mali_milojica wrote:Puno ljudi kod nas je izgubilo kulturu,pa i naviku odlaska na stadion.
Kad mi kaze nema koga gledati,tacno bi ga maljem medju rogove udario. Bilmeze,ides gledati svoj klub,sta te boli q protiv koga igra.
Zenica ima mjera stadion.
Tuzli treba stadion od cca 20k da su ljudi normalni. Puno ljudi gravitira prema TZ,a Sloboda je jedini klub vrijedan spomena u cijelom kantonu.
Naravno i mi u Sarajevu smo smijesni. Imas dva najveca kluba u drzavi,a prosjek cca 5k. Pa toliko ljudi je prije pratilo utakmice Famosa ili Pofalickog.
Velez npr da je danas na svom stadionu i da je u vrhu,siguran sam da bi na svakoj utakmici bilo cca 10k ljudi. Uvijek.
Borac ima solidan stadion. Malo da se usminka,sredi,teren. Odlican.
Jeste, ali onda nije bilo interneta i prenosa svih živih i mrtvih utakmica Europe i svijeta, a kvalitet fudbala kod nas je malo reći grohnuo. Onomad su prvoligaši u Jugi bili ozbiljne ekipe koje su mogle da igraju bara-bara sa većinom europskih ekipa ( ne mislim naravno na Real, Barsu i te priče ).
Neko će povući paralelu sa njemačkom drugom ligom i posjetama, ali opet zaboravlja da se kod njih kvalitet fudbala podigao, da na stadionu imaju neku ponudu ( od alkohola do dječijih igraonica - karikiram sada ) za razliku od naših gdje nemaš ni krova nad glavom, a kamoli nešto drugo + platežna moć stanovništva. Kulture odlaska na utamice također nema. Doduše, mi nemamo nikakve kulture osim kafana, mahalanja i kladionica/binga i ostalih retardacija.
Kada sve sabereš i oduzmeš dobro je da uopšte imamo gledaoce. Primera radi Partizan ima prosjek cca 4.000 gledalaca po utakmici
Sa prostora Ex-Yu jedino Hajduk i Zvijezda odskaču. Ovo ostalo
Balkan je generalno tanak finansijski i to je ključ svega + internet i raznorazni sportski kanali.