Stampanje problem....?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iceman ze

#1 Stampanje problem....?

Post by iceman ze »

Potrebna mi je pomoc, da li mogu uz pomoc ova 2 stampaca uspjeti odstampati odredene podatke, na tvrdem papiru, oprostite na ovom nepreciznom pitanju....uglavnom, zelim sstampati na nekom tvrdem papiru u odnosu na ovaj standardni papir koji koriste stampaci.......Ako mogu, koji onda papir traziti konkretno......otprilike debljina kao diplome za razne vrste kurseva, koje inace dobijaju polaznici.....Hvala

HP Laser Jet 2430din
HP Laser Jet4000TN
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Mozes stampati na tako zvanom kunzdruk papiru, debljine do 200 gr. S obzirom da su stampaci laserski, papir MORA biti gladak (ne moze imati teksture po sebi), inace ce ti otpasti prah sa papira. Ja preporucujem mat, mada moze i sjajni. Diplome se inace stampaju na 160-180 gr. sjajnom.
iceman ze

Post by iceman ze »

Ok, hvala na infu, ja sam samo naveo primjer diplome, otprilike za debljnu, jer neznam se drugacije izraziti.....uglavnom moram uzeti gladak kunzdruk papir mat ili sjajni i mocicu odraditi posao.....da li znas gdje se moze naci orjentaciono cijena koja mu je....pozdrav.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

iceman ze wrote:Ok, hvala na infu, ja sam samo naveo primjer diplome, otprilike za debljnu, jer neznam se drugacije izraziti.....uglavnom moram uzeti gladak kunzdruk papir mat ili sjajni i mocicu odraditi posao.....da li znas gdje se moze naci orjentaciono cijena koja mu je....pozdrav.
Pusti shuplju ba, samo primjer... :-)
Nego, reci ti nama kakvih diploma imash i koje su cijene??? Ima li medicine, elektrotehnike , toga nam treba...! :D
iceman ze

Post by iceman ze »

ko je ba od diplome se jos obogatio...... :-) pogotovu od tih bez vodenog ziga....:D

usput trazi sam ovaj papir....ali u nekim radnjama su me blijedo gledali, opet pokusacu sutra.....usput treba mi nesto kvalitetniji od obicnog, i da mogu proci kroz ove navedene stampace........
Post Reply