Šta vozite?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
MajcinaDusica
#1 Šta vozite?
Ako biste partnera uporedili sa automobilom, koji bi to automobil bio?
Npr. moj sadašnji je najpribližniji nekom novom japanskom autu. Toyota Auris npr. - jako pouzdan za doći sa tačke A na tačku B, malo troši, ne kvari se gotovo nikako, udoban i dovoljno prostran, a ipak ga nije problem parkirati, nije meta lopova. Iako mu ljepota i brzina nisu bile osnovni cilj, i te uslove je zadovoljio.
Bivši je bio neki BMW kabrio. Brz, snažan i nadasve prelijep. Zadnja vuča, pa smota krivinu na stranu koju baš ne želiš. Puno troši i često se kvari, a dijelovi skupi ko đavo. A najveća mana mu je bila što se nije mogao dobro zaključati, pa ga je vozio ko stigne.
Npr. moj sadašnji je najpribližniji nekom novom japanskom autu. Toyota Auris npr. - jako pouzdan za doći sa tačke A na tačku B, malo troši, ne kvari se gotovo nikako, udoban i dovoljno prostran, a ipak ga nije problem parkirati, nije meta lopova. Iako mu ljepota i brzina nisu bile osnovni cilj, i te uslove je zadovoljio.
Bivši je bio neki BMW kabrio. Brz, snažan i nadasve prelijep. Zadnja vuča, pa smota krivinu na stranu koju baš ne želiš. Puno troši i često se kvari, a dijelovi skupi ko đavo. A najveća mana mu je bila što se nije mogao dobro zaključati, pa ga je vozio ko stigne.
-
Desert Wind
#2 Re: Šta vozite?
moja riba bi bila nesto u domenu mocnog, izdrzljivog i udobnog
recimo Range Rover TD5 Vogue
jal'ti'pak Toyota Land Cruiser D-4 V8
ah da ne zaboravim - sa svom mogucom opremom
recimo Range Rover TD5 Vogue
jal'ti'pak Toyota Land Cruiser D-4 V8
- citroen
#3 Re: Šta vozite?
Odlicno srocenoMajcinaDusica wrote:Ako biste partnera uporedili sa automobilom, koji bi to automobil bio?
-
Strpljiva
#4 Re: Šta vozite?
Bio bi to Mercedes ML 350: jednostavnost upotrebe, pouzdan, čvrst, visoke performanse i očekivana vrijednost za uloženo 
-
Karen
#5 Re: Šta vozite?
Odlična tema 
Auto tipa citroen C3, user friendly, jako pouzdan. Ima servo i abs za lakše upravljanje. Pouzdan u krivinama, i uvijek 2x provjerim jesam li zaključala
Auto tipa citroen C3, user friendly, jako pouzdan. Ima servo i abs za lakše upravljanje. Pouzdan u krivinama, i uvijek 2x provjerim jesam li zaključala
-
MajcinaDusica
#6 Re: Šta vozite?
Neka krupna riba?Desert Wind wrote:moja riba bi bila nesto u domenu mocnog, izdrzljivog i udobnog![]()
recimo Range Rover TD5 Vogue![]()
jal'ti'pak Toyota Land Cruiser D-4 V8![]()
- Mis mekinjas
#7 Re: Šta vozite?
Subaru Imprezza, stvoren za sve moguće i nemoguće uslove na cesti 
- kmirsad
#8 Re: Šta vozite?
Folcika... starija, pouzdana, udobna, dobra limarija, izdržljiv motor, pali od prve, nikad ne izda, održavanje jeftino...

- jedna tamo
#9 Re: Šta vozite?
kmirso
nešto veliko, krupno, glomazno

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- kmirsad
#11 Re: Šta vozite?
taj sam... samo stariji model...jedna tamo wrote:kmirso![]()
- felipe kajetano
#12 Re: Šta vozite?
kmirsad wrote:Folcika... starija, pouzdana, udobna, dobra limarija, izdržljiv motor, pali od prve, nikad ne izda, održavanje jeftino...![]()
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#13 Re: Šta vozite?
"Golf" dvojka, ...
Bez dodatne opreme, ali uvijek spremna za voznju. Puno presla bez generalne, dobro ocuvana, vazda cista i ushminkana. Redovno bila na kanalu i redovno podmazivana.
Besprijekoran servo uredjaj, dakle .... lagana na volanu, .... sa ocuvanim amortizerima i solidnim tapecirungom.
Izdrzljiva na svakom terenu, na dobrim putevima, ... na kamenjaru, mah ... gdje god zelish. Jedina mana, ... puno je trosila.
Na zalost, .... pozeljna i primamljiva za lopove, ... ukrali mi je. Libio se da li da je otkupim i na kraju odustao.
Bolje `vako na bicikl, ... rahat sam k`o rahatlokum.
Bez dodatne opreme, ali uvijek spremna za voznju. Puno presla bez generalne, dobro ocuvana, vazda cista i ushminkana. Redovno bila na kanalu i redovno podmazivana.
Besprijekoran servo uredjaj, dakle .... lagana na volanu, .... sa ocuvanim amortizerima i solidnim tapecirungom.
Izdrzljiva na svakom terenu, na dobrim putevima, ... na kamenjaru, mah ... gdje god zelish. Jedina mana, ... puno je trosila.
Na zalost, .... pozeljna i primamljiva za lopove, ... ukrali mi je. Libio se da li da je otkupim i na kraju odustao.
Bolje `vako na bicikl, ... rahat sam k`o rahatlokum.
- HAVANA
#14 Re: Šta vozite?
- HAVANA
#15 Re: Šta vozite?
Mini cooper s ...68...
ima nešto posebno.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#17 Re: Šta vozite?
HAVANA wrote:Jebaji ga,trebo si kanDŽu metnut.
-
Desert Wind
#18 Re: Šta vozite?
krupna a dobra ko dobar danMajcinaDusica wrote:Neka krupna riba?Desert Wind wrote:moja riba bi bila nesto u domenu mocnog, izdrzljivog i udobnog![]()
recimo Range Rover TD5 Vogue![]()
jal'ti'pak Toyota Land Cruiser D-4 V8![]()
-
Vernes_AMG
#19 Re: Šta vozite?
Strpljiva wrote:Bio bi to Mercedes ML 350: jednostavnost upotrebe, pouzdan, čvrst, visoke performanse i očekivana vrijednost za uloženo
iiii ogroman ?
ja sam trenutno sretno slobodan , ali dok sam bio zauzt , uporedio bih ovu zadnju sa Mercedes W124 dizel ( popularna 250ka ) , presla milion kilometara ocam
- The Nightwatchman
#20 Re: Šta vozite?
znači MILF-er jel?kmirsad wrote:Folcika... starija, pouzdana, udobna, dobra limarija, izdržljiv motor, pali od prve, nikad ne izda, održavanje jeftino...![]()
- HAVANA
#21 Re: Šta vozite?
Ja šta je ovih tdi sad
sve turbo 
- silent_BoB
#22 Re: Šta vozite?
ala neki mercedes.....al fordov motor 
-
Strpljiva
#23 Re: Šta vozite?
Nadopunjuje nedostatke sadašnjegiiii ogroman ?![]()
-
Desert Wind
#24 Re: Šta vozite?
Da ja budem samokritican ja se mogu definisat kao recimo Mercedes E500 sa porseovim motorom kojem je otis'o kompresor, uljna pumpa, filteri, elektronika me handri, gazen maksimalno
a ogromna potrosnja
Nisam odrzavan nazalost nego je bilo ozezi po vezi maximalno. Sad se kotrljam ima snage jos u cilindrima al u elektronici slaba vajda - upravljacki mehanizam ok - a rezervnih dijelova nema
osim sto me mlada gladi i polira ponekad
a bogumi i spravi pravo gorivo - davno bi rikn'o 
Nisam odrzavan nazalost nego je bilo ozezi po vezi maximalno. Sad se kotrljam ima snage jos u cilindrima al u elektronici slaba vajda - upravljacki mehanizam ok - a rezervnih dijelova nema
- HAVANA
#25 Re: Šta vozite?
Miš mekinjaš wrote:Subaru Imprezza, stvoren za sve moguće i nemoguće uslove na cesti
To brate kruto,nepoderivo,hosh polako,hosh brzo,hosh na sva četri...