Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
leo karan

#51 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by leo karan »

Opetja033 wrote:Izadjite na izbore u oktobru i glasajte za nase, provjerene ljude na listama stranke koja vam je najbliza. Recimo, znam provjereno da su Alaim, Konakovic (SDA) i Slaven Kovacevic (SDP) maksimalno lobirali za prastanje dugova prema CSR, povoljnije uslove treniranja, itd. Pokusavali su sva trojica progurati i ovu pricu koju mi sada pricamo ali ih je bilo premalo. Prelistajte malo kandidatske liste nakon sto ih CIK odobri, ovo se posebno odnosi na vas u Centru i glasajte za nase. Opcinski su izbori pa je to odlican timing da se nesto i tim putem pokusa napraviti.
Inace je potrebno da pocnemo malo razmisljati na ovaj nacin, recimo ja od 90-te glasam za jednu te istu stranku i nikada - ali bas nikada - nisam zaokruzio na njihovim listama osobu za koju znam da navija za komsije. Od opcinskog nivoa pa do predsjednistva. Ali bukvalno - nikada.
Poenta: u oktobru neka svi glasaju za stranke za koje zele, samo neka povedu racuna o tome da nase ljude ubacuju u opcinsko vijece. Pogotovo kada je opcina Centar u pitanju.
nek oni prvo naprave stolice pa cu glasati, nikki prooblem
Opetja033

#52 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by Opetja033 »

Pitar s Kariba wrote:Ja se sjećam da je jednom Hamo Granov, dok je bio predsjednik, govorio o ideji i planovima za gradnju stadiona, ako se ne varam, tamo na onoj livadi ispod Šipa i Betanije. Po meni najbolje dugoročno rješenje za FKS. Krenuti i lagano praviti ispočetka kako nam paše. Ne mora to biti rogobusna konstrukcija kao što je Koševo, već nešto sa 20-ak hiljada mjesta i fino ga sriktati. Kad može Široki, Orašje, Budućnost iz Banovića, Zvijezda Gradačac, Olimpic Otoca, valjda može i FKS.
Znam da nije potpuno u skladu s temom, sad je važno uraditi šta se može, ali kažem onako .. :roll:
Ma to sto ti govoris je u skladu sa temom. I ako razmisljas trezveno, hladne glave to i jeste najbolje rijesenje. Medjutim imam osjecaj da bi mi srce prepuklo kada bi napustili AFH. Jebote, ja se i dan danas sav najezim kada ulazim u Sarajevo preko Vogosce - pa makar samo na par sati napustio grad. Ne mogu ni zamisliti kako bih se osjecao kada to vise ne bi bio nas stadion.
slavemaster

#53 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by slavemaster »

KOJEG STADIONA???
Opetja033

#54 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by Opetja033 »

leo karan wrote:
Opetja033 wrote:Izadjite na izbore u oktobru i glasajte za nase, provjerene ljude na listama stranke koja vam je najbliza. Recimo, znam provjereno da su Alaim, Konakovic (SDA) i Slaven Kovacevic (SDP) maksimalno lobirali za prastanje dugova prema CSR, povoljnije uslove treniranja, itd. Pokusavali su sva trojica progurati i ovu pricu koju mi sada pricamo ali ih je bilo premalo. Prelistajte malo kandidatske liste nakon sto ih CIK odobri, ovo se posebno odnosi na vas u Centru i glasajte za nase. Opcinski su izbori pa je to odlican timing da se nesto i tim putem pokusa napraviti.
Inace je potrebno da pocnemo malo razmisljati na ovaj nacin, recimo ja od 90-te glasam za jednu te istu stranku i nikada - ali bas nikada - nisam zaokruzio na njihovim listama osobu za koju znam da navija za komsije. Od opcinskog nivoa pa do predsjednistva. Ali bukvalno - nikada.
Poenta: u oktobru neka svi glasaju za stranke za koje zele, samo neka povedu racuna o tome da nase ljude ubacuju u opcinsko vijece. Pogotovo kada je opcina Centar u pitanju.
nek oni prvo naprave stolice pa cu glasati, nikki prooblem
Onda ces se nacekati kao i do sada. Ne govorim ti ja da izadjes i da glasas za politicare uopceno vec za nase ljude, raju sa tribine, raju oko kluba. Recimo u mojoj opcini za sada znam da ima barem 7-8 ljudi na listama razlicitih stranaka koji su bolesnici FK Sarajevo, clanovi BP i(li) UNFKS, koje znam sa tekmi, itd. O takvim ti ljudima govorim - ljudima kojima je stalo da se ovaj problem rijesi u istoj onoj mjeri u kolikoj je stalo tebi ili meni.
Pitar s Kariba

#55 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by Pitar s Kariba »

Opetja033 wrote:
Pitar s Kariba wrote:Ja se sjećam da je jednom Hamo Granov, dok je bio predsjednik, govorio o ideji i planovima za gradnju stadiona, ako se ne varam, tamo na onoj livadi ispod Šipa i Betanije. Po meni najbolje dugoročno rješenje za FKS. Krenuti i lagano praviti ispočetka kako nam paše. Ne mora to biti rogobusna konstrukcija kao što je Koševo, već nešto sa 20-ak hiljada mjesta i fino ga sriktati. Kad može Široki, Orašje, Budućnost iz Banovića, Zvijezda Gradačac, Olimpic Otoca, valjda može i FKS.
Znam da nije potpuno u skladu s temom, sad je važno uraditi šta se može, ali kažem onako .. :roll:
Ma to sto ti govoris je u skladu sa temom. I ako razmisljas trezveno, hladne glave to i jeste najbolje rijesenje. Medjutim imam osjecaj da bi mi srce prepuklo kada bi napustili AFH. Jebote, ja se i dan danas sav najezim kada ulazim u Sarajevo preko Vogosce - pa makar samo na par sati napustio grad. Ne mogu ni zamisliti kako bih se osjecao kada to vise ne bi bio nas stadion.
Znam o čemu govoriš :-) Ali, nažalost, ne živi se od sjećanja i nostalgije. Sličan problem su imali i drugi i veliki evropski klubovi, Bajern, Juventus itd., ali se sve to prevaziđe. Jednostavno vrijeme neumoljivo ide i gazi sve one koji ne idu u skladu s njim.Stadion AFH po svojoj idejnoj konstrukciji, izgledu i po svemu ostalom odavno je prevaziđen što se tiče tih svjetskih standarda i tokova. Kad sam spomenuo Granova i njegovu ideju o stadionu na Betaniji, mislio sam da je to idealno rješenje između ostalog i zbog toga što se nalazi u blizini AFH stadiona, pa postoji neka veza i kontinuitet. Taj novi stadion nazvati Hase Arena, obojiti ga u bordo i sa drugim detaljima i simbolikom povezati sa tradicijom FKS a neke utakmice , eventualno zbog zatjeva za kapacitetom odigrati s vremena na vrijeme i na AFH. Tako sam ja to zamišljao u svojim snovima :roll:
Tayyip

#56 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by Tayyip »

ovo treba prebaciti u politiku
valterbranisarajevo

#57 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by valterbranisarajevo »

Ja bih zamolio sve koji mogu da šeruju link ove teme na svoj Facebook profil ( to se može uraditi uz pomoć dugmeta Preporuči koje se nalazi na vrhu teme), kao i da ga postave na portale, blogove i druge forume (gdje je to moguće).
El_comadante

#58 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by El_comadante »

Pitar s Kariba wrote:
Opetja033 wrote:
Znam o čemu govoriš :-) Ali, nažalost, ne živi se od sjećanja i nostalgije. Sličan problem su imali i drugi i veliki evropski klubovi, Bajern, Juventus itd., ali se sve to prevaziđe. Jednostavno vrijeme neumoljivo ide i gazi sve one koji ne idu u skladu s njim.Stadion AFH po svojoj idejnoj konstrukciji, izgledu i po svemu ostalom odavno je prevaziđen što se tiče tih svjetskih standarda i tokova. Kad sam spomenuo Granova i njegovu ideju o stadionu na Betaniji, mislio sam da je to idealno rješenje između ostalog i zbog toga što se nalazi u blizini AFH stadiona, pa postoji neka veza i kontinuitet. Taj novi stadion nazvati Hase Arena, obojiti ga u bordo i sa drugim detaljima i simbolikom povezati sa tradicijom FKS a neke utakmice , eventualno zbog zatjeva za kapacitetom odigrati s vremena na vrijeme i na AFH. Tako sam ja to zamišljao u svojim snovima :roll:
ovo nije losa ideja jer lakse je napraviti novi stadion nego popravljati kosevo. stadion AFH treba i previse para da bi se igrale utakmice grupe bilo LP ili LE. a za te se pare moze napraviti stadion...
Kemal Malovčić

#60 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by Kemal Malovčić »

kad bi sarajevo prošlo u plej of, moglo bi biti:
- ovako kao protiv mančestera, sve puno
- onako kao protiv levskog, pun sjever i istok
valterbranisarajevo

#61 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Image

Image

Image

Image
"Dan Oslobođenja Sarajeva" (Formula 4 u pauzi poluvremena) 06.04.1975., stadion "Koševo"
vicious

#62 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by vicious »

Jao Ljubiše Racića i trapeza :D

Bravo valtere, odlične slike. Ima li negdje ovakvih slika sa utakmice sa HSV-om, ili s onog derbija 1982?

Na temu: ja sam već pomalo izgubio nadu da će ikad išta biti od tih stolica. Vjerovatno bi i ekonomičnije rješenje bilo izgradnja novog, manjeg stadiona, ali koliko je to realno? Vidimo da klub već godinama ne može da riješi 3-4 miliona duga, a odakle će tek naći sredstva za finansiranje stadiona?
Tako se opet vraćamo na ono što godinama pričamo, bez podrške države (bilo kojeg nivoa, BiH, federacija, kanton...) mrka kapa. A na primjeru stolica vidimo koliko su poletni da ulože pare, pa ako ništa da bi reprezentacija mogla igrati u glavnom gradu države, eto da ne bude da bi samo FKS imao koristi od toga.
Saraj`vo

#63 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by Saraj`vo »

Ipak se pokrenulo, samo dokle li će....
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-august ... /120730058
Obuca9

#64 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by Obuca9 »

Jeb'o im ja mater nesposobnu. Punih 40 dana, dan za danom.

Počevši od ove krave Jasmine, pa do ostalih debila koji su u tom CSR.
valterbranisarajevo

#65 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Sada imamo nešto, neki rok (iako je rokova bilo i ranije)...Hajmo im sada "skakati po glavi" do kraja. Nemamo šta izgubiti... :thumbup:
burek_in_space

#66 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by burek_in_space »

Chuj Malcom, ko bi rek'o. :oops: :lol:
luckylaka

#67 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by luckylaka »

Saraj`vo wrote:Ipak se pokrenulo, samo dokle li će....
Cuj august-znaci prekosutra pocinje :-D
valterbranisarajevo

#68 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Ima neki Malcom ali ovi se bave prodajom elektromaterijala... :cry:

http://www.malcom.com.ba/BOS/proba/web% ... 20bos.html

Ako neko radi u pošti neka se potrudi da se eventualne žalbe zagube.... :lol:
burek_in_space

#69 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by burek_in_space »

luckylaka wrote:
Ne pochinje, nego se mogu zhaliti preotale dvije firme do 02.08.
Dalje se navodi da se ugovor potpisuje, ako prodje ovaj subjektivni zhalbeni rok, 09.08. ai to je novo krshenje zakona, jer je rok za potpisivanje ugovora 15 dana od prolaska zhalbenog roka.
U medjuvremenu, postoji josh par mogucih caka, tipa da se naknadno otkrije da nije bash sve regularno bilo, pa da se jedna od preostala dva ponudjacha zhali na ovaj postupak, i da sve bude obustavljeno dok se ne rijeshi ta zavrzlama.
Medjutim, ovako na prvu, ja ne bih bio sretan ovim izborom, jer ce ovdje doci skuplja pita od tepsije, jer smatram da se moglo proci i ekonomski isplativije, i vremenski brzhe da je tender postavljen kako treba.
Ali to je vec drugi par rukava.
valterbranisarajevo

#70 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Imaju još tri dana za žalbu..Nemojte se žaliti, nemojte se žaliti..... :dance:
burek_in_space

#71 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by burek_in_space »

valterbranisarajevo wrote:Ima neki Malcom ali ovi se bave prodajom elektromaterijala... :cry:

http://www.malcom.com.ba/BOS/proba/web% ... 20bos.html

Ako neko radi u pošti neka se potrudi da se eventualne žalbe zagube.... :lol:
Zhalbe se shalju faxom, najcheshce. :D
valterbranisarajevo

#72 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

U ovoj državi je prosto nemoguće da nešto prođe bez skandala i kršenja zakona. Međutim u ovom slučaju (možda ću se nekada kajati što sam ovo napisao) sve je bolje od one "jeze" na praznom zapadu...

Ništa onda zamolio bih navijače Sarajeva iz telekoma da im precvikaju telefonske kablove.... :D
Logovan

#74 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by Logovan »

valterbranisarajevo wrote: Ništa onda zamolio bih navijače Sarajeva iz telekoma da im precvikaju telefonske kablove.... :D
Riješeno. :mrgreen:
luckylaka

#75 Re: Hoćemo nove stolice na zapadnoj tribini! (anketa)

Post by luckylaka »

burek_in_space wrote:
luckylaka wrote:
Ne pochinje, nego se mogu zhaliti preotale dvije firme do 02.08.
Dalje se navodi da se ugovor potpisuje, ako prodje ovaj subjektivni zhalbeni rok, 09.08. ai to je novo krshenje zakona, jer je rok za potpisivanje ugovora 15 dana od prolaska zhalbenog roka.
U medjuvremenu, postoji josh par mogucih caka, tipa da se naknadno otkrije da nije bash sve regularno bilo, pa da se jedna od preostala dva ponudjacha zhali na ovaj postupak, i da sve bude obustavljeno dok se ne rijeshi ta zavrzlama.
Medjutim, ovako na prvu, ja ne bih bio sretan ovim izborom, jer ce ovdje doci skuplja pita od tepsije, jer smatram da se moglo proci i ekonomski isplativije, i vremenski brzhe da je tender postavljen kako treba.
Ali to je vec drugi par rukava.
E hebi ga onda nista od stolica,mogu li ko vaktile one drvene sa naslonjacima ko kaze da moraju biti plasticne,jeli ti uefa zahtjeva plasticne,metalne,drvene :D
Post Reply