Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mali_balon

#126 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by mali_balon »

Naravni da nije sve u ljepoti i izgledu nesta je i u iskustvu

Image
vjetropirka

#127 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by vjetropirka »

Eno sad :D
Pa za vas vazi ljepsa polovina, zar ne? Onda u tim situacijama ponekad ova fraza gubi smisao?!
Nego, po cemu to zene procjenjuju muskarce?[/quote]

Po stavu ..
prog321

#128 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by prog321 »

Ne samo u iskustvu, Ima nesto i u smirenosti. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#129 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Tomahawk11 »

vjetropirka wrote: Po stavu ..
Kakav je stav pozeljan? Sta je na cijeni?
vjetropirka

#130 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by vjetropirka »

Tomahawk11 wrote:
vjetropirka wrote: Po stavu ..
Kakav je stav pozeljan? Sta je na cijeni?
Samovjeren , spontan i smiren :-D bar kod mene :)
prog321

#131 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by prog321 »

Za mlad batak kljucna je smirenost ..
Pogotovo kad mu srce stane, a ona naslijedi sve :-D
Euridika
Globalna šefica

#132 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Euridika »

Tomahawk11 wrote:
Euridika wrote:
Tomahawk11 wrote:Ovu sam vidio u nekoj tinejdzerskoj seriji....
Mozda voli njegov smisao za humor :mrgreen:
Ko da je sve u fizickom izgledu :oops:
Ma naravno da nije.... da žene procjenjuju muškarce (samo) po tom faktoru, većina vas se nikad ne bi oženila... :oops: :D :D. Dobro, vrijedi i obratno (ponekad)... :D
Eno sad :D
Pa za vas vazi ljepsa polovina, zar ne? Onda u tim situacijama ponekad ova fraza gubi smisao?!
Nego, po cemu to zene procjenjuju muskarce?
Eh, da ti ja znam odgovor na to pitanje, danas bi bila multimilionerka... :D

Ah, dobro, mnogo je bitnije šta nosi unutar sebe - karakter, stav (gard), razmišljanje, pogledi na život i svijet. Neizbježni humor i komunikativnost, trezvenost i zrelost. I naravno, opća kompatibilnost s ljepšom polovinom. Kažu da je najbolje mjerilo vrijeme. Ako u njegovom (njenom) prisustvu gubiš osjećaj za protok vremena i ako pri rastan(ku)cima stalno priželjkuješ još koji minut više proveden s njo(i)m, i ako ti se broj tema o kojima možete pričati konstantno uvećava (a ne smanjuje), to je to... :thumbup:

... a da ne zanemarimo i finansije, jel? :oops: ... :run:
klixoris

#133 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by klixoris »

Euridika wrote: Eh, da ti ja znam odgovor na to pitanje, danas bi bila multimilionerka... :D

Ah, dobro, mnogo je bitnije šta nosi unutar sebe - karakter, stav (gard), razmišljanje, pogledi na život i svijet. Neizbježni humor i komunikativnost, trezvenost i zrelost. I naravno, opća kompatibilnost s ljepšom polovinom. Kažu da je najbolje mjerilo vrijeme. Ako u njegovom (njenom) prisustvu gubiš osjećaj za protok vremena i ako pri rastan(ku)cima stalno priželjkuješ još koji minut više proveden s njo(i)m, i ako ti se broj tema o kojima možete pričati konstantno uvećava (a ne smanjuje), to je to... :thumbup:

A ovo boldano vazi i u braku, samo suprotno :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#134 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Euridika »

klixoris wrote:
Euridika wrote: Eh, da ti ja znam odgovor na to pitanje, danas bi bila multimilionerka... :D

Jes', jes', al' sad o ljubaFi pričamo... :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#135 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Tomahawk11 »

Naravno, da ne zanemarimo....a sve ovo gore pobrojano itekako bude u neraskidivoj vezi sa fizickim izgledom :)
Tesko ce neki muskarac i dobiti priliku da izrazi sve to ako je fizicki odbojan ljepsoj polovini koja sve to percepira.
klixoris

#136 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by klixoris »

Euridika wrote:
klixoris wrote:

Jes', jes', al' sad o ljubaFi pričamo... :lol: :lol:
"ljubaF je samo bol..." Tako nekad opjeva cuveni Mahir & BHP aka "limeni kacket" :mrgreen:
Tomahawk11 wrote:
Naravno, da ne zanemarimo....a sve ovo gore pobrojano itekako bude u neraskidivoj vezi sa fizickim izgledom :)
Tesko ce neki muskarac i dobiti priliku da izrazi sve to ako je fizicki odbojan ljepsoj polovini koja sve to percepira.
U prevodu: Ako nisi crn i visok, ne's *ebat ! :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#137 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Euridika »

klixoris wrote:
Tomahawk11 wrote:
U prevodu: Ako nisi crn i visok, ne's *ebat ! :mrgreen:
Eh, na tu temu...

Ja sam u svojim mladim danima bila ubijeđena da volim plavooke muškarce, ostalo manje-više, ali oči su morale biti plave. :D I tako ti ja sa jednom svojom jaranicom pričam o tome, kad ona meni - ti ne voliš plavooke, već zelenooke muškarce... :shock:
- Molim? :shock:
- Da, da, draga moja, ti voliš zelenooke.
- De, objasni, Tita ti.
- Pa, 'vako, jel' ti onaj momak imao zelene oči?
- Jeste.
- Jel' ti onaj drugi isto imao zelene oči?
- Jeste.
- Jel' ti onaj simpatija isto imao zelene oči?
- Da... :shock: ... ali, bio je i onaj sa plavo-sivim očima, pa onaj s plavim...
- Možda, ali... :oops:

Na kraju sam se udala za smeđookog ... zaključak, niđe veze... nijedan mi se nije dopao zbog boje očiju (a eto ispade na kraju da sam prošarala sve boje), već zbog bitnijih crta ličnosti. Naravno da je opći fizički dojam bitan, ali nije presudan. Hoće li žena/djevojka dati priliku muškarcu da se predstavi zavisi dijelom i od njene ličnosti (pa da idemo u krajnost, i finog odgoja) i od njenog trenutnog stanja (je li slobodna, je li zainteresovana za vezu itd.), ali i od momka, tj. od pristupa kojeg upotrijebi pri upoznavanju... :)
klixoris

#138 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by klixoris »

Euridika wrote: Eh, na tu temu...

Ja sam u svojim mladim danima bila ubijeđena da volim plavooke muškarce, ostalo manje-više, ali oči su morale biti plave. :D I tako ti ja sa jednom svojom jaranicom pričam o tome, kad ona meni - ti ne voliš plavooke, već zelenooke muškarce... :shock:
- Molim? :shock:
- Da, da, draga moja, ti voliš zelenooke.
- De, objasni, Tita ti.
- Pa, 'vako, jel' ti onaj momak imao zelene oči?
- Jeste.
- Jel' ti onaj drugi isto imao zelene oči?
- Jeste.
- Jel' ti onaj simpatija isto imao zelene oči?
- Da... :shock: ... ali, bio je i onaj sa plavo-sivim očima, pa onaj s plavim...
- Možda, ali... :oops:

Na kraju sam se udala za smeđookog ... zaključak, niđe veze... nijedan mi se nije dopao zbog boje očiju (a eto ispade na kraju da sam prošarala sve boje), već zbog bitnijih crta ličnosti. Naravno da je opći fizički dojam bitan, ali nije presudan. Hoće li žena/djevojka dati priliku muškarcu da se predstavi zavisi dijelom i od njene ličnosti (pa da idemo u krajnost, i finog odgoja) i od njenog trenutnog stanja (je li slobodna, je li zainteresovana za vezu itd.), ali i od momka, tj. od pristupa kojeg upotrijebi pri upoznavanju... :)
Greska ! Udala si se za smedjookog zato sto si u vrijeme zelenookih imala razne muzicke zelje, tipicno za mladje zene (cemu je dokaz i cinjenica da ni sama nisi znala kakve te oci privlace). Tako vrijeme prodje u trazenju idealnog, zelenooki se razbjezali, prosli vozovi i na kraju je bilo daj sta das :mrgreen: :razz:

zafrkavam te naravno. Pozdrav od zelenookog :razz:
Kataklinger

#139 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Kataklinger »

Euridika wrote: Ah, dobro, mnogo je bitnije šta nosi unutar sebe - karakter, stav (gard), razmišljanje, pogledi na život i svijet. Neizbježni humor i komunikativnost, trezvenost i zrelost. I naravno, opća kompatibilnost s ljepšom polovinom. Kažu da je najbolje mjerilo vrijeme. Ako u njegovom (njenom) prisustvu gubiš osjećaj za protok vremena i ako pri rastan(ku)cima stalno priželjkuješ još koji minut više proveden s njo(i)m, i ako ti se broj tema o kojima možete pričati konstantno uvećava (a ne smanjuje), to je to... :thumbup:
Samo to Euridika? Fascinantno kako vam samo "malo" treba :roll:
Euridika
Globalna šefica

#140 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Euridika »

Kataklinger wrote:
Euridika wrote: Ah, dobro, mnogo je bitnije šta nosi unutar sebe - karakter, stav (gard), razmišljanje, pogledi na život i svijet. Neizbježni humor i komunikativnost, trezvenost i zrelost. I naravno, opća kompatibilnost s ljepšom polovinom. Kažu da je najbolje mjerilo vrijeme. Ako u njegovom (njenom) prisustvu gubiš osjećaj za protok vremena i ako pri rastan(ku)cima stalno priželjkuješ još koji minut više proveden s njo(i)m, i ako ti se broj tema o kojima možete pričati konstantno uvećava (a ne smanjuje), to je to... :thumbup:
Samo to Euridika? Fascinantno kako vam samo "malo" treba :roll:
Hoćeš da kažeš da nisam dovoljno nakitila? :D

Mjerila su pojedinačna, teško i vrlo nezahvalno je to pokušati generalizirati. Mada, neke opće smjernice koje sam navela vrijede. Ostalo su (ili bi trebale biti) finese.
hrle1976

#141 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by hrle1976 »

Da joj bude dobro u zivotu. To svaka zena trazi kod muskarca. Sad kod neke moze vise biti izgled kod neke manje ali sve na kraju to je ispod ovog prvog sto svi traze.

Meni tudji zivot ne moze dati inspiraciju ali zenama moze. Zena hoce da moze da se pohvali o svom muskarcu. To nema nista sa onim "zene hoce da su samostalne i da imaju svoj novac." Ovo sto danasnje zene hoce se uopste ne kosi s tim. Nije isto tako rijec da si razvijen, ili zasto imas dlakava ledja. Ni to ne igra nikakve uloge. Kad zena hoce da se moze pohvaliti onda to znaci vecere u restoranima (ako sama to ne namiguje ne znaci da nece da ide u restoran), putovanja, obicna ali i ona da joj drugi zavide. Zene vole kad joj druge zavide koliko toliko. Neka ce biti agresivna u hvaljenu svog muskarca dok druge su vise pametnije pa ce to na lukav nacin pokazati a da nisu odvratne kod prijateljica.

Kad ona kaze ja cu sebi ovo kupiti a ti vidis vec proslo 10 dana i nije kupila to znaci da ti to trebas da kupis! Zena kad hoce da nesto sebi kupi i kupit ce odma! Ne treba da ceka 10 dana. Kad ceka znaci da ti trebas da kupis odnosno znaci da li slusas sta ti govori.
Kikibombona

#142 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Kikibombona »

Nikako ne mogu skontati likove koji traze odgovore od zena da bi se popravili i povecali sanse u narednim pokusajima. :-)

To sto ce reci neka, ili njih 10, ne znaci nista za tu koju ces sutra bariti. Svaka zena, svaki covjek, je prica za sebe.

I nekako smatram da puno bolji savjet moze dati muskarac koji ima zavodnicke sposobnosti nego zena.

Isto tako, od muskaraca koji konstantno traze potvrdu od zena da su dobri u necemu, da imaju stosta lijepo i pozitivno, kako bi ojacali samopouzdanje, NEMA NISTA. :D
prog321

#143 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by prog321 »

Najbolja potvrda je da povališ što više žena.
Posljje određenog broja dobiješ kategoriju zen master. To je onaj stupanj razvoja kada možeš imati koju god trebu poželiš :-D
Kikibombona

#144 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Kikibombona »

prog321 wrote:Najbolja potvrda je da povališ što više žena.
Posljje određenog broja dobiješ kategoriju zen master. To je onaj stupanj razvoja kada možeš imati koju god trebu poželiš :-D
Kakvih zena? :D
Polovnjaca se moze uvijek naredati u prilicnom broju, ne moras biti neki maher... :D

Ne znam, misljenja sam da treba imati neke kriterije, a ne letiti za svakom ciju slabost nanjusis. :D

Poznajem likove koji su imali bas puno djevojaka, ali i bas puno odbijanja... Jebes to ako je imao 50 djevojaka a procenat uspjesnosti 7%! Kakav je to zavodnik!?? :D
prog321

#145 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by prog321 »

To stoji, Ne mozes jebati sve sto hoda. Jer ces pasti u kategoriju zastavnika dzeme :-D
Kvalitetni komadi se samo broje.
yoda82

#146 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by yoda82 »

Kikibombona wrote:
prog321 wrote:Najbolja potvrda je da povališ što više žena.
Kakvih zena? :D
Polovnjaca se moze uvijek naredati u prilicnom broju, ne moras biti neki maher... :D

Ne znam, misljenja sam da treba imati neke kriterije, a ne letiti za svakom ciju slabost nanjusis. :D

Poznajem likove koji su imali bas puno djevojaka, ali i bas puno odbijanja... Jebes to ako je imao 50 djevojaka a procenat uspjesnosti 7%! Kakav je to zavodnik!?? :D
To su pravi zavodnici. Ne znam ih puno koji guze samo dobre trebe (naravno tu ne računam ove neke "celebrity-e" ili likove pune para, pa karaju samo dobre sponzoruše). "Normalni" momci, kako god da izgledaju i koliko god da su šarmantni, imaju mnogo odbijanja. I nije istina da su manje atraktivne djevojke višee pristupačne od ovih koje su "bombe". Često bude baš obrnuto, a generalno sve zavisi od osobe do osobe.
prog321

#147 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by prog321 »

Ako imas puno odbijenica nisi master level jebac nego uporan moron.
Sa samo 10% procentom prolaznosti bolje ti je da trazis neki drugi zanat :-D
yoda82

#148 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by yoda82 »

Do mene. Uvijek zaboravim da su na ovom forumu sve Don Huan do Don Huana...Pretpostavljam da ovdje većina zguzi svaku, ili svaku drugu kojoj priđe...
Naravno uvijek možeš ići na sigurno, pa napadati samo trebe kod kojih vidiš ašćare da imaš prolaz...
prog321

#149 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by prog321 »

Prirodna selekcija.
Kao sto nije svako rodjen da bude informaticar tako isto nije svako rodjen da bude uber jebac. :-D
Prilaziti svakoj i ocekivati od 50 da ti jedna podari sadaka picke je morbidno. Nije to to.
Kikibombona

#150 Re: Sta zene privlaci ? (ISKRENO)

Post by Kikibombona »

yoda82 wrote: To su pravi zavodnici. Ne znam ih puno koji guze samo dobre trebe (naravno tu ne računam ove neke "celebrity-e" ili likove pune para, pa karaju samo dobre sponzoruše). "Normalni" momci, kako god da izgledaju i koliko god da su šarmantni, imaju mnogo odbijanja. I nije istina da su manje atraktivne djevojke višee pristupačne od ovih koje su "bombe". Često bude baš obrnuto, a generalno sve zavisi od osobe do osobe.
Pa imaju ako su 'kamikaza uletaci'. To sto izgledas dobro i sto si za neke sarmantan, ne mora znaciti da si za svaku dobar i sarmantan. Ako uspjesno pratis 'signale' procenat mora biti veoma dobar. Narusavaju ga ugl one koje su zauzete a vole koketirati. :evil: :D

Samo, vazno je istaci da su kod nas djevojke umisljenije i mutavije nego u okruzenju, recimo Srbiji i Hrvatskoj. Svidi joj se neko, a ona ili ima glavu u nebu ili savijenu siju. Pa ti onda sokole provali sta se krije iza bezizrazajnog, tupavog pogleda! :D

Al' svakako, ko nije ukinjizio odbijenice nije nikada imao djevojku. Ako si ih imao previse, definitivno nesto radis pogresno. Biras pogresne a to moze biti samo tvoja greska.
Post Reply