Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MinothaurSa

#1 Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by MinothaurSa »

Ovako, otvarao sam ovdje jednu temu, ne znam tacno kako se zove, ali bila je o sexu sa osobom u kolicima, itd! Iskreno, tu sam se naslusao svakakvih stvar, od onog "bitno je kakvu dusu ima", mislim halo, pricamo o sexu, ne o dusi i karakteru! Tako da za moj pojam je ta tema propala, niko nije dao nikakav iskren odgovor!
Sad cu postaviti pitanje, sta vas odbije da budete sa nekim u kolicima u vezi? U naslovu teme sam samo invalid pod navodnike, mislim ne svidja mi se to, ima vecih invalida u glavu nego sto sam ja invalid u nogama, ali eto!
Znaci i ja sam u kolicima! Bez neke suplje, i pretvaranja, imao sam dosta djevojaka u zivotu s obzirom da sam u kolicima. Toliko sam ih imao da se nekad pitam sta one vide u meni.......ali da, naravno te veze ne potraju dugo, mjesec, dva, tri, pola godine vrh!
Pa me zanima jedno, sta vas prvenstveno zene, ali i da pitam muskarce, sta vas odbije da budete sa nekim ko ne hoda u vezi? Jel to ono, strah sta ce vas drustvo reci, kao vodas invalida, ili vodas djevojku u kolicima, itd, uglavnom ismijavanja, e da li vas to plasi, ili ima nesto drugo sto ja ne mogu dokuciti!
Eto volio bi da vi malo date svoja iskrena misljenja o tome, ali bez onog ima dobru dusu, itd......zamislite vi u gradu, i neko u kolicima se "dokotrlja" do vas :) Vidite upuca vam se, ili neka slicna fora, i sta vama prolazi u tom momentu kroz glavu, koje su to negativne stvari?
Ajde pricajte, bas me zanima!
Bambi_na_kofeinu

#2 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by Bambi_na_kofeinu »

Fizička privlačnost, kod osobe sa invaliditetom nije mi prva reakcija "koji zgodan markantan muškarac" već je prva reakcija "a šteta, mlada osoba u kolicima".
Nemogućnost/otežanost da skupa radimo obične stvari tipa šetnje.
Ograničenost pri seksu (ako je sposoban da ga ima) na određene poze.
Pitala bih se da li bi se u budućnosti njegova potreba za mojom skrbi povećavala.

To je onako racionalan momenat.
Mnogo je drugačije da li osobu upoznajemo kao već invalidnu ili nam je partner postao invalid, kada tu već ima ljubavi i odanosti.
Naravno, pretpostavljam da i sam znaš, da u međuljudskim odnosima racionalno nije primarno, ljudi kada se zaljube i privuku prevladaju svakojake prepreke.
groove

#3 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by groove »

MinothaurSa wrote:Ovako, otvarao sam ovdje jednu temu, ne znam tacno kako se zove, ali bila je o sexu sa osobom u kolicima, itd! Iskreno, tu sam se naslusao svakakvih stvar, od onog "bitno je kakvu dusu ima", mislim halo, pricamo o sexu, ne o dusi i karakteru! Tako da za moj pojam je ta tema propala, niko nije dao nikakav iskren odgovor!
Sad cu postaviti pitanje, sta vas odbije da budete sa nekim u kolicima u vezi? U naslovu teme sam samo invalid pod navodnike, mislim ne svidja mi se to, ima vecih invalida u glavu nego sto sam ja invalid u nogama, ali eto!
Znaci i ja sam u kolicima! Bez neke suplje, i pretvaranja, imao sam dosta djevojaka u zivotu s obzirom da sam u kolicima. Toliko sam ih imao da se nekad pitam sta one vide u meni.......ali da, naravno te veze ne potraju dugo, mjesec, dva, tri, pola godine vrh!
Pa me zanima jedno, sta vas prvenstveno zene, ali i da pitam muskarce, sta vas odbije da budete sa nekim ko ne hoda u vezi? Jel to ono, strah sta ce vas drustvo reci, kao vodas invalida, ili vodas djevojku u kolicima, itd, uglavnom ismijavanja, e da li vas to plasi, ili ima nesto drugo sto ja ne mogu dokuciti!
Eto volio bi da vi malo date svoja iskrena misljenja o tome, ali bez onog ima dobru dusu, itd......zamislite vi u gradu, i neko u kolicima se "dokotrlja" do vas :) Vidite upuca vam se, ili neka slicna fora, i sta vama prolazi u tom momentu kroz glavu, koje su to negativne stvari?
uvijek su djevojke bile lude za muskarcima koji ne trce za njima :D
MinothaurSa

#4 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by MinothaurSa »

Bambi_na_kofeinu wrote:Fizička privlačnost, kod osobe sa invaliditetom nije mi prva reakcija "koji zgodan markantan muškarac" već je prva reakcija "a šteta, mlada osoba u kolicima".
Nemogućnost/otežanost da skupa radimo obične stvari tipa šetnje.
Ograničenost pri seksu (ako je sposoban da ga ima) na određene poze.
Pitala bih se da li bi se u budućnosti njegova potreba za mojom skrbi povećavala.

To je onako racionalan momenat.
Mnogo je drugačije da li osobu upoznajemo kao već invalidnu ili nam je partner postao invalid, kada tu već ima ljubavi i odanosti.
Naravno, pretpostavljam da i sam znaš, da u međuljudskim odnosima racionalno nije primarno, ljudi kada se zaljube i privuku prevladaju svakojake prepreke.
Ajde sad ti meni reci zasto neki momak, muskarac u kolicima ne moze biti markantan?????? Eto, to su te predrasude sto kod nas postoje! Drugo je sto su "ubijeni u mozak" ovi nasi invalidi, ovi iz rata, to je sve nigdje veze sa vezom, sami sebe sazaljevaju, zatvaraju se u kucu, ne druze se.......ali evo ja sam drugaciji, i ne mogu da shvatim ovo, ne moze biti markantan! znaci neko treba da stoji na nogama da je markantan, kad sjedi ne moze nikako jel, hahaha! Eto ga, to je balkan i nasa primitivna sredina!
SaraFina

#5 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by SaraFina »

MinothaurSa wrote:Ovako, otvarao sam ovdje jednu temu, ne znam tacno kako se zove, ali bila je o sexu sa osobom u kolicima, itd! Iskreno, tu sam se naslusao svakakvih stvar, od onog "bitno je kakvu dusu ima", mislim halo, pricamo o sexu, ne o dusi i karakteru! Tako da za moj pojam je ta tema propala, niko nije dao nikakav iskren odgovor!
Ne odbija me ništa u vezi invaliditeta kod ljudi ili djece. Posmatram ih kao ravnopravne članove društva.
Ljudi mogu biti na različite načine " ograničeni ", tako da invaliditet sa fizičkim komponentama nekad moze biti zaista najmanji problem.
Nisam u fazi gradnje ozbiljnih veza zbog usavršavanja i posla trenutno, ali u nekoj blizoj budućnosti ako bi se sve druge stvari poklopile i ako bi našla osobu sa ograničenim tjelesnim mogucnostima, ne bih imala nikakvih predrasuda.
arslanbey

#6 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by arslanbey »

Ako osobu poznajes od ranije nista invaliditet nece promjeniti,e drugo je ako je upoznas dok je invalid,,tesko je biti neutralan
Bambi_na_kofeinu

#7 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

MinothaurSa wrote:
Ajde sad ti meni reci zasto neki momak, muskarac u kolicima ne moze biti markantan?????? Eto, to su te predrasude sto kod nas postoje! Drugo je sto su "ubijeni u mozak" ovi nasi invalidi, ovi iz rata, to je sve nigdje veze sa vezom, sami sebe sazaljevaju, zatvaraju se u kucu, ne druze se.......ali evo ja sam drugaciji, i ne mogu da shvatim ovo, ne moze biti markantan! znaci neko treba da stoji na nogama da je markantan, kad sjedi ne moze nikako jel, hahaha! Eto ga, to je balkan i nasa primitivna sredina!
Ako bolje pročitaš vidjećeš da nisam napisala da ne može biti markantan već da mi je u prvom planu činjenica da je u kolicima a ne da je zgodan.
Isto kao što za curu koja je izgubila kosu zbog liječenja ne bih pomislila "wouw koja zgodna riba" već bih prvo primijetila da se bori s rakom.
Takve stvari utiču na hemiju i na prvi dojam i želju da s nekim imaš seks.
Ponavljam - prvi dojam.

I smiri doživljaj, tražio si iskreno mišljenje.
dobar osjecaj

#8 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by dobar osjecaj »

U startu me odbija ideja da odmah krecem u ono zlo iz "u dobru i u zlu", odnosno da se u startu nosim sa toliko teskoca, odricanja i da svjesno pristajem da cu se za svog partnera morati brinuti znatno vise nego za prosjecnog, okretnog i za zivot na vise nacina sposobnog partnera.
Da se mom sadasnjem partneru desi ne daj Boze da postane invalid vjerujem da bi se na sve nacine trudila biti uz njega i nauciti zivjeti s tim nedostacima, ali da se svjesno upustam iz cista mira u pokusaj veze s nekim invalidom ne bih.
MinothaurSa

#9 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by MinothaurSa »

Bambi_na_kofeinu wrote:
MinothaurSa wrote:
Ako bolje pročitaš vidjećeš da nisam napisala da ne može biti markantan već da mi je u prvom planu činjenica da je u kolicima a ne da je zgodan.
Isto kao što za curu koja je izgubila kosu zbog liječenja ne bih pomislila "wouw koja zgodna riba" već bih prvo primijetila da se bori s rakom.
Takve stvari utiču na hemiju i na prvi dojam i želju da s nekim imaš seks.
Ponavljam - prvi dojam.

I smiri doživljaj, tražio si iskreno mišljenje.
Samo moram jos na ovo odgovoriti, i necu vise, da ne bude sa sam se tebi "naklatio" na kosti, rekla ti svasta, pricala, i pricala, da bi na kraju rekla da kolica ubijaju, odnosno uticu na zelju da sa nekim imas sex.......pa evo uzet cemo zensku stranu, znas zasto im kolica ubijaju zelju, zato sto su vecina nji (djevojaka) ne kreativne u sexu, one se znaju samo "naguziti", rasirit noge, i to je to.......e sad tu nastaje problem, ako je neko ne moze "naguziti", odmah otpada......naravno ne zelim biti vulgaran, ali tako je! sex sa nekim u kolicima moze biti vrlo zanimljiv, naravno ako je djevojka imalo kreativna, a ako samo zna siriti noge, onda ce joj kolica i momak u kolicima sigurno "ubiti" zelju za sexom!
todd_smith

#10 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by todd_smith »

najbolji post ikada na klixu :lol: :lol: :lol:
_Gea_

#11 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by _Gea_ »

pa evo meni kolica ubijaju zelju za seksom. ne zato sto sam nekreativna u seksu kao sto ti kazes, nego bas naprotiv. sa invalidom je nemoguce ostvariti sve ono sto volim. i ne znam zasto otvaras ove teme i trazis misljenja kada je ocigledno da si osjetljiv na to i tesko ih prihvatas.
MinothaurSa

#12 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by MinothaurSa »

_Gea_ wrote:pa evo meni kolica ubijaju zelju za seksom. ne zato sto sam nekreativna u seksu kao sto ti kazes, nego bas naprotiv. sa invalidom je nemoguce ostvariti sve ono sto volim. i ne znam zasto otvaras ove teme i trazis misljenja kada je ocigledno da si osjetljiv na to i tesko ih prihvatas.
Ma nisam ja osjetljiv, ni sekunde, niti imam kompleks neki oko kolica, pa da mi smeta kad neko nesto kaze oko toga......meni samo smeta primitivno razmisljanje! ajde reci mi sta neko u kolicima, ko samo ne hoda, sta ne moze uraditi u sexu, osim poze da stojite????? nije valjda da se sad sve "keksaju" stojeci, mozda je to sad IN :D
bosan

#13 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by bosan »

Da je invalid milioner ,prepreka ne bi bilo ni za sta. Bar za ogromnu vecinu zena. Nije do kolica.
dobar osjecaj

#14 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by dobar osjecaj »

bosan wrote:Da je invalid milioner ,prepreka ne bi bilo ni za sta. Bar za ogromnu vecinu zena. Nije do kolica.
Ti nisi zena. Pitanje je konkretno a tvoja argumentacija se moze koristiti za grupno etiketiranje muskaraca i zena u kontekstu bilo kojeg slicnog pitanja. Naravno da je vecini ljudi laksa ideja finansijski bezbriznog zivota.
CaneBos

#15 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by CaneBos »

MinothaurSa wrote:
_Gea_ wrote:pa evo meni kolica ubijaju zelju za seksom. ne zato sto sam nekreativna u seksu kao sto ti kazes, nego bas naprotiv. sa invalidom je nemoguce ostvariti sve ono sto volim. i ne znam zasto otvaras ove teme i trazis misljenja kada je ocigledno da si osjetljiv na to i tesko ih prihvatas.
Ma nisam ja osjetljiv, ni sekunde, niti imam kompleks neki oko kolica, pa da mi smeta kad neko nesto kaze oko toga......meni samo smeta primitivno razmisljanje! ajde reci mi sta neko u kolicima, ko samo ne hoda, sta ne moze uraditi u sexu, osim poze da stojite????? nije valjda da se sad sve "keksaju" stojeci, mozda je to sad IN :D
Zasto se sve svodi na pitanje seksa u vezi osoba sa invaliditetom?? Jel to najvazniji segment neke veze? Jeste vazan, ali nije najtrajniji..vremenski je ogranicen, kad se zena sasusi i kad ona muska stvar vise ne bude imala kuveta ni da bez potpore pisa, onda sex vise nije bitan, jelte?

Sto se tice pokretaca teme, pa ja imam dojam da ti vec znas odgovore na to pitanje, ali kao da trazis neku validaciju od strane zena.
Isto mislim da je istina negdje na pola puta..najvjerovatnije zene ta kolica gledaju kao ogranicavajuci faktor, ne samo vezano za sex, nego i sve ostale zivotne aktivnosti koje bi zeljele da imaju sa svojim partnerom. I shodno tome, ne zele da te mogucnosti sebi ospore vezom sa osobom koja ima neku vrstu invaliditeta.
To je sto se tice veza..a druga je stvar kada nadjete neku osobu koja zeli da provede ostatak zivota sa vama, onda ta osoba donosi svjesnu odluku da se odrice svih tih stvari hajmo reci ''ogranicavajucih'' stvari, naustrb ljubavi i zelje da provede zivot sa vama iz drugih razloga koje opet nece imati nikakve veze sa vasim invaliditetom.
dobar osjecaj

#16 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by dobar osjecaj »

CaneBos wrote: Jel to najvazniji segment neke veze? Jeste vazan, ali nije najtrajniji..vremenski je ogranicen, kad se zena sasusi i kad ona muska stvar vise ne bude imala kuveta ni da bez potpore pisa, onda sex vise nije bitan, jelte?
Kakav okrutan opis kraja smislenog dijela zivota :D
Bambi_na_kofeinu

#17 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

MinothaurSa wrote:

Samo moram jos na ovo odgovoriti, i necu vise, da ne bude sa sam se tebi "naklatio" na kosti, rekla ti svasta, pricala, i pricala, da bi na kraju rekla da kolica ubijaju, odnosno uticu na zelju da sa nekim imas sex.......pa evo uzet cemo zensku stranu, znas zasto im kolica ubijaju zelju, zato sto su vecina nji (djevojaka) ne kreativne u sexu, one se znaju samo "naguziti", rasirit noge, i to je to.......e sad tu nastaje problem, ako je neko ne moze "naguziti", odmah otpada......naravno ne zelim biti vulgaran, ali tako je! sex sa nekim u kolicima moze biti vrlo zanimljiv, naravno ako je djevojka imalo kreativna, a ako samo zna siriti noge, onda ce joj kolica i momak u kolicima sigurno "ubiti" zelju za sexom!
Aha.
Pa dobro.
Towelie

#18 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by Towelie »

groove wrote:
uvijek su djevojke bile lude za muskarcima koji ne trce za njima :D
:lol: Brutalno.
Santi

#19 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by Santi »

MinothaurSa, kažeš da ti veze ne traju dugo, najviše pola godine. Da sam ja ti, fokusirala bih se na cure u kolicima, mislim da ćeš s njima lakše ostvariti trajnije veze.
Sunny-7

#20 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by Sunny-7 »

Minotaur, kazes da ti veze ne traju dugo. Ti mislis samo zbog toga sto si invalid? Mozda nisi jos naisao na pravu, koja ce vidjeti dalje od tockova tvojih kolica. Sabura samo...
pirmin

#21 Re: Sta vas odbije u vezi od "invalida"?

Post by pirmin »

Invaliditet pocinje i zavrsava u glavi.
Sve ostalo je stvar forme.

Primjer covjeka koji ne patetise puno i koji se jasnim i pozitivnim stavom bori da napravi nesto od zivota je Georg...

Image

(za vise slika google ili youtube...Georg Fraberger)

42 godine, ozenjen, otac dvoje djece, psiholog u najvecoj bolnici Austrije.

Ovakvih primjera ima dovoljno sirom svijeta.

I da...neka mi ne zamjeri autor komentara u kojem se invalidima savjetuje da se u potrazi za partnerima krecu medju
slicnima je daleko najveca glupost koju sam procitao na ovom forumu. A bilo ih je i vise dovoljno. :oops:
Post Reply