Koju bi ste ocjenu dali od 1 do 10 i zašto?
Probajte malo bolje objasniti..
Složit će te se da je glupo porediti BiH sa zemljama EU, ali još uvijek se donekle može porediti sa susjednom nam Hrvatskom, Srbijom i CG (bar donekle jel
Pošto je politička situacija takva da nekog velikog napretka nema onda to možemo izbaciti da se tema ne pretvori u politička prepucavanja.
Zadržite se na zaposlenju, visini plate, izlascima, ljudima, općoj kulturi, sveopćoj inicijativi prije svega mladih i sl.
Evo ja bi dao ocjenu 6 ako poredimo sa susjednim zemljama.
Prije svega zbog grada u kojem živim (Sarajevo), u ostatku zemlje mislim da je taj standard daleko niži, negdje i isti.
Mala smo država i podijeljena što odbija bilo kakve investitore, promotore i sl. Događaja u gradu je jako malo a život je dosta skup (pogotovo u zadnje vrijeme) što znači da se i na to malo događaja teško može otići.
Od ovih standardnih dešavanja u gradu to je sve na isti kalup, vodka party, brandy party, pivo party i tako svake sedmice.
Da sve ne zvuči tako crno situacija se dosta popravlja, bar se meni tako čini, sve je više neke opće kulture po gradu, ljudi ne pljuju po ulici, ne izbacuju sline po Ferhadiji i sl.
Mislim da u globalu dosta napredujemo i sa zaposlenjem, sve se više banaka otvara i raja dosta dobro zarađuje za naše prilike.
Ljudi su još uvijek najveći problem jer su dosta zatvoreni (čitaj: zatucani), a mislim da se to neće još dugo promijeniti.
Čak se i mladi bude u zadnje vrijeme sa protestima, ali se i tu vidi da smo dugo, dugo spavali.
Pojavljuju se i neke nove nade sa Smrzokama.
To bi bilo to za prvi post, čitamo se.
Da ne bi sve ostalo na Sarajevu, nadam se da će se javiti i raja iz drugih gradova i sela.