Staffordshire Bull Terrier

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
ABAP

#1 Staffordshire Bull Terrier

Post by ABAP »

He,

Ima li ko staffordshire bull terriera..?

I ja gledam uzeti jednog ali mi treba malo vise informacija od vas koji ih vec imate.

Na sta da pazim pri kupovini? Kako odgajati, mislim gdje dati vise paznje i slicno?

:)

Image
callmethebreeeze

#2 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by callmethebreeeze »

jel' ovaj cuko korisnik anabolnih steroida? vidi mu misica.
:shock: :D :run:
Saian

#3 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by Saian »

dze ovo cuko breeze, Tito dragi, ovo je na nekom amfetamin party-u genetichara ugledalo svjetlo dana :-) :-) :-)
shown

#4 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by shown »

sta ce ti ovo druze da te jedan dan pojede za dorucak :? uzmes vucjaka ili tornjaka sta ce ti ove nakaze ,nema ga da nije napao dijete :sad:
DaysleepeR

#5 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by DaysleepeR »

ima ga moj jaran

predivan pas, veoma izgledom slican pit bull-u ali mu je narav kao beba

veoma umiljato, pametno i poslusno stvorenje, nikakav cuvar, kad je sam u kuci i neko ulazi sakrije se i gleda pa ako je neko poznat onda izadje, ako je neko nepoznat ostane sakriven :D
mamica papucarka

#6 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by mamica papucarka »

sta sam ja straha zbog pit bulla vidjela. Moj bivsi komsija ga je dresiro da napada. :(
i jednom ja se vracam u sred noci kuci, kad nesto dahce u haustoru :cry: Stoji cuko pored mene, mrak nista se ne vidi. Znam da ne smijem bjezat, vristat i slicno. Okrenem se pa polako niz stepenice. Onda stanem pod prozor pa dozivam vlasnika psa da ga vrati u stan. Naravno,, nejga nije bilo, nego sam ga isla po kaficima trazit da spenga cuku u kucu da ja mogu ici spavat :D
Kada ga je prodo, cijeli komsiluk je prodiso :D
Imo je i Konjicijev sin zajebanog cuku, samo ne znam sta bi od njega :cry: (mislim od cuke :D )
ABAP

#7 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by ABAP »

mamica papucarka wrote:sta sam ja straha zbog pit bulla vidjela. Moj bivsi komsija ga je dresiro da napada. :(
i jednom ja se vracam u sred noci kuci, kad nesto dahce u haustoru :cry: Stoji cuko pored mene, mrak nista se ne vidi. Znam da ne smijem bjezat, vristat i slicno. Okrenem se pa polako niz stepenice. Onda stanem pod prozor pa dozivam vlasnika psa da ga vrati u stan. Naravno,, nejga nije bilo, nego sam ga isla po kaficima trazit da spenga cuku u kucu da ja mogu ici spavat :D
Imo je i Konjicijev sin zajebanog cuku, samo ne znam sta bi od njega :cry: (mislim od cuke :D )
Nije ovo pit bull..;)
bosan

#8 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by bosan »

DaysleepeR wrote:ima ga moj jaran

predivan pas, veoma izgledom slican pit bull-u ali mu je narav kao beba

veoma umiljato, pametno i poslusno stvorenje, nikakav cuvar, kad je sam u kuci i neko ulazi sakrije se i gleda pa ako je neko poznat onda izadje, ako je neko nepoznat ostane sakriven :D
Jesul tebi naocare pri ruci :D :D :D
mamica papucarka

#9 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by mamica papucarka »

ABAP wrote:
mamica papucarka wrote:sta sam ja straha zbog pit bulla vidjela. Moj bivsi komsija ga je dresiro da napada. :(
Nije ovo pit bull..;)
hajd bolan, razlika u nekoliko dlaka
:lol:
callmethebreeeze

#10 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by callmethebreeeze »

ja se bojim ovih pasa koji izgledaju kao zvijeri.
:d
ABAP

#11 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by ABAP »

mamica papucarka wrote:
ABAP wrote:
Nije ovo pit bull..;)
mamica papucarka wrote: hajd bolan, razlika u nekoliko dlaka
:lol:
ma jok..:)

Razlika je sto je pit bull zabranjen a stafford nije..:D
SaraLe

#12 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by SaraLe »

Nisam sigurna 100% ali ovo je pas koji je nastao "ukrstanjem" :roll:
Prema tome ja bi ti preporucila neku drugu pasminu :)
Shoshana

#13 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by Shoshana »

Najpametnije pseto koje sam ikada poznavala je bila jedna zenkica stafforda. Moje ukupno iskustvo sa staffordima broji tri psa, dva muzjaka od kojih je jedan bio jako nervozan (mada nimalo agresivan) a drugi je bio opicen 100% - dobar k'o dobar dan. Ali zenkica je bila bez premca.
olduser

#14 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by olduser »

mrzim ovu scenad..koji ce ti to vrag..kupi sebi ribice, macku, nesta sto nije opasno po okolinu :D

ne znam kako nekom ovo moze bit fino, ruznno scene..
mislim da ovakvog ima neki momak sa ciglana tamo ga vidjam..scene presmjesno hoda :D zabacuje zadnjim nogama, hoda ko da plese, nesta skakuce..ako hoces da ti se raja smije - kupi sebi :D

i taj papucarko tvoj komsija..davno bi otiso u 3PM..citava zgrada da strahuje radi njega i njegovog 'ljubimca'..ne bi islo bogami..bilo bi - deratizacija 8)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by pici »

Image

Ja imam u kuci na bjelavama Americkog Pit Bull Terriera,nisu to toliko opasni psi koliko se predstavlja,sve zavisi kako ga dresiras.Mogu biti agresivni ako se dresiraju agresivno(kao i svaki pas)a mogu biti jako umiljati pa cak gori nego bebe :D Imaju neki svoj film ne reze i ne laju ako nisu isprovocirani veoma su odani i ne vole bas da ih djeca zadirkuju(vuci za usi i rep i mahati im sa necim pred nosom) tako da djecu drzati na nekom odstojanju.

Imam i macka,jao ludnica je u kuci kad se vide :D moram ih odvajati po sobama,e i ja belaj u kucu dovedoh :D
Rambo-Amadeus

#17 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by Rambo-Amadeus »

Ja. opet, imam ženku Američkog Staford Terijera i mogu reći da ti psi, ako je suditi po njoj, a imam je već 5 godina, uopšte nisu opasni, odnosno ništa više nego bilo koji drugi psi, mislim da ima mnogo slučajeva i da te, takozvane miroljubive rase napadnu i usmrte ljude, prema tome stvar je odgoja i dresure, ali ne treba zanemariti da su to ipak uvijek samo životinje...u principu, mislim da se treba kloniti pit bul terijera, i još nekih (cane corsa npr.), a sa ovim ostalim samo treba postupati normalno i mislim da ne bi trebalo biti problema
SaraLe

#18 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by SaraLe »

Rambo-Amadeus wrote:Ja. opet, imam ženku Američkog Staford Terijera i mogu reći da ti psi, ako je suditi po njoj, a imam je već 5 godina, uopšte nisu opasni, odnosno ništa više nego bilo koji drugi psi, mislim da ima mnogo slučajeva i da te, takozvane miroljubive rase napadnu i usmrte ljude, prema tome stvar je odgoja i dresure, ali ne treba zanemariti da su to ipak uvijek samo životinje...u principu, mislim da se treba kloniti pit bul terijera, i još nekih (cane corsa npr.), a sa ovim ostalim samo treba postupati normalno i mislim da ne bi trebalo biti problema
Slazem se :)
I meni je nejasno, ostavio komsiji da mu hrani psa :? ako je pas dresiran, nece ni od koga uzimati hranu :wink:
I sama sam vlasnica rotta tako da znam, da nema sanse da bilo sta uzme iz necije druge ruke, osim moje :-)
Jel Staford Terijer nastao ukrstanjem razlicitih rasa i kojih?
zemo_online

#19 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by zemo_online »

neki dan ja ga sutno ,htio mog psica da napadne.isti ovakav.
Rambo-Amadeus

#20 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by Rambo-Amadeus »

SaraLe wrote:
Rambo-Amadeus wrote:Ja. opet, imam ženku Američkog Staford Terijera i mogu reći da ti psi, ako je suditi po njoj, a imam je već 5 godina, uopšte nisu opasni, odnosno ništa više nego bilo koji drugi psi, mislim da ima mnogo slučajeva i da te, takozvane miroljubive rase napadnu i usmrte ljude, prema tome stvar je odgoja i dresure, ali ne treba zanemariti da su to ipak uvijek samo životinje...u principu, mislim da se treba kloniti pit bul terijera, i još nekih (cane corsa npr.), a sa ovim ostalim samo treba postupati normalno i mislim da ne bi trebalo biti problema
Slazem se :)
I meni je nejasno, ostavio komsiji da mu hrani psa :? ako je pas dresiran, nece ni od koga uzimati hranu :wink:
I sama sam vlasnica rotta tako da znam, da nema sanse da bilo sta uzme iz necije druge ruke, osim moje :-)
Jel Staford Terijer nastao ukrstanjem razlicitih rasa i kojih?
Pa sad, kao što mu samo ime kaže, valjda je nastao ukrštavanjem Staforda i Terijera, i to u Americi (postoji i engleska varijanta), iskren da budem nisam se nešto "raspitivao" za istoriju nastanka...
nekad sam postavljao sliku na podforumu Kućni ljubimci, a inače moja je kuja je toliko opasna, da možeš i mene i nju iznijet na snu iz kuće, ne bi ta ni lanula... :D, dva-tri puta je neki cigančić odvodio u sujednu mahalu, svidjela mu se, a ona nista, glupača... :oops: :D
SaraLe

#21 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by SaraLe »

test01 wrote:neki dan ja ga sutno ,htio mog psica da napadne.isti ovakav.
Trebao si sutnuti gazdu, koji takvog psa pusta bez brnjice i povodca :x
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22 Re: Staffordshire Bull Terrier

Post by pici »

ovome mom ako zakucas na vrata ili pozvonis,onda poludi,ako udes bez kucanja tek tako.......mozes pored njega odnjet sve pa i njega al sa mackom je cirkus jedan s jedne strane vrata lezi a drugi sa druge i podhebava ga macak opasno :D spava,a ovaj nece nego smo rezi a nemogu se ocima vidjet :D
Post Reply