Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nikad_izvini

#1 Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by nikad_izvini »

Iz prve ruke, čisto da pojasnim.

Dva momka(iz Mostara) sa kojima sam krenuo na tekmu su završili u IMIGRACIONOM centru i policijskoj stanici.

Razlog privođenja: čelavi :roll: stajali u prvom redu na tribini :roll: Derali se, mlatarali rukama i upali u oči.Bukvalno random privedeni.

Turska policija: rekli su preko one plave prevoditeljice da će nas "sve pobiti" ako ne pustimo da privedu koga žele.

fanTaStikosi: seljačine samo takve.Ti likovi su i zapalili baklje i bacili topovske udare.Kad su krenula privođenja-POBJEGLI glavom bez obzira.
Također su se kofrčili na tribini.Par kuhanja je bilo, ali ništa konkretno.Jedan je fasovao nogu, al bez posljedica.

Do sada, ja nijednom nisam napisao ništa protiv fantastikosa.Al su ga sad zaista pretjerali.Nisu svi takvi.Nizo je recimo pravo dobar i korektan momak.Al oni dijasporci, daBog sačuva.Nisu svi, al jbg, ovi normalni su kolateralna šteta.

Nisam mislio da ću ovo ikada reći i pomisliti.Nisam al rekoh i pomislih.Slažem se sa zeničanima.Sad mi je jasno.Naravno, ne slažem se što su prebili onog čovjeka ni krivog ni dužnog.Al ove zaista treba naučiti ponašanju.Ko da su u štali odrastali.Tako se ponašaju a i bježe ko stoka sitnog zuba.Što pustiše da privedu momke ni krive ni dužne kad su oni krivi :?: I kad su takvi mangupi.Šta bi :?:

O turskoj "braći" ne bih da komentarišem :run:

Jadno.
Edin H.

#3 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Edin H. »

Evo ti izjava fanaticosa na tu temu:

BHF za navijace i javnost BiH
BHFanaticos za navijace i javnost Bosne i Hercegovine povodom hapsenja 8 navijaca BiH u Istanbulu

Nakon privodjenja 8 navijaca nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine od strane turske policije po principu "slucajnog uzorka" povodom odigravanja kvalifikacione utakmice SP 2010 (11. oktobar u Istanbulu), zelimo ovim putem jos jednom iskazati nase zaljenje povodom tog nemilog dogadjaja. BHFanaticos snosi djelimicno odredjenu odgovornost za situaciju koja je prouzrokovala privodjene nasih apsolutno neduznih i nevinih 8 navijaca, ali zelimo takodjer obavijestiti nase navijace i nasu javnost da je BHFanaticos ucinio sve sto je u nasoj mogucnosti da se oni sto prije nadju na slobodi. Istanbul smo napustili tek u ponedjeljak 13. oktobra, dok nismo obezbjedili pravnu pomoc i prikupili novcana sredstva potrebna za njihovo pustanje. Tim cinom solidarnosti smo osigurali siguran odlazak privedenih navijaca kucama. Obezbjedili smo avionske karte za njih i oni su tokom jucerasnjeg dana (ponedjeljak 13. oktobar) svi napustili Istanbul.

Smatramo da ovim korektnim cinom u odredjenoj mjeri primamo odgovornost na sebe povodom ovih nemilih dogadjaja.

Ispred BHFanaticos:
Vodja BHFanaticos, Sefalija Mujdanovic
La Mer

#4 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by La Mer »

Sta opet dijaspora kriva? Dokle vishe jadikovanje po dijaspori za svaki problem? Ti sad iso od covjeka do covjeka na tribini koji su palili baklje i pito jel to "domaci" ili "dijasporac". Sad nema baklji na stadionima sirom domovine nam? Sta zna bosnjo, samo jadikovati i traziti krivce u drugima. Kani se tog mentaliteta. Na dobro nece ispasti.
Neelix

#5 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Neelix »

evo sta kaze covjek koji je bio na tribini:

Posto sam ja bio jedan od onih koji su imali priliku gledati tekmu u Istanbulu evo vam jedan "kraci" izvjestaj s tekme, posto sam vidio da je bilo svakakvih rasprava i ovdje i svugdje na netu.

Nasa ekspedicija je isla privatnim autom, bilo nas je cetvorica Bosanaca, 2 sa bh pasošom, a 2 sa austrijskim. Odmah po ulasku u Tursku, na turskoj granici bilo je smijeha jer su ovi "austrijanci" morali ici vaditi vize za Tursku, a mi sa bh pasošom smo bez ikakvog pregleda i zadržavanja pušteni unutra. Da stvar po "austzrijance" bude gore išli smo s njihovim autom, pa su onda skontali da im austrijski zeleni karton ne važi u Turskoj, pa su i to morali nanovo vaditi na granici. Nas dvojica Bosanaca smo ih htjeli slikati kako stoje u redu za vizu, ali ne daju slikati ništa na granici pa smo ostali bez tih slika nažalost.
U Tursku smo došli u četvrtak po podne, uredno se smjestili i naravno odmah krenuli po čaršiji. Ovo moram naglasiti, svugdje, ama baš svugdje smo bili naročito dobro primljeni nakon što su oni skontavali ko smo i odakle smo. Na spominjanje tekme smijesili su se, neki su odmah rekli da je najbolje da pobijedi Turska, jer kao oni mogu i proci dalje a mi ne mozemo, al najveca vecina je govorila da bi najbolje da rezultat bude 2:2 jer smo mi prijateljska zemlja. Naravno da niko do njih nije prizeljkivao nasu pobjedu :). Napominjem da ovo nisu bili razgovori sa njihovim trgovcima, jer oni svakako ce kazati bilo sta samo da prodaju robu.
U petak smo iza dzume u Plavoj dzamiji bili prijatno iznenadjeni kad smo na izlazi svi dobili neke prospekte za simpozij koji se odrzavao taj vikend u Istanbulu, a mi prepoznali na slici rahmetli Aliju Izetbegovica. Naime, simpozij je bio o njemu i trajao je dva dana, a na njemu su ucestvovali predavaci i iz BiH i iz Turske.
Lunjajuci po gradu upoznali smo 3-4 nasa Bosanca koji su doselili kao djeca u Tursku zbog raznoraznih politickih prilika u bivsoj Jugi. Ti ljudi su sad vec osedjeli starci, i bilo je interesantno vidjeti kako sa sjetom govore o Bosni, i o svom problemu oko dobijanja bh pasoša, al to sada ovdje nije bitno.
U subotu ujutro smo se odmah obukli u navijačke uniforme (sva četvorica) i naravno opet krenuli lunjati po gradu. Vidjeli smo i da nismo jedini jer je već taj dan u gradu bilo puno naših. Ja stvarno nisam nikada ranije bio na gostovanjima repke, a kući nepropuštam nijednu utakmicu ma ko nama dolazio, i zato ne znam kakav je odnos drugih zemalja bio prema nama kad smo negdje gostovali. Ali, mi smo imali samo pozitivna iskustva. Svugdje smo bili pozdravljani, zvali su nas da se slikamo s njima, predvidjali su nam raznorazne rezultate, itd. Ali niko, ama baš niko nas nijednom ni poprijeko pogledao a kamoli uputio neku lošu riječ. Mi smo bez ikakvih problema govorili kako smo mi došli da pobijedimo i kako će biti 3:2 za nas. Oni su naravno naginjali na svoju stranu ali je to sve bilo prijateljski i bez ikakvih ružnih riječi.
Na utakmicu smo otišli 3 sata ranije tramvajem, i tamo već zatekli bruku naših i turskih navijača ispred stadiona
(izmješanih). Ispred su se prodavali navijački rekviziti, najviše naravno turski, ali se moglo kupiti i naših šalova i kapa koje inače nema u BIH pa smo se i mi još dodatno za par lira navijački naoružali.
Ispred našegh ulaza je bila poprilična gužva jer su izgleda neki naši (mislim BHFanatikosi) imali problema sa unošenjem nekih transparenata, ne znam kako se to na kaju završilo, ali znam da je na kraju bilo naših transparenata na stadionu, ali možda to nisu bili ti. Na ulazu su nas rovili do gole kože, i zavirili su svugdje (zato stvarno ne znam odkud su oni uspjeli
unijeti one bombe i baklje). Nas je najviše tangiralo to što nikakvi metalni novci se nisu mogli unijeti na stadion, nego su bili oduzimani i bacani u naku kartonsku kutiju. Ja konajući da imam samo pola lire u dzepu gvozda hrabro krenem na pretres, ali mi Turci nadjoše skoro 20KM gvozda u novcaniku i bacise ih u kutiju na koje sam ja bio i zaboravio. Kazu mozes to uzeti na izlasku. Eh... uzeti na izlasku....nema šanse (na izlasku smo mi izašli u prvih 50 i već tada su naši bosanci koji su izašli prije nas ispraznili do kraja :) )
Kad smo usli na stadion tamo je vec bilo nasih poprilicno i ja stvarno ne bih znao reci da li su izvizdani ili ne kad su se tek pojavili. Znam samo da su poslije nase navijanje prije tekme jednom izvizdali, a ostali put uzvratili navijanjem. Mada ovdje vrijedi napomenuti da su neki nasi uzvikivali prema njima: KURDISTAN (a znate sta to znaci za njih) i dizali im srednji prst, sve ovo je bilo sahat i po prije pocetka tekme.
Kod himni ja zaista nisam cuo nikakvo zvizdanje nasoj himnoj, ali nisam ni mogao jer smo mi pjevali: Jedna si, jedina... ali znam 100% da su nam aplaudirali nakon nase himne, tj. ne nama nego nasoj himnoj. Mi smo njihovu takodje saslusali (uz sporadice zvizduke sa nase strane) i takodje nagradili aplauzom na kraju.
Navijalo se kako se navijalo do one bakljade i bacanja bombi, mi kako smo vidjeli ( a stajali smo negdje oko sredine tribine) Fanatikosi su palili i bacali baklje u stadion, i plus neke bombe koje su dobro odvaljivale. To je izazvalo pometnju u njihovom osiguranju kojih do tada uopste nije ni bilo nista vise ispred nas nego li ispred drugih tribina. Tada naravno dolaze pojacanja, kako u specijalcima tako i onih u zelenim odorama (redari ili policija).
Ovdje sam zaboravio napomenuti da smo odmah po ulasku skontali da na stubu desno pokraj tribine dosta visoko stoji kruzna kamera, i na to smo upozorili neke nase jos prije pocetka tekme jer su odvaljivali stolice i bacali ih (nazalost na nase navijace). Ovo napominjem jer sam vidio da su neki pisali kako se nista nije snimalo i da nemaju nikakvih snimaka.
Nakon te bakljade dosta se policije skupilo dole i svi smo samo cekali da nas sve istjeraju napolje, veci dio tribine iznad (iznad Fanatikosa) je negodovoao i psovao nasim zbog toga sto su uradili. Jer ipak, neki od nas (kao i ja sam) su izdvojili posljednju marku da stignu tu i budu na tekmi, samo mi je trebalo da dobijem pendrek preko ledja i budem istjeran u 25. minuti zbog tamo nekog. Mi smo svi samo gledali dole tako da su rijetki i vidjeli nas gol kad smo dali. Ja nisam, ali moji saputnici kazu da su vidjeli kad su dosle isprintane slike nasih koji su pravili bakljadu, ja posto nisam svojim ocima vidio ne mogu to potvrditi.
Na srecu ne istjerase nas, ostali smo do kraja. Na kraju smo i ocekivali da budemo zadrzani malo dulje nego domaci navijaci, ali nismo bas ocekivali izvodjenje nasih jedan po jedan od strane policije. Uslo je njih desetak (sto policije, sto nekih inspektora) i iz prvih redova (gdje su vecinom bili fanatikosi i odakle je i pocela bakljada). Siguran sam da nisu nasumice izvodili i privodili, jer su trazili neke face, e sad da li su potrefili i da li su na kraju ipak nevine priveli to ne znam.

Prilikom privodjenja nije bilo upotrebe sile, osim ako su se ovi nasi opirali. Pojedini nasi su uzvikivali da trebamo da ih branimo, da se tucemo s policijom, ali mislim da na srecu niko ih nije poslusao, jer je na kraju policije bilo koliko i nas.
Nakon sto su privodjenja prosla mi smo i dalje ostali na stadionu (moram reci u prilicno veseloj atmosferi skoro kompletne tribine), govorkalo se kako im fali jos jedan pocinilac i kako se on sakrio u vrh tribine i stavio periku (navijacku) na glavu. Zato su nas onda na izlasku ponovno sacekali i odveli jos jednog (ne znam da li su nasli koga treba ili opet mozda nevinog).
Mi smo izasli bez problema, uspjeli stici tramvaj 10 do 12 (zadnji) i opet smo potrefili na neke turske navijace koji su se htjeli slikati s nama (i dalje smo naravno bili u full navijackoj opremi), na sta smo mi naravno pristali.

Eto, to je tako izgledalo gledano mojim ocima i ocima mojih saputnika i s kime god smo razgovarali od nasih, pa vi sad sami procijenite sta je i kako bilo i ko je upravu a ko nije.
Ja Tursku i dalje dozivljavam kao nama najprijateljskiju zemlju, jedva cekam da sakupim malo crkavice da odem opet tamo jer se ima sta viditi. I moram reci da mi puno smeta kad se sada od nekih nasih (vecinom ovih koji nisu ni bili na tekmi) Turska usporedjuje sa Srbijom, i sl. Imaju ovi koji su isli na gostovanje u Srbiju i u Tursku pa neka kazu razliku.
Ja sam Bosanac, volim BIH prije svega, nikad nisam niti cu bit Turcin, ali tim ljudima treba odati priznanje za sve ono sto su od sada uradili i rade za nas, prijatelje je lahko izgubiti, a teško naći.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#6 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Nosferatu »

Cemu prozivanje ovo, de ti meni reci?

Pobjegli BHF? Pa gdje su mogli pobjeci - kad je policija okruzila cijelu tribinu i haman izvodila jednog po jednog na kraju? Da su bili tako neselektivni nebi 8 ljudi od 800 uhapsili, nego sve ili barem par stotina, ne brini, Turski zatvori imaju dovoljno kapaciteta za te potrebe - toliko je uhapsenih prilikom Fener-Galata utakmice skoro svaki put. A, ako su vec nekog trazili - i imaju slike - trebalo je dokazati da to nisi ti, tj. da imaju pogresnog. Ako ne mozes to dokazati, onda trebas vidjeti da ti se pomogne. Da li im je BHF pomogao u Stambolu? Jel iko ponudio da se pokusa radiiti na skupljanju kakve love za kazne? Ali ne ono - jajane uhapsen toliko para, nego fino - crno na bijelo. Racun dostavljen. Tacno da se zna koliko i za sta.

Drugo sto mi nije jasno je - sta tebe libo kurko, nisi bio, nisi isao, kraj price. Ja ne vjerujem vise nikome nista, osim sam samom sebi, a bio nisam. Takodje, libo me za to sta se drugima desava, ja ne mogu misliti za njih u zivotu, a svako iskustvo moze biti edukativno pa tako i ovo. Moze se jako mnogo nauciit iz ovoga, ako se hoce. Osim sto kad te zapadne teska sudba, sila nije nacin da se ista rijesi, osim dobije jos vise po nosurdi od moze biti opet te seljadije, a radi koga? S kim si, protiv koga si?

Ja jos nisam naisao na Bosnju i Hercegovca koji kad ga uhapse reci ce da je on nesto kriv. Uvijek nevini. Drugi dio toga je - sto ces ici? Nije te niko natjerao. Ako je dosla seljadija, vidjeo si transparente, znas da je u toku Rat Savezu, nisi behindarit, znas na koji su se nacin borili protiv saveza do sada, fino kazes izvinite decki, ali ja idem prije sranja. Pa ja, fino zajebes seljadiju i izadjes sa stadiona. Kupis kartu kod tapkarosa za Turski dio tribine i tamo. A, ako ne mozes ili nemas para, fino u bar, pa tu gledaj. Kad vec ostanes - s kim si takav si jarane. S KIM SI TAKI' SI. Ne u mojim ocima, u ocima policije i "organa reda".

I na kraju, kad pricas vec o seljadiji, nema gore seljadije od naseg igrackog kadra. Tu seljadiju pratiti po svijetu te ne cini gradjaninom vec turbo-seljacinom. S takvim kad se susretnes, ne trebas se kontra njih okretati, vec gledati da postanes jedno. Jedinstvo je kljuc uspjeha a ne serendanje. Sto uhapseni nisu uzeli papire o tome kolike su im bile finansijske kazne i nasli se s liderima BHF, da se podigne jedna donatorska konferencija, da se skupe pare koliko moze i vrati ljudima. Ali u kurki. Vec daj da se sere. Sta treba od sranja da se dijele ljudi na tribini i da ne smije niko po Zenici da dodje sa BHF salom i to ne clanskim vec onim sa buvlje pijace koji ni BHF vidio ni mirisao, a da bude pretucen. Vjerujem Sefi da su ljudi pokusali nesto napraviit, ne znam da li je to pilo vode, u Stambolu da ovi ljudi budu pusteni u sto skorijem vremenskom roku. Na drugu ruku Edin je bio na 60 minuta i rekao odmah da ljudi koji su odvedeni nisu ucestvovali u akciji. Dakle, ne vidim sto trebas biti supak koji se okrece na BHF koji nakon hapsenja su cak stali da pomognu. A, ako je to laz, ako nisu uradili nista, ako nisu ni kontatirali ljude - onda to treba reci. Ovo je poenta. Kao navijac koj ide na gostovanje, ako nisi spreman da budes uhapsen, nisi spreman ni da ides. Ako ces radi 500 evra srati po Bosnjama, onda radije ne idi. Sto? Previse je onih koji seru po Bosnjama, ako te 500 evra natjera da se okrenes kontra svojih, onda brate, i bolje je da su te uhapsili. Na vrijeme ti dali do znanja sta je kakvim. Nisi od te fele i nisi za tog biznisa i kraj price. Navijanje je lifstyle postoji kodeks, kako se stvari cine i rade, jednom kad dodjes na tribinu dobar si koliko i najbolji i los si koliko i najgori na toj tribini, tu se ne moze mnogo uraditi osim jednog. A to je donjeti odluku da li ici ili ne. Kad padnes u hapsanu onda trebas i da budes mudo, pa kazes nisam navijac, meka sam kita, propjevam nakon 2 samara, nakon 500 evra mrzim sve svoje sugradjane a narucito seljadiju, ovo nije za mene, zajebunio sam se i trebam prvo, da se naljutim sam na sebe jer ne znam sebe dovoljno a drugo, da se naljutim jer idem pratiti seljadiju koja predstavljaju BiH u dresu, a zna se i ko ih je doveo i sastavio, pa mi opet nije smetalo to da klapnem do Stambola. Ako ce se suditi ostro. Krenes od sebe ono, muski. Udri na sebe prvo. Pa kad to rijesis, onda - od drugih ocekivati sto manje, i vidjeces odmah kako ces biti zadovoljniji i sa njima mnogo vise...

My 2 cents...

I nemam pretenzija da sam u pravu. Bio sam i ja sam u zivotu uhapsene na gostovanju Hz, jer su odredjeni likovi podigli neki granap i carke-barke sa policijom, ali to je kod nas standard, stoga poznat mi je osjecaj kad nisi kriv a uhapsen si. Medjutim, sve se moze sanirati. Treba samo polako, ne trcati na prvu. Postoji za sve fin i ruzan nacin. Dizati neke tenzije, zeleci da nesto nekom "vratis", prvo treba definirati - sta vracas, drugo kome, i kljucno radi cega. Sto nije bilo sve u Stambolu po tvom? Jebi ga, vrati se na pocetak, receno je nemoj ici, ako ces ici, budi spreman da to moze biti jedan od nacina na koje gostovanje zavrsi. Ako ne mozes prihvatiti taj riziki, nemoj ici, i nemoj ici. I ne moj ici. Nemas za kim ici, Nemas koga pratit. Onu repku i tim? Radi njih ici - u Stamobl? Biti uhapsen? Napadati svoje sugradjane ma kakvi da su? Radi koga? Svog ceifa? Ima i drugih nacina u zivotu kako se moze ceifiti. Ali izgleda nema drugih nacina da se bude bezobrazan. Zasto bezobrazan? Zato sto i ovi ljudi uzimaju rizike da udju na tribinu, unesu baklje, naprave akciju kontra Saveza, u pokusaju da dodju neki drugih ljudi na vodeca mjesta, ako akcija ne pije vode, fino se nadji opet s ljudima koji zele dovesti do promjene pa reci koji je bolji nacin i kako ces podvaliti ti ledja, prvi, da vidimo i te rezultate. A onima kojima je savez gotivna - ti nemaju prolaza i neka i nemaju. Zalosno je da u Zenici 2-3 lika koji imaju koristi finansijske od NS BiH i par ljudi iz saveza, mogu nahuskati cijeli grad, i jos onda da neko to naziva "gradjanstvinom" jel, hajmo kontra "seljaka". Ne vidim da to moze icemu dobrom, i ako moze, neka mi neko objasni sto to gradjani Sarajeva razbijaju Zenicanima kombije stare 20-30 godina i sto Zenicani se vozaju sa tri prsta po Sarajevu i spominju Markale, i sto gradjani Mostara haman pa ratuju tj. sto na zadnoj utakmici Veleza-Zrinjskog - nije Utrasa ni bilo i slicno. Pa niko sa sela nije rekao - ove gradjane treba nagrditi gdje ih god sretnemo, koja je to stoka...
nikad_izvini

#7 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by nikad_izvini »

Neelix wrote: Na srecu ne istjerase nas, ostali smo do kraja. Na kraju smo i ocekivali da budemo zadrzani malo dulje nego domaci navijaci, ali nismo bas ocekivali izvodjenje nasih jedan po jedan od strane policije. Uslo je njih desetak (sto policije, sto nekih inspektora) i iz prvih redova (gdje su vecinom bili fanatikosi i odakle je i pocela bakljada). Siguran sam da nisu nasumice izvodili i privodili, jer su trazili neke face, e sad da li su potrefili i da li su na kraju ipak nevine priveli to ne znam.

Prilikom privodjenja nije bilo upotrebe sile, osim ako su se ovi nasi opirali. Pojedini nasi su uzvikivali da trebamo da ih branimo, da se tucemo s policijom, ali mislim da na srecu niko ih nije poslusao, jer je na kraju policije bilo koliko i nas.
Nakon sto su privodjenja prosla mi smo i dalje ostali na stadionu (moram reci u prilicno veseloj atmosferi skoro kompletne tribine), govorkalo se kako im fali jos jedan pocinilac i kako se on sakrio u vrh tribine i stavio periku (navijacku) na glavu. Zato su nas onda na izlasku ponovno sacekali i odveli jos jednog (ne znam da li su nasli koga treba ili opet mozda nevinog).
Mi smo izasli bez problema, uspjeli stici tramvaj 10 do 12 (zadnji) i opet smo potrefili na neke turske navijace koji su se htjeli slikati s nama (i dalje smo naravno bili u full navijackoj opremi), na sta smo mi naravno pristali.

Eto, to je tako izgledalo gledano mojim ocima i ocima mojih saputnika i s kime god smo razgovarali od nasih, pa vi sad sami procijenite sta je i kako bilo i ko je upravu a ko nije.
Ja Tursku i dalje dozivljavam kao nama najprijateljskiju zemlju, jedva cekam da sakupim malo crkavice da odem opet tamo jer se ima sta viditi. I moram reci da mi puno smeta kad se sada od nekih nasih (vecinom ovih koji nisu ni bili na tekmi) Turska usporedjuje sa Srbijom, i sl. Imaju ovi koji su isli na gostovanje u Srbiju i u Tursku pa neka kazu razliku.
Ja sam Bosanac, volim BIH prije svega, nikad nisam niti cu bit Turcin, ali tim ljudima treba odati priznanje za sve ono sto su od sada uradili i rade za nas, prijatelje je lahko izgubiti, a teško naći.
Od sedam privedenih, trojica garant nisu kriva.Znam, jer sam bio blizu.Niti su šta bacali, niti su šta palili, niti su stolice kidali.
Bio sam u Srbiji i bio sam u Turskoj.Nije isto gostovanje.Al nam ni Turci nisu braća kao što ovi drugi pričaju.Šta su nama Turci donijeli osim islama i hamama :?: Pogledajte malo kartu turskih osvajanja, gdje su oni bili sad je bijeda.Gdje nisu, nije.
Još da nadodam da su oni prvi uradili popis u BiH po KONFESIJAMA.Pametnom dosta :skoljka:
nikad_izvini

#8 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by nikad_izvini »

Edin H. wrote:Evo ti izjava fanaticosa na tu temu:

BHFanaticos za navijace i javnost Bosne i Hercegovine povodom hapsenja 8 navijaca BiH u Istanbulu

Nakon privodjenja 8 navijaca nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine od strane turske policije po principu "slucajnog uzorka" povodom odigravanja kvalifikacione utakmice SP 2010 (11. oktobar u Istanbulu), zelimo ovim putem jos jednom iskazati nase zaljenje povodom tog nemilog dogadjaja. BHFanaticos snosi djelimicno odredjenu odgovornost za situaciju koja je prouzrokovala privodjene nasih apsolutno neduznih i nevinih 8 navijaca, ali zelimo takodjer obavijestiti nase navijace i nasu javnost da je BHFanaticos ucinio sve sto je u nasoj mogucnosti da se oni sto prije nadju na slobodi. Istanbul smo napustili tek u ponedjeljak 13. oktobra, dok nismo obezbjedili pravnu pomoc i prikupili novcana sredstva potrebna za njihovo pustanje. Tim cinom solidarnosti smo osigurali siguran odlazak privedenih navijaca kucama. Obezbjedili smo avionske karte za njih i oni su tokom jucerasnjeg dana (ponedjeljak 13. oktobar) svi napustili Istanbul.

Smatramo da ovim korektnim cinom u odredjenoj mjeri primamo odgovornost na sebe povodom ovih nemilih dogadjaja.

Ispred BHFanaticos:
Koliko ja znam, prvi je reagovao ŽELJKO KOMŠIĆ i zvao našeg konzula ;-)
Altsa

#9 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Altsa »

nikad_izvini wrote:
Neelix wrote: Na srecu ne istjerase nas, ostali smo do kraja. Na kraju smo i ocekivali da budemo zadrzani malo dulje nego domaci navijaci, ali nismo bas ocekivali izvodjenje nasih jedan po jedan od strane policije. Uslo je njih desetak (sto policije, sto nekih inspektora) i iz prvih redova (gdje su vecinom bili fanatikosi i odakle je i pocela bakljada). Siguran sam da nisu nasumice izvodili i privodili, jer su trazili neke face, e sad da li su potrefili i da li su na kraju ipak nevine priveli to ne znam.

Od sedam privedenih, trojica garant nisu kriva.Znam, jer sam bio blizu.Niti su šta bacali, niti su šta palili, niti su stolice kidali.
Bio sam u Srbiji i bio sam u Turskoj.Nije isto gostovanje.Al nam ni Turci nisu braća kao što ovi drugi pričaju.Šta su nama Turci donijeli osim islama i hamama :?: Pogledajte malo kartu turskih osvajanja, gdje su oni bili sad je bijeda.Gdje nisu, nije.
Još da nadodam da su oni prvi uradili popis u BiH po KONFESIJAMA.Pametnom dosta :skoljka:
braca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: u pravu si. samo me zanima da li ce sada bosnjaci da izadju na ulice i masu turskim zastavama kada turska reprezentacija recimo pobjedi u pikadu na evropskom prvenstvu... hoce ...zaboli turke za bosnu...da smo pametni zivo bi se i nama fuckalo za turke...
Babayaro

#10 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Babayaro »

Po nasem dobrom obicaju navijaci reprezentacije su podijeljeni kao i vecinom drustvo u cijelini, tako da smo se i poceli mlatiti izmedju sebe (ne samo na forumu), pokusavam da razumijem podjele i zasto svi mrze Fanaticose...nekako mi se cini da je sve pocelo oko Beograda i famozne tuzbe koju se navedeni pokrenuli...e tu je dosta raje i neutralnih navijaca koji znaju sta je navijanje i koji nisu placenici saveza tu se okrenulo protiv njih...Kakva ba tuzba, koga ces tuzit, kakav si ti navijac ako cmizdris nad par dobivenih batina...I sad do dana danasnjeg garant vise ljudi ebu tim fanaticosima sve po spisku kad ovi nesto pokrenu, nego sto ih podrzava...mada treba biti realan i reci da bi malo sta se promijenilo da nisu uporni ovoliko i moramo im skinuti kapu za organizovanost...Ono sto mene nervira kod njih je stalno isticanje tog MI fanaticosi ovo ono, MI smo jedini MI smo najjaci ... eto ko da niko nenavija za repku osim njih, polozili pravo da oni diriguju sta ce se radit i jedini oni idu na gostovanja...
@Nosferatu slazem se u dosta toga stobom, kad se ide na gostovanje moras biti spreman na sve pa i na maricu (i ivicu), al brate smori ti nas svojim dugometraznim postovima i zapetljas sam sebe pa na kraju neznas ni ti vise sta si htio rec...

:bih: :bih: :bih:
Forza nasi
nikad_izvini

#11 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by nikad_izvini »

Nosferatu wrote:Cemu prozivanje ovo, de ti meni reci?

Pobjegli BHF? Pa gdje su mogli pobjeci - kad je policija okruzila cijelu tribinu i haman izvodila jednog po jednog na kraju? Da su bili tako neselektivni nebi 8 ljudi od 800 uhapsili, nego sve ili barem par stotina, ne brini, Turski zatvori imaju dovoljno kapaciteta za te potrebe - toliko je uhapsenih prilikom Fener-Galata utakmice skoro svaki put. A, ako su vec nekog trazili - i imaju slike - trebalo je dokazati da to nisi ti, tj. da imaju pogresnog. Ako ne mozes to dokazati, onda trebas vidjeti da ti se pomogne. Da li im je BHF pomogao u Stambolu? Jel iko ponudio da se pokusa radiiti na skupljanju kakve love za kazne? Ali ne ono - jajane uhapsen toliko para, nego fino - crno na bijelo. Racun dostavljen. Tacno da se zna koliko i za sta.

Drugo sto mi nije jasno je - sta tebe libo kurko, nisi bio, nisi isao, kraj price. Ja ne vjerujem vise nikome nista, osim sam samom sebi, a bio nisam. Takodje, libo me za to sta se drugima desava, ja ne mogu misliti za njih u zivotu, a svako iskustvo moze biti edukativno pa tako i ovo. Moze se jako mnogo nauciit iz ovoga, ako se hoce. Osim sto kad te zapadne teska sudba, sila nije nacin da se ista rijesi, osim dobije jos vise po nosurdi od moze biti opet te seljadije, a radi koga? S kim si, protiv koga si?

Ja jos nisam naisao na Bosnju i Hercegovca koji kad ga uhapse reci ce da je on nesto kriv. Uvijek nevini. Drugi dio toga je - sto ces ici? Nije te niko natjerao. Ako je dosla seljadija, vidjeo si transparente, znas da je u toku Rat Savezu, nisi behindarit, znas na koji su se nacin borili protiv saveza do sada, fino kazes izvinite decki, ali ja idem prije sranja. Pa ja, fino zajebes seljadiju i izadjes sa stadiona. Kupis kartu kod tapkarosa za Turski dio tribine i tamo. A, ako ne mozes ili nemas para, fino u bar, pa tu gledaj. Kad vec ostanes - s kim si takav si jarane. S KIM SI TAKI' SI. Ne u mojim ocima, u ocima policije i "organa reda".

I na kraju, kad pricas vec o seljadiji, nema gore seljadije od naseg igrackog kadra. Tu seljadiju pratiti po svijetu te ne cini gradjaninom vec turbo-seljacinom. S takvim kad se susretnes, ne trebas se kontra njih okretati, vec gledati da postanes jedno. Jedinstvo je kljuc uspjeha a ne serendanje. Sto uhapseni nisu uzeli papire o tome kolike su im bile finansijske kazne i nasli se s liderima BHF, da se podigne jedna donatorska konferencija, da se skupe pare koliko moze i vrati ljudima. Ali u kurki. Vec daj da se sere. Sta treba od sranja da se dijele ljudi na tribini i da ne smije niko po Zenici da dodje sa BHF salom i to ne clanskim vec onim sa buvlje pijace koji ni BHF vidio ni mirisao, a da bude pretucen. Vjerujem Sefi da su ljudi pokusali nesto napraviit, ne znam da li je to pilo vode, u Stambolu da ovi ljudi budu pusteni u sto skorijem vremenskom roku. Na drugu ruku Edin je bio na 60 minuta i rekao odmah da ljudi koji su odvedeni nisu ucestvovali u akciji. Dakle, ne vidim sto trebas biti supak koji se okrece na BHF koji nakon hapsenja su cak stali da pomognu. A, ako je to laz, ako nisu uradili nista, ako nisu ni kontatirali ljude - onda to treba reci. Ovo je poenta. Kao navijac koj ide na gostovanje, ako nisi spreman da budes uhapsen, nisi spreman ni da ides. Ako ces radi 500 evra srati po Bosnjama, onda radije ne idi. Sto? Previse je onih koji seru po Bosnjama, ako te 500 evra natjera da se okrenes kontra svojih, onda brate, i bolje je da su te uhapsili. Na vrijeme ti dali do znanja sta je kakvim. Nisi od te fele i nisi za tog biznisa i kraj price. Navijanje je lifstyle postoji kodeks, kako se stvari cine i rade, jednom kad dodjes na tribinu dobar si koliko i najbolji i los si koliko i najgori na toj tribini, tu se ne moze mnogo uraditi osim jednog. A to je donjeti odluku da li ici ili ne. Kad padnes u hapsanu onda trebas i da budes mudo, pa kazes nisam navijac, meka sam kita, propjevam nakon 2 samara, nakon 500 evra mrzim sve svoje sugradjane a narucito seljadiju, ovo nije za mene, zajebunio sam se i trebam prvo, da se naljutim sam na sebe jer ne znam sebe dovoljno a drugo, da se naljutim jer idem pratiti seljadiju koja predstavljaju BiH u dresu, a zna se i ko ih je doveo i sastavio, pa mi opet nije smetalo to da klapnem do Stambola. Ako ce se suditi ostro. Krenes od sebe ono, muski. Udri na sebe prvo. Pa kad to rijesis, onda - od drugih ocekivati sto manje, i vidjeces odmah kako ces biti zadovoljniji i sa njima mnogo vise...

My 2 cents...

I nemam pretenzija da sam u pravu. Bio sam i ja sam u zivotu uhapsene na gostovanju Hz, jer su odredjeni likovi podigli neki granap i carke-barke sa policijom, ali to je kod nas standard, stoga poznat mi je osjecaj kad nisi kriv a uhapsen si. Medjutim, sve se moze sanirati. Treba samo polako, ne trcati na prvu. Postoji za sve fin i ruzan nacin. Dizati neke tenzije, zeleci da nesto nekom "vratis", prvo treba definirati - sta vracas, drugo kome, i kljucno radi cega. Sto nije bilo sve u Stambolu po tvom? Jebi ga, vrati se na pocetak, receno je nemoj ici, ako ces ici, budi spreman da to moze biti jedan od nacina na koje gostovanje zavrsi. Ako ne mozes prihvatiti taj riziki, nemoj ici, i nemoj ici. I ne moj ici. Nemas za kim ici, Nemas koga pratit. Onu repku i tim? Radi njih ici - u Stamobl? Biti uhapsen? Napadati svoje sugradjane ma kakvi da su? Radi koga? Svog ceifa? Ima i drugih nacina u zivotu kako se moze ceifiti. Ali izgleda nema drugih nacina da se bude bezobrazan. Zasto bezobrazan? Zato sto i ovi ljudi uzimaju rizike da udju na tribinu, unesu baklje, naprave akciju kontra Saveza, u pokusaju da dodju neki drugih ljudi na vodeca mjesta, ako akcija ne pije vode, fino se nadji opet s ljudima koji zele dovesti do promjene pa reci koji je bolji nacin i kako ces podvaliti ti ledja, prvi, da vidimo i te rezultate. A onima kojima je savez gotivna - ti nemaju prolaza i neka i nemaju. Zalosno je da u Zenici 2-3 lika koji imaju koristi finansijske od NS BiH i par ljudi iz saveza, mogu nahuskati cijeli grad, i jos onda da neko to naziva "gradjanstvinom" jel, hajmo kontra "seljaka". Ne vidim da to moze icemu dobrom, i ako moze, neka mi neko objasni sto to gradjani Sarajeva razbijaju Zenicanima kombije stare 20-30 godina i sto Zenicani se vozaju sa tri prsta po Sarajevu i spominju Markale, i sto gradjani Mostara haman pa ratuju tj. sto na zadnoj utakmici Veleza-Zrinjskog - nije Utrasa ni bilo i slicno. Pa niko sa sela nije rekao - ove gradjane treba nagrditi gdje ih god sretnemo, koja je to stoka...
Mislim da si sve rekao.Rekao, al nisi skontao da komplet post pobijaš s tim.Nisi bio, al znaš da policija nije bila neselaktivna.Ne vjeruješ nikome do sebi, al palamudiš i nešto objašnjavaš.Držiš lekcije :skoljka:

Da ti nešto pojasnim, vidim da ti nije jasno.Da nije bilo Fanatikosa, ne bi bilo ni sranja.Kad se sranje već desilo i kad su krivi momci privedeni-ober seljaci su se poklopili ušima, povukli se u gornji dio tribine pustili da se tako završi.Ako praviš belaj, idi do kraja.Dalje, znam par momaka(koji se međusobno ne poznaju) koji su na licu mjesta zakuhali sa Fanatikosima jer se kofrče, jer hoće da budu glavni.Kome ba :?: Ko si ba :?:

Da su sumiram tvoj post(neće mi biti teško, puno šuplje a malo konkretnih stvari):

nisi bio, al znaš šta se desilo
sve Bošnje koje su uhapšene uvijek govore da nisu krive
ne vjeruješ nikome do sebi
Al vjeruješ Sefi

Također, blago rečeno, fulio si temu.Fulio i ne kontaš da si fulio.Al palamudiš i držiš lekcije.Naime, meni ne smeta, niti se bojim belaja i bilo kakvih problema niti sam o tome pisao.Ali mi smeta divljačko ponašanje i bježanje od odgovornosti kad se problem desi a nakon toga busanje u prsa "eto, uradili smo sve što smo mogli da im pomognemo" bez spominjanja da se to zapravo nije ni trebalo desiti.

A pošto vidim da ne kontaš, da ti još jednom pokušam objasniti.Neće biti efekta, al pokušaću.Bijednike iz saveza su doveli POLITIČARI.Bijednike iz saveza neće smijeniti navijači, niti mogu.Rješenje je veoma prosto-IZBORI.A ti što se bune i kao ratuju protiv saveza, ako nisu glasali ili su glasali sa SDA i ZaBIHga........sami sebi skaču u usta.A to je više-manje logično objašnjenje.

PS Budi kraći i barem pokušaj da pogidiš temu.Danas ti nije uspjelo ;-) Živio :run:
Kralj Tvrtko XXVIII

#12 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

nikad_izvini wrote:

Pogledah kartu turskih osvajanja i ne stoji to sto si iznio. Jednostavno lupetas, trudis se nesto pametno da kazes, a na kraju ispadnes xxxx. Haveru Turci su drzali dobar dio danasnje EU, Austrije, Madjarske, Slovenije, citavu Grcku, Bugarsku, veci dio Rumunije, i umalo ne osvojise Bec. Helem to je mogla da uradi samo velika civilizacija i kultura. Bilo kakvo nipodastavanje nije dobro, bilo koga. Nema nebeskih nacija. :)

Dragi navijaci, idete da bodrite reprezentaciju u druge zemlje, znaci da volite rizik. Bilo gdje da odete rizik vam je da ce vas neko pretuci, da cete biti uhapseni i sl. Svako ko ide nadam se da je svjestan te cinjenice. Meni je zao sto pravi krivci nisu uhapseni, i sto turska policija nije djelovala bolje. Ti koji pale baklje rade to protiv zakona, pa nek i odgovaraju. Niko ih ne tjera da to rade. Onda neka koji mjesec provedu u turskim zatvorima i nek razmisljaju o sljedecim gostovanjima.
La Mer

#13 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by La Mer »

Nikad_izvini

Sad je neko seljak sto zapali baklju na tribini? Slazes se sa zenicanima a vamo dizu tri prsta u po sarajeva i jebu markale? Majku mu, kakav ti to kriterij imas? Najgori su ljudi koji nemaju svoj stav nego mijenjaju misljenje onako kako vjetar puse. . Uvazeni gospodine, ti si jedan od njih. Nakon jednog incidenta ti stavljas sve u isti kos i nazivas onako kako nazivas. Slusaj, da se razumijemo, nisam clan BHF ali ljudi imaju svoj stav i drze ga se i podrzavaju SVE reprezentativne selekcije, a gdje si ti momak kad treba docekati zlatne odbojkase sjedece odbojke na aerodromu, gdje si ti na kosarkaskim tekmama, rukometnim cak i hokejaskim. Najlakse je pametovati, tu nam niko ravan nije.

Ako malo poznajes tribinu trebao bi znati da ona grupacija koja je najbrojnija, najglasnija, najorganizovanija vodi glavnu rijec na tribini. Tako ti je svagdje u svijetu, Laziov IRR na primjer je bukvalno preuzeo tribinu Eaglesima i ostalim grupacijama tamo nekih devedesetih godina jer su najorganizovaniji i najbrojniji. Dakle tako ti to ide. Misli sta hoces, ali BHF je daleko organizovaniji i brojniji od recimo belay boysa ili BHLegion i normalno je da ce voditi glavnu rijec na tribini. Do njih je da se dogovore da to navijanje ima neki stil.

A ti sad idi u Zenicu veceras. Reci im komotno da dolazis is Saraj'va grada da navijas za repku, a i naglasi im da ih podrzavas u stavovima, pa cemo vidjeti kako ce te zenicki becari pocastiti. E moj naivni bosnjo.............
calendula

#14 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by calendula »

Baklje nije trebalo paliti i bacati topovske udare u Turskoj koja je podigla stepen policijske pažnje zbog opasnosti od terorizma, u stvari ja sam protiv bilo kakve upotrebe tih pirotehničkih sredstava na stadionima.
Ali ovo ti je pravo dobro, da kaže večeras u Zenici da je iz Sarajeva ...
Bosanac sa dna kace

#15 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Bosanac sa dna kace »

ljudi su fino rekli nema baklji, nema topova, nema obmbi, nema nozeva na tribinama, fajront, kome opanci a kome objci, da budu se pridrzavali onoga sto im je receno, da ste im izmedju nogu izisli ne bi se prema vama drugacije ponasali!
Baltazar_khan

#16 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Baltazar_khan »

Nosferatu wrote: I na kraju, kad pricas vec o seljadiji, nema gore seljadije od naseg igrackog kadra. Tu seljadiju pratiti po svijetu te ne cini gradjaninom vec turbo-seljacinom.

Kako mrzim ovo pametovanje i omalovažavanje jednog kvazi-doktora. Šta si ti bolji od igrača reprezentacije?
Kako te nije sramota tako da laješ iz daleke Amerike? Neka te sram i stid bude. Bolje se posveti završavanju medicine tamo, a ne da nama vamo prosipaš svoje nebuloze.
Troll_Happens

#17 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Troll_Happens »

Edin H. wrote:Evo ti izjava fanaticosa na tu temu:

Ispred BHFanaticos:
pa dovoljno da bude varnica koja ce zapaliti cijelu tribinu. Masi ne treba puno da se digne na noge... zato mislim da to djelimicno treba preinaciti u cjelovito. :mrgreen:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#18 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Nosferatu »

Baltazar_khan wrote:
Nosferatu wrote: I na kraju, kad pricas vec o seljadiji, nema gore seljadije od naseg igrackog kadra. Tu seljadiju pratiti po svijetu te ne cini gradjaninom vec turbo-seljacinom.

Kako mrzim ovo pametovanje i omalovažavanje jednog kvazi-doktora. Šta si ti bolji od igrača reprezentacije?
Kako te nije sramota tako da laješ iz daleke Amerike? Neka te sram i stid bude. Bolje se posveti završavanju medicine tamo, a ne da nama vamo prosipaš svoje nebuloze.
Budi ponosan da si iz grada koji je mnoge Americke doktore dao, a mnoge Pristinske primio da tebe danas oni uce (Lepi Are) ili ti budu selektori drzavni ( I Ciro i Fuad Muzurovic = ex-treneri Fk Pristine). I budi ponosan na to - sto u toj razmjeni kadra - ostade ti na istom. Pa neka je druge sram i stid, a ti bi trebao da se ponosis s tim koliko si vremena proveo gledajuci frljave glave seljacina koji ne mogu dvije recenice sastaviti ali krv pisaju po svlacionicama i malo malo, ne mogu da igraju jer ih boli ruka, nogica, dzigerica i vilica, a sto, pa nije sto su se satrali igrajuci za Bosnu. Pitas me sto sam ja to bolji. Pa ja to nisam morao. Zaradio penkalo, meke ruke i bijelu koslju. Znam da smeta, ali jebi ga, jedno je frljava glava za nabaciti lopte na celenku a drugo je tintara koja necemu sluzi. I sto je najgore, obadvije su bolje od one koja se nije u svojoj mahali za 5m2 mogla izboriti a drugom bi delegirao savjete moj Ismete, tebi smeta sto ti sam sebi ne valjas, kad se uporedis sa mnom. Pa sto se poredis? Nadji sebi seljadije, brabonjaka i isprdaka, pa neka ti oni budu raja, da ti ne trznu na nos. Ali dokle je god dio mene u Bosnu sazdan i dio moji staraca, a ova djubrad na kradjama i talovima bazira svoje bogacenje, stalez, i medijsku eksponiranosti, dotle cu im ja uzimati mjeru jer me nece dojucerasnji prigradki maligni supic usutkavati, ja bih tebi valjao za 5 maraka Ismete, samo da si ih ikada vidjeo od mene, ali ovakav, ne valjam, jer ti tu gdje si nije ljepo vec te steze nesto u prsima. Zapitaj se samo moj Ismete moze li laz da vrijeda ko istina i da li je lose blize istini od dobrog. I ako je, gradi se Ismete, nema te ko, a ti se opustio, prepustio seljanima, sa njima ti je lako se utrkivati i dokazivati, moj Ismete, ali gdje je selo, a gdje grad, a gdje rosna livada sa balunom, pa iole ozbiljnom covjeku je ispod nivoa uopste pomisliti na tome bazirati karijeru kao sto je ispod nivoa biti cirkuski lakrdijas na trapezu. To sto ti to ne mozes dokuciti, jebi ga Izmete. Ako su ti dvije noge lose, uvijek se moze na cetiri spustiti da ti bude bolje. Ti i onako nisi naucio - da nesto ides u visinu. Nisko-gradnja. Sto je sigurno, sigurno. Sta cu ti ja? Ja ti napisem iskreno sta mislim a ti mene prozivas. Smeta ti, znas sto. Jer znas i sam, da je to daleko blize istini nego ono obrnuto.

Doduse, u pravu si, eto ti repka tvoja, tvoje zemljice koja ne moze igrati vec u 2 grada u istoj i tvoje kancelarijicie i tvojih kvadrata u dvocifrenom broju, ja odoh malo na msn, s BHF-ovicima iz Amerike da se cujem imamo danas sastanak i ako treba koju kinticu da posaljem da bi se imalo za humanitarnu akciju ili kome u cuzi da se plati kaucija, ili neki novin transparent za Belgije da se odradi, dotle moj Ismete, neka si ti 'ladan i flegmaticna ko celik i neka branis milionere sa selendri koji postase milioneri bezbeli i preko ledja bosne, do cim dijasporski cobani te ne interesuju, cak sto vise gade ti se jer domacim balijama pokvarise sijelo s bracom Turcima, s kojim su otisli da glade muda jedni drugima, kao reprezentivci sportskog hajja mr. Izetbegovic Bakira Brade i "smijem se kiseljkasto" Latica Dzeme, to je i nasa drzava i nasi sportisti i sve nase s cim se treba ponositi, da ima boga taj avion niti bi poleti oni sletio. Ali - neka oni tebi ne smetaju, cak sta vise i do cim ti valjaju. Jer ko bi s tobom upravljao, jel tako, i ko bi tebe zabavljao, jel tako, da nije nasih cirkusanata koji dodjose do miliona a tebe u dzepic moze strpati fizikaner sa Zapada. Bilo kog profila. Ali' kurko ces takvima uzeti pa naci mahnu. Sto? Pa sto bi da te zulja ono za sta muda nemas da ispravis ili se barem postavis ko covjek, a ne ko punoglavac. Ali kazem ti - dvije noge lose, cetri dobre. Nisko-gradnja se nastavlja. Seljadija valja. Sve sto je gradsko, ne valja. Sto. Pa neda mozak na pasu jebo ga ti. Ja hocu da napasam mozak, i da me zivot u tome prodje, i onda on dodje i mene dira u moj mozak napasan rosnom travom s livade na kojoj se igra baluna ja to ne volim, ja to ne mogu, meni to ide na kurac. Izvini. Slusaj ti Bartolovica i Konjica, moj Sarajlija, takve su Sarajlije prije ismijavale jesu li prosli Podlugove, a danas, gace skidate i naguzujete se, kao da je kasica, da primite. Javi se zato, da ti posaljem i ja 5 maraka pa da valjam. Drukcije tesko da mogu.
tako nekako

#19 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by tako nekako »

nosferatu druze...
fakat te gotivim i fakat ti ove jebeno duge postove citam s respectom
al de malo udahni duboko
sta ti je bolan ,nije vrijedno
Baltazar_khan

#20 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Baltazar_khan »

Nosferatu wrote:
Baltazar_khan wrote:

Budi ponosan da si iz grada koji je mnoge Americke doktore dao, a mnoge Pristinske primio da tebe danas oni uce (Lepi Are) ili ti budu selektori drzavni ( I Ciro i Fuad Muzurovic = ex-treneri Fk Pristine). I budi ponosan na to - sto u toj razmjeni kadra - ostade ti na istom. Pa neka je druge sram i stid, a ti bi trebao da se ponosis s tim koliko si vremena proveo gledajuci frljave glave seljacina koji ne mogu dvije recenice sastaviti ali krv pisaju po svlacionicama i malo malo, ne mogu da igraju jer ih boli ruka, nogica, dzigerica i vilica, a sto, pa nije sto su se satrali igrajuci za Bosnu. Pitas me sto sam ja to bolji. Pa ja to nisam morao. Zaradio penkalo, meke ruke i bijelu koslju. Znam da smeta, ali jebi ga, jedno je frljava glava za nabaciti lopte na celenku a drugo je tintara koja necemu sluzi. I sto je najgore, obadvije su bolje od one koja se nije u svojoj mahali za 5m2 mogla izboriti a drugom bi delegirao savjete moj Ismete, tebi smeta sto ti sam sebi ne valjas, kad se uporedis sa mnom. Pa sto se poredis? Nadji sebi seljadije, brabonjaka i isprdaka, pa neka ti oni budu raja, da ti ne trznu na nos. Ali dokle je god dio mene u Bosnu sazdan i dio moji staraca, a ova djubrad na kradjama i talovima bazira svoje bogacenje, stalez, i medijsku eksponiranosti, dotle cu im ja uzimati mjeru jer me nece dojucerasnji prigradki maligni supic usutkavati, ja bih tebi valjao za 5 maraka Ismete, samo da si ih ikada vidjeo od mene, ali ovakav, ne valjam, jer ti tu gdje si nije ljepo vec te steze nesto u prsima. Zapitaj se samo moj Ismete moze li laz da vrijeda ko istina i da li je lose blize istini od dobrog. I ako je, gradi se Ismete, nema te ko, a ti se opustio, prepustio seljanima, sa njima ti je lako se utrkivati i dokazivati, moj Ismete, ali gdje je selo, a gdje grad, a gdje rosna livada sa balunom, pa iole ozbiljnom covjeku je ispod nivoa uopste pomisliti na tome bazirati karijeru kao sto je ispod nivoa biti cirkuski lakrdijas na trapezu. To sto ti to ne mozes dokuciti, jebi ga Izmete. Ako su ti dvije noge lose, uvijek se moze na cetiri spustiti da ti bude bolje. Ti i onako nisi naucio - da nesto ides u visinu. Nisko-gradnja. Sto je sigurno, sigurno. Sta cu ti ja? Ja ti napisem iskreno sta mislim a ti mene prozivas. Smeta ti, znas sto. Jer znas i sam, da je to daleko blize istini nego ono obrnuto.

Doduse, u pravu si, eto ti repka tvoja, tvoje zemljice koja ne moze igrati vec u 2 grada u istoj i tvoje kancelarijicie i tvojih kvadrata u dvocifrenom broju, ja odoh malo na msn, s BHF-ovicima iz Amerike da se cujem imamo danas sastanak i ako treba koju kinticu da posaljem da bi se imalo za humanitarnu akciju ili kome u cuzi da se plati kaucija, ili neki novin transparent za Belgije da se odradi, dotle moj Ismete, neka si ti 'ladan i flegmaticna ko celik i neka branis milionere sa selendri koji postase milioneri bezbeli i preko ledja bosne, do cim dijasporski cobani te ne interesuju, cak sto vise gade ti se jer domacim balijama pokvarise sijelo s bracom Turcima, s kojim su otisli da glade muda jedni drugima, kao reprezentivci sportskog hajja mr. Izetbegovic Bakira Brade i "smijem se kiseljkasto" Latica Dzeme, to je i nasa drzava i nasi sportisti i sve nase s cim se treba ponositi, da ima boga taj avion niti bi poleti oni sletio. Ali - neka oni tebi ne smetaju, cak sta vise i do cim ti valjaju. Jer ko bi s tobom upravljao, jel tako, i ko bi tebe zabavljao, jel tako, da nije nasih cirkusanata koji dodjose do miliona a tebe u dzepic moze strpati fizikaner sa Zapada. Bilo kog profila. Ali' kurko ces takvima uzeti pa naci mahnu. Sto? Pa sto bi da te zulja ono za sta muda nemas da ispravis ili se barem postavis ko covjek, a ne ko punoglavac. Ali kazem ti - dvije noge lose, cetri dobre. Nisko-gradnja se nastavlja. Seljadija valja. Sve sto je gradsko, ne valja. Sto. Pa neda mozak na pasu jebo ga ti. Ja hocu da napasam mozak, i da me zivot u tome prodje, i onda on dodje i mene dira u moj mozak napasan rosnom travom s livade na kojoj se igra baluna ja to ne volim, ja to ne mogu, meni to ide na kurac. Izvini. Slusaj ti Bartolovica i Konjica, moj Sarajlija, takve su Sarajlije prije ismijavale jesu li prosli Podlugove, a danas, gace skidate i naguzujete se, kao da je kasica, da primite. Javi se zato, da ti posaljem i ja 5 maraka pa da valjam. Drukcije tesko da mogu.
Koliko samo patetike, bože dragi :shock:
cheb

#21 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by cheb »

nikad_izvini wrote:
Koliko ja znam, prvi je reagovao ŽELJKO KOMŠIĆ i zvao našeg konzula ;-)
samo da ti kazem da u 4 dana boravka u stanbolu na bosforu sam potrosio 176KM na folten.
zeljko nije saznao sa TV vec sam licno kontaktirao i okrenuo neke brojeve koje su blizu zeljke.

zeljko je preko svog sefa kabineta (ibrakovic) potrazio alkalaja kako bi se to reagovalo

hadzihafizbegovic je pokusao ali njegova zadnja poruka je bila, da je alkalaj nedostupan.

nazalost nas konzul u stanbolu je iz SDS stranke koliko sam shvatio, on se nije ni pojavio u ponedeljak, vec je dosla zamjenica konzula i njen sofer Saban (sandzaklija) koji je da kazem nesto regulisao i svadjao se sa turskom policijom.
elem mogu isto reci da se lova nije brzo skupila, momci bi i dalje ostali u pritvoru. najjeftinije i najbrzi let je bio za BG. inace BH ambasada u turskoj nema sredstva za takve slucaje i ako se zamjenica konzula voza u autu vrijednom 60000KM, tako da smo lovu skupili u rekordnom vremenu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by PipiDugaDevetka »

Slazes se sa zenicanima a vamo dizu tri prsta u po sarajeva i jebu markale?
Robijaši vs. Horde ili Manijaci
Fukare vs. Robijaši vs. Horde vs. Manijaci
SDA-ovci vs. SDP-ovci vs. SBiH-ovci vs. XXX-ovci
Rodjene Sarajlijice vs. Tz. vs. ZE-DO
Rodjene Sarajlije vs. Sandžaklije vs. Sve došlje, pa i one nevoljne ratom pridošle
Rodjene Sarajlije vs. papci vs. neprilagodjeni papci vs. šta-ti-ja-znam-ko

SVE OVO, MA, SVAKI I NAJMANJI ANTAGONIZAM JE UOČEN OD STRANE DUŠMANA I TI ISTI DUŠMANI U SKLOPU SPECIJALNOG RATA RASPIRUJU OVAKVE PODJELE MEDJU SVIM BOSANCIMA, PA TAKO I MEDJU NAVIJAČIMA!
Abacija

#23 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by Abacija »

Ima dosta toga sto ne razumijem u tvojim postovima ali sam (za sada) izdvojio samo ovaj dio...
Nosferatu wrote:I na kraju, kad pricas vec o seljadiji, nema gore seljadije od naseg igrackog kadra. Tu seljadiju pratiti po svijetu te ne cini gradjaninom vec turbo-seljacinom. S takvim kad se susretnes, ne trebas se kontra njih okretati, vec gledati da postanes jedno.
Intresuje me sljedece: A zasto su po tebi igraci seljadija? I sta si mislio sa ovom zadnjom recenicom?
and

#24 Re: Stambol, turska policija i BiH fanTaStikosi

Post by and »

mislim da je čista glupost bila upotreba pirotehnike u istanbulu.kome je to palo na pamet dobro je glup.na jednoj utakmici ranije policija koja nas je čuvala u hotelu je imala otkočene puške sa metkom u cijevi.niko od prolaznika nije smio proći trotoarom ispred hotela,svi su morali prolaziti drugom stranom ulice.nanu koja je pokušala proći ispred hotela specijalac je odgurao kundakom.u razgovoru s njima na pitanje zašto drže metak u cijevi,rekli su da u slučaju nemira ili nečeg sličnog odmah pucaju.
Post Reply