STAMPEDO LJUDI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sekiracija

#1 STAMPEDO LJUDI

Post by sekiracija »

Cesto cujemo da su se ljudi nasli u stampedu ono sto me fascinira nije stampedo u Spaniji u kojem ucestvuju i ljudi i stoka vec onaj stampedo u Bagdadu u kojem takozvani muslimani bjeze od smrti koja je po njihovoj vjeri u izravnoj nadleznosti samog Boga cuvenog Allaha.
Nisam ovo postavio na podforumu Religija jer zelim cuti vase misljenje o tom fenomenu LJUDSKI STAMPEDO .
Gledajuci neke reklame na televiziji koje asociraju na stampedo ostajem bez rijeci .
pitt

Post by pitt »

takozvani muslimani? :roll:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

takozvani ili samoproglaseni :D
eto, samo jednom rijecju sahrani temu :D :D
karanana

Post by karanana »

o cemu pricas? sta ti je poenta? spanija, reklame...
ja imam puno stvari da kazem protiv ovih shiiata muslimana ali ovaj tvoj topic treba sahraniti pa necu nista reci
sekiracija

Post by sekiracija »

Karanana kada je Amerika odlucila da udje u Irak mnogi su Busa crtali kao majmuna pravdajuci neka ljudska prava Iracana,pitam se gdje su ljudi?Kao drugo ljudski stampedo se javlja posvuda u svijetu.Po Americi idu u pljacku u stampedu,u Spaniji se trcu sa bikovima,u Iraku bjeze od smrti u njen zagrljaj sto me fascinira.
hananah

Post by hananah »

u Bagdadu u kojem takozvani muslimani bjeze od smrti koja je po njihovoj vjeri u izravnoj nadleznosti samog Boga cuvenog Allaha.
Mislim da je ovo ono sto je Seki htio reci, i nemam komentar osim da razumijem sto zeli reci
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

sekiracija wrote:Karanana kada je Amerika odlucila da udje u Irak mnogi su Busa crtali kao majmuna pravdajuci neka ljudska prava Iracana,pitam se gdje su ljudi?
Prije nego pocnem da pisem grozote zbog ove tvoje izjave, de je malo bolje pojasni samo da budem sigurna da sam te pravilno razumjela, jer mi se cini da opravdavas Americku agresiju na Iraq time da Iracani nisu ljudi??? ???
sekiracija

Post by sekiracija »

Amerika nije agresor Iraka vec oslobodilac na bozijem putu kao sto je i Muhamed cinio u borbi protiv IDOLOPOKLONSTVA. :D
hananah

Post by hananah »

Lusi, citaj izmedju redova malo. Covjek misli na Sadamovu politiku koliko sam razumjela
karanana

Post by karanana »

ja sam vec par puta izjavio da ovi shiiati muslimani ne prate islam onako kako bi trebali. mole se i klanjaju nekim uzvisenim imamima i sheicima a znamo da se jedino bogu mozes klanjati i moliti. cak sam upotrijebio i malo grube rijeci jucer rekavsi da mi ovih poginulih u stampedu nije ni zao i danas se malo kajem zbog toga. ali seki, ti usporedjujes stampeda u americi kad se otvore radnje dan poslije badnjaka i kada je sve na rasprodaji kada debele crnkinje pocnu da se guraju i grebu oko glupih nike tena. usporedjujes i pjane spance koji bjeze ispred bikova. a hajde nek tebi neko kaze da je bomba postavljena i da ce eksplodirati, posebno u zemlji gdje se to svakodnevno desava, vidjeli bi kako bi tvoja fina guza trcala, gurala i gazila sve pred sobom.

a to da tamo ima divljaka ne osporavam. koji bi samo majmun pronijeo takvu laz da je medju ruljom bombas samoubica.
hananah

Post by hananah »

Pa meni fakat nije jasno kako ljudi ipak nisu pazili kuda trce :( pa je bilo toliko poginulih :(
Moze li mi to neko objasniti molim vas :roll:
sekiracija

Post by sekiracija »

Karanana bolan bas ti mislis da bih i ja u stampedo :lol:
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Objasniti je lako.

Nikad neces vidjeti armiju da stupa preko mosta.

A sad znas i zasto....
hananah

Post by hananah »

a fakat mi ljudi nije jasno kako neko moze da ne pazi kuda trzi (gaza) :(
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Mozda se nismo ponajbolje razumjeli.

Ja mislim da se je most urusio i ubio vecinu ljudi.
hananah

Post by hananah »

a zbog cega se most urusio?
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Zbog toga sto vecina starih mostova nije sposobna da amortizira mehanicke vibracije koje kreiraju stotine ljudi kad pokusavaju preci most trceci ili stupajuci. Da su presli mirno hodajuci, ne bi se nista od ovoga desilo, vec je to bila trka, ko prije na onu stranu i most je jednostavno pretvorio se u prah i pepeo mada su tome sigurno doprinjele i velike vrucine i nedostatak odrzavanja i svasta nesto...
rehaktor

Post by rehaktor »

Nesferatu wrote:Zbog toga sto vecina starih mostova nije sposobna da amortizira mehanicke vibracije koje kreiraju stotine ljudi kad pokusavaju preci most trceci ili stupajuci. Da su presli mirno hodajuci, ne bi se nista od ovoga desilo, vec je to bila trka, ko prije na onu stranu i most je jednostavno pretvorio se u prah i pepeo mada su tome sigurno doprinjele i velike vrucine i nedostatak odrzavanja i svasta nesto...
nosferatu, bolje nista ne objasnjavaj....
Post Reply