Sta vi mislite o ovome?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Arogantni
#1 Sta vi mislite o ovome?
Jaran mi iz Danske, ozenjen, 35 god, zena 27 god. imaju 2 djece, danski drzavljani i ostalo...posao...
Taj moj jaran, sto je u DK sada ima najboljeg jarana u SA koji zivi "tesko", ono ni posla, ni para, ma nista, ma prava....nula.
Ta dvojica jarana bili najbolji jarani uvjek i prije i poslije rata, ovaj 1997 zbrisao u DK ovaj drugi ostao u SA...
I sad ovako: Ovaj moj jaran sto zivi u Danskoj hoce da se sad razvede od zene i hoce (zeli) da mu se zena uda za tog jarana iz Sarajeva da bi mu jaran mogao dobiti papire i da i on dodje "na zapad". Zena misli da se on zajebaje, ali on je najozbiljni u ovoj odluci. Kaze, nema druga...mora jaranu pomoci.
Taj moj jaran, sto je u DK sada ima najboljeg jarana u SA koji zivi "tesko", ono ni posla, ni para, ma nista, ma prava....nula.
Ta dvojica jarana bili najbolji jarani uvjek i prije i poslije rata, ovaj 1997 zbrisao u DK ovaj drugi ostao u SA...
I sad ovako: Ovaj moj jaran sto zivi u Danskoj hoce da se sad razvede od zene i hoce (zeli) da mu se zena uda za tog jarana iz Sarajeva da bi mu jaran mogao dobiti papire i da i on dodje "na zapad". Zena misli da se on zajebaje, ali on je najozbiljni u ovoj odluci. Kaze, nema druga...mora jaranu pomoci.
- River_isle
zvuci morbidno, ali svaka im cast na uzajamnom povjerenju, to je rijetkost danas
- River_isle
eee kad je ozenio njeno pravo na to je ostalo u opcini dok se ne opameti i ne vrati po razvodbesana wrote:Upital iko ženu šta ona hoće (želi) ?
-
rashid
#12 Re: Sta vi mislite o ovome?
Sreca pa nas ima normalnih "jarana". Jebote ... PRAVI PARAZIT! Jel se guze?Arogantni wrote:Jaran mi iz Danske, ozenjen, 35 god, zena 27 god. imaju 2 djece, danski drzavljani i ostalo...posao...
- x0z0y0
Hm malo zeznuta situacija , ali ako mu je jaran blizak kao brat ne vidim nista lose u tome sto mu zeli pomoci na svaki moguci nacin.. to je za svaku pohvalu, vjeruje mu dovoljno da vlastitu zenu uplice u takvo nesto a da ne govorim o sevapu da se pomogne covjeku.
Mnogi komentarisu to da mu treba naci necu bosanku ili dankinju neku pa nek se zeni - mislim da je problem sto se takve "usluge" naplacuju (mislim brak radi papira), a iz posta je vidljivo da se doticni nalazi u jako teskoj situaciji.
Ja bih prihvatila takvo sto...i da se udam za muzevog brata/jarana da mu oboje pomognemo i isto bi ocekivala od muza da pomogne mojoj sestri/prijateljci.
Naravno ovdje se radi o velicini povjerenja koje imate i prema prijatelju i supruzniku a ako ti jaran ovako razmislja znaci da ima dovolno i za jedno i za drugo.
Sem toga taj "brak" bi trajao godinu a ako neko ne moze biti s nekim bez papira tu jednu godinu e onda ne vidim smisao te veze..papir je papir...ne nosi nikakvu vrijednost .
Mnogi komentarisu to da mu treba naci necu bosanku ili dankinju neku pa nek se zeni - mislim da je problem sto se takve "usluge" naplacuju (mislim brak radi papira), a iz posta je vidljivo da se doticni nalazi u jako teskoj situaciji.
Ja bih prihvatila takvo sto...i da se udam za muzevog brata/jarana da mu oboje pomognemo i isto bi ocekivala od muza da pomogne mojoj sestri/prijateljci.
Naravno ovdje se radi o velicini povjerenja koje imate i prema prijatelju i supruzniku a ako ti jaran ovako razmislja znaci da ima dovolno i za jedno i za drugo.
Sem toga taj "brak" bi trajao godinu a ako neko ne moze biti s nekim bez papira tu jednu godinu e onda ne vidim smisao te veze..papir je papir...ne nosi nikakvu vrijednost .
- ja_cura_
pa sve i da ozeni zenu sa svojim jaranom
ne bi se mogli razvesti nakon svega godinu dana tog pseudo braka - jaran bi na kraju ostao opet bez papira, sto znaci, trk nazad u bih.
ne znam, neki kazu da je prijateljstvo i sevap...brate, meni je samo morbidno...
ne znam, neki kazu da je prijateljstvo i sevap...brate, meni je samo morbidno...
-
Arogantni
Ako se uzmu moraju biti u braku 3 godine....Postojala je i mogucnost da mu jaran iz SA ozeni neku Dankinju, ali Dankinja trazi 500 eura mjesecno 3 godine + 10.000 eura odmah (na dan udaje)
I Hajd ti znaj hoce li Dankinja zajebat da ode na policiju i sve isprica.......
I Hajd ti znaj hoce li Dankinja zajebat da ode na policiju i sve isprica.......
- chuchumbamayumbe
najvise se golova zabije na prijateljskoj utakmici...
-
encian
ja bih u ovoj gluposti suradjivala samo do razvoda. pa kakav je to muz koji ce na ustrb prijateljstva traziti od zene da se uda za drugoga? moj sigurno ne! taj tvoj drug voli vise, cijeni vise prijatelja nego zenu koja mu je rodila dvoje djece, spavala sa njim godinama i da ne nabrajam sve sto bracni zivot nosi a prijateljstvo ne.
- Salko sto je u vodu skako
#22 Re: Sta vi mislite o ovome?
prijatelj se u nevolji poznajeArogantni wrote:Jaran mi iz Danske, ozenjen, 35 god, zena 27 god. imaju 2 djece, danski drzavljani i ostalo...posao...
- ahmed&nedzad
A mora da mu se nešto i jaran zamjerio.alcho wrote:Ma covjek skont'o foru da se rijesi zene...lafo jaran...samo da je skine s vrata...
Dvije muhe jednim udarcem.
-
Arogantni
lolita_xx wrote:po meni ovo nije nista strasno. ucinit ce jaranu uslugu, kao da je taj paoir nesto bitan, on ce i dalje zivjeti sa svojom zenom, spavati s njom ...
Ma ne moze ba on spavati sa svojom zenom, jer dodje mu komisija u 2-3 po noci da provjeri ko lezi u krevetu sa zenom: On ili jaran
Ne kontas ti to, ti si djete