Ima li ko staffordshire bull terriera..?
I ja gledam uzeti jednog ali mi treba malo vise informacija od vas koji ih vec imate.
Na sta da pazim pri kupovini? Kako odgajati, mislim gdje dati vise paznje i slicno?

Moderator: anex

Nije ovo pit bull..mamica papucarka wrote:sta sam ja straha zbog pit bulla vidjela. Moj bivsi komsija ga je dresiro da napada.![]()
i jednom ja se vracam u sred noci kuci, kad nesto dahce u haustoruStoji cuko pored mene, mrak nista se ne vidi. Znam da ne smijem bjezat, vristat i slicno. Okrenem se pa polako niz stepenice. Onda stanem pod prozor pa dozivam vlasnika psa da ga vrati u stan. Naravno,, nejga nije bilo, nego sam ga isla po kaficima trazit da spenga cuku u kucu da ja mogu ici spavat
![]()
Kada ga je prodo, cijeli komsiluk je prodiso![]()
Imo je i Konjicijev sin zajebanog cuku, samo ne znam sta bi od njega(mislim od cuke
)
Jesul tebi naocare pri ruciDaysleepeR wrote:ima ga moj jaran
predivan pas, veoma izgledom slican pit bull-u ali mu je narav kao beba
veoma umiljato, pametno i poslusno stvorenje, nikakav cuvar, kad je sam u kuci i neko ulazi sakrije se i gleda pa ako je neko poznat onda izadje, ako je neko nepoznat ostane sakriven
hajd bolan, razlika u nekoliko dlakaABAP wrote:Nije ovo pit bull..mamica papucarka wrote:sta sam ja straha zbog pit bulla vidjela. Moj bivsi komsija ga je dresiro da napada.![]()
i jednom ja se vracam u sred noci kuci, kad nesto dahce u haustoruStoji cuko pored mene, mrak nista se ne vidi. Znam da ne smijem bjezat, vristat i slicno. Okrenem se pa polako niz stepenice. Onda stanem pod prozor pa dozivam vlasnika psa da ga vrati u stan. Naravno,, nejga nije bilo, nego sam ga isla po kaficima trazit da spenga cuku u kucu da ja mogu ici spavat
![]()
Imo je i Konjicijev sin zajebanog cuku, samo ne znam sta bi od njega(mislim od cuke
)
mamica papucarka wrote:ABAP wrote:Nije ovo pit bull..mamica papucarka wrote:sta sam ja straha zbog pit bulla vidjela. Moj bivsi komsija ga je dresiro da napada.![]()
![]()
)
ma jok..mamica papucarka wrote: hajd bolan, razlika u nekoliko dlaka

Slazem seRambo-Amadeus wrote:Ja. opet, imam ženku Američkog Staford Terijera i mogu reći da ti psi, ako je suditi po njoj, a imam je već 5 godina, uopšte nisu opasni, odnosno ništa više nego bilo koji drugi psi, mislim da ima mnogo slučajeva i da te, takozvane miroljubive rase napadnu i usmrte ljude, prema tome stvar je odgoja i dresure, ali ne treba zanemariti da su to ipak uvijek samo životinje...u principu, mislim da se treba kloniti pit bul terijera, i još nekih (cane corsa npr.), a sa ovim ostalim samo treba postupati normalno i mislim da ne bi trebalo biti problema
Pa sad, kao što mu samo ime kaže, valjda je nastao ukrštavanjem Staforda i Terijera, i to u Americi (postoji i engleska varijanta), iskren da budem nisam se nešto "raspitivao" za istoriju nastanka...SaraLe wrote:Slazem seRambo-Amadeus wrote:Ja. opet, imam ženku Američkog Staford Terijera i mogu reći da ti psi, ako je suditi po njoj, a imam je već 5 godina, uopšte nisu opasni, odnosno ništa više nego bilo koji drugi psi, mislim da ima mnogo slučajeva i da te, takozvane miroljubive rase napadnu i usmrte ljude, prema tome stvar je odgoja i dresure, ali ne treba zanemariti da su to ipak uvijek samo životinje...u principu, mislim da se treba kloniti pit bul terijera, i još nekih (cane corsa npr.), a sa ovim ostalim samo treba postupati normalno i mislim da ne bi trebalo biti problema![]()
I meni je nejasno, ostavio komsiji da mu hrani psaako je pas dresiran, nece ni od koga uzimati hranu
![]()
I sama sam vlasnica rotta tako da znam, da nema sanse da bilo sta uzme iz necije druge ruke, osim moje![]()
Jel Staford Terijer nastao ukrstanjem razlicitih rasa i kojih?
Trebao si sutnuti gazdu, koji takvog psa pusta bez brnjice i povodcatest01 wrote:neki dan ja ga sutno ,htio mog psica da napadne.isti ovakav.