stampac prlja dok stampa
Moderator: Benq
-
taureg71
#1 stampac prlja dok stampa
Imam Lexmark laserski crno bijeli stampac, odlicno radio pola godine, a sad kad stampa pored teksta na papiru se zadesi gomila mrlja crnih kao mrvice, pa razlivene manje fleke i sl...Sta moze biti i kako se resava, mogu li sam ista ? H V A L A 
- holowey
#2 Re: stampac prlja dok stampa
original toner ili dupljak?taureg71 wrote:Imam Lexmark laserski crno bijeli stampac, odlicno radio pola godine, a sad kad stampa pored teksta na papiru se zadesi gomila mrlja crnih kao mrvice, pa razlivene manje fleke i sl...Sta moze biti i kako se resava, mogu li sam ista ? H V A L A
-
r_faruk
#3 Re: stampac prlja dok stampa
Meni se desavala ista stvar, al je kod mene stampac bio star 15 godina
...
Popravka + toner 80KM, stampac je HP laserjet 6l,
Pokvario se ponovo poslije 50 odstamapnih stranica, na kraju kupio novi...
Popravka + toner 80KM, stampac je HP laserjet 6l,
Pokvario se ponovo poslije 50 odstamapnih stranica, na kraju kupio novi...
-
Walther
#4 Re: stampac prlja dok stampa
dupljak toner + vlagataureg71 wrote:Imam Lexmark laserski crno bijeli stampac, odlicno radio pola godine, a sad kad stampa pored teksta na papiru se zadesi gomila mrlja crnih kao mrvice, pa razlivene manje fleke i sl...Sta moze biti i kako se resava, mogu li sam ista ? H V A L A
-
taureg71
#5 Re: stampac prlja dok stampa
dupljak, ali je isto cinio i sa oridjinalomholowey wrote:original toner ili dupljak?taureg71 wrote:Imam Lexmark laserski crno bijeli stampac, odlicno radio pola godine, a sad kad stampa pored teksta na papiru se zadesi gomila mrlja crnih kao mrvice, pa razlivene manje fleke i sl...Sta moze biti i kako se resava, mogu li sam ista ? H V A L A
-
taureg71
#6 Re: stampac prlja dok stampa
resio privremeno..dosao covek i ocistio neki valjak i sad sljaka ok...kaze to im je locus minoris tj narodski slaba tacka 
-
aldinh
#7 Re: stampac prlja dok stampa
Taman htio napisati očisti valjak. Dešava se da praha bude na valjku, bez obzira je li original ili kopija.
Naravno na kopiji veća vjerovatnoća.
Naravno na kopiji veća vjerovatnoća.
-
Walther
#8 Re: stampac prlja dok stampa
Kad jednom stavis dupljak prah ostane dugo u aparatu... To se desava jer su dupljaci lose i dugo skladiste. Dzaba stavljas original dok ne ocistis sve. Ako si stavio opet dupljak ocekuj brzu reprizu.taureg71 wrote:dupljak, ali je isto cinio i sa oridjinalomholowey wrote:original toner ili dupljak?taureg71 wrote:Imam Lexmark laserski crno bijeli stampac, odlicno radio pola godine, a sad kad stampa pored teksta na papiru se zadesi gomila mrlja crnih kao mrvice, pa razlivene manje fleke i sl...Sta moze biti i kako se resava, mogu li sam ista ? H V A L A
-
taureg71
#9 Re: stampac prlja dok stampa
dupljak, ali je isto cinio i sa oridjinalom
[/quote]
Kad jednom stavis dupljak prah ostane dugo u aparatu... To se desava jer su dupljaci lose i dugo skladiste. Dzaba stavljas original dok ne ocistis sve. Ako si stavio opet dupljak ocekuj brzu reprizu.[/quote]
TAKO JE STO SI REKAO 300%...kupujem novi printer uskoro, zaista je ovo smaracina...
Kad jednom stavis dupljak prah ostane dugo u aparatu... To se desava jer su dupljaci lose i dugo skladiste. Dzaba stavljas original dok ne ocistis sve. Ako si stavio opet dupljak ocekuj brzu reprizu.[/quote]
TAKO JE STO SI REKAO 300%...kupujem novi printer uskoro, zaista je ovo smaracina...