stampac prlja dok stampa

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
taureg71

#1 stampac prlja dok stampa

Post by taureg71 »

Imam Lexmark laserski crno bijeli stampac, odlicno radio pola godine, a sad kad stampa pored teksta na papiru se zadesi gomila mrlja crnih kao mrvice, pa razlivene manje fleke i sl...Sta moze biti i kako se resava, mogu li sam ista ? H V A L A :run:
holowey

#2 Re: stampac prlja dok stampa

Post by holowey »

taureg71 wrote:Imam Lexmark laserski crno bijeli stampac, odlicno radio pola godine, a sad kad stampa pored teksta na papiru se zadesi gomila mrlja crnih kao mrvice, pa razlivene manje fleke i sl...Sta moze biti i kako se resava, mogu li sam ista ? H V A L A :run:
original toner ili dupljak?
r_faruk

#3 Re: stampac prlja dok stampa

Post by r_faruk »

Meni se desavala ista stvar, al je kod mene stampac bio star 15 godina :)...
Popravka + toner 80KM, stampac je HP laserjet 6l,
Pokvario se ponovo poslije 50 odstamapnih stranica, na kraju kupio novi...
Walther

#4 Re: stampac prlja dok stampa

Post by Walther »

taureg71 wrote:Imam Lexmark laserski crno bijeli stampac, odlicno radio pola godine, a sad kad stampa pored teksta na papiru se zadesi gomila mrlja crnih kao mrvice, pa razlivene manje fleke i sl...Sta moze biti i kako se resava, mogu li sam ista ? H V A L A :run:
dupljak toner + vlaga
taureg71

#5 Re: stampac prlja dok stampa

Post by taureg71 »

holowey wrote:
dupljak, ali je isto cinio i sa oridjinalom :mrgreen:
taureg71

#6 Re: stampac prlja dok stampa

Post by taureg71 »

resio privremeno..dosao covek i ocistio neki valjak i sad sljaka ok...kaze to im je locus minoris tj narodski slaba tacka :izet:
aldinh

#7 Re: stampac prlja dok stampa

Post by aldinh »

Taman htio napisati očisti valjak. Dešava se da praha bude na valjku, bez obzira je li original ili kopija.
Naravno na kopiji veća vjerovatnoća.
Walther

#8 Re: stampac prlja dok stampa

Post by Walther »

taureg71 wrote:
holowey wrote:
dupljak, ali je isto cinio i sa oridjinalom :mrgreen:
Kad jednom stavis dupljak prah ostane dugo u aparatu... To se desava jer su dupljaci lose i dugo skladiste. Dzaba stavljas original dok ne ocistis sve. Ako si stavio opet dupljak ocekuj brzu reprizu.
taureg71

#9 Re: stampac prlja dok stampa

Post by taureg71 »

dupljak, ali je isto cinio i sa oridjinalom :mrgreen:[/quote]

Kad jednom stavis dupljak prah ostane dugo u aparatu... To se desava jer su dupljaci lose i dugo skladiste. Dzaba stavljas original dok ne ocistis sve. Ako si stavio opet dupljak ocekuj brzu reprizu.[/quote]

TAKO JE STO SI REKAO 300%...kupujem novi printer uskoro, zaista je ovo smaracina... :run:
Post Reply