Šta volite jesti,a šta ne?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
fatality

#476 Re: AW: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by fatality »

Kljukusu ocima smislit ne mogu. Brate ako znas napravit pitu napravi, a ne ovo ni tamo ni vamo. Uvijek kad sam pojeo kljukusu osjecao sam se prevarenim.
Tako da sam je prestao ikako i jest

sa fontela
WildRedRose

#477 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by WildRedRose »

kljukusu mogu svaki dan da jedem.. mljac. ali ocito ima vise vrsta.. ja volim naninu :oops: :mrgreen:

ne volim mljecavu hranu :-|
Ramzess Veliki

#478 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by Ramzess Veliki »

Onaj buđavi sir ... :thumbup:
... i teleću glavušu. :D
Volim praviti salate, natrpam svega što nađem u zelenari, dodam sjemenki, pavlake, majoneze, senfa, sireva, piletine ... :thumbup:
Sreća da nemam vremena za sve to ... koliko volim jesti bio bih k'o brod ... :lol: :lol: :lol:
LieToMe

#479 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by LieToMe »

Volim zeljanicu (No.1 na svim listama), i krompirusu (dobro pobirenu) i kljukusu (maminu), piletinu, curetinu...sve vrste salata (sa tunjevinom, morskim plodovima, kukuruzom, cak i onu jednostavnu: paradajz, krastavice i pavlaka), sireve (narocito onaj koziji punomasni) :mrgreen: moje lazanje...od slatkisa: sladoled, od svih vocnih kolaca najvolim cokoladni (nije kolac ako nema cokolade i ako nema oraha - bar malo) ... u stvari malo toga ne volim, bik u horoskopu...poguzija :mrgreen: jednostavni za odrzavanje, samo nas treba nahraniti :lol:
:shock: ogladnih naglo :run:
m_l

#480 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by m_l »

fatality wrote:Kljukusu ocima smislit ne mogu. Brate ako znas napravit pitu napravi, a ne ovo ni tamo ni vamo. Uvijek kad sam pojeo kljukusu osjecao sam se prevarenim.
WildRedRose wrote:kljukusu mogu svaki dan da jedem.. mljac. ali ocito ima vise vrsta.. ja volim naninu :oops: :mrgreen:
Eh, je li kod vas kljukusa ono s mnogo bijelog luka? Ja znam samo za takvu, i volim pojesti, ali ne jedem iz prakticnih razloga. Ne mo's onda medju narod.
_mufljuz_

#481 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by _mufljuz_ »

m_l wrote:
fatality wrote:Kljukusu ocima smislit ne mogu. Brate ako znas napravit pitu napravi, a ne ovo ni tamo ni vamo. Uvijek kad sam pojeo kljukusu osjecao sam se prevarenim.
WildRedRose wrote:kljukusu mogu svaki dan da jedem.. mljac. ali ocito ima vise vrsta.. ja volim naninu :oops: :mrgreen:
Eh, je li kod vas kljukusa ono s mnogo bijelog luka? Ja znam samo za takvu, i volim pojesti, ali ne jedem iz prakticnih razloga. Ne mo's onda medju narod.
pa kad bi drotovi bili pametniji samo bi se nazderali kljukuse u jeku demonstracija i bez po muke odradili pos'o
WildRedRose

#482 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by WildRedRose »

m_l wrote:
ne. moja nana pravi sa rendanim krompirom, i kada je ispece, ne mrvi je rukama , nego stoji u tepsiji takva kakva je. i zalije sa pavlakom . onda se izreze na kockice i vadi u tanjire. naravno, sa puno bibera, bez bijelog luka. :mrgreen:
fatality

#483 Re: AW: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by fatality »

m_l wrote:
Ne znam sad u kojoj kolicini ima bijelog luka ali je kod mene ono sa krompirom u pitanju

sa fontela
sheilak

#484 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by sheilak »

ok, sta jos ne volim jesti...krompirusu ocima ne mogu smisliti, mahune i grasak. sve sto ima kokos u sebi i kesten pire.

a volim jesti sladoled od karamele :D , voce bas jako i slane palacinke, dakle, bez icega, samo posoljene, vruce. :D
diason

#485 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by diason »

Volim pitu sirnicu, ali samo u kovrcima, što manjim :)
Ne jedem ništa što ima oraha i lješnjaka u sebi, nedavno skontao da sam alergičan(poslije pola tepsije baklave :lol: )
Kal El

#486 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by Kal El »

Je li neko u zadnje vrijeme probao obični Eurovafel? Nekako se sav lijepi i fil je baš masan.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#487 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Post by anex »

Kal El wrote: 11/10/2023 00:21 Je li neko u zadnje vrijeme probao obični Eurovafel? Nekako se sav lijepi i fil je baš masan.
Sranje postao.
Post Reply