ima li to kakvo znacenje? nadam se da je na dobro
Sta znaci???
- Suicidal Siberian
#1 Sta znaci???
Zadnje vrijeme...mislim u zadnjih par dana...kad god pogledam na sat, budu jednaki brojevi npr 22 22, 11 11, 21 21 i slicno...
- nebojeplavo
To znaci da neko misli na tebe
A zar nije vec neko imao ovu temu

A zar nije vec neko imao ovu temu
- darius_maximus
#5 Re: Sta znaci???
Ne znam, ali ako se nastavi izbaci digitalni sat iz kuce...Suicidal Siberian wrote:Zadnje vrijeme...mislim u zadnjih par dana...kad god pogledam na sat, budu jednaki brojevi npr 22 22, 11 11, 21 21 i slicno...![]()
Sad ozbiljno, i ja mislim da to znaci da neko misli na tebe, a mozda je i nesto vise, kao u filmu "The Number 23"...
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
#6 Re: Sta znaci???
joj pa tehnicki uvijek neko nekad misli na tebe negdje u svijetudarius_maximus wrote:Ne znam, ali ako se nastavi izbaci digitalni sat iz kuce...Suicidal Siberian wrote:Zadnje vrijeme...mislim u zadnjih par dana...kad god pogledam na sat, budu jednaki brojevi npr 22 22, 11 11, 21 21 i slicno...![]()
Sad ozbiljno, i ja mislim da to znaci da neko misli na tebe, a mozda je i nesto vise, kao u filmu "The Number 23"...
- danas
#7 Re: Sta znaci???
ko?dawn_upon_dawn wrote:joj pa tehnicki uvijek neko nekad misli na tebe negdje u svijetudarius_maximus wrote:Ne znam, ali ako se nastavi izbaci digitalni sat iz kuce...Suicidal Siberian wrote:Zadnje vrijeme...mislim u zadnjih par dana...kad god pogledam na sat, budu jednaki brojevi npr 22 22, 11 11, 21 21 i slicno...![]()
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
#9 Re: Sta znaci???
e to je pitanjedanas wrote:ko?dawn_upon_dawn wrote:joj pa tehnicki uvijek neko nekad misli na tebe negdje u svijetudarius_maximus wrote: Ne znam, ali ako se nastavi izbaci digitalni sat iz kuce...
Sad ozbiljno, i ja mislim da to znaci da neko misli na tebe, a mozda je i nesto vise, kao u filmu "The Number 23"...![]()
ja uvijek racunam da je to neka sreca
- darius_maximus
Eto cujes Siberian, sve je ok, stalno neko misli na tebe, that's all... 
You Were Always On My Mind...
- Suicidal Siberian
hajd...da nije poreska uprava...heh...darius_maximus wrote:Eto cujes Siberian, sve je ok, stalno neko misli na tebe, that's all...
zivjeli!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
FAN-magazin wrote:Ako ne čitate horoskop, ne kucate u drvo, ne pljujete kad vam crna mačka predje preko puta, preskočite ove dvije stranice
M A N I F E S T P R A Z N O V J E R I Z M A
Ma kako to suludo zvučalo, kad ugledate dimnjačara i uhvatite se za dugme, obavili ste svoju jutarnju molitvu
Praznovjerica je pitanje skromnosti. Samo nadmeni, sebični i glupi ljudi nisu praznovjerni. Praznovjerje je najraširenija religija na našoj planeti, jedina koja ne dijjeli ljude i ne izaziva ratove. Pa ipak, rat je vriijeme praznovjerja. Kad nas izdaju prijatelji, kad nas iznevjere vodje, kad na Bog okrene ledja, ostanu uz nas samo praznovjerice. Ne pali treću cigaretu u rovu. Ne hodaj raspertlanih čizama. Ne uzimaj ništa sa mrtvaca. Ne vraćaj se istim putem. Ne pokazuj na sebi. Pomjeri se sa mjesta. Biti praznovjeran, znači vjerovati u postojanje svemirske pravde, u zakone jače od fizičkih, u procese složenije od hemijskih. Biti praznovjeran, znači moliti se Bogu stotinu puta na dan. Svaki put kad kucnete u drvo, da đavo ne čuje, ili da mu skrenete pažnju sa vaših riječi, vi priznajete da ste samo jedan od bezbroj malih skromnih organizama koji privremeno zauzimaju određeni prostor u svemiru. Kad čitate horoskop, priznajete svoju umiješanost u kajganu od svemirskog jajeta. Tumačimo snove, gledamo u grah, bacamo karte, otvaramo tarot, pružamo dlan cigankama i vračarama, tražimo nadu, sreću, sigurnost. Voli me, ne voli, voli me , ne voli me... Crna mačka prešla vam je preko puta? Vidjeli ste nešto u fildžanu? Pokakio vas je golub? Razbili ste ogledalo? Prevrnuli ste čašu? Sjedite na ćošku? Svaki trenutak dana ispunjen je malim praznovjericama izmedju kojih prolazi vaš život kao ulica izdmedju stubova sa rasvjetom. Iza nas su hiljade godina istorije, nauke, umjetnosti, putovanja, otkrića, tehničkih dostignuća, a još uvijek nemamo odgovor ni na jednu veliku tajnu. Ko smo, kuda idemo, odakle dolazimo? Šta nas sutra čeka? Čovječanstvo se dijeli na praznovjerne i punovjerne. Praznovjerni su vjerovali u vještice, punovjerni su ih spaljivali. Punovjerni vjeruju da je Bog čovjeka stvorio od majmuna, i ne vjeruju u magiju. Praznovjerni vjeruju u sve- i u Boga, i u nauku, i u magiju. Praznovjerni ne vjeruju da postoji slučajnost. Sve je sa svim u vezi. Svijet oko nas pun je znakova i putokaza, samo ih treba naučiti pročitati.
Božiji zakoni su samo jedno poglavlje u velikoj enciklopediji praznovjerja.
Last edited by PipiDugaDevetka on 06/09/2007 23:35, edited 1 time in total.