Stadioni u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BlueBlood

#301 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

Ovako je sve pocelo, kad se sjetim kako su se kone smijale... :lol: :lol:

Image

a danas zuc prosipaju... 8-)

Image

:srce:
relativno84

#302 Re: Premijer liga BiH

Post by relativno84 »

:nargila:
Melbourne_Australia

#303 Re: Premijer liga BiH

Post by Melbourne_Australia »

Ja se fakat slazem da maleni trebaju imati svoj stadion za dobrobit fudbala jer kosevo je bas ruglo od stadiona ...Ali isto tako sanse da se to desi su minimalne ....Prevelika je to investicija ali bas za nase klubove, tako da ce to ostati na prici samo...Hajde imace priliku da igraju na dobrom stadionu u svom gradu sad par puta godisnje kad dodju nama u goste :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#304 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Napravit ce pite stadion,brze nego sto se i oni nadaju.
Kod nas inace ide ona ma kaki oni,ne mogu,ma sta ce on,vidi mu glave i sl.
Pa bilo je i kod nas raje koja je za Istok mislila da je sarena laza,pa i prazna nekad opali.
vryzas

#305 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

mali_milojica wrote:
_Reds_ wrote:OD OVUH 600.000
POLA je isporeno od razno raznih firmi, opstina, kantona i čega li već.

Nemoj da ja pokazujem dopise koje su slali nema kome nisu, i kojem su molili za kupovinu tih 10togodisnjih karata.

FKS nikoga nije molilo.
Tako je.
Tan je kupio FKS jer mu je otac bio prvotimac '49-53 gdje je bio najbolji jaran sa Ibrom Biogradlicem,pa je htio na neki nacin da se oduzi. :-)
:gunjastajl:
zipoo

#306 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

Navijaci su skupili blizu milion KM za renoviranje i izgradnju tribine na stadionu. Kroz razlicite akcije i to je cinjenica. Prihvatili je ili ne, briga me :mrgreen:
To sto su u ime svoje firme uplatili ne znaci da nisu navijaci, realno i ja bi. Stranicu prati 190k i to nije losa reklama.

Niko vama ne brani da se organizujete i otkupite svoj klub od amidze, cak se taj potez i pozdravlja

@_Reds_
slobodno postavi...
omega369

#307 Re: Stadioni u BiH

Post by omega369 »

samo od Opcine NS ste potrazivali 500 hiljada u 2016. - 300 milja za stadion i tribinu a 200 za pomocni, a redom su vam donirale sve opcine od kojih nacelnici navijaju i za Sarajevo, pa onda gorazde, pa dijaspora...tako da nema smisla govoriti da su sve to navijaci zeljeznicara.

Nisam protiv da se ljudi snalaze kako ko umije. Nek se snalaze. I mi smo se snasli, uvalili milijarderu, vratio sve dugove, napravio akademiju, osigurao budzet... ali sve to nije razlog za izmisljanje i preuvelicavanje kojem ste skloni, malo je reci. :wink:
Charuga
Globalni moderator

#308 Re: Stadioni u BiH

Post by Charuga »

Opština N. Sarajevo je za tribinu istok dala 100.000 KM u 2017. godini, a u 2016. ravno 0 KM.
Kakav crni pomoćni teren? Onaj sa umjetnom travom nije Željin, a u njega je Opština uložila. U onaj drugi nisu.
Ne znam o kakvih pola miliona pišeš?

Dijaspora? Pa i oni su navijači ili simpatizeri Želje, ne znam zašto ih odvajati od ostalih?

Koje opštine čiji načelnici navijaju za Sarajevo?
cvrčak_na_hedonizmu

#309 Re: Stadioni u BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Novac, skoro milion maraka, nisu skupili navijači Želje nego su to firme uradile + neki tamo klubovi tipa Osijeka i Dinama :pisnuo: :pisnuo:

Šta pitarski mozak može smisliti to šleper ne može navuci :D Mudojed(i) :izet:

Samo da podvučem, u prvom krugu prodaje udjela ( kad je gorilo pod nogama ) skupilo se cca 80.000 KM :pisnuo: :pisnuo:

Još kad im dodje dan da svoje europske utakmice igraju u Zenici, a dolazi uskoro :pisnuo:

Il platiš da igraš u hramu fudbala - Grbavici :-D
omega369

#310 Re: Stadioni u BiH

Post by omega369 »

plavac, recimo hadzibajric i ramovic :wink:

cvrle - ti ces svakako sutra napisati da si beton mjesao, sa ekipom naravno, tako da... ;-)
vryzas

#311 Re: Stadioni u BiH

Post by vryzas »

omega369 wrote:plavac, recimo hadzibajric i ramovic :wink:

Gorazde?
cvrčak_na_hedonizmu

#312 Re: Stadioni u BiH

omega369 wrote:plavac, recimo hadzibajric i ramovic :wink:

cvrle - ti ces svakako sutra napisati da si beton mjesao, sa ekipom naravno, tako da... ;-)
Šta misliš ko je organizovao radove na Jugu prije pet-šest godina :D Blago je rečeno da si fulio adresu :-D

Nebitno u suštini, jedan sam od mnogih koji je dao pare i biće još više za Jug ( to je ono što vi niste uspjeli da organizujete kad je trebalo ) :D
BlueBlood

#313 Re: Stadioni u BiH

Post by BlueBlood »

Image
Image
Image
zipoo

#314 Re: Stadioni u BiH

Post by zipoo »

omega369 wrote:samo od Opcine NS ste potrazivali 500 hiljada u 2016. - 300 milja za stadion i tribinu a 200 za pomocni, a redom su vam donirale sve opcine od kojih nacelnici navijaju i za Sarajevo, pa onda gorazde, pa dijaspora...tako da nema smisla govoriti da su sve to navijaci zeljeznicara.

Nisam protiv da se ljudi snalaze kako ko umije. Nek se snalaze. I mi smo se snasli, uvalili milijarderu, vratio sve dugove, napravio akademiju, osigurao budzet... ali sve to nije razlog za izmisljanje i preuvelicavanje kojem ste skloni, malo je reci. :wink:
Ako te bas zanima nacelnik opstine Hadzici i NG su navijaci. Jedino onaj iz Gorazda rece da je vas, a i objasnio je lijepo zašto je osjecao da treba da ucestvuju. Centar ne znam da je uplatila bilo sta. I to je to od opstina.
3:1

Zasto bi neko platio stolicu 1000 KM, a uopste ne prati taj klub ? Ima li smisla ?
leškarenje

#315 Re: Stadioni u BiH

Post by leškarenje »

Ima,to se zove sergija....ni ja ne idem u džamiju ali dam novčani prilog kad je potrebno :thumbup:
vryzas

#316 Re: Stadioni u BiH

Post by vryzas »

BlueBlood wrote:Image
Image
Image
:nargila: :meza1:
zipoo

#317 Re: Stadioni u BiH

Post by zipoo »

Allah te nagradio
1000 KM za dzamiju, ti si gigant
Nadzorna_ploca

#318 Re: Stadioni u BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Ne budi toliko bukvalan, mada realno lesko je gigant mozda je i toliko.
Logovan

#319 Re: Stadioni u BiH

Post by Logovan »

zipoo wrote: Zasto bi neko platio stolicu 1000 KM, a uopste ne prati taj klub ? Ima li smisla ?
Zar je bitno ima li smisla? :D Neki su davali, jer su puni love, dobri ljudi, vole pomoći i tako to. :D
Video_i_ton

#320 Re: Stadioni u BiH

Post by Video_i_ton »

Sergija je dužnost i obaveza!
Naročito ako ti je prvi čovjek hadžija, moraš slijediti njegov primjer...
Samo bez kamate.
BlueBlood

#321 Re: Stadioni u BiH

Post by BlueBlood »

BlueBlood

#322 Re: Stadioni u BiH

Post by BlueBlood »

Image
omega369

#323 Re: Stadioni u BiH

Post by omega369 »

zipoo wrote:
omega369 wrote:samo od Opcine NS ste potrazivali 500 hiljada u 2016. - 300 milja za stadion i tribinu a 200 za pomocni, a redom su vam donirale sve opcine od kojih nacelnici navijaju i za Sarajevo, pa onda gorazde, pa dijaspora...tako da nema smisla govoriti da su sve to navijaci zeljeznicara.

Ako te bas zanima nacelnik opstine Hadzici i NG su navijaci. Jedino onaj iz Gorazda rece da je vas, a i objasnio je lijepo zašto je osjecao da treba da ucestvuju. Centar ne znam da je uplatila bilo sta. I to je to od opstina.

Zasto bi neko platio stolicu 1000 KM, a uopste ne prati taj klub ? Ima li smisla ?
Znam ja dobro te ljude i vec sam napisao ko je od "nasih" vama dao sredstva :wink: Ali ona poenta koju vi fulate je da najmanje 95% tih ne da ne prati taj klub, nego ne prati ni fudbal. To su ljudi koje je vasa uprava animirala, i to je pozitivno u cijeloj ovoj prici. Barem je meni to pozitivno jer garantujem ti da ih nije animirala,feninga od vecine ne bi dobili :wink: I to je super. Ljudi su pokazali da se moze doci do sredstava, da nije toliki problem
I naravno da su slali na milion adresa i uopce nije bio kriterij da li se salje navijacu, simpatizeru zeljeznicara ili ne. Govorim o vecim uplatama - institucijama, firmama, opcinama... ne pojedinacnim.
BlueBlood

#324 Re: Stadioni u BiH

Post by BlueBlood »

ja F5 oni red.... :roll: :mrgreen:

Image
Image
Image
cvrčak_na_hedonizmu

#325 Re: Stadioni u BiH

omega369 wrote:
zipoo wrote:

Znam ja dobro te ljude i vec sam napisao ko je od "nasih" vama dao sredstva :wink: Ali ona poenta koju vi fulate je da najmanje 95% tih ne da ne prati taj klub, nego ne prati ni fudbal. To su ljudi koje je vasa uprava animirala, i to je pozitivno u cijeloj ovoj prici. Barem je meni to pozitivno jer garantujem ti da ih nije animirala,feninga od vecine ne bi dobili :wink: I to je super. Ljudi su pokazali da se moze doci do sredstava, da nije toliki problem
I naravno da su slali na milion adresa i uopce nije bio kriterij da li se salje navijacu, simpatizeru zeljeznicara ili ne. Govorim o vecim uplatama - institucijama, firmama, opcinama... ne pojedinacnim.
Niko ništa ne bi dao da nisu "animirani", većina ne prati fudbal, Dinamo, Osijek, Široki, firme, institucije, truc, bluc, bla, bla, a navijači Željezničara zajedno sa upravom skupili preko milion maraka ( ako već računamo i institucije ) i to bez Juga :izet:

Sarajevo se prodalo kinezu, jer levati nisu bili u stanju da namaknu milion za operativne troškove koji bi pomogli da se klub ne prodaje. Što se vi niste animirali ko i mi ? Pokušali ste sa udjelima i došli do 80.000 KM :pisnuo:

Gore navedeno i jesu razlike izmedju navijača ali i kluba kao što je Željo u odnosu na netrofejniji i mlađi sarajevski klub.

Gori vatra, a ?

:D
Post Reply