Stadioni u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
avetinja

#2251 Re: Stadioni u BiH

Post by avetinja »

The 51st State wrote: 30/07/2020 10:14 ako nista nece biti vise kontroverze oko 5%
Nije nikada ni bilo. Nema opština veze sa time, domaćin u saradnji sa MUP-om određuje boj karata za goste i domaće navijače.
The 51st State

#2252 Re: Stadioni u BiH

Post by The 51st State »

avetinja wrote: 30/07/2020 11:09
The 51st State wrote: 30/07/2020 10:14 ako nista nece biti vise kontroverze oko 5%
Nije nikada ni bilo. Nema opština veze sa time, domaćin u saradnji sa MUP-om određuje boj karata za goste i domaće navijače.
bilo je indirektnih pritisaka, sad ni to vise nece piti vode.
Logovan

#2253 Re: Stadioni u BiH

Post by Logovan »

Melbourne_Australia wrote: 30/07/2020 10:48 Ne bi fakat u kontru..Jer i ja i ti znamo da ce kosevo biti rupa i kad se uhaviza..Pa i da Zeljo igra gore, pisao bi isto..Jednostavno prevelik za nase posjete i nema dusu zbog komplet stadiona i kako je napravljen..A vasa uprava moze pricati mitomanije ..Ovo su izabrali jer para nema niti ce ikad biti za gradnju novog stadiona i mislim da to nikad ozb opcija nije bila..Vise je to bila suplja..I svako normalan bi volio da mu klub izgradi novi i dobar stadion...Uglavnom Kosevo izgleda cemerno kad dodje 3 milje ljudi na tekmu i zato nema dusu i plus atletska staza.
Pa svaki put pričaš kontra i vazda kažeš da ne bi u kontru i da bi pisao isto da je Željezničar u pitanju. :-)
Jeste sada preglomazan za naše posjete, pusti trenutno stanje. Nismo uzeli stadion tek onako da ga imamo. Ulagat će se, biće rekonstrukcija. Nema za tebe dušu, a i što bi bilo. :-)
budzetlija

#2254 Re: Stadioni u BiH

Post by budzetlija »

Naš stadion, naša pravila :thumbup: jel ono tako ide ona mantra iz Novog Sarajeva :lol:
avetinja

#2255 Re: Stadioni u BiH

Post by avetinja »

The 51st State wrote: 30/07/2020 11:09 bilo je indirektnih pritisaka, sad ni to vise nece piti vode.
Ne znam o čemu je bilo riječ, ali nisu imali nikakvog smisla, što se na kraju ispostavilo.

A o tih 5% sa obje strane sam već govorio da je stvar malograđanštine. Ljudi koji nemaju mogućnost sagledavanja šire slike i razumijevanja se ograđaju zidovima, ogradama ili nekim drugim načinima. Posljedica će biti uništenje derbija i kukanje kako nije kao prije (nije ni sada, ali tek neće biti).
The 51st State

#2256 Re: Stadioni u BiH

Post by The 51st State »

avetinja wrote: 30/07/2020 11:19
The 51st State wrote: 30/07/2020 11:09 bilo je indirektnih pritisaka, sad ni to vise nece piti vode.
Ne znam o čemu je bilo riječ, ali nisu imali nikakvog smisla, što se na kraju ispostavilo.

A o tih 5% sa obje strane sam već govorio da je stvar malograđanštine. Ljudi koji nemaju mogućnost sagledavanja šire slike i razumijevanja se ograđaju zidovima, ogradama ili nekim drugim načinima. Posljedica će biti uništenje derbija i kukanje kako nije kao prije (nije ni sada, ali tek neće biti).
jedan od razloga zasto prizeljkujem da izgradite zapad i jug, jer bi se time stekli preduslovi da se na tu pricu stavi tacka.
budzetlija

#2257 Re: Stadioni u BiH

Post by budzetlija »

Napraviti kavez na jugu ko u Rijeci, pa bujrum :thumbup:
ultima_palabra

#2258 Re: Stadioni u BiH

Post by ultima_palabra »

saabsa wrote: 30/07/2020 09:30
avetinja wrote: 30/07/2020 09:13
budzetlija wrote: 30/07/2020 08:41 Sta je smiješno?

Ko je koga napao?
Evo ovo tvoje je bilo u tonu "šta ti znaš", bar sam ja tako doživio.

Melbourne_Australia wrote: 30/07/2020 08:55 Kod njih je odmah izdajnik ako kaze drugacije misljenje..Oni ferceraju "uglavnom" kao skupstina rs :lol: E cuj ono ce hotel i zgrade da prave i 30 miliona je spremno :lol: Prvo dresove promjenite, djeca vam se smiju..Igrate 5 godina u jednim te istim..Pa onda da pricamo o spremnih 30 miliona..Dobro rece Grean :lol: Kontejner jedan imaju u Butmiru za 5 godina. :lol:
On i još par njih su dali realnu prognozu, a to je kategorija 4 i to ne odmah. Ali jok, ostali se ufatili hotela, bazena i trista čuda, kao da je lik do sada ko zna koliko davao para.
Davanje para je jedno, a ulaganje u iskoristive projekte nešto sasvim drugo.
Ovo što daje za prvi tim i akademiju je otprilike kao da igraš rulet sa 25 pokrivenih brojeva i imaš realno šanse da izvučeš zaradu a opet možeš i potonuti.
Sa druge strane ulaganje u poslovni objekat u sklopu stadiona je kao da si poklopio 34 broja, pa ti ostanu veoma male šanse da budeš loš a veoma velike da ćeš zaraditi.
Stadion bez pratećih objekata bi bilo bacanje para, a čisto sumnjam da će Nam ili Tan tek tako bacati pare. Jbg, nisu ljudi pare na playback napravili...
Koncesija je na stadion, ne na okolinu. Mislis da za marku mozes dobiti da gradis hotele po opstini Centar?

Stadion je FKS dobilo zato sto opstina hoce da se rijesi belaja, svaka rekonstrukcija je skupa, prihoda od izdavanja slabo ima, a konstantno imaju pritisak navijaca FKS i medija da moraju nesto popravljati.
saabsa

#2259 Re: Stadioni u BiH

Post by saabsa »

ultima_palabra wrote: 30/07/2020 14:19
saabsa wrote: 30/07/2020 09:30
avetinja wrote: 30/07/2020 09:13

Evo ovo tvoje je bilo u tonu "šta ti znaš", bar sam ja tako doživio.

On i još par njih su dali realnu prognozu, a to je kategorija 4 i to ne odmah. Ali jok, ostali se ufatili hotela, bazena i trista čuda, kao da je lik do sada ko zna koliko davao para.
Davanje para je jedno, a ulaganje u iskoristive projekte nešto sasvim drugo.
Ovo što daje za prvi tim i akademiju je otprilike kao da igraš rulet sa 25 pokrivenih brojeva i imaš realno šanse da izvučeš zaradu a opet možeš i potonuti.
Sa druge strane ulaganje u poslovni objekat u sklopu stadiona je kao da si poklopio 34 broja, pa ti ostanu veoma male šanse da budeš loš a veoma velike da ćeš zaraditi.
Stadion bez pratećih objekata bi bilo bacanje para, a čisto sumnjam da će Nam ili Tan tek tako bacati pare. Jbg, nisu ljudi pare na playback napravili...
Koncesija je na stadion, ne na okolinu. Mislis da za marku mozes dobiti da gradis hotele po opstini Centar?

Stadion je FKS dobilo zato sto opstina hoce da se rijesi belaja, svaka rekonstrukcija je skupa, prihoda od izdavanja slabo ima, a konstantno imaju pritisak navijaca FKS i medija da moraju nesto popravljati.
Ok, zajebali su nas.....

Je li sad lakše ?

:mrgreen:
ultima_palabra

#2260 Re: Stadioni u BiH

Post by ultima_palabra »

Ma napravite Las Vegas ako mozetw, meni ni iz dzepa ni u dzep.

Samo kazem kako to hoda u BiH, eto Zeljo ima svoje 1/1 pa milion problema sa opstinom dok se jedna tribina napravi, prostori na istoku ni danas nemaju upotrebnu dozvolu...
budzetlija

#2261 Re: Stadioni u BiH

Post by budzetlija »

Jebase nam majku da valja, uvali ga Udbas do balcaka :run:

Ne možete porediti vas i nas, mi imamo pare da gradimo, vi nemate....
Melbourne_Australia

#2262 Re: Stadioni u BiH

Post by Melbourne_Australia »

Krenite od dresova vise, molim vas..Muka mi bude kad vas vidim kako 5 godina igrate u istoj garnituri..Od tih 30 miliona , odvojite 50 milja..Za vas je to sisa pogotovu kad imas 30 miliona spremnih..
Nadzorna_ploca

#2263 Re: Stadioni u BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Opet 200 upisa od toga 5 smislenih. :shock:
saabsa

#2264 Re: Stadioni u BiH

Post by saabsa »

ultima_palabra wrote: 30/07/2020 14:26 Ma napravite Las Vegas ako mozetw, meni ni iz dzepa ni u dzep.

Samo kazem kako to hoda u BiH, eto Zeljo ima svoje 1/1 pa milion problema sa opstinom dok se jedna tribina napravi, prostori na istoku ni danas nemaju upotrebnu dozvolu...
Pa znaš i sam da su vaši na seljačku izasli izvan gabarita gradeći istočnu tribinu i da je sad baš problem dobiti regularno papire za nastavak... Jbg kad ideš na blef onda si svjestan da se može zalomiti pa da ti se nađe neko u opštini ko neće da rizikuje svoj posao radi vas.

Mislim da nećemo duze od godinu dana čekati da vidimo ko je bio u pravu, mi optimisti ili vi.
budzetlija

#2265 Re: Stadioni u BiH

Post by budzetlija »

Melbourne_Australia wrote: 30/07/2020 15:58 Krenite od dresova vise, molim vas..Muka mi bude kad vas vidim kako 5 godina igrate u istoj garnituri..Od tih 30 miliona , odvojite 50 milja..Za vas je to sisa pogotovu kad imas 30 miliona spremnih..
5 godina, 3 titule, 1 kup..... a ti popij ranibos i pjevaj Sedam godina od Al dinna, ta je popularna kod izbjeglica u Melburnu :lol:
Grean

#2266 Re: Stadioni u BiH

Post by Grean »

budzetlija wrote: 30/07/2020 07:42
Grean wrote: 30/07/2020 01:27 Dobro je da je ispostovano ono sto je klub zelio ali ja nisam nesto presretan s ovim, nadao sam se nekoj lokaciji pod koncesiju za novi stadion.

Bojim se da smo se sa ovim halalili od sna pravog fudbalskog stadiona.

Sto se velikih planova o rusenju tice koji se cuju u nasim redovima moram reci da (na zalost) vise vjerujem u prognoze kona, da ce ulaganja biti minimalna.

Zasnivam to prije svega na procjeni koliko je Kosevo komplikovan projekat i za rusenje (ukopane tri tribine), o gradnji da ne pricam a onda i na dinamici radova na kampu koji nije mrdnuo u zadnje dvije godine izuzev onog kontejnera.

Naravno da bih volio da sam u krivu.
Ti svakako fulas sta god kažeš :-)
Nije bas sve :D recimo za mlade igrace i njihovo forsiranje je nekako izaslo na moje.

A za ovo bih volio da sam u krivu i te kako. Samo kazem da mislim da je zalogaj pregolem za ono sto bi mi volili.
Leopard_SA

#2267 Re: Stadioni u BiH

Post by Leopard_SA »

Grean wrote: 30/07/2020 18:09
budzetlija wrote: 30/07/2020 07:42 Ti svakako fulas sta god kažeš :-)
Nije bas sve :D recimo za mlade igrace i njihovo forsiranje je nekako izaslo na moje.

A za ovo bih volio da sam u krivu i te kako. Samo kazem da mislim da je zalogaj pregolem za ono sto bi mi volili.
Nije ovo loša prilika za klub nikako. Da li FKS sada ima 30-40 miliona KM da uloži u stadion. Ne, ali uz vlasnika i pomoć lokalne zajednice se od Koševa može napraviti odličan stadion. Sa sklanjanjem atletske staze i primicanjem tribina do terena se dobija ogroman prostor gdje se mogu smjestiti razni poslovni prostori i slične stvari u sklopu stadiona što bi na kraju osiguralo isplativost investicije, a pri tome bi opet imali stadion od 20-25k mjesta.
nosara

#2268 Re: Stadioni u BiH

Post by nosara »

Leopard_SA wrote: 30/07/2020 18:13
Grean wrote: 30/07/2020 18:09
budzetlija wrote: 30/07/2020 07:42 Ti svakako fulas sta god kažeš :-)

Nije ovo loša prilika za klub nikako. Da li FKS sada ima 30-40 miliona KM da uloži u stadion. Ne, ali uz vlasnika i pomoć lokalne zajednice se od Koševa može napraviti odličan stadion. Sa sklanjanjem atletske staze i primicanjem tribina do terena se dobija ogroman prostor gdje se mogu smjestiti razni poslovni prostori i slične stvari u sklopu stadiona što bi na kraju osiguralo isplativost investicije, a pri tome bi opet imali stadion od 20-25k mjesta.
Primicanje tribina? Mislis rusenje postojecih i pravljenje novih? Primicanje? :?
Leopard_SA

#2269 Re: Stadioni u BiH

Post by Leopard_SA »

nosara wrote: 30/07/2020 18:18 Primicanje tribina? Mislis rusenje postojecih i pravljenje novih? Primicanje? :?
Da, srušiti postojeće i napraviti nove, odnosno primaknuti tribine terenu jer su sada zbog atletske staze predaleko.
Grean

#2270 Re: Stadioni u BiH

Post by Grean »

I da dodam da se slazem sa @logovanim da su zelje mozda bile nerealne i da se treba zadovoljiti ovim napretkom.,

Coskasti stadion, :oops: strme tribine koje pocinju sa 2,5 metra visine, komplet natkrivene, kapacitet max 20 hiljada jer i da sve sruse i samo ostave zapad opet 90% ovog pada u vodu.

Ali opet ovo je u svakom slucaju napredak u odnosu sta je danas. Mnogi igraju na stadionima koji nisu optimalni, Slovenci su napravili Stozice od nule pa su po meni fula stadion s obzirom.na godinu izgradnje.

Najvaznije je da AFH ide pod nasu upravu i sigurno ce biti bolji nego danas.
nosara

#2271 Re: Stadioni u BiH

Post by nosara »

Leopard_SA wrote: 30/07/2020 18:24
nosara wrote: 30/07/2020 18:18 Primicanje tribina? Mislis rusenje postojecih i pravljenje novih? Primicanje? :?
Da, srušiti postojeće i napraviti nove, odnosno primaknuti tribine terenu jer su sada zbog atletske staze predaleko.
Navijam za vas. Mislim da nema nista od toga, ali samo naprijed. :thumbup:
ultima_palabra

#2272 Re: Stadioni u BiH

Post by ultima_palabra »

A zbog cega bi se mi to trebali toliko nasekirati?
East_side

#2273 Re: Stadioni u BiH

Post by East_side »

ultima_palabra wrote: 31/07/2020 13:17 A zbog cega bi se mi to trebali toliko nasekirati?
Iskreno, ni zbog čega. Realno. I ne kontam kakve veze Koševo ima s vama i kakvu štetu vama konkretno nanosi ovo 30-godišnje prebacivanje vlasništva istog FKS.

Imate svoj stadion koji, hvala Bogu, vremenom biva sve bolji. Meni to, kao što vidite, ne smeta. Čak naprotiv, raduje me. :thumbup:

Zašto i nama ne dati priliku da sredimo Koševo pa da jednog dana i vi ko gospoda dođete na derbi na natkriven jug npr. Da imamo još jedan dobar stadion za repku, za neke zvučnije protivnike kad vlada veći interes raje i sl.

Ja i dalje smatram da unapređenje Grbavice nije nikakav problem nama, niti unapređenje Koševa vama. Upravo suprotno.

Neka nikom ne crkne krava! :bih:
BHF_Manijak

#2274 Re: Stadioni u BiH

Post by BHF_Manijak »

Valjda je cilj vremenom imati koliko toliko normalne stadione, pod ovim ne mislim na nesto mega giga, vec da je teren normalan i da posjeduje reflektore koji su u funkciji. :zzzz:
Bar to za pocetak... Eto konacno se u Bijeljini nece igrati na +48, vec laganica nocna tekma.

Sto se tice Koseva, ja sam samo raji skret'o paznju da su se nama smijali za "Sadaka arena", a onda vi dobijete za marku Kosevo. Kao to nije sadaka?! A ako cete ulozit i renovirat ga, neka...

PS sta je s Vrapcicima, ima li novih izvjestaja, dokle je tribina?
I rekose u BL na, lheto novi travnjak, a ono cuna... :oops:
Ricken

#2275 Re: Stadioni u BiH

Post by Ricken »

ultima_palabra wrote: 31/07/2020 13:17 A zbog cega bi se mi to trebali toliko nasekirati?
Vrlo jednostavno jer neće više džaba igrati na Koševu, nego će ga morati srediti do IV UEFA nivoa. Eh valjda nas sad sekira, što ne mogu više kriviti općinu i grad nego isključivo svoju upravu, kad ove sezone odu u Zenicu da igraju euro tekme.
Post Reply