stampac-memorija

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
iceman ze
Posts: 2873
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo

stampac-memorija

Post by iceman ze » 07/05/2007 22:27

Interesuje me koliko podataka se sacuva u laserskom stampacu, da li se ona vremenom brise i kako ona ukratko funkcionise, takoder me interesuje da li ja te podatke iz memorije mogu izbrisati po potrebi itd.hvala. :-)


shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 07/05/2007 23:00

Jesi li to erotiku print'o :lol:

Iskljuci ga iz struje i upali opet.

User avatar
anex
Posts: 550
Joined: 20/02/2007 13:25
Location: grad sa željezarom bez dima
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Re: stampac-memorija

Post by anex » 08/05/2007 09:49

iceman ze wrote:Interesuje me koliko podataka se sacuva u laserskom stampacu, da li se ona vremenom brise i kako ona ukratko funkcionise, takoder me interesuje da li ja te podatke iz memorije mogu izbrisati po potrebi itd.hvala. :-)



:sax: :faraon1: :D :D

malizeleni
Posts: 1198
Joined: 23/04/2007 11:55
Location: U nas u Sveckoj

Post by malizeleni » 08/05/2007 11:32

Obicni laserski stampaci imaju obicno 64mb rama, radi buffera kad printaju. Vidi na specifikacijama. Zato sto je ram, i zato sto printer koristi memoriju non stop, sve sto je isprintano, brise se.

User avatar
iceman ze
Posts: 2873
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo

Post by iceman ze » 08/05/2007 13:25

ma problem je sto sam jednom stampac na popravak odnijeo, te je kod servisera, isprinto more nekih stvari....sve je drzao u memoriji......sad me interesuje koliko zadrzava u memoriji podatke, ako sam shvatio odma po printanju brise......jedino u ovom slucaju sto su neki papci klikali do iznemoglosti, a printer je bio u kvaru......htio bih ovakav slucaj ne ponovi to je to.....

ma kakva ja i erotika ba..... :D

Vitaea
Posts: 21
Joined: 09/05/2007 20:39

Post by Vitaea » 15/05/2007 11:40

vidim ovu temu o štampčamima. Kupila sam EPSON DX 4050, skener i printer.

zanima me kako da mi preferences printer bude na engleskom, a ne na češkom. Ja sam instalirala na engleskom, i neke stvari jesu na tom jeziku, ali najvažnije je ostalo na češkom. Može li se to promijeniti?

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 15/05/2007 11:50

Tokom istalacije drajvera izaberes jezik, moze biti da si fulila.

Post Reply