Stari wrote:
oprostit ce te me ...nadam se ...sto si uzimam slobodu remetiti sklad ove rasprave no buduci da nisam nikad bio u Sarajevu, a htio bih pratiti ovu temu, a ne znam sta je sta tu u vasem gradu i na vasim stadionima.
-Istocna tribina (hitno preimenovati u Orijentalna tribina , ako mene pitate)...na stadionu na Grbavici ? jel to ona ...sto na malim ekranima bude lijevo ...naime ona sto ima krov i koja se gradila, ako se ne varam, u doba kad je Zeljeznicar igrao zapazenu ulogu u Evrokupovima sredinom 80 tih godina proslog milenijuma. Jel ta tribina predvidjena za gostujuce navijace? Ili je to ona druga tribina (na malim ekranima desno) sto je nekako polu-elipiticno formirana i koja nema krova.
-Jel ista logika vazi i za olimpijski stadion Kosevo ....istok lijevo - a zapad desno Ili je tribina s koje se sve to snima okrenuta prema sjeveru?
A ovo je meni najzanimljivija rubrika na cijelom forumu.
Ako odes na Kosevo odnosno stadion Asim Ferhatovic Hase sve je kako Bog zapovjeda. Stadion nije nas ali nemaju svoj stadion ni Roma i Lazio pa sta ima veze, igraju u CL. Vazno je da se zvoe AFH, da na stolicama pise velikim slovima SARAJEVO i da na njemu grmi pitarska pjesma.
Ako te slucajno noge odnesu u pravcu grbavice/sugavice eh onda ti treba dobar explanation gdje, ko, sta, koga itd.Mozda nebi bilo lose da prvo odes na neki seminar

Kod njih su sve 4 tribine razlicite. Ja mislim da ne postoji na svijetu takav odron od stadiona. Sjeverna tribina je pokrivena i na nesto lici osim ako nisi na samim krajevima prema zapadu odosno istoku gdje su ogromni stubovi pa nista ne vidis. Platis kartu i gledas u stub. Doduse, kako seljo igra bolje je i to nego da gledas na teren

. Zapadna tribina, satro loza, ima oko 700 mjesta, tu se sastaje elita iz istocne Bosne koja navija za zelju, sve probrani cobani, vrlo cesto se pobiju medjusobno. Juzna tribina je kobajagi ultra, podijeljena na 2 dijela, na jednom stolice a na drugom stajanje medjutim dodju dede sa tronozcima i tu, ponesu novina i navijaju iz mjesta, ultrasi su to

. I za kraj, istocna tribina zvani odron, ima 10-tak betonskih redova (sve fali po pola stepenice) i ima na sredini lokomotivu (zamisli, imaju svoj voz

), i ona je iz bezbjednosnih razloga cini mi se zatvorena, sad zamisli kakva je. Eto to ti je ukratko o tribinama a inace u samoj ogradi stadiona imaju strumfovi i zoo, nema kakvih zivotinja nema u toj sumici iza jugoistoka. Znaci pasha moj solidni, ako krenes na ovaj kamenjar, ponesi lovacku pusku i obuj nesto udobno jer bice odrona. Uspot bonesi boxerske rukavice ako slucajno odes na zapad a nemoj zaboraviti ni tronozac za juga

. I nemoj slucajno cekati da se upale reflektori, mogo bi osjediti cekajuci
pitarski pozdrav