Stadion Kosevo Vs. Grbavica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ajde da apsolviramo Zeljo vs Sarajevo:

* imamo svoj stadion vi nemate
* imamo bolji medjusobni skor
* imamo bolji UEFIN keficijent
*** Zeljo 42 utakmice 16 pobjeda, 10 nerijesenih i 16 poraza. 3 puta u kupu sampiona 7 puta u kupu UEFA. Gol razlika 56:64.
*** Sarajevo 24 utakmice, 4 pobjede, 9 nerijesenih i 11 poraza. Dva puta kup sampiona i 6 puta kup UEFA. Gol razlika 36:50.
* imamo vecu tradiciju od vas za 25 godina
* imamo vise sampionskih titula

Dovidjenja i prijatno
Prince

Post by Prince »

Uostalom, svi mogu vidjeti šta UEFA misli o svemu ovome, na njihovoj stranici, gdje imate najuspješnije bh. klubove, poredane od najboljeg prema dole. Željo je tu PRVI! Pošto je UEFA TITO, nema dalje rasprave o tome.
Pošto mi imamo svoj stadion, a vi NEMATE (podvucite to u glavi), i tu je priča završena, Koševo je i naš, koliko i vaš.
Treba zaključati temu, jer smo sve rekli.
HZSA

Post by HZSA »

I hajd hrasno navedi vase uspjehe u bivsoj jugoslaviji kad se vec krenuo s pricom...?!
25godina vecu tradiciju...mozete sa zrinjskim pod ruku 8-)
Prince, UEFA je mafija, samo Evropska, pa joj se nemoze tek tako stati u kraj, a mi smo tu samo izduvni ventil. (otpad).
I jos jedna stvar, ti mislis da nekome danas znace ovi podaci iz proslosti...ti mislis da je nesto ostalo isto (slicno), ti mislis da sarajevo i zeljo imaju nesto zajednicko?! (kao npr. te igrace koji su presli u FK Torpedo)...pa ti si fakat opsjednut, ali ima nesto vaznije, od proslosti se ne zivi, to je cinjenica. I mogu samo zamisliti kada zeljo dozivi sljedeci pad u PL...koliko ce manijaka tada biti na jugu...?! :roll:
interwal

Post by interwal »

Vise od 300-500 koliko se okupi na isusenoj mocvari cim "uvezete" 2 losa rezultata (obicno oko 5-6 kola, znaci ubrzo)

P.S. Normalno da proslost i tradicija ne znace nista instant klubovima, ovim starijim ipak znace. Ne brini se, moci cete i vi jednog dana reci da ste veliki, samo sto ce Zeljo vazda bit veci
peanuth

Post by peanuth »

ja nisam sarajlija,nisam nikad ni bio na nekom derbiju zelje i sarajeva al opet me nekako srce vuce vise zelji,neznam sto. nebitno

zelim da kazem jest vas merak citat kako se svadjate oko klubova,nekako uzivam u tome :) :D :D :D

nastavite tako :D
List

Post by List »

peanuth wrote:zelim da kazem jest vas merak citat kako se svadjate oko klubova,nekako uzivam u tome :) :D :D :D

nastavite tako :D
:P

:lol: :lol: :lol:

Ma Sarajevo i Zeljo su tu negdje po svemu. Samo se neki nece nikad pomirit s tim.
Jedino u cemu je Zeljo bolji su evropski uspjesi. Al nista sto se ne moze stici za dvije sezone (al kad se stanje u drzavi malo popravi).

Ja vec odavno nisam zainteresovan za taj sukob Sarajevo vs Zeljo i ne shvatam sta ljudi pronalaze u tome? :? U posljednjih par godina nas fudbal pao je jako nisko. Iskreno, meni je postalo svejedno hoce li u derbiju pobijediti Sarajevo ili Zeljo. Ko ce od ta dva kluba osvojiti kup ili prvenstvo.
Postalo mi je potpuno nevazno. Mislim da ce mi opet biti vazno kada se stanje u nasem fudbalu popravi. Kada u Kup UEFA ne bude isao klub sa dna tabele (HNK Zepce) jer je neko u savezu tako odlucio.
I svakako, kada kvalitet bude na visem nivou. Kada budemo u stanju postici neki rezultat. Npr. uciniti ono sto Siroki nocas nije.
Stanje u nasrm fudbalu je ocajno. Ja sam iz gnjeva prema savezu u utakmicama sa Spanijom i San Marinom navijao za nase protivnike.
Sad ako izgubimo u Beogradu bit ce mi zao. Al bit ce mi zao samo jer se radi o utakmici protiv SCG. A inace, opet bih navijao protiv BiH. Zbog seronja iz saveza.
Jako mi je krivo sto se glavni ljudi iz saveza i dalje slobodno krecu i sto im niko nije fizicki naudio.
Kad bih vidio da ih je neko prebio na mrtvo ime bilo bi mi malo lakse. Bol bi bila umanjena.
Santos

Post by Santos »

VOLIM MAJKO GRBAVICO TEBE I SVOG ZELJU VISE NEGO SEBE.
Stari

Post by Stari »

Eih ja jeste ga vi ovdje svasta nesto ispricali...hej ljudi....ima tema u kojima se vodi rasprava o rivalitetu izmedju NK Zeljeznicar i FK Sarajevo ...i to ne jedna nego barem 5-6. Ovo bi trebalo da bude tema o stadionima ...tema informativnog karaktera...za ljude koji nisu navijaci ni jednog od ta dva Sarajevska prvoligasa....(ne znam zasto Famos iz Hrasnice ne igra u prvoj ligi ...nekad su bili pravo jaki u drugoj ligi Zapad)...jednom rijecju za nas sto nismo iz Sarajeva.

Evo da pokusam opet sa nekim stvarima koje me zanimaju....sjecam se utakmice Zeljo -Videoton ...i sjecam se da je Sead Hadzijahic prenoseci taj mec rekao da je na utakmici bilo oko 25-27 hiljada gledalaca. Ne zeleci dovesti u sumnju navode ...jer znam da je interesovanje za utakmicu bilo ogromno...i da je stadion bio i veci bio bi opet ispunjen ...uprkos tome sto je bio direktan tv prenos. Pitanje koje se namece je slijedece ....kako je moglo stati toliko ljudi? ...kad u to doba ona velika natkrivena tribina ...nije postojala ....i sjecam se na televizoru je jasno bilo vidljivo ...da na onoj strani gdje je E. Curic dao gol nema nikakve publike. Dakle svih tih 25000-27000 dusa je stalo ....na tu stranu gdje ima 600-700 stolica ...koje su rezervisane za jebache I onu polukruznu tribinu (dakle juznu ako se ne varam).

Jos jednom ponavljam ....ne dovodim uopste u pitanje tacnost u pogledu broja gledalaca, jer ako je S. Hadzijahic rekao da je bilo 27000 onda ih je bilo ...mozda i vise. Nego zanimljivo bi bilo cuti nekog od onih koji su bili tu tad...da kaze kako ?...jesu li jedni drugima bili u naramku...ili su jedni drugima sjedili na ramenima.

Gledam ove slike stadiona Grbavica ...sto imaju na internetu...i zamisljam (a i sjecam ga se vrlo zivo) to vrijeme kad ove velike natkrivene tribine nije bilo.....Cifra od 27000 ljudi bi bila i sad (kad postoji nova tribina ) i vise nego dovoljna da se stadion potpuno ispuni.

A za navijace FK Sarajeva ...bih imao pitanje ....jel ima iko ziv ovdje na internetu (forumu)...koji je prisustvovao utakmici Sarajevo- C. Zvezda 1985 u proljece?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ljeto Stari :D :D je bilo toplo .........plaho dobro :D i po ribolovu i po novim Golfovima :D :D TAS-ovim a ta utakmica :D :D baška je bila unaprijed poznata po ishodu .
Stari

Post by Stari »

Na koju sad utakmicu mislis ... onu izmedju Sarajeva i C. zvezde? Mislis da je bila ...tempirana unaprijed. Hm...tesko dokazivo ...sa ove vremenske distance bi se svakakve teorije mogle razvijati. Hajduk ih je ganjao cijelu tu sezonu...hajduk sa Sliskovicem Vujovicima Devericem i (doduse malo bolesnim) Gudeljom...neuporedivo bogatija ekipa i zarko su zeljeli donijeti sampionski pehar konacno jednom i na stadion na Poljudu...(na taj stadion, da podsjetim ove malo mladje, sampionski pehar prve lige SFRJ nikad nije dosao...svih osam sampionskih titula Hajduk je osvojio igrajuci na svom starom stadionu "pod murvom")....imali su dakle zacijelo vise para i veza od Sarajeva. Ako je Sarajevo tempiralo zadnju utakmicu ....garant je to radio i Hajduk...i time se, po meni, tituli ne umanjuje vrijednost.

Nego o stadionima se radi .... velis bilo toplo i fino vrijeme pa se moglo gledati i izvan stadiona ...jel to -to sto zelis reci...ili ga opet nesto fulam?
manijak1

Post by manijak1 »

Nego o stadionima se radi .... velis bilo toplo i fino vrijeme pa se moglo gledati i izvan stadiona ...jel to -to sto zelis reci...ili ga opet nesto fulam?
Želim reći da tada nije bilo stolica :D :D želim reći da sam na Koševo išao rijetko :D :D a te se utakmice sjećam preko radia :D :D imao sam pametnijih stvari :D :D tada ........škola zajebancije :D :D .........i dade Pašić ili Repčić ( nisam baš siguran :D ) goooooool i Stari nije tada sve bilo u parama ....... :D :D baš.
...i time se, po meni, tituli ne umanjuje vrijednost.
Ma nemoj :D a čime se uvećava ? :D
Kako je nastao Poljud .......kao i Zetra i Skenderija ........Marakana ..........Maksimir.......samo je Bežigrad ostao u bršljanima :D
Skoro

Post by Skoro »

Tri puta u Kupu sampiona????? Kojem kupu sampiona i kad?
Ah da, ovo poslije rata i protiv onih ribara..kako se ono zvase....
Ali to nije tema tema su stadioni
Nama barem za Kosevo ne trebaju mungosi, srpovi i ostale stvari
BTW. mene je na stadionu grbavica jednom zamolo pas ujeo....doobroo sam proosoo, mogao me je ..zziiikk
winetou

Post by winetou »

Zaista los stadion ima Zeljo.
Kakva je ono drvena ograda :?
Sramota vala igrati medjunarodne utakmice na onakvom stadionu.
manijak1

Post by manijak1 »

BTW. mene je na stadionu grbavica jednom zamolo pas ujeo....doobroo sam proosoo, mogao me je ..zziiikk
BTW , namiriše pitara :D :D u sekundi.
Između ostaloga ko je sve i ko nije ulagao u Koševo ........postoje tragovi pismeni u Općini Centar ........mislite da to možete zaobići ?
Skoro

Post by Skoro »

Ama ljudi moji, vaša ljubomara i želja da se prikažete većim klubom od FKS, što NIKADA ama baš NIKADA niste bili i nećete ako Bog da nikada biti, tjera vas da lupetate i izvrćete činjenice. Shvatam ja da vi nas ne volite jer smo uvijek za vas bili pojam ali...

Tvrditi da je Kosevo 'vaše' koliko i 'naše' je takav idiotizam da je to za anale. Tehnički (kroz papire....) možda ima smisla a kroz sve drugo je nebuloza dostojan samo vas. Pa to je isto kada bi neko tvrdio da je Maksimir - btw još uvijek nije Dinamov i vjerovatno nikada neće biti -Zagrebov ili Hajdukov koliko i Dinamov!!!!
Pa to je nespojivo, nemoguće ... Mislim nemam riječi za tu vašu bolest zaista :-?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Mali koji sve tako dobro znaš koje je preduzeće gradilo Gradski stadion Koševo ?
I od čijih para ?
manijak1

Post by manijak1 »

Pa to je nespojivo, nemoguće ... Mislim nemam riječi za tu vašu bolest zaista
I bježanje od činjenica je vaša mentalna higijena.
manijak1

Post by manijak1 »

jer smo uvijek za vas bili pojam
kako ne treba tikve saditi sa šejtanom ? :D .
I kako svi trebaju graditi jedan stadion za UDBA tim ?
Stari

Post by Stari »

ne razumijem logiku ove polemike ...no nije ni bitno...to se meni desava svakako cesto neovisno o karakteru polemike. Ako krenemo rasclanjivati...otici cemo predaleko. Stadioni pa i onaj u Poljudu (izgradjen za mediteranske sportske igre SPLIT 1979 mensecini) su vjerovatno djelimicno izgradjeni iz saveznih i republickih samodoprinosa....no takav je bio slucaj sa vecinom stadiona. Osim valjda onog ...u Ljubljani koji je bio izgradjen prije 2.svj. rata....mislim ...mozda cak i temelji stadiona u Kranjcevicevoj (na kojem danas igra NK Zagreb...prije 2. svj. rata Concordia) ... Evo recimo danas se stadion Dinama u Maximiru...gradi tj preuredjuje (vec duze vrijeme teku radovi) ...ko financira to ? nemam pojma .....ne vjerujem da klub Dinamo sam samcat moze odvojiti toliko para za izgradnju takve arene kakva bi Maximir nakon dogradnje trebao biti. Vjerovatno pomaze drzava , zajednica opstina, grad ....no to je i dalje dinamov stadion .....ili sam mozda u krivu.
Last edited by Stari on 16/09/2005 11:47, edited 1 time in total.
Skoro

Post by Skoro »

Drug - liječi se, ozbiljno mislim 8)
manijak1

Post by manijak1 »

Skoro wrote:Drug - liječi se, ozbiljno mislim 8)
Hoću se izliječiti ali ću sav tretman i medikamente platiti sam.
Dakle ......moje zdravlje :D je i tvoj problem ? :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

Stari wrote:

....
A za navijace FK Sarajeva ...bih imao pitanje ....jel ima iko ziv ovdje na internetu (forumu)...koji je prisustvovao utakmici Sarajevo- C. Zvezda 1985 u proljece?
Bio sam ja, imao sam 4 godine, i to mi je jedno od najranijih sjecanja :-)

stari me vodio, na istoku bili, sjecam se bakljade na sjeveru, slavlja na kraju utakmice, i glasa onog kretena nikole bilica kako govori "Sarajevo je novi sampion Jugoslavije!!" :-D

sjecam se da mi je stari kupio kapu FK Sarajeva, onu ko sto danas konji rejveri nose :-?
manijak1

Post by manijak1 »

no to je i dalje dinamov stadion
Što ne isključuje da nije i stadion grada Zagreba.
Skoro

Post by Skoro »

Ja u suplje, ti u prazno :-? Ovako mozemo u nedogled
Stari

Post by Stari »

manijak1 wrote:
no to je i dalje dinamov stadion
Što ne isključuje da nije i stadion grada Zagreba.
Pa jeste djelomicno....i to stoji...

A sta bi bilo da se sad pojavi bregovic ...sa papirima na kojima pise da cijela ona nova sekcija tribina na grbavici njegovo vlasnistvo. ...Ja bih mu , da sam na vasem mjestu, dao 2-3 po ledjima...i rekao: obestecenje ce ti biti isplaceno u protivvrijednosti ... u bonovima za drustvenu ishranu....menze elektro-keramickog kombinata u S. Mostu. U medjuvremenu igraliste ostaje u vlasnistvu NK Zeljeznicar.

Ispravno?
Post Reply