stagniranje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
photo

#1 stagniranje

Post by photo »

imate li osjecaj da sarajevo kao grad stagnira u svom razvoju? kao, svi nesto cekaju da se desi, a niko ne zna sta to treba da se desi. niko nista ne mijenja, izlozi stoje isti kao i prije tri, cetiri mjeseca, sve iste face, izlazi se na ista mjesta, svi su nesto bezvoljni, mrzovoljni....

isto kao da treba nesto da nas dobro drmne, na mislim na rat, nego da nas spuca po glavi pa da se sami trgnemo i pocnemo mijenjati stvari u ovom gradu. imam osjecaj da grad, kao drustvena cjelina, polako umire.

komentari.....
Lojo_Hasanovic

#2 Re: stagniranje

Post by Lojo_Hasanovic »

photo wrote: isto kao da treba nesto da nas dobro drmne, na mislim na rat, nego da nas spuca po glavi pa da se sami trgnemo i pocnemo mijenjati stvari u ovom gradu. imam osjecaj da grad, kao drustvena cjelina, polako umire.

komentari.....
Ma mnoge su dooobro spjucale crepke sa ornuli zgrada na Marin dvoru i Ferhadiji tako dase vise nisu mogli mrdnut! :-D
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Sretna Nova 1993. g.!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: stagniranje

Post by mIRCerka »

photo wrote:imate li osjecaj da sarajevo kao grad stagnira u svom razvoju? kao, svi nesto cekaju da se desi, a niko ne zna sta to treba da se desi. niko nista ne mijenja, izlozi stoje isti kao i prije tri, cetiri mjeseca, sve iste face, izlazi se na ista mjesta, svi su nesto bezvoljni, mrzovoljni....

isto kao da treba nesto da nas dobro drmne, na mislim na rat, nego da nas spuca po glavi pa da se sami trgnemo i pocnemo mijenjati stvari u ovom gradu. imam osjecaj da grad, kao drustvena cjelina, polako umire.

komentari.....
Ovaj grad odavno nema osnove da bi se zvao gradom....
Osmi sekretar nije u pravu- machak, Sarajevo je bilo mnogo zivlje 1993. godine.....
Drvosjeca iz Dejcica

#5 Re: stagniranje

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

photo wrote:imate li osjecaj da sarajevo kao grad stagnira u svom razvoju? kao, svi nesto cekaju da se desi, a niko ne zna sta to treba da se desi. niko nista ne mijenja, izlozi stoje isti kao i prije tri, cetiri mjeseca, sve iste face, izlazi se na ista mjesta, svi su nesto bezvoljni, mrzovoljni....

komentari.....
khhm... nisam siguran da li bas izvodis prave zakljucke, no to je opet tvoje subjektivno misljenje. Izlozi, iste face i izlasci na ista mjesta nisu nikako pokazatelj stagnacije ili razvoja jednog grada...
To vise govori o tvom osobnom raspolozenju i raspolozenju ljudi sa kojima se druzis.
Lojo_Hasanovic

#6 Re: stagniranje

Post by Lojo_Hasanovic »

Mislim da tapkamo u mjestu , mozda odemo korak-dva nazad-naprijed al se ope vratimo u isto leziste! Nema napretka a nema ni stagnacije! Sve je isto! Sve je monotoija! :)
meatoverhere

Post by meatoverhere »

ZABOKRECINA. To je najbolji opis stanja duha naseg grada. Pretvorio se u tursku provincijsku kasabu, kakav je bio 1800 i neke.
felichi

Post by felichi »

ja gledam oko sebe ljude koji rade nesto i koji se krecu ka necemu
nisu svi vezani za sredinu, covjek ne mora traziti poticaj i podrsku oko sebe
ko misli da da ga sredina sputava, siroka je zapadna europa....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

felichi wrote:ja gledam oko sebe ljude koji rade nesto i koji se krecu ka necemu
nisu svi vezani za sredinu, covjek ne mora traziti poticaj i podrsku oko sebe
ko misli da da ga sredina sputava, siroka je zapadna europa....
nije fazon POBJECI od problema, vec problem RIJESITI!!!
najlakse je dici sidro i zaputiti se u Evropu/Afriku/Aziju....
vryzas

Post by vryzas »

LETARGIJA :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Erner

Post by Erner »

meatoverhere wrote:ZABOKRECINA. To je najbolji opis stanja duha naseg grada. Pretvorio se u tursku provincijsku kasabu, kakav je bio 1800 i neke.
Hocemo li opet na brda da pravimo starije kule i cuprije? :D
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Erner wrote:
meatoverhere wrote:ZABOKRECINA. To je najbolji opis stanja duha naseg grada. Pretvorio se u tursku provincijsku kasabu, kakav je bio 1800 i neke.
Pa zar nam ti nisi jako odatle sljegao?
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Jah selo fali a u grad se svali! :D
Erner

Post by Erner »

meatoverhere wrote:
Erner wrote:
Pa zar nam ti nisi jako odatle sljegao?
Nisam, ja sam ostao u čaršiji gdje sam i rođen.
A rekoh hoceš li opet kompleks "Turske" kasabe liječiti topovima & tenkovima da se pripremim ;)
Erner

Post by Erner »

Pratim dokle ce se ublehe prodavati u stilu Riste Đoge :-? ;)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Erner wrote:Pratim dokle ce se ublehe prodavati u stilu Riste Đoge :-? ;)
ciko, uzmi koju Image , sta se 3pujes, Risto je davno preselio na onaj svijet.... :oops:
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

mIRCerka wrote: Risto je davno preselio na onaj svijet.... :oops:
Pokoj mu dusi! :D
Post Reply