Stadion Kosevo Vs. Grbavica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nosara
Nije stvar u dizanju u nebesa vec postavljanju stvari na svoje mjesto.
Mjesto FK Zeljeznicara je br. 1 u Bosni i Hercegovini, po zvanicnoj UEFA klasifikaciji evropskih klubova
Samo insistiramo da se to ima u vidu. Kad maleni sakupe dovoljno boba da nam pridju blize - aferim! Do tada-pssst.
Mjesto FK Zeljeznicara je br. 1 u Bosni i Hercegovini, po zvanicnoj UEFA klasifikaciji evropskih klubova
Samo insistiramo da se to ima u vidu. Kad maleni sakupe dovoljno boba da nam pridju blize - aferim! Do tada-pssst.
-
Skoro
Kokuzi!
Ako zaista razmisljate da je 8 KM skupo za jug onda stvarno niste noralni. Pa mi smo za vas ćumez na prošlom derbiju platili 10 KM. Zbubali nas nismo mogli disati kako treba a aka pogledate malo bolje lako ćete uočiti i gljive na tribini?! Pa ima li smisla uopće govoriti o cijenama karata na Koševu....
Ustvari nema to veze sa kokuzlukom to je 'pesinluk'
ili poganluk.
Ako zaista razmisljate da je 8 KM skupo za jug onda stvarno niste noralni. Pa mi smo za vas ćumez na prošlom derbiju platili 10 KM. Zbubali nas nismo mogli disati kako treba a aka pogledate malo bolje lako ćete uočiti i gljive na tribini?! Pa ima li smisla uopće govoriti o cijenama karata na Koševu....
Ustvari nema to veze sa kokuzlukom to je 'pesinluk'
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ja nikoga ne dizem u nebesa ili ti pogrsno shvatas neka moja tumacenja. Ja samo kazem da su cinjenice da je Zeljo od svog osnivanja do dana danasnjeg bolji klub od Sarajeva. Nisam rekao da je bolji 10x, 100x, 1000x nego jednostavno je rezultatski bolji i u UEFI i u medjusobnom skoru. I tu nema nikakvog dizanja, to su cinjenice. Da su rezultati Sarajeva takvi isto tako bih pricao i za Sarajevo, Celik itd itd. Cinjenice su cinjenice i one postoje a ja nemam namjeru da ih prepravljam. Ako sad dobijete Zelju posteno ja cu prvi reci svaka cast bili ste bolji ali necu reci sigurno da ste ukupno bolji jer za to vam treba jos puno pobjeda, i uspjesnih nastupa u Evropi. Pa isto bi bilo da ja sad kazem Zeljo bolji od nekoga iz velike cetvorke. jeste ali u panjevima kad su im rezultati bolji. Ne moze nista na silu prijatelju.HZSA wrote:Sacekaj sad, priznajes da se bez velikog razloga i opravdanja dizete u nebesa?! upravo si rekao nesto sto vam mi vec duze vrijeme na forumu pokusavamo objasniti.
- nosara
I ja placam toliko na Grbavici kao domacin, stvar je upravo u tome da se umjesto 5 KM za jug i sjever hordama spusti cijena a nama podigne. Inace nije isto doc na Grbavicu ili Kosevo. Daleko je i depresivno.
-
Skoro
Ti izgleda nisi svjestan sta pricas! Pa normalno je da ce Horde placati manje - to je nasa utakmica, nas stadion! I vi jug placate manje za derbi...mislim...ne znam cemu polemika?
Trebali ste platiti 10 KM iz vise razloga
- jer ste na olimpijskom stadionu
- jer je velika i prostrana tribina
- iz svih pozicija mozes gledati utakmicu
- jer smo i mi platili 10 KM
O tome kako dosta raje od stubova, ograda, cudnih uglova, guzve nije moglo gledati tekmu na grbavici vise ne treba trositi rijeci
Sto se nas tice ne morate dolaziti nikako
O tome kako dosta raje od stubova, ograda, cudnih uglova, guzve nije moglo gledati tekmu na grbavici vise ne treba trositi rijeci
-
Satriani
Da vi kojim slucajem ne dodjete na derbi, to se ne bi ni osjetilo, i samo nam bezze stvarate guzvu na stadionu, a sta bude kad mi ne dodjemo na derbi smo vam pokazali i zato opet psssst! Nije rijec o parama, nego o tome, da nas vasa uprava nemoze zajebavati, sto se nemoze reci za nasu glede vas!Skoro wrote:Ti izgleda nisi svjestan sta pricas! Pa normalno je da ce Horde placati manje - to je nasa utakmica, nas stadion! I vi jug placate manje za derbi...mislim...ne znam cemu polemika?
P.S. Podsjetit cu te da je bilo spustanja cijena za prosli derbi na Zuban polju! Kako vi imate principijelnu upravu!
-
Satriani
Podsjetit cu te da je Zrinjski uspio uci u Ginisovu knjigu rekorda, upravo zbog svog briljantnog nastupa u Europi, sto potvrdjuje koliko glupas luposti!Skoro wrote:Pa nije stvar u tome, ja samo kazem da niste imali ni sansu - sto će reći da ste bili totalno u podređenom položaju, da su se ljudi igrali sa vama. Naravno, igrali su se i sa nama ali mi se ne dižemo u 'nebesa' kao viNije stvar pobjediti Akranes, pa eto Zrinjski, anonimni tim bez ikakve proslosti, je pobjedio Dudelanz....
Stvar je dokazati kvalitet na timovima tipa Levski, Sparta, Litex, Besiktas, New Castle, Basel a to jos najmanje deset godina nece moci NIKO iz BiH, htjeli mi to priznati ili ne
-
HZSA
hrasno, prije si sam govorio da ste bolji 100x puta, zato sam i komentarisao. A samo jedna stvar u vezi sa kartama, ja neznam ko s ti i sta si, ali si glup nevjerovatno, kao i vecina manijaka ja mislim (koji otvaraju diskusiju o kartama). Pogledaj jug stadiona kosevo, a pogledaj cosak sjevera grbavice i sve ce ti biti jasno. ko vas je*e na kraju krajeva, nemorate ni dolaziti, kao propast ce derbi zbog vas, je*ite se i vi, i vas kokuzluk, kad mi mozemo izdvojiti 10KM za onaj jad i cemer, onda i vi mozete 8 za tribinu koja dolici jednom Sarajevu.
Jos jedna stvar, neznam zasto karte nisu 10KM....al eto, moze i ovako.
Nadam se da cete ubuduce dobijati samo dio juga (polovinu), a da ostatak bude prazan zbog sigurnosti, onaj dio prema istoku, i da se zapad na kojem budu manijaci, max. priblizi jugu, a da vi imate polovinu onog djela od loze do juga (znaci samo pola prostora od loze do juga).
Ovo ostalo moze i da zjapi prazno, al samo da bude neka nazovimo je tako priblizna jednakost manijaka i hordi na derbiju.
Nadam se da cete ubuduce dobijati samo dio juga (polovinu), a da ostatak bude prazan zbog sigurnosti, onaj dio prema istoku, i da se zapad na kojem budu manijaci, max. priblizi jugu, a da vi imate polovinu onog djela od loze do juga (znaci samo pola prostora od loze do juga).
Ovo ostalo moze i da zjapi prazno, al samo da bude neka nazovimo je tako priblizna jednakost manijaka i hordi na derbiju.
-
Skoro
Cuj Zrinjski i Ginis... ma nisi normalan...mislim, konj bi do sada razumio sta sam htio reci... stvarno nemam rijeci vise .... tipicno strumfovskiSatriani wrote: Podsjetit cu te da je Zrinjski uspio uci u Ginisovu knjigu rekorda, upravo zbog svog briljantnog nastupa u Europi, sto potvrdjuje koliko glupas luposti!
- hrasno38
Izvini ali se ne sjecam da sam ja komentarisao nesto o kartama pa da bi vec neznam po koji put sipao uvrede bez ikakvog razloga. Jesu li tebe ucili u skoli ili u kuci da se moze razgovarati i bez uvreda.HZSA wrote:hrasno, prije si sam govorio da ste bolji 100x puta, zato sam i komentarisao. A samo jedna stvar u vezi sa kartama, ja neznam ko s ti i sta si, ali si glup nevjerovatno, kao i vecina manijaka ja mislim (koji otvaraju diskusiju o kartama). Pogledaj jug stadiona kosevo, a pogledaj cosak sjevera grbavice i sve ce ti biti jasno. ko vas je*e na kraju krajeva, nemorate ni dolaziti, kao propast ce derbi zbog vas, je*ite se i vi, i vas kokuzluk, kad mi mozemo izdvojiti 10KM za onaj jad i cemer, onda i vi mozete 8 za tribinu koja dolici jednom Sarajevu.
Sto se mene tice ja uvijek sjedim na Zapadu ma koliko bila karta jer me davno prosla strast navijackih prepucavanja i divljanja pa se i nisam doticao teme karata.
-
Satriani
Htio si reci kako smo mi prolazili dalje jer smo dobijali levate. A ja ti kazem da je Zrinjski usao u Ginisovu knjigu rekorda jer je zijanio 1:4 od levata i tako postao prva ekipa u Europi koja je ispala od ekipe iz Luxemburga (sto je objektivno Ginisovski poduhvat), sto bi se desilo i vama da ste ikad imali priliku igrati u pretkolu lige prvaka.Skoro wrote:Cuj Zrinjski i Ginis... ma nisi normalan...mislim, konj bi do sada razumio sta sam htio reci... stvarno nemam rijeci vise .... tipicno strumfovskiSatriani wrote: Podsjetit cu te da je Zrinjski uspio uci u Ginisovu knjigu rekorda, upravo zbog svog briljantnog nastupa u Europi, sto potvrdjuje koliko glupas luposti!
Eto topuze jedan sve ti se mora crtat!
-
List
FK Sarajevo je 2 puta igralo u pretkolima lige prvaka a FK Željezničar 3 puta (od toga dva puta u ovom milenijumuSatriani wrote:Htio si reci kako smo mi prolazili dalje jer smo dobijali levate. A ja ti kazem da je Zrinjski usao u Ginisovu knjigu rekorda jer je zijanio 1:4 od levata i tako postao prva ekipa u Europi koja je ispala od ekipe iz Luxemburga (sto je objektivno Ginisovski poduhvat), sto bi se desilo i vama da ste ikad imali priliku igrati u pretkolu lige prvaka.Skoro wrote:Cuj Zrinjski i Ginis... ma nisi normalan...mislim, konj bi do sada razumio sta sam htio reci... stvarno nemam rijeci vise .... tipicno strumfovskiSatriani wrote: Podsjetit cu te da je Zrinjski uspio uci u Ginisovu knjigu rekorda, upravo zbog svog briljantnog nastupa u Europi, sto potvrdjuje koliko glupas luposti!
-
List
Bešiktaš je prvo poluvrijeme utakmice u Istanbulu odigrao tako da je mogao voditi 10 : 0 na završetku poluvremena. Imali su jako mnogo velikih prilika i igrali su fantastično. Na našu sreću postigli su samo dva gola. U drugom poluvremenu su se opustili. Mislili su da su završili posao.hrasno38 wrote:Pa hajde da se oko ovoga i slozimo samo sto nas New Castle nije nikako nadigrao na Kosevu ali je ipak pobjedio isto kao ni vas Besitktas u Turskoj ali je ipak izvukao nerjeseno. Ali to su vec davna prosla vremena i stare slave a lopta je uvijek okrugla i svako svakoga moze dobiti uz malo srece.
Utakmica u Sarajevu svela se na to da je Bešiktaš iskoristio svjoje prilike a nama nije dozvolio da dođemo do šanse. Sarajevo je u toj utakmici pokazalo jedno veliko ništa. Na kraju te sezone Bešiktaš je postao prvak Turske i igrao je u ligi prvaka (i porazio Abramovićev Chelsea na gostovanju).
Dakle, nisu nas rasturili levati.
-
MRQ
Pita uciteljica Mujicu sta mu je tata po zanimanju.
On odgovori:
- "Moj tata radi kao striptizeta u gay clubu, a ako ima srece i neki ga peder nag*** donese doma nesto vise novaca, a inace zivimo tesko."
Uciteljica se sva zamisli i sazali nad Mujicom pa mu kaze da ostane nakon casa.
Poslije sata ona ga pita:
- "Pa Mujice ti trebas pomoc, pa nije valjda tako lose?"
A Mujica odgovara:
- "Ma ne radi moji tata ko striper samo me bilo sram reci sto radi."
- "A sto radi?
- "Igra za Sarajevo."
On odgovori:
- "Moj tata radi kao striptizeta u gay clubu, a ako ima srece i neki ga peder nag*** donese doma nesto vise novaca, a inace zivimo tesko."
Uciteljica se sva zamisli i sazali nad Mujicom pa mu kaze da ostane nakon casa.
Poslije sata ona ga pita:
- "Pa Mujice ti trebas pomoc, pa nije valjda tako lose?"
A Mujica odgovara:
- "Ma ne radi moji tata ko striper samo me bilo sram reci sto radi."
- "A sto radi?
- "Igra za Sarajevo."
-
Skoro
Mala ispravka - u Istambulu su bili bolji prvo poluvrijeme ali nisu imali 10 nego 4 šanse. U drugom oni nisu napravili gotovo ništa (par šuteva sa strane) a mi smo od 3 iskoristili 2 šanse. Na Koševu smo bili puno bolji, igrali smo otvoreno napravili smo 10-ak šansi ali niti jednu nismo iskoristili. Sa druge strane Bešiktaš je 5 puta opucao na gol i dao 5 golova. Ko je gledao tekmu zna dobro kako smo ih i preko koga primili!! Ali to je druga temaList wrote: Bešiktaš je prvo poluvrijeme utakmice u Istanbulu odigrao tako da je mogao voditi 10 : 0 na završetku poluvremena. Imali su jako mnogo velikih prilika i igrali su fantastično. Na našu sreću postigli su samo dva gola. U drugom poluvremenu su se opustili. Mislili su da su završili posao. Utakmica u Sarajevu svela se na to da je Bešiktaš iskoristio svjoje prilike a nama nije dozvolio da dođemo do šanse. Sarajevo je u toj utakmici pokazalo jedno veliko ništa. Na kraju te sezone Bešiktaš je postao prvak Turske i igrao je u ligi prvaka (i porazio Abramovićev Chelsea na gostovanju).
Dakle, nisu nas rasturili levati.![]()
- hrasno38
E pa Skoro jarane ja nikada niti sam vidio niti sam cuo da je neko bio toliko bolji pa izgubio sa tolikim rezultatom. Jos ce ispasti da je namjestena utakmica!Skoro wrote:Mala ispravka - u Istambulu su bili bolji prvo poluvrijeme ali nisu imali 10 nego 4 šanse. U drugom oni nisu napravili gotovo ništa (par šuteva sa strane) a mi smo od 3 iskoristili 2 šanse. Na Koševu smo bili puno bolji, igrali smo otvoreno napravili smo 10-ak šansi ali niti jednu nismo iskoristili. Sa druge strane Bešiktaš je 5 puta opucao na gol i dao 5 golova. Ko je gledao tekmu zna dobro kako smo ih i preko koga primili!! Ali to je druga temaList wrote: Bešiktaš je prvo poluvrijeme utakmice u Istanbulu odigrao tako da je mogao voditi 10 : 0 na završetku poluvremena. Imali su jako mnogo velikih prilika i igrali su fantastično. Na našu sreću postigli su samo dva gola. U drugom poluvremenu su se opustili. Mislili su da su završili posao. Utakmica u Sarajevu svela se na to da je Bešiktaš iskoristio svjoje prilike a nama nije dozvolio da dođemo do šanse. Sarajevo je u toj utakmici pokazalo jedno veliko ništa. Na kraju te sezone Bešiktaš je postao prvak Turske i igrao je u ligi prvaka (i porazio Abramovićev Chelsea na gostovanju).
Dakle, nisu nas rasturili levati.![]()
-
Skoro
Prvo majstore ne vrijeđaj! To što ti nemožeš neke stvari skontat, šta ću ti ja. Zrinjski je igrao na 0, dali su lovu na kladionicu i primili šfrljoku u 93 min. Poslije je mrtvace bilo lako dovršiti... Kakvi ginisi kakve trice... Ostalo sto si napisao je.... tipično.... bez veze... a da malo mozak uključiš?Satriani wrote: Htio si reci kako smo mi prolazili dalje jer smo dobijali levate. A ja ti kazem da je Zrinjski usao u Ginisovu knjigu rekorda jer je zijanio 1:4 od levata i tako postao prva ekipa u Europi koja je ispala od ekipe iz Luxemburga (sto je objektivno Ginisovski poduhvat), sto bi se desilo i vama da ste ikad imali priliku igrati u pretkolu lige prvaka.
-
Skoro
Što je to čudno? Mi smo takvih utakmica imali masu u zadnjih 5-6 godina.hrasno38 wrote: E pa Skoro jarane ja nikada niti sam vidio niti sam cuo da je neko bio toliko bolji pa izgubio sa tolikim rezultatom. Jos ce ispasti da je namjestena utakmica!
Ko je gledao zna šta pričam
Igrali smo bolje nego u Istambulu, napadali smo 90 min, stvorili smo bruku šansi - Škoro 2 puta, Obuća je dva puta sam izlazio pred Kordobu, pa je neometan šutao sa 7-8 metara, pa Ihtijarević dva puta pa Krupinac dva puta sa 5 m glavom neometan šutira preko gola.... znam tu utakmicu napamet, sve ijednu šansu i našu i njihovu
-
List
Bio sam na toj utakmici. 10-15 minuta prije početka tekme javili su da je BiH postala prvak svijeta u sjedećoj odbojci.Skoro wrote:Mala ispravka - u Istambulu su bili bolji prvo poluvrijeme ali nisu imali 10 nego 4 šanse. U drugom oni nisu napravili gotovo ništa (par šuteva sa strane) a mi smo od 3 iskoristili 2 šanse. Na Koševu smo bili puno bolji, igrali smo otvoreno napravili smo 10-ak šansi ali niti jednu nismo iskoristili. Sa druge strane Bešiktaš je 5 puta opucao na gol i dao 5 golova. Ko je gledao tekmu zna dobro kako smo ih i preko koga primili!! Ali to je druga tema
Ako se dobro sjećam......(a bio sam tu i gledao širom otvorenih očiju
Možda sam pretjerao sa 10 šansi u Istanbulu al Bešiktaš je mogao uvaliti dosta golova.
Igrali su sjajno. Mi se nismo sastavili s loptom do drugog poluvremena.
Možda bismo i prošli protiv Bešiktaša ali da se igrala samo jedna tekma u Istanbulu.