo opisati i moja pretpostavka da će Stanić ovdje dobiti širok marketinški opus Agrokora sa kojim odlično sarađuje pogotovo sada i tu su još neke jake hrvatske firme koje će sigurno uložiti i faktički dobit ćemo taj hrvatski kanal pa ne bi me čudilo da se tu prisloni i HTV OscarC i sinergijom te dvije televizije pokrivenost bi bila tu negdje Hayata
Ako sam Te dobro razumio radi se o opasnom savezu krupnog biznisa, visoke politike i marketinga. Svi su interesno povezani i zainteresirani da budu medijski prisutni na tržištu. Biznis sam po sebi nije održiv osim ako nije u sinergiji sa politikom. Generalno je takav model ponašanja. Hvala na dobroj analizi i prezentovanim argumentima. :thumbup:
navedeni

#5 Re: Stanići kupili KISS

Post by navedeni »

Ne moze KISS, ni jedna privatna televizija zivjeti i biti solidna uz pomoc politike, bi samo da neko ima 100% vlast. Svi su u krizi Pink, Hayat, TV1, Obn, Atv, BN, a da ne govorim male televizije kao Igman, Behar, Oscar C, Face Tv, Kiss etc
StupskaBitanga

#6 Re: Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

Politika određuje i koje firme i u kojem procentu će se reklamirati pogotovo one javne državne. Recimo na taj način vidimo da se Hayatu dotiraju sredstva za promociju kako autocesta, elektroprivrede i svega pod šapom SDP vlastodržaca.
Slažem se da se isključivo od politike ne može živjeti ali od politike i novca kojeg kontrolištu ti političari zasigurno ako ništa one televizije životare
Nero Histrion

#7 Re: Stanići kupili KISS

Post by Nero Histrion »

Suska se kako ce Tvrtko Milovic biti jedan od glavnih urednika ili direktor programa - nisam sto posto siguran sta, ali nesto vazno ce biti te da bi mogao povuci nekoliko novinara sa Face TV-a. Znal li ko kad je i da li je otisao sa Face-a?
Vrijeme ce pokazati sta ce biti od ove nove televizije. U svakom slucaju, love im nece faliti, barem za pocetak, a da se naslutiti i kakvu ce politcku pozadinu imati. A o Stanicima ... sta reci? :skoljka: Zivi bili pa vidjeli.
Lokman

#8 Re: Stanići kupili KISS

Post by Lokman »

Politička moć nije zamisliva bez medijske moći. Onaj ko ima medije može ostvariti i politički uticaj a to je put do lukrativnih poslova sa državom. Međutim veliko je pitanje efikasnosti medijske manipulacije masama u našoj sredini. Mala bara a puno krokodila. Mali bosanski čovjek je izvaran toliko puta i više ne vjeruje ni samom sebi a kamoli polupismenim novinarima sa bosanskih medija. Postali smo nacija cinika i bezvoljnih i anemičnih pojedinaca koje je nemoguće pokrenuti na akciju. Za lokalne biznismene investicije u medije su rizični poduhvati jer su se na našem tržištu počele pojavljivati jaki međunarodni igrači sa dosta sportskih kanala što je primarni interes našeg tržišta. Evo ja lično gledam iskljuičivo AJ, SK i Arene. Kada hoću informativne sadržaje gledam AJ, a onda isključivo sportske kanale i ponekad Discovery, NG i sl.... Bosanskih medija u mome dijapazonu definitivno nema jer su im kadrovi katzastrofa. Od novinara sa domaćih medija cijenim samo još Amarilda Gutića koji je pošten, stručan i moralan čovjek.
StupskaBitanga

#9 Re: Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

Nero Histrion wrote:Suska se kako ce Tvrtko Milovic biti jedan od glavnih urednika ili direktor programa - nisam sto posto siguran sta, ali nesto vazno ce biti te da bi mogao povuci nekoliko novinara sa Face TV-a. Znal li ko kad je i da li je otisao sa Face-a?
Vrijeme ce pokazati sta ce biti od ove nove televizije. U svakom slucaju, love im nece faliti, barem za pocetak, a da se naslutiti i kakvu ce politcku pozadinu imati. A o Stanicima ... sta reci? :skoljka: Zivi bili pa vidjeli.
Već jeste ja ga vidio kad je bila vijest na tv kiss
Lufter

#10 Re: Stanići kupili KISS

Post by Lufter »

.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Stanići kupili KISS

Post by Truba »

užasna im je slika
a program star
npr gledao sam dokumentarac o bil gejtsu dok još nije izašao win vista :D
StupskaBitanga

#12 Re: Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

Oni su imali foru da snimaju program obn i da ga naknadno puštaju čak i poslije nekoliko godina. Reemituju emisije sa hr lokalnih televizija a valjda ce sad biti drugačije kad se u Binjezevo presele
Banksy

#13 Re: Stanići kupili KISS

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Stanić Grupa je 5. maja ove godine u Sarajevu potpisala kupoprodajni Ugovor o preuzimanju TV Kiss iz Kiseljaka.
Politički pokrovitelj Stanića je SDP. Uz njihovu pomoć su opljačkali Feroelektro, pod njihovom zaštitom uspješno izbjegavaju zakon.

Otkud u priči ''Hrvati''?
svjezi_ustipak

#14 Re: Stanići kupili KISS

Post by svjezi_ustipak »

Black swan wrote:užasna im je slika
a program star

to je nista.
ja sam kod njih gledao dokumentarac o bilu gejtsu gdje on jos nije nosio naocale.
StupskaBitanga

#15 Re: Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

Banksy wrote:
StupskaBitanga wrote:
Stanić Grupa je 5. maja ove godine u Sarajevu potpisala kupoprodajni Ugovor o preuzimanju TV Kiss iz Kiseljaka.
Politički pokrovitelj Stanića je SDP. Uz njihovu pomoć su opljačkali Feroelektro, pod njihovom zaštitom uspješno izbjegavaju zakon.

Otkud u priči ''Hrvati''?
Imas na yt kada su Stanici slavili početak gradnje fabrike Juicy i tu je bila komplet garnitura HDZ od lokalnog preko Bevande i Covica pa sve sa Kardinalom Puljicem
Banksy

#16 Re: Stanići kupili KISS

Post by Banksy »

Našla sam. Znači, novi politički sponzori ...

http://www.vitez.info/foto-polozen-kame ... nic-juicy/
StupskaBitanga

#17 Re: Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

O tome se znalo još od ranije ali sada je sluzbeno i javno
Truba

#18 Re: Stanići kupili KISS

Post by Truba »

svjezi_ustipak wrote:
a program star

to je nista.
ja sam kod njih gledao dokumentarac o bilu gejtsu gdje on jos nije nosio naocale.
to je i dobro da je histori čenl
u ovom kontekstu je beze jer se potura :D

inače možda smo isti gledali dokumentarac odličan je bio
omega369

#19 Re: Stanići kupili KISS

Post by omega369 »

Lokman wrote:Bitango,

Očigledno se dobro razumiješ u medijski biznis i dešavanja u tom sektoru. Da li je taj biznis toliko profitabilan da se zbog toga masovno pokreću nove televizije? Čitajući ovaj forum ponekad se pojavi poneki post koji ukazuje na činjenicu da neki vlasnici ne plaćaju radnike ili druge obaveze, ali ipak nijedna tv se ne gasi niti proglašava bankrot. Da li je moguće da su to sve u stvari politički projekti... :?:
naravno da se isplati kad dobivas lovu za merketing od proizvođača. što bi te pare trošio po pinku, obn-u i inim.... sutnes sve u svoju tv i cao djaci. znaju lijani posao :wink:
bach

#20 Re: Stanići kupili KISS

Post by bach »

a program star

Ponekad se vidi kako neko u "režiji" pritisne dugme rewind na videorecorderu pa ono slika skakuće unazad.

TV stanica koju je godinama vodio mrski Smiljko Šagolj. Čovjke koji je preko te televizije plađio Hrvate iz tog kraja da je "Alija fočacima obećao Kreševo"

StupskaBitanga

#21 Re: Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

Ivo Miro Jovic je tu kao doma ne?
Sve vam je jasno
Truba

#22 Re: Stanići kupili KISS

Post by Truba »

kisovci ne znaju razlikovati č i ć :D
i uvijek pogreška
imaju 50% šansi da pogode... ono ćorak
Tiger 033

#23 Re: Stanići kupili KISS

Post by Tiger 033 »

HRT Kiseljak krenuo u akciju: Gradi se i pregovara s imenima

Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih administrativno-pravnih priprema, HRT Kiseljak konačno je počela s konkretnim radovima. U petak su građevinski radnici ušli u postojeći objekt bivše zgrade 'Stanić-trade' na Stupu i počeli s radovima na adaptaciji objekta.

Adaptacija podrazumijeva prilagođavanje postojećih prostora studijsko-režijskim uvjetima, kao i rušenje nekih postojećih pregrada kako bi studio imao adekvatne karakteristike. Osim studija, prilagodit će se i postojeće uredske prostorije, a sve kako bi nova televizija imala uvjete potrebne za najmoderniju medijsku kuću.

Prilagodba objekta po vrhunskim standardima potrebna je kako bi se mogla instalirati najmodernije HD tehnologija za proizvodnju televizijskog programa, a koja će u zgradu biti instalirana po završetku radova.

Kako je rekao mr.sc. Tvrtko Milović, direktor programa HRT Kiseljak, ovo preseljavanje nije samo simboličke prirode: ono je logičan slijed razvoja jedne televizije koja se s lokalne razine podiže na nacionalnu. HRT Kiseljak će prije početka emitiranja nove programske sheme i novog programa promijeniti i naziv i vizuelni identitet.

''Trenutno pregovaramo s nekoliko uglednih novinarskih imena iz BiH, ali i regije, o priključivanja ovom medijskom projektu, tako da se nadam da će gledatelji biti ugodno iznenađeni ekipom koja će uređivati informativni i zabavni program'', rekao je Milović.

Pored televizije, uveliko traju radovi i na uređenju novih prostorija Radija Kiss. Moderno opremljene prostorije u strogom središtu Kiseljaka trebale bi biti useljive uskoro, a u prizemlju Radio postaje otvorit će se Klub novinara.

Podsjećamo, Stanić Grupa je u svibnju kupila TV Kiss iz Kiseljaka s, kako su naveli, ciljem da se gledateljstvu Bosne i Hercegovine ponudi moderan, kvalitetan i vjerodostojan programski sadržaj na hrvatskom jeziku.
StupskaBitanga

#24 Re: Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

Gabrijel Vukadin je tamo
StupskaBitanga

#25 Re: Stanići kupili KISS

Post by StupskaBitanga »

kvalitetan i vjerodostojan programski sadržaj na hrvatskom jeziku.
ovim je i potvrđeno ko i zbog čega zapravo drži ovu televiziju
Post Reply