Drugim riječima - mislim da Srbijance i ove iz RH zaboli kurac za Srbe i Hrvate u BiH, i da iza svega stoje ekonomski i privatizacijski interesi. Srbija je već dosta toga kupila u RS, Hrvatska Hrvate u BiH koristi kao backdoor za bolji plasman domaćih proizvoda a "lojalnost" nadoknađuje bjednim novčanim crkavicama i putovnicama, i ovo bi ukratko bio kratak opis "pravog lica i značenja nacije i nacionalnosti". Kada bi bilo koga iz SDA ili najvišeg vjerkog muslimanskog vrha pitao da li će za 8 miliona maraka popiti rakiju sa Dodikom, samo je jedan ne bi popio a to je naš KOS-ovac u njihovim redovima. Isto tako, kada bi Dodiku postavio pitanje "da li bi za 8 miliona maraka ušao u džamiju, i eto jarane ne moraš tamo klanjati, samo uđi", taj bi ti rekao "pa kad sam već ušao, onda ću se i pomolit bogu". Nacija je za male ljude, osobe koje ne mogu razumjeti ništa dalje od Cossacks-a, stoga bih svima preporučio da probaju odigrati barem jednu partiju. Možda nešto i shvate.
Srbe i Hrvate ne treba kriviti što su pozitivnije orjentisani ka Srbiji i Hrvatskoj jer su i Bošnjaci pozitivnije orjentisani ka islamskim zemljama. Ovdje su Srbi četnici, Hrvati ustaše, muslimani poturčeni Srbi i Hrvati ili jednostavnije Turci, i u principu svako vodi svoju politiku u jednoj državi pri čemu se orjentiše ljudima sa strane zbog čega sve ovo više nije žalosno jer postaje tragikomično. Kada bi svi imali malo više mira i razumjevanja i prema sebi i prema drugima, dosta toga bi se dalo promjeniti.[/quote]
Da znam iz igru Cossacksa ali java nije igra, to moramo da imamo na umu, koliko god one sličile! Mislim da je pogrešno Srbe iz Srbije nazivati Srbijancima! I pogrešno je misliti da se Srbi iz R. Srpske i oni iz Sbiije ne vole! Ja sam imao priliku da obiđem i BL i Beograd i razlika izemđu Srba iz BL i onih u BG-u je, bar u političkom smislu jednaka nuli. (govorim o običnom narodu, a ne o političarima). Postoje u Srbiji, kako ih tamo zovu LDP-ovci, koji su na prvi bogled naklonjeni Bošnjacima, ali oni su američki plaćenici! Mi moramo biti oprezni kada ocjenjujemo politiku Srbije i nikad se nesmojemo oslanjati na Srbiju da bi izvršili pritisak na Srbe u BiH, može nam se obiti o galvu, jer su Srbi sa obje strane Drine jedan narod!
Za nas su Srbi četnici, mi zanjih ustaše i poturice, tako je već najmanje 600 godina i mislim da se to neće ni promjeniti!
Najbolje bi bilo da sva tri narod u BiH dobiju svoju državu i to bi bilo najfunkcionalnije riješenje, ali nažalost mi nismo spremni da to prihvatimo! Mi hoćemo cijelu BiH, ali u toj našoj megalomaniji izgubićemo i ono što sada imamo![/quote]
Znam da nam to izgled smiješno, ali svaka drug politika vodi u rat, na čiju se to mi pomoć oslanjamo u integraciji Srba u BiH! I kako osmi puškom ( mada bi i to bilo teško) da iz integrišemo!?