Stadioni širom svijeta - sve o njima

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nellington

#326 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by nellington »

bingov buraz wrote: Tsentralnyi Profsoyuz Stadion (Murmansk),kapacitet 13 400,hvala @nellingtonu za slike
Inače, ako nekog zanima - profsojuz (skraćenica za profesionalni sojuz) je sindikat, pa bi ovo bio Centralni stadion sindikata (Centralni stadion profsojuzov) :)
Stari

#327 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by Stari »

Eborg wrote:Je li iko bio na nekom velikom koncertu u inostranstvu na ovim "skupim" stadionima?

Mislim, je li skinu travu totalno pa je vrate bez ikakvog troška ili stave nešto preko trave ili samo puste da raja izgaza k'o na koridi u Čevljanovićima? :mrgreen:
Ja sam isao po rock koncertima ranije , dok sam bio mladji ... Pink Floydi, Eric Clapton idr. ... sjecam se da su bili stavljali nekakav plastificirani tepison (valjda se jos tako kaze) ...samo moram se ipak ograditi od eventualne greske ...jer - bilo je davno...a i koncerti su bili takvi da ih je posjecivala publika koja trenutno i nije bila bas u :-) :D "apsolutno uravnotezenom" :D :-) dusevnom stanju - ni ja nisam bio izuzetak od toga .... YBG-a ...jel bio nekakv plasticni tepih ?...ili je bila samo trava? ...ili su bile ruze ? ...ili je bio konjak ? Ne mogu se sjetiti sad tacno.
luckylaka

#328 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by luckylaka »

Eborg wrote:Je li iko bio na nekom velikom koncertu u inostranstvu na ovim "skupim" stadionima?

Mislim, je li skinu travu totalno pa je vrate bez ikakvog troška ili stave nešto preko trave ili samo puste da raja izgaza k'o na koridi u Čevljanovićima? :mrgreen:
Ja sam jednom bio na koncertu Kemala Malovcica na stadionu(bio sam mlad nisam znao nista)mescini da smo na stadion svi usli u carapama da se sacuva trava a na ulazu dobili najlonske kese da stavimo obucu.Tako se to radi u velikim gradovima na velikim stadionima.Ne znam za ove manje kad dodje Ljuba Alicic ili Lipa Brena(nisam bio)
Point.

#329 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by Point. »

luckylaka wrote:

Ja sam jednom bio na koncertu Kemala Malovcica na stadionu(bio sam mlad nisam znao nista)mescini da smo na stadion svi usli u carapama da se sacuva trava a na ulazu dobili najlonske kese da stavimo obucu.Tako se to radi u velikim gradovima na velikim stadionima.Ne znam za ove manje kad dodje Ljuba Alicic ili Lipa Brena(nisam bio)
Jel to ono kad je Malovcic imo koncert na Camp Nou? Sjecam se to je bilo kad je jos Figo igro za Barcu, bio specijalni gost pjevo sa Kemalom staru veziju Deveram deveraaam......Satrali se od alkohola, Luis Enrique povraco ko lud nakog masnog sira se nazdero. Bio i Van Gaal, iznijeli ga ljudi sa koncerta, kaze od tad nikad vise nije pio.
insomnia78

#330 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by insomnia78 »

MMArena Le Mans
Image
Image
Image
Gandalf

#331 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by Gandalf »

Stade Auguste Bonal - FC Sochaux - Montbeliard - Kapacitet 20 000

Image

Image

Image
Last edited by Gandalf on 10/02/2012 14:52, edited 1 time in total.
Gandalf

#332 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by Gandalf »

El Madrigal - Villrreal CF - Kapacitet 25 000

Image

Image

Image
Obuca9

#333 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by Obuca9 »

Madrigal mi je uvijek bacao na one argnetinske stadione :)
Bilki

#334 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by Bilki »

Erns Happel Stadion Austriski nacionalni stadion
kapacitet 53.000
Image
Image
Image
Image
Image
Bilki

#335 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by Bilki »

Gerhard Hanappi-Stadion dom Rapida iz Beca
kapacitet 17.500
Image
Image
Image
Bilki

#336 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by Bilki »

Franz-Horr stadion dom FK Austrije iz Beca
kapacitet 13.000
Image
Image
Image
bingov buraz

#337 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by bingov buraz »

Steta da ova tema propadne,evo osvjezenje

iz Skandinavije evo jedan stadion "ispod cekica"

Friends Arena-Stockholm-nacionalni stadion Ibrahimovica i ostalih Svedjana :mrgreen: predvidjen i za hrpu drugih sportova ,55 000 mjesta,pokretni krov saso mange uz cijenu izgradnje od samo 300 000 000 eurica

Image
Image
BHF_Manijak

#338 Re: Stadioni širom svijeta - sve o njima

Post by BHF_Manijak »

Mainzov stadion je pravi primjer kako se za "male" pare moze extra stadion (za nase uslove!) napraviti!!!
Izgradnja je kostala 60 mil eura, a stadio je ko apoteka! :thumbup:

Image
Image
Image
Post Reply