Stadion: Bilino Polje, Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sta ima
#376 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
bijase juce na utakmici i mogu vam sljedece reci
atmosfera za 5 ticu
travnjak za nulu00000000000000000
bio sam u shoping centru kad su do mene sjedila 4 robijasa u shalu a dva stola dalje 1 pripadnik red army s shalom i vjerujte niko ga nije ni ruzno pogledo Za mane najveci dobitak jucerasnjeg dana da niko nije gledo odakle ko dolazi
na samom stadionu sam siguran da nije bilo 16000 vec sigurno preko 20000 dusa (kapacitet sjedeci mjesta je 15600
niko nije ni sjedio cijelo vrijeme,stepenice se nisu vidjele ni na jednoj tribini????? a na sjeveru i jugu bilo je u zadnjim redovima sigurno preko 1000 ljudi pa sad zbrojite
isto tako mogu reci da trecina love za rekonstrukciju stadiona nije usla u BP (lopovluk)
nadam se da cemo imati i dalje prilike da gledamo ovako jake utakmice a na kom stadionu i gdje u kojem gradu treba da nam bude svejedno
lijepo je bilo juce u ZENICI
atmosfera za 5 ticu
bio sam u shoping centru kad su do mene sjedila 4 robijasa u shalu a dva stola dalje 1 pripadnik red army s shalom i vjerujte niko ga nije ni ruzno pogledo Za mane najveci dobitak jucerasnjeg dana da niko nije gledo odakle ko dolazi
na samom stadionu sam siguran da nije bilo 16000 vec sigurno preko 20000 dusa (kapacitet sjedeci mjesta je 15600
niko nije ni sjedio cijelo vrijeme,stepenice se nisu vidjele ni na jednoj tribini????? a na sjeveru i jugu bilo je u zadnjim redovima sigurno preko 1000 ljudi pa sad zbrojite
isto tako mogu reci da trecina love za rekonstrukciju stadiona nije usla u BP (lopovluk)
nadam se da cemo imati i dalje prilike da gledamo ovako jake utakmice a na kom stadionu i gdje u kojem gradu treba da nam bude svejedno
lijepo je bilo juce u ZENICI
-
hayemaker
#377 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kosevo vece za 5-6 metara kvadratnih.Wow!!!!!!!Eborg wrote:Ja još jednom ponavljam - JE LI NAMA STALO DO BROJA GLEDALACA ILI DO PROSPERITETA REPREZENTACIJE?
Pare, tj. broj gledalaca je definitivno na strani "Koševa".
Veličina terena (koji je zaista u očajnom stanju) te arhitektura stadiona (akustika, blizina tribina) je na strani "Bilinog polja". A ovo je za igrače važnije od toga koliko je ljudi na tribinama.
Ja zaista mislim da je "Bilino polje" zbog ovoga ispred. Zato i kažem, ako je zapelo zbog Zenice neka se obnovi "Grbavica" koja je najsličnija "Bilinom Polju".
Blizina terena?
Give me a break, nisu balerine.
Ljudi igraju pred 50-60 hiljada ljudi svake sedmice i sad se trebaju prepasti par "onih"?
-
Eborg
#378 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Je ne govorim o protivnicima nego o našim igračima. NAŠIM igračima treba da osjete da se tribine tresu a ne jednom Decu kojem na treningu bude toliko ljudi. Istina da možda i to blago utiče na njih ali prvenstveno je to poticaj našim reprezentativcima.
A što se kvadrature tiče nebrojeno puta je dokazano da nam manji teren leži, pa makar to bilo 10m2 razlike.
I OPET kažem, neka se obnovi "Grbavica" i onda smo svi sretni, konsenzus.
A što se kvadrature tiče nebrojeno puta je dokazano da nam manji teren leži, pa makar to bilo 10m2 razlike.
- Gandalf
#379 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Simpatična rasprava koja je posljednjih godinu dana pokrenuta tek 50-60 puta.
Igrači su nam nažalost fizički nespremni.Psihički još nespremniji.I zato je nevažno gdje igramo u BIH. Lično bih najviše volio da svaku utakmicu igramo na strani i da od nas niko ništa ne očekuje i kada igramo zatvorenu igru na neke kontre - u tim okolnostima smo i najbolji - čim dođe situacija da smo mi favoriti, da moramo pobijediti i još kada igramo u BiH ( nevažno gdje i nevažno protiv koga ) već smo poraženi. Ma možemo od Bilinog napraviti Luž a od Koševa Camp Nou mentalitet nam je tanak totalno a za SP moraš biti i fizički i psihički jak - a i realan - siguran sam da nas je 70% u Petak već razrađivalo taktiku kojom ćemo se suprostaviti Brazilu ( i naravno isti razbucati ) u polufinalu SP-a.
Igrači su nam nažalost fizički nespremni.Psihički još nespremniji.I zato je nevažno gdje igramo u BIH. Lično bih najviše volio da svaku utakmicu igramo na strani i da od nas niko ništa ne očekuje i kada igramo zatvorenu igru na neke kontre - u tim okolnostima smo i najbolji - čim dođe situacija da smo mi favoriti, da moramo pobijediti i još kada igramo u BiH ( nevažno gdje i nevažno protiv koga ) već smo poraženi. Ma možemo od Bilinog napraviti Luž a od Koševa Camp Nou mentalitet nam je tanak totalno a za SP moraš biti i fizički i psihički jak - a i realan - siguran sam da nas je 70% u Petak već razrađivalo taktiku kojom ćemo se suprostaviti Brazilu ( i naravno isti razbucati ) u polufinalu SP-a.
-
hayemaker
#380 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Eborg wrote:Je ne govorim o protivnicima nego o našim igračima. NAŠIM igračima treba da osjete da se tribine tresu a ne jednom Decu kojem na treningu bude toliko ljudi. Istina da možda i to blago utiče na njih ali prvenstveno je to poticaj našim reprezentativcima.
Nemoj bit naivan, kakvo crno podrhtavanje tribina.
Znaci, da li Bosanci znaju igrati ili ne znaju zavisi od 5 m^2.Lijepo saznanje.
-
mekaba
#381 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Bogami kao da je Zenica vlasnik repke 1/1 pa Vam je neko pokusava oteti.snaga_znanja wrote:I na kraju vase balade o Kosevu dovoljno je reci da IGRACI ZELE IGRATI U ZENICI!
Tako da bezze laprdate.
A ovi sto pisu o broju navijaca i zakonu brojeva (zakon brojeva je serija), a zakon VELIKIH brojeva se ne moze primjeniti na konkretnu situaciju jer se mora uzeti u obzir nagib tribina na Kosevu, krov na zapadu, udaljenost tribina. I tako redom. Ostavite se Bilinog. Ako ste se sporta pozelili bujrum si atletiku organizujte bar za to imate VRH stadion![]()
- nellington
#382 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Englez, razlika između AFH i BP nije par kvadrata, nego par stotina kvadrata.hayemaker wrote:Eborg wrote:Je ne govorim o protivnicima nego o našim igračima. NAŠIM igračima treba da osjete da se tribine tresu a ne jednom Decu kojem na treningu bude toliko ljudi. Istina da možda i to blago utiče na njih ali prvenstveno je to poticaj našim reprezentativcima.
Nemoj bit naivan, kakvo crno podrhtavanje tribina.
Znaci, da li Bosanci znaju igrati ili ne znaju zavisi od 5 m^2.Lijepo saznanje.
-
hayemaker
#383 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Cega par stotina kvadrata?
Nije 10 m duzi i siri, nego je duzi jedno 2-3 m, a isto toliko siri.
Nije 10 m duzi i siri, nego je duzi jedno 2-3 m, a isto toliko siri.
- nellington
#384 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
E **** ga ti, kao da nisi odslušao dvije matematike na fakultetu. Neka je metar duži, to je + 60 m^2. Neka je još metar širi, to je +100m^2. Znači, 160 m^2 samo za proširenje po metar. Pomnožiš sa tvojih 2-3 i dobiješ 300-500 m^2.
-
hayemaker
#385 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kakve crne matematike?nellington wrote:E **** ga ti, kao da nisi odslušao dvije matematike na fakultetu. Neka je metar duži, to je + 60 m^2. Neka je još metar širi, to je +100m^2. Znači, 160 m^2 samo za proširenje po metar. Pomnožiš sa tvojih 2-3 i dobiješ 300-500 m^2.
Ja sam kloc za matematiku.
Ovo tvoje je ispravno rezonovanje, ali nije to vazno, 2-3 metra duzi i 2-3 metra siri teren nije nikakav razlog
da se utakmice ne igraju na tom stadionu jer je k'o velik.
- Gandalf
#386 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Dva - tri metra duži, širi, ravan, neravan - ama ljudi nema to nikakve veze - treba nam prava taktika sa pravim trenerom i još igrača jer ovo očigledno nije dovoljno - tako da novom/starom selektoru toplo preporučujem da smanji gostovanja po nekakvim seljačkim televizijama i da se detaljno prihvati analiza različitih taktika, kako bi mogao napraviti taktiku koja na najbolji način iskorištava potencijal koji imamo - a on nije za odbaciti - i naravno još igrača HITNO 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#387 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
sta ima wrote:bijase juce na utakmici i mogu vam sljedece reci
atmosfera za 5 ticu
E hajd' mi objasni sta si mislio sa ovom recenicom. Stvarno mislis da je jucer atmosfera bila za 5 na tribinama.
Mislim da je jucer bila jedna od najslabijih podrski reprezentaciji u takmicarskim utakmicama.
Casti izuztcim ,momcima i djevojkama koji su davali svoj maksimum,prije svega iz BHF-a,ali ih je bilo premalo.
- snaga_znanja
#388 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ti prije svega gluposti pricas. Prvo poluvrijeme je bilo najjace navijanje od kad Zmajevi igraju u Zenici. Nemoj sakrivati se iza takvih pausalnih ocjena.-LIBERO- wrote:sta ima wrote:bijase juce na utakmici i mogu vam sljedece reci
atmosfera za 5 ticu
E hajd' mi objasni sta si mislio sa ovom recenicom. Stvarno mislis da je jucer atmosfera bila za 5 na tribinama.
Mislim da je jucer bila jedna od najslabijih podrski reprezentaciji u takmicarskim utakmicama.
Casti izuztcim ,momcima i djevojkama koji su davali svoj maksimum,prije svega iz BHF-a,ali ih je bilo premalo.
I usput da pitam. Koliko je ljudi bilo na utakmici BiH Wels juce u Sarajevu... I imas pravo govoriti o atmosferi.
btw.
Gore je neko rekao da je i Mostar BiH. Slazem se 100% da utakmica treba igrati se i u Mostaru. Ali gdje? Treba jos mrtvih glava? Vrapcici?...
-
Eborg
#389 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Što se toga tiče BHF mora pružiti ruku pomirenja svim grupama u BiH. Lično nemam ništa protiv njih no pojedini članovi "Robijaša" su imali nekih incidenata s njima na strani plus ono naše seljačko premlaćivanje čovjeka u Zenici iz Kozarca ili odakle već. Slične "nesimpatije" su imali i pojedinci iz drugih grupa. Uvjeren da su to samo pojedinci sa svojim mušicama, smatram da BHF plus ovih par "satelitskih" grupa tipa "Belay Boys Beč" te "Amidže" i slični MORAJU dijeliti tribinu sa domaćim navijačima, bez obzira gdje se igralo.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#390 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Prvo poluvrijeme je bilo najaca podrska od kada igraju u Zenici...
Aha,automatski si se tom tvrdnjom diskvalifikovao od svih daljnih rasprava po toj temi.
Il' veze nemas sta znaci dobra podrska,il' ti je ovo jedna od rijetkih utakmica na bIlinom kada igra reprezentacija.
I sa tim prozivanjem za mladu rep,na Grbavici,okanime se sviju ti,i ne pokusavaj me uvuci u raspravu u koju pokusavas Sarajevo vs. Zenica.
Kada se radi o reprezentaciji nema sanse da ces me uvuci u tu raspravu,jer jednostavno ne razmisljam na toj osnovi.
Drugo su klubovi,ali ne zelim o tome.
Aha,automatski si se tom tvrdnjom diskvalifikovao od svih daljnih rasprava po toj temi.
Il' veze nemas sta znaci dobra podrska,il' ti je ovo jedna od rijetkih utakmica na bIlinom kada igra reprezentacija.
I sa tim prozivanjem za mladu rep,na Grbavici,okanime se sviju ti,i ne pokusavaj me uvuci u raspravu u koju pokusavas Sarajevo vs. Zenica.
Kada se radi o reprezentaciji nema sanse da ces me uvuci u tu raspravu,jer jednostavno ne razmisljam na toj osnovi.
- snaga_znanja
#391 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ja svoje vidjenje temeljim na osnovu posjete svim utakmicama reprezentacije BiH (osim Italije u Sarajevu).-LIBERO- wrote:Prvo poluvrijeme je bilo najaca podrska od kada igraju u Zenici...![]()
![]()
![]()
I sa tim prozivanjem za mladu rep,na Grbavici,okanime se sviju ti,i ne pokusavaj me uvuci u raspravu u koju pokusavas Sarajevo vs. Zenica.![]()
E sto se tice kvalifikovanja za raspravu tu si polozio svoju "pelezu" argumenata. A sad cu ti objasniti zasto.
Vidis mlada reprezentacija kad je igrala u Zenici nikad, al pazi nikad ispod 5000 ljudi nije bilo manje? Sta je sa publikom u Sarajevu? Bavila se "metropolskim" stvarima. Ti isti momci kroz 3 ili 4 godine ce doci i igrati za A selekciju. Mislis da ce za njih biti dilema gdje igrati? Pitaj sadasnje!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#392 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kompleksaski razmisljas ,i sve opet okreces na relaciju Sarajevo vs. Zenica.
Atmosfera ,pa i to prvo poluvrijeme je bila tragicno losa. Cast izuzetcima koji su nesto pokusavali.
Ove tvoje druge price ne zelim ni da komentarisem,jer se radi o kompleksima i dosta mi je vise te price Zenica vs. Sarajevo i obratno.
Reprezentacija je sviju nas,i prestanimo vise sa tim sranjima.
Atmosfera ,pa i to prvo poluvrijeme je bila tragicno losa. Cast izuzetcima koji su nesto pokusavali.
Ove tvoje druge price ne zelim ni da komentarisem,jer se radi o kompleksima i dosta mi je vise te price Zenica vs. Sarajevo i obratno.
- snaga_znanja
#393 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ne mogu prestati kad piskis na trud 150 000 ljudi da poprave i ucine nesto sta ste ti tvoji sugradjani sustavno zanemarivali. A sad kad se to vratilo na "nivo" zelite nazad. Taman posla.-LIBERO- wrote:Kompleksaski razmisljas ,i sve opet okreces na relaciju Sarajevo vs. Zenica.
Druga stvar pricas o losoj atmosferi. Veze ti nemas...
btw. sto se komplseksa tice reprezentacija igra u Zenici...
- blue_sky
#394 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Pa dobro,majka mu stara sta vi mislite jel' ova rasprava vjecna na relaciji Ze-Sa dodijala ostatku BiH? Jel' to najvaznija stvar u svemu ovome,gdje ce se igrati? I pored moje licne zelje da zaigraju u Mo recimo nekada (snaga_znanja wrote:Ja svoje vidjenje temeljim na osnovu posjete svim utakmicama reprezentacije BiH (osim Italije u Sarajevu).-LIBERO- wrote:Prvo poluvrijeme je bilo najaca podrska od kada igraju u Zenici...![]()
![]()
![]()
I sa tim prozivanjem za mladu rep,na Grbavici,okanime se sviju ti,i ne pokusavaj me uvuci u raspravu u koju pokusavas Sarajevo vs. Zenica.![]()
E sto se tice kvalifikovanja za raspravu tu si polozio svoju "pelezu" argumenata. A sad cu ti objasniti zasto.
Vidis mlada reprezentacija kad je igrala u Zenici nikad, al pazi nikad ispod 5000 ljudi nije bilo manje? Sta je sa publikom u Sarajevu? Bavila se "metropolskim" stvarima. Ti isti momci kroz 3 ili 4 godine ce doci i igrati za A selekciju. Mislis da ce za njih biti dilema gdje igrati? Pitaj sadasnje!
I,da,u nekim momentima,(pojedinci naravno),Zenicani fakat pocinju djelovati kao da imaju exkluzivno pravo na reprezentaciju i niko vise.
Da se razumijemo ne zauzimam "stranu" u vasoj vjecnoj i ostatku BiH dosadnoj prepirci,samo konstatujem.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#395 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ako im/vam je ovo TRUD da daju podrsku drzavnom timu,onda se okanite tog truda,ali zauvijek.snaga_znanja wrote:Ne mogu prestati kad piskis na trud 150 000 ljudi da poprave i ucine nesto sta ste ti tvoji sugradjani sustavno zanemarivali. A sad kad se to vratilo na "nivo" zelite nazad. Taman posla.-LIBERO- wrote:Kompleksaski razmisljas ,i sve opet okreces na relaciju Sarajevo vs. Zenica.
Druga stvar pricas o losoj atmosferi. Veze ti nemas...
btw. sto se komplseksa tice reprezentacija igra u Zenici...
Ono sto se pokusava podvaliti kao dobra atmosfera,jaka podrska sa tribina je cisti sabanizam,sto ruralnog stanovnistva,sto ljudi sa pozivnicama,sponzorskim kartama i slicnim relacijama...mahom "navijaca" koji nemaju i osnovnu navijacku abecedu.
I opet pokusavas da potenciras Sarajevo vs. Zenica,ti si bas neki iskompleksiran lik?
Ponovo ti kazem,ja ni jednom ,ali ni jednom nisam napao u svom pisanju ni Zenicu,ni zenicane,a ni Robijase...jer je njih ponajmanje i bilo na Bilinom. Dok je bilo 3 000 Robijasa na maticnoj tribini i bilo je barem nekog navijanja,neuporedivo jaceg nego sto je to u zadnjih 6-5 utakmica.
Govoris mi da veze nemam o atmosferi??? Ok,hajde me prosvijetli????
U ostalom zasto pricam,pokusavam da diskutujem,sa nekim kojem se sve svodi na to Sarajevo -Zenica....popusti tu pricu dragi covjece.
- Brisbane
#396 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kada vidim ovaj argument odmah povracam!!!!!!!!!!snaga_znanja wrote:Dragi prijatelji, navijaci i simpatizeri nase reprezenacije.
Nazalost znao sam da ce doci i dan rasprave o Bilinom polju.
Treba se vratiti u srz razlog zasto se preslo igrati na Bilino polje.
Ako se neko ne sjeca utakmice se igraju u Zenici redovno poslije blamaže protiv Njemačke kada je na stadionu bilo max 2000 ljudi.
Koliko se sjećam tada su naši sportski prijatelji iz Sarajeva "raspravljali" na način da je Sarajevo "metropola" i da se eto u Sarajevu ima čega radit sem gledat fudbal kad je ružno vrijeme (recimo 15 minuta kiše). Naravno uz još koju pogrdnu na račun provincijalizma iz Zenice.
Da naravno spominje se i nekakav rivalitet između gradova. Treba li napomenuti utakmicu BiH - Srbija 0:0 kada 38 000 ljudi j... mater nama iz Zenice.
Pa krenimo nadalje. Protiv Rumunije utakmica 0:3 (da se ne zaboravi utakmica u grupi kada smo umalo otišli na prvenstvo) kada nakon 15 minuta počinje psovanje igračima...
Treba li napomenuti da se te godine nakon utakmica u Zenici borilo za odlazak na prvenstvo. Ah da treba i napomenuti da je posljednja utakmica pod "sumnjivim" okolnostima preseljena na Koševo (pod obrazloženjem da je Vallerona protiv Španije pogodila bilijarska kugla u glavu! Zar vi mislite da u FIFI sjede idioti koji nikad bilijar nisu vidjeli?). Eh eto zaradilo se hvala Bogu i prvenstvo se pogledalo još jednom na televiziji u nizu!
Nadalje ne treba se praviti lud i sad pisati o nekim profesionalcima i igri po zemlji. Glavna prednost Bilinog polja i jest u veličini terena. On je minimalan prema pravilima FIFE i UEFE pa se na takvom terenu možemo jednostavnije braniti, a praćeni atmosferom kvalitetnije napadati!
Nadalje vidim opet priča o lošoj atmosferi na Bilinom polju. Ili to pričaju ljudi koji nisu bili na utakmici ili oni koji nikad nisu bili u Zenici na utakmici. Objektivno je da atmosfera tj. buka u Zenici bude bar 3 puta bolja od one na Koševu prije svega zbog blizine tribina terenu i krovu koji zapad ima. Mnogi govore o nekakvom padu atmosfere u Zenici? Pad atmosfere protiv Turske? Protiv Belgije? Logično je da atmosfera pada poslije 0:1 protiv portugala jer samo retardiran i lud može smatrati da možemo dati 3 gola u jendom poluvremenu, a pri tome nisi dao niti jedan gol u prethodna tri poluvremena.
Da ne bude zabune, što se mene tiče ja bih volio kad bi reprezentacija mogla igrati u čitavoj državi. I u Mostaru, Tuzli, Sarajevu, Zenici, Banja Luci. Ali budimo realni da Tuzla nema stadion, Mostar i Banja Luka otpadaju iz realnih razloga. E ostaje Zenica i Sarajevo.
E sad kad dolaze kvalifikacije za sljedeći Euro, prve za koje se objektivno možemo nadati i biti sigurni u prolaz. Vi sad vršite pritisak da se utakmice presele u Sarajevo. Onda uživajte par utakmica, a ako se ne kvalifikujemo pogledajte se u ogledalo i pitajte što nam je to trebalo.
Btw. Utakmice neka se igraju gdje hoće ja ću svakako ići na njih kao i do sada. Niti jednu neću propustiti niti imam izbora. Između bijesa zbog vaših gluposti koja bi rezultirala ne odlaskom na utakmice logično je da ću uvijek bodriti svoju reprezentaciju.
Izgubili smo od Madara, Grka, Spanije i Portugala.
U Zenici se trebaju igrati protiv slabijih reprezentacija (kupiti vazne bodove), na Kosevu nek se igra protiv vecih, kapacitet. Sada je problem do saveza sto se te pare ne vracaju u infrastrukturu.
-
vjesticaa
#397 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ma daj mi molim te jedan primjer kada su to navijaci BiH u Zenici docekani neprijateljski???Samo jedan primjer!!!cikcanga wrote:Zasto dogradivati stadion koji se ne moze napuniti vise od tri puta godisnje.(ni priblizno)
Zasto da savez ulaze novac u sredinu u kojoj su navijaci nase drzave,a ponekad i igraci neprijateljski docekani od strane "gradana" (mozda bi bolje bilo "od ljudi koji zive u toj sredini" ili "ljudi koji nastanjuju to podrucje") te sredine.
Reprezentacija treba da igra u glavnom gradu,stim da se prijateljske utakmice mogu podijeliti po lijepim gradovima nase drzave,tako da nasi gosti mogu da vide sto vise nase lijepe drzave.Npr. :Banja Luka,Bihac,Mostar i sl.
Tako ce vise reprezentacija htjeti igrati prijateljske utakmice sa nama i poslali bi lijepu sliku nase drzave ostatku nogometnog drustva.(danas mi je rijec "lijepa" bas "lijepa")![]()
A da reprezentacija treba igrati u glavnom gradu - igrala bi do sada..E PA VIDIS DA NE TREBA!!!
I zenica je poznata po euforiji, prijateljskom doceku prema reprezentaciji i navijacima reprezentacije..i zato molim te nemoj gluposti da valjas..
Sarajlije jednostavno nemogu da podnesu da se nesto bitno desava, a da nije u sarajevu..nedaj boze da sarajevo nesto mimoidje..
e pa jeste...i neka je..
- cico x
#398 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
porediti atmosferu u sarajevu i na kosevu protiv danske je sa onom sinoc je smijesno,ono navijanje,beharanje,šampioniranje i pustanje nekakvih krikova je odron odrona sto se tice pojma "podrska reprezentaciji "
pa sarajevo je imalo bolju podrsku ljetos nego ovi sinoc dole!
pa sarajevo je imalo bolju podrsku ljetos nego ovi sinoc dole!
- Charuga
- Globalni moderator
#399 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Sta rece ovo, daj malo pojasni? Gradnja Grbavice ne bi bila jeftina i ne bi se mogla uraditi za 25 miliona KM? Napraviti tri tribine kao sto je sjeverna, koja se ne bi morala dirati osim malo sminkanja, da se ne moze uraditi za te pare? Ako si ovo mislio onda dobro grijesis.mekaba wrote:Apsolutno netacno.Sa izuzetno malo novca kosevo se moze dovesti na evropski nivo.Poslijednji projekat iz cini mi se 2005 koji bi pokrio sve tribine + nova istocna tribina koja bi se gradila iznad postojece kostao bi (tada)13-15 mil. KM. Kapacitet bi u tom slucaju bio oko 48000.Danas bi to kostalo vjerovatno oko 25 mil.KM.Dogradnja Bilinog isto bi bila relativno "jeftina", sto sa Grbavicom nije slucaj.Kosevo je opstinski (gradski) stadion i zato je u prednosti nad ostalim.
- Charuga
- Globalni moderator
#400 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Nemam nista protiv Bilinog Polja, neka igraju gdje im vise odgovara ali mi nije jasna ova recenica! Po cemu su to "gradjani ovog grada su ulozili u tu istu reprezentaciju vise nego citava ostala drzava"? Kad su ulozili? U kojem periodu? Mozes li malo pojasniti sta si mislio pod ovim?snaga_znanja wrote:I jos da dodam, Zenica i prije svega gradjani ovog grada su ulozili u tu istu reprezentaciju vise nego citava ostala drzava. I normalno je da gradjani ovog grada malo vise svojataju reprezentaciju.