Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

kojetou

#976 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by kojetou »

EdoI wrote:
kojetou wrote:I hoceli mi neko vec jednom reci ako se kwalificiramo na SP koliko para ce NSBIH dobiti od prilike?

Mislim da bi se za te pare to trebalo uraditi.
2010. se dijelilo više od današnjih 7 mil. € ekipama koje su napuštale takmičenje nakon grupne faze. S tim da se to obično poveća svako sljedeće prvenstvo, te da će leći još novca na osnovu sponzora, a možda se i prođe grupna faza ako bude sreće s izvlačenjem. :wink: Uglavnom vjerovatno ne manje od 8 mil. €.
Bravo! Znaci ako budemo neke srece pa izvucemo recimo Hrvatsku; Irak i Indoneziju (lupetam) te prodjemo prvu fazu onda nam mozda trehnu 15 miliona na racun. Za te pare se moze prosiriti kapacitet do 20.000 i to dobro. Nekih 30 miliona KM bi trebalo biti dovoljno da se od Bilinog Polja napravi fin stadioncic.
burek_in_space

#977 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by burek_in_space »

Samo shto ne idu sve te pare u rekonstrukciju stadiona.
kojetou

#978 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by kojetou »

burek_in_space wrote:Samo shto ne idu sve te pare u rekonstrukciju stadiona.
Pa mozes kao drzava sam odrediti gdje ce ici. Mogu 50% dati za stadion....
burek_in_space

#979 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by burek_in_space »

kojetou wrote:
Ne pita se drzhava tu nishta, nego Fudbalski savez.
kojetou

#980 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by kojetou »

burek_in_space wrote:
kojetou wrote:
Ne pita se drzhava tu nishta, nego Fudbalski savez.
to mislim. Pola odmah u stadion upumpati. Od toga i oni imaju koristi na duze staze jer bi mogli za svaku utakmicu vise love uzati.
Fauja Singh

#981 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Fauja Singh »

Co0l wrote:
lavic wrote:Nazalost trenutno je BP nas najbolji stadion i Zenica je u sredini pa je svima relativno blizu doci, ali reprezentacija mora igrati na boljem stadionu, jer iskreno sve se utakmice igraju u jesen ili proljece a Zenica ima odlican zrak sa rak na plucima. Valda ce se oni koji se pitaju i odlucuju sjetiti da nam je potreban bolji i veci stadion.
BP je nista do nuzno rijesenje.
Po tom kriteriju Sarajevo otpada i prije Zenice.Jedino da na Vlasicu izgradimo stadion :roll:
Haj nije frka zbog zraka kad je utakmica u pitanju, ne provedete se puno vremena u Zenici, ali napraviti trening kamp tamo :shock:
Pa jbt ko da su ga u auspuhu napravili.
Prije rata bi se Zvezda na Igmanu pripremala, Partizan čini mi se ima trening kamp na Jahorini... Bolje da su na nekoj planini napravili kamp.

U Sarajevu jeste zimi zagađen zrak, (mada opet kažem imamo planine)
ali u Zenici 24h dnevno željezara radi i ko zna šta sve ispušta u zrak.
Operi auto u Zenici i ostavi ga negdje na parkingu dan- dan i pol, ja sam se jedne prilike tako šokirao.

Tapatalked
luckylaka

#982 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by luckylaka »

kojetou wrote:
Jeli mislis za stadion ili stadione.Da se ja tu pitam(a ne pitam se)ulozio bi u one stadione koji pokusavaju renovirati svoje recimo Zenica,Gradacac,Banjaluka,Tuzla ..ovi koji i ne pokusavaju da urade nesto Zeljo,Sarajevo..nebi dao ni banke
Co0l

#983 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Co0l »

stroga normala wrote:
Co0l wrote:
lavic wrote:Nazalost trenutno je BP nas najbolji stadion i Zenica je u sredini pa je svima relativno blizu doci, ali reprezentacija mora igrati na boljem stadionu, jer iskreno sve se utakmice igraju u jesen ili proljece a Zenica ima odlican zrak sa rak na plucima. Valda ce se oni koji se pitaju i odlucuju sjetiti da nam je potreban bolji i veci stadion.
BP je nista do nuzno rijesenje.
Po tom kriteriju Sarajevo otpada i prije Zenice.Jedino da na Vlasicu izgradimo stadion :roll:
Haj nije frka zbog zraka kad je utakmica u pitanju, ne provedete se puno vremena u Zenici, ali napraviti trening kamp tamo :shock:
Prije rata bi se Zvezda na Igmanu pripremala, Partizan čini mi se ima trening kamp na Jahorini... Bolje da su na nekoj planini napravili kamp.

Operi auto u Zenici i ostavi ga negdje na parkingu dan- dan i pol, ja sam se jedne prilike tako šokirao.

Tapatalked
Jbg,drugi su trazili pare za trening centar,Zenica je dala zemlju dzaba.
Co0l

#984 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Co0l »

luckylaka wrote:
kojetou wrote:
Jeli mislis za stadion ili stadione.Da se ja tu pitam(a ne pitam se)ulozio bi u one stadione koji pokusavaju renovirati svoje recimo Zenica,Gradacac,Banjaluka,Tuzla ..ovi koji i ne pokusavaju da urade nesto Zeljo,Sarajevo..nebi dao ni banke
Eh,ti koji ne ulazu nista i cekaju kakvu nafaku poput para od plasmana na svjetsko :-D
doff

#985 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by doff »

stroga normala wrote: Haj nije frka zbog zraka kad je utakmica u pitanju, ne provedete se puno vremena u Zenici, ali napraviti trening kamp tamo :shock:

Tapatalked
Po tvojoj priči da se zaključiti ko god dođe u Zenicu i ostane duže od 24h rak pluča mu je zagarantovan. Kako li onda zenični tamo uopšte žive? Pojasni!
ledeni_caj

#986 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ledeni_caj »

luckylaka wrote:
kojetou wrote:
Upravo si uporedio 2 kluba sa citavim gradovima. Poprilicno sam siguran da je Sarajevo kao klub ulozilo vise u Kosevo od klubova iz gradova koje si ti naveo u svoje stadione, iako stadion na kraju i nije nas.
Logovan

#987 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Logovan »

luckylaka wrote: Jeli mislis za stadion ili stadione.Da se ja tu pitam(a ne pitam se)ulozio bi u one stadione koji pokusavaju renovirati svoje recimo Zenica,Gradacac,Banjaluka,Tuzla ..ovi koji i ne pokusavaju da urade nesto Zeljo,Sarajevo..nebi dao ni banke
Sarajevo je prošle godine uložilo u Hasetov stadion, ne znam koji dio stadiona je bio u pitanju. Nije nikakva šuplja, direktor je povrdio. Sa ovim prošlogodišnjim ulaganjem, izbrisan je jedan dio dugova.
doff

#988 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by doff »

N/FS BiH na AFH mijenja jebene stolice, pa ako to opština nije u mogućnosti onda stvarno ne znam šta mogu uraditi, možda pokriti tribine :-)
frngla

#989 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by frngla »

Malo je to "dublje" nego što ti misliš ;)
Fauja Singh

#990 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Fauja Singh »

doff wrote:
stroga normala wrote: Haj nije frka zbog zraka kad je utakmica u pitanju, ne provedete se puno vremena u Zenici, ali napraviti trening kamp tamo :shock:

Tapatalked
Po tvojoj priči da se zaključiti ko god dođe u Zenicu i ostane duže od 24h rak pluča mu je zagarantovan. Kako li onda zenični tamo uopšte žive? Pojasni!
Nisam doktor i ne mislim da je rak zagarantovan zbog 24h boravka, neko puši 20 godina po kutiju-dvije dnevno pa ne oboli, a neko oboli a da nije dim cigare povukao... Nema više pravila, ali da nije zdravo živjeti u Zenici to je više svakome poznato... Zato se tamo i protestvuje svako malo i sve ukazuje da su maligna oboljenja u porastu upravo zbog zagađenog zraka....
Ovo za auto nisam slagao, znam šta sam vidio i u ostalom može svako probati...

E sad po meni je velika glupost tamo praviti trening kamp, ali vjerujem da su presudili razni talovi.
Kažu na Igmanu se za 7 dana kompletna krv promjeni i da se Zvezda upravo gore pripremala kad je osvojila kup šampiona, što nisu gore napravili trening kamp, em je zrak fantastičan, em bi imali veći mir nego što ga imaju sad u Hrasnici ili što će ga imati u Zenici...

Tapatalked
Mustang1

#991 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mustang1 »

Ja samo ne mogu da vjerujem da ste se nakon svega zakacaili za zrak .. :D :lol: :lol: Svi izvori argumenata presusili pa sad daj o zraku .. Da je taj zrak toliko stetan kao sto vi pricate svi u Zenici bi bili bolesni .. Igraci ce tu biti par dana i to je to
ganjeta

#992 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ganjeta »

leškarenje wrote:Haveru,na Bjelasnici ima i sada kapaciteta da se pripremaju,onaj teren sto ima gore je bolji od onog u Hrasnici,smjestajni kapaciteti razni :D ,zrak cist .........eh sad posto je gazda hotela na Ilidzi onaj Budnjo mozda igra neku ulogu :oops:
Teren je na Igmanu, i da bar ima neki smještajni kompleks bilo bi odlično. Ovako bi se morali vozakati Bjelašnica-Igman :wink: .
Co0l

#993 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Co0l »

stroga normala wrote:Nisam doktor i ne mislim da je rak zagarantovan zbog 24h boravka, neko puši 20 godina po kutiju-dvije dnevno pa ne oboli, a neko oboli a da nije dim cigare povukao... Nema više pravila, ali da nije zdravo živjeti u Zenici to je više svakome poznato... Zato se tamo i protestvuje svako malo i sve ukazuje da su maligna oboljenja u porastu upravo zbog zagađenog zraka....
Ovo za auto nisam slagao, znam šta sam vidio i u ostalom može svako probati...

E sad po meni je velika glupost tamo praviti trening kamp, ali vjerujem da su presudili razni talovi.
Kažu na Igmanu se za 7 dana kompletna krv promjeni i da se Zvezda upravo gore pripremala kad je osvojila kup šampiona, što nisu gore napravili trening kamp, em je zrak fantastičan, em bi imali veći mir nego što ga imaju sad u Hrasnici ili što će ga imati u Zenici...

Tapatalked
A jel,za 7 dana se krv promjeni,sta jos kazu? :-D
nicaze_072

#994 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by nicaze_072 »

Opet vi o terenima sirom lijepe drzave, livadama na planinama i hotelima... :-)
Fauja Singh

#995 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Fauja Singh »

Argumenti za šta? Nemam ja ništa protiv Zenice, samo kažem da mi nema logike da se u tako zagađenom gradu gradi trening kamp.
Ja znam da su Zenićani jako ponosni što reprezentacija igra kod njih i neka igra, znam da im je drago što se kamp gradi kod njih i svjestan sam da im nije drago čuti bilo kakav argument protiv te gradnje i da to shvataju lično i kao neki atak, ali činjenica je da je zrak u Zenici katastrofa, čak se godinama opstruiralo postavljanje mjerne stanice kvaliteta zraka jer nekome nije u interesu da se zna tačno šta se tamo udiše...
Ja da se pitam tamo nikada ne bi gradio trening kamp, imaju brate mili planine pa neka se tamo u miru i na čistoj havi pripremaju.

Tapatalked
Co0l

#996 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Co0l »

Moraju u Zenici zbog Misketa,vec se adaptiro na kineski smog pa nece covjek nigdje drugo :)
nicaze_072

#997 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by nicaze_072 »

stroga normala wrote:Argumenti za šta? Nemam ja ništa protiv Zenice, samo kažem da mi nema logike da se u tako zagađenom gradu gradi trening kamp.
Ja znam da su Zenićani jako ponosni što reprezentacija igra kod njih i neka igra, znam da im je drago što se kamp gradi kod njih i svjestan sam da im nije drago čuti bilo kakav argument protiv te gradnje i da to shvataju lično i kao neki atak, ali činjenica je da je zrak u Zenici katastrofa, čak se godinama opstruiralo postavljanje mjerne stanice kvaliteta zraka jer nekome nije u interesu da se zna tačno šta se tamo udiše...
Ja da se pitam tamo nikada ne bi gradio trening kamp, imaju brate mili planine pa neka se tamo u miru i na čistoj havi pripremaju.

Tapatalked
Logicno da nema. Jedino smo mi bili voljni dati zemljiste besplatno da se gradi i uraditi pristupne ceste i infrastrukturu dok se vasi "tajkuni" tukli oko toga koliko ce koji para od ovog projekta uzeti.. Nisam nesto vidio da ste tad dizali gals i bunu...
mekaba

#998 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

Kosevo pokriti,Bilino prosiriti,Grbavicu zapaliti :D i to je to.
ganjeta

#999 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ganjeta »

Co0l wrote:Moraju u Zenici zbog Misketa,vec se adaptiro na kineski smog pa nece covjek nigdje drugo :)
:lol: :thumbup:
Distortion

#1000 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Distortion »

Dosadni ste sa tom pričom, mnogo puta je pričano o tome i nema potrebe svaki put ponavljati isto.

Rođen sam u Zenici, tu i živim, iskreno ni meni nije logično što su centar napravili u gradu koji je najzagađeniji grad u BiH i šire.

S druge strane, niko nije ponudio uslove kao Zenica i zato je Zenica izabrana, vrlo jasno. Sarajevu je ponuđeno, politika odbila jer nisu dali zemljište i to je to...
Post Reply