I mene ovo interesuje, a ne mogu da nađem info na njihovoj stranicisunce100 wrote:Jos radovi nisu ni poceli, a na njihovoj web stranici vidim da je vise od 50 posto stanova S2 prodano! Sta mislite koliko je kvadrat i kada ce zgrada biti useljiva tj radovi zavrseni? http://butmir.ba/Novosti.aspx?jezik=bosanski&id=10
Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
-
eXit.LP
#51 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
-
Ambrozija
#52 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
Meni je to presmijesno. Kupuju stan na osnovu nicega, da je rezervisano pa hajde, ali kupljeno (???)sunce100 wrote:Nije mi jasno... Skoro 50 posto stanova je vec prodano, a zgrade jos ni na pomolu?! Ko kupuje stanove na taj nacin?! Gdje je tu sigurnost ulozenog novca?! Na kraju krajeva - koliko je metar kvadratni u S2 zgradi?!
-
StupskaBitanga
#53 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
Uvijek mi padne na pamet slučaj ljudi iz Humske-Pofalići koji su kupili stanove u Vranicinoj neizgrađenoj zgradi koja je sada utočište za žabe i fekalijeAmbrozija wrote:Meni je to presmijesno. Kupuju stan na osnovu nicega, da je rezervisano pa hajde, ali kupljeno (???)sunce100 wrote:Nije mi jasno... Skoro 50 posto stanova je vec prodano, a zgrade jos ni na pomolu?! Ko kupuje stanove na taj nacin?! Gdje je tu sigurnost ulozenog novca?! Na kraju krajeva - koliko je metar kvadratni u S2 zgradi?!
-
neki
#54 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
Pa nije placeno 100%..obicno je avans do 30%, ostalo nakon zavrsetka. Prednost je sto je u ovoj fazi gradnje cijena puno niza nego sto ce biti nakon zavrsetka i zbog toga ljudi pristaju na rizik
-
Ambrozija
#55 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
Hvala na obavjestenju...nije toliko skup kvadrat - kakvih sve imasunce100 wrote:Informacija iz Butmira. Zgrada S2 ce biti useljiva krajem 2013. godine. Kvadrat stana je 2600 KM + PDV.
- Qler
#56 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
cca 70 kvadrata te dodje oko 300k KM... sjesti i plakati...
- zeko071
#57 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
kakva je ovo racunica?Qler wrote:cca 70 kvadrata te dodje oko 300k KM... sjesti i plakati...
- Qler
#58 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
pa 212k KM dodje samo stan, ali naravno moras dici kredu, tako da sam ja malo napisao, dodje te 400k sa danasnjim kamatama... a i ako imas te pare dok ga opremis dodje te 300k KM...
-
Ambrozija
#59 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
Cisto sumnjam da ce tu uzimati stanove ljudi kojima treba kredit, ili ako im treba - to su oni kojima to nece biti nikakav problemQler wrote:pa 212k KM dodje samo stan, ali naravno moras dici kredu, tako da sam ja malo napisao, dodje te 400k sa danasnjim kamatama... a i ako imas te pare dok ga opremis dodje te 300k KM...
-
dragonz
#60 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
za te pare može se kupiti zemlja u blažuju i napraviti energentski neovisna kuća(toplinske pumpe za zagrijavanje i solarne ploče za ostalu el. potrošnju) a vodu uzmeš iz gradskog vodovoda što nije veliki trošak u budućnostiQler wrote:pa 212k KM dodje samo stan, ali naravno moras dici kredu, tako da sam ja malo napisao, dodje te 400k sa danasnjim kamatama... a i ako imas te pare dok ga opremis dodje te 300k KM...
- Korisnicko ime
#61 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
Jes', da smo Nordijci ili Skandinavci...ili bar Slovenci...dragonz wrote:za te pare može se kupiti zemlja u blažuju i napraviti energentski neovisna kuća(toplinske pumpe za zagrijavanje i solarne ploče za ostalu el. potrošnju) a vodu uzmeš iz gradskog vodovoda što nije veliki trošak u budućnostiQler wrote:pa 212k KM dodje samo stan, ali naravno moras dici kredu, tako da sam ja malo napisao, dodje te 400k sa danasnjim kamatama... a i ako imas te pare dok ga opremis dodje te 300k KM...
Mislim da je kod nas omjer onih koji imaju 250K za stan/kuci a koji bi gradili takvu kucu i onih koji bi kupovali stan ala "S2" otprilike 1:1000.
Optimisticki procijenjeno...
-
Mr.Penguin
-
esad_plavi
#63 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
Ima li sta da se u ovoj zemlji moze izgraditi, a da raja nece vikati: MITO! KORUPCIJA! ZNAM JA DA TO NISU CISTA POSLA! Smijesno je da nekom normalnom moze smetati sto ljudi grade na kojekakvim ledinama? Meni su ovi neboderi ekstra projekt i volio bi da ima vise ovakvih objekata. A jos su mi smjesniji ovi sto sad kude cijenu ovih (luksuznih) stanova, a kad se govori o novogradnjama koje nude jeftinije stanove onda tim zgradama nadju 1001 manu 
-
milojicabrzi
#64 Re: Stambeno Poslovni objekat S2 Novo Sarajevo
Znam da je bila neka frka, prije jedno dvije-tri godine, bas oko ove lokacije...Navodno je Hasibovic htio pokupovati i porusiti one stare zgrade oko Bristola (stare zgrade i kuce, cini mi se da su prije 2. sv. rata, onako u bas losem stanju, ali zgrade u kojima ljudi imaju stanove).
Islo je to njemu, dok se nije pojavio neki chicha koji ne da svoj stan za cijenu koju mu Hasibovic nudi, vec covjek postavio realan zahtjev, po cijenama iz tog vremena, cini mi se da nije dao ispod 2000 po m2 i sporio se sa Hasibovicem...
Navodno je bilo svega, prijetnji, zastrasivanja i sl. ali chicha ne odustaje... ne znam kako se na kraju zavrsilo...
Islo je to njemu, dok se nije pojavio neki chicha koji ne da svoj stan za cijenu koju mu Hasibovic nudi, vec covjek postavio realan zahtjev, po cijenama iz tog vremena, cini mi se da nije dao ispod 2000 po m2 i sporio se sa Hasibovicem...
Navodno je bilo svega, prijetnji, zastrasivanja i sl. ali chicha ne odustaje... ne znam kako se na kraju zavrsilo...