Sta znate o konstitutivnosti naroda u BiH?

Nenadv24

#51 Re: Sta znate o konstitutivnosti naroda u BiH?

Post by Nenadv24 »

LED wrote:Sta za vas znaci konstitutivnost?
I odgovorite mi na par pitanja ali objektivno i bez osvrta na politicku situaciju u BiH:

1. Moze li narod koji ne priznaje Bosnu i Hercegovinu kao samostalnu drzavu, biti konstitutivan u istoj?

2. Moze li narod koji ne priznaje Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu, otadzbinu i svoju drzavu, ne priznaje himnu, grb i zastavu BiH kao svoju, biti konstitutivan u istoj?

3. Moze li narod koji ustaje na himnu druge drzave i navija za sportski tim te iste drzave, a sjedi i zvizdi na himnu BiH i pljuje igrace iste biti kostitutivan u Bosni i Hercegovini?

4. Moze li narod koji, osim na izborima u BiH glasa i na izborima druge drzave, biti kostitutivan u Bosni i Hercegovini?

Ako moze (mada sumnjam gledajuci objektivno) objasnite mi zasto. Bas bih volio i to da cujem.
Ako ne moze (jedini objektivni odgovor), da li ste zato da se brisu sa liste konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini.
Kakve veze ima navijanje za drugu državu sa pravom na konstitutivnost naroda.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

LED wrote:Nemojte Bošnjake optuživati za situaciju u BiH, u svakom pogledu su pokazali da se s njima može. Zato smatram da ostala dva naroda trebaju ya početak da barem priznaju BiH svojom i jedinom domovinom. Sto se tiče navijanja, pojedinačni slučajevi su poznati ali treba nešto masovnije odnosno konkretnije.
Dakle mislim da Bošnjaci ispaštaju zbog ostala dva naroda u svakom pogledu. Kočenja su vidljiva na sve strane, a da ko je tome uzrok, sigurno ne Bošnjaci.
Dakle Bosanski Srbi i Hrvati trebaju prvi da se pocnu mijenjati.
Pa pobogu, možete li barem reći ljudsko IZVINITE.
E dok god ovako ne bude, smatram da Bosanski Srbi i Hrvati ne zaslužuju biti konstitutivni.
Ovakve teme zaključavati. Jer očito da su provokatorske.

Dakle mislim da Bošnjaci ispaštaju zbog ostala dva naroda u svakom pogledu. Kočenja su vidljiva na sve strane, a da ko je tome uzrok, sigurno ne Bošnjaci.

I Bošnjaci koče stvari.

Evo sada ću reći i svoje mišljenje baš me briga šta mislili o meni.
Živim u BiH ali nikad ne navijam za BiH niti mi pada na pamet jer to nije ona BiH od prije rata, živim u Mostaru međutim samo živim ne osjećam nikakvu pripadnost istom za razliku od prijeratnog perioda sada je taj Mostar za mene samo naziv grada i ništa više.

Sad zbog toga mene bi trebali izbrisati kao BH državljanina.
Skljoco

Post by Skljoco »

LED wrote:Nemojte Bošnjake optuživati za situaciju u BiH, u svakom pogledu su pokazali da se s njima može. Zato smatram da ostala dva naroda trebaju ya početak da barem priznaju BiH svojom i jedinom domovinom. Sto se tiče navijanja, pojedinačni slučajevi su poznati ali treba nešto masovnije odnosno konkretnije.
Dakle Bosanski Srbi i Hrvati trebaju prvi da se pocnu mijenjati.
Pa pobogu, možete li barem reći ljudsko IZVINITE.
E dok god ovako ne bude, smatram da Bosanski Srbi i Hrvati ne zaslužuju biti konstitutivni.

Jos jednom Hvala na pohvalama ali ni ti nisi svatio poentnu manipulacije jer bosnjacki identitet NE postoji ni u kakvoj varijanti jer taj izmisljeni identitet nema osnove na koju bi se "zakacio" . To je cista glupost od identiteta pa ako mu je osnova Glupost iz koje je "izvucen" onda neJa problema . :lol:
Post Reply