Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
WildRedRose

#576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

johntra wrote:^^^^a šta je sa onima koji ti zagrade auto na parkingu? :D
ma ja reko da ne pretjeram... ne vadi mi mast :D

4. kada mi zagrade auto na parkingu .... :oops:
i ovoga sam se sjetila, trebalo je pod 1. ici.... :twisted:
5. kada furaju od Predsjednistva prema Vrazovoj, i odjednom NAGLO zakoce, jer Boze, ne mogu iz prve skrenuti u ulicicu prema Vrazovom, nego moraju stati prvo. a da ne spominjem da zmigavca nema ni na mapi.
semirizsvemira

#577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirizsvemira »

Nekultura kod vozaca iz bivse drzave je siroko poznata jos od 80-ih . To nema nigdje
Ridjobrki

#578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ridjobrki »

WildRedRose wrote:1. kada pustis nekoga da se ukljuci, ili da skrene, jer ne bi inace za pola sata .. a ne zna zahvaliti, ni na jedan nacin !!
2. kada viri sa autom da se 'uvali' i tek kada se priblizis , uleti k'o glup magarac, i ide lagaaanooo. !!

ima jos , ali za sada dovoljno. Halalite ako je neko vec napisao
Ovo boldirano i ono kad ti čekaš da se uključiš ili skreneš i on ide, ide, ide... i onda na samoj raskrsnici da žmigavac i skrene (ako se i sjeti dati žmigavac) a ti džabe čekao. Seljačine. Ovo je fakat ultimativni seljakluk i najradije bih da tad imam top na haubi pa da ga zaganjam malo...

Ne bi mi ovo čak ni toliko smetalo da nema jedna raskrsnica kojom često prolazim a gdje se baš teško uključiti i taj žmigavac nekad toliko znači da samo jedno auto ako prođe može otčepiti sav zastoj na njoj - al' de ti to objasni čobanu...
kockica_kockica

#579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

Raskrsnica na Dobrinji... upali se zeleno sa skretanje lijevo i pravo iz suprotnog smjera... ja ne znam sta je to u ljudima ali taj nagon da namjerno toliko ubrza kad te vidi tako da ne mozes skrenuti prije nego on prodje je meni fascinantan...

Onaj kruzni tok na Dobrinji... Ja bih voljela da barem nekad voze krkani po pravilu...

Od predsjednistva prema Vrazovoj... nema dana kad neki hiper krkan ne riskira sudar, meni se ubacuje, i onda naglo koci kod skretanja u ulicicu jer tamo ne mozes skrenuti bez da stanes... meni je ovo fenomen koji mi nikad nece biti jasan...

Parkiranje uz auto da ne mozes izaci... Ja ne razumijem taj mozak da se parkiras toliko blizu da auto ispred tebe ne moze izaci... Desava se da sebi ostavim nekih 20 cm od auta i auto ode i onda se parkiraju moroni uz moje auto s obje strane...
WildRedRose

#580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

kockica_kockica wrote:
Od predsjednistva prema Vrazovoj... nema dana kad neki hiper krkan ne riskira sudar, meni se ubacuje, i onda naglo koci kod skretanja u ulicicu jer tamo ne mozes skrenuti bez da stanes... meni je ovo fenomen koji mi nikad nece biti jasan...
to je to... kad se nisam do sada 15x zabila u takve magarce.. :twisted: :twisted:
kockica_kockica

#581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

WildRedRose wrote:
kockica_kockica wrote:
to je to... kad se nisam do sada 15x zabila u takve magarce.. :twisted: :twisted:
U zadnje vrijeme kad iskoci ispred mene obicno usporim jer sam u 99,99% slucajeva u pravu kad pomislim da ce skrenuti bas u tu ulicicu...
Ridjobrki

#582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ridjobrki »

kockica_kockica wrote: Parkiranje uz auto da ne mozes izaci... Ja ne razumijem taj mozak da se parkiras toliko blizu da auto ispred tebe ne moze izaci... Desava se da sebi ostavim nekih 20 cm od auta i auto ode i onda se parkiraju moroni uz moje auto s obje strane...
Ne znam šta bih za ovo rekao... Sada se parking-mjesta projektuju mimo standarda da se što više auta može nakrcati na parking, kakva 2,5 metra širine... :roll:

Biciklisti koji prelaze na biciklima preko pješačkog prelaza. Uvijek kad prođe ispred mene sanjarim kako ga nosam na haubi.
kockica_kockica

#583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ridjobrki wrote:
kockica_kockica wrote: Parkiranje uz auto da ne mozes izaci... Ja ne razumijem taj mozak da se parkiras toliko blizu da auto ispred tebe ne moze izaci... Desava se da sebi ostavim nekih 20 cm od auta i auto ode i onda se parkiraju moroni uz moje auto s obje strane...
Ne znam šta bih za ovo rekao... Sada se parking-mjesta projektuju mimo standarda da se što više auta može nakrcati na parking, kakva 2,5 metra širine... :roll:

Biciklisti koji prelaze na biciklima preko pješačkog prelaza. Uvijek kad prođe ispred mene sanjarim kako ga nosam na haubi.
Hajde to parkiraju se vrata uz vrata ... nisam jednom kod gepek ulazila jer nisu ostavili prostor ni za glistu da prodje ... ali me ispizdi pravo kad se linijski parkiram pa se moroni uz mene pribiju sa prednje i zadnje strane... ja to zaista ne razumijem... ali onda ne mogu ni suditi onima koji uzimaju po jedno i po mjesto parkirno kad znam kakvih morona sve ima, iako me i ta cinjenica da neko sebi da za pravo da uzme prostor i po parkinga nervira...

Motoristi, biciklisti.... pa ja stvarno ne razumijem tu samoubilacku potrebu ...
goran16v

#584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Kad smo vec kod mahanja i izvinjenja, prije 10-15 min vozim lijvom trakom u nekoj polu-guzvi iz grada prema Ilidzi i u po raskrsnice neka majmuncina mrtav-hladan lijevi zmigavac i odmah u moju traku. Dzaba ja sviram i blicam, ne samo da se nije vratio u svoju traku nego majmun ni da rukom da mahne ili bilo kako da pokaze da je skont'o da je napravio gresku. Sva sreca da je bilo u po raskrsnice pa sam se mogao izmaci jer da je bilo 5-6m dalje navuk'o bi me na tramvajsku. Kad hoce sreca kako se on prestroio tako odmah uspori lijeva traka, a ja predjem u srednju na "njegovo mjesto" i poravnam se s njim, vidim neki mladi sminkrecic u odjelcetu isti Deen, pokazujem mu jel lud i u sta gleda, kad on umjesto neko izvinjenje, bilo sta, gestiklura u stilu sta hoces, sta ima veze, eto nismo se sudarili. Majku, oca, svu najdrazu familiju! Doslo mi je bilo da zaustavim saobracaj, da ga izvucem iz auta i da proguta one svoje bubmar cvike! :evil:
Bakir1

#585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

mene nerviraju budzetlije koje krenu kuci obavezno idu sa 14 auta, u svaki po jedan, od nasih para kupljenih, pa se ufati guzva petkom preko vlasica.
ko oni bi i nesto u fol vozili prestizali ali im se ne da :D
goran16v

#586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:mene nerviraju budzetlije koje krenu kuci obavezno idu sa 14 auta, u svaki po jedan, od nasih para kupljenih, pa se ufati guzva petkom preko vlasica.
Ista stvar petak poslijepodne prema iz Sarajeva prema Mostaru i nedjelja navceer tj ponedjeljak ujutro iz Mostara prema Sarajevu, federalni zvanicnici...
Ridjobrki

#587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ridjobrki »

Bakir1 wrote:mene nerviraju budzetlije koje krenu kuci obavezno idu sa 14 auta, u svaki po jedan, od nasih para kupljenih, pa se ufati guzva petkom preko vlasica.
Joj kad smo kod toga - kad mužići doĆeravaju gospoDŽe budžetlijke ujutru na posao pa ih priĆeraju haman pred vrata k0ncelarije. :-)

Ne d'o Allah džellešanuhu stati na parking nego vas promet mora biti zaustavljen da gospoDŽa uštedi des' koraka.
Bakir1

#588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

ovi moji iz pravca bl su se brzo opametili, od gledanja mene su se zene u koloni isprepadale, sjedi kod bajre jedi, na td oprao auto, i opet ih sustigao kod lasve svi voze 70 :D
Ridjobrki

#589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ridjobrki »

Bakir1 wrote:ovi moji iz pravca bl su se brzo opametili, od gledanja mene su se zene u koloni isprepadale, sjedi kod bajre jedi, na td oprao auto, i opet ih sustigao kod lasve svi voze 70 :D
Ma ti do Lašve ni običnim danom nemaš gdje u petu ubaciti a kamoli petkom. :-) 70 ti je prosjek brzine na relaciji BL - SA tim putem, trebaš glavu gubiti da bi ga popravio.
goran16v

#590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

U petak gledam one idiote od roditelja koji autima dolaze po svoju djecu u OS ne znam kako se zove (nekad bila Veselin Maselsa) i uredno se poredaju na trotoar na cosku na Obal od semafora pa sve do pocetka parkinga da bukvalo ne mozes proci trotoarom, a majmuni i debili uredno sjede u autima, i one sto nisu uhvatili tu kotu nego zagradili ljude koji su uredno platili parking na potezu od Pozorista do Drvenije.
Bakir1

#591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

ja sam otisao u petak ujutro u 5, u bl bio 7.15, normalno sve, bez letova ikakvih, otisao dalje, prijedor, b.krupa, cazin, u povratku iz bl krenuo u 17.00, kod bajre bio 17.55, a pauzom kod bajre i svime ostalim kuci bio 19.00.
Ridjobrki

#592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ridjobrki »

Bakir1 wrote:ja sam otisao u petak ujutro u 5, u bl bio 7.15, normalno sve, bez letova ikakvih, otisao dalje, prijedor, b.krupa, cazin, u povratku iz bl krenuo u 17.00, kod bajre bio 17.45, a pauzom kod bajre i svime ostalim kuci bio 19.00.
Smanjuj ribu il' ode glava! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De sjedi i odvadi malo, života ti. :-D
Bakir1

#593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

pitanje je ono u sta ti zelis vjerovati, na kraju su mi se zapalile kocnice u spustanju niz vlasic, opet ti kazes naravno da mi ne moras vjerovati, ali je tako kako je.
ima putni nalog ako hoces da vidis :D
ja tim putem prodjem barem 30 puta godisnje tako da uz policiju koje nikad nema i guzvu koja je veoma rijetka doci u tom vremenskom roku nije problem.
;-)
Ridjobrki

#594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ridjobrki »

Bakir1 wrote:pitanje je ono u sta ti zelis vjerovati, na kraju su mi se zapalile kocnice u spustanju niz vlasic, opet ti kazes naravno da mi ne moras vjerovati, ali je tako kako je.
ima putni nalog ako hoces da vidis :D
ja tim putem prodjem barem 30 puta godisnje tako da uz policiju koje nikad nema i guzvu koja je veoma rijetka doci u tom vremenskom roku nije problem.
;-)
Ma želim ja vjerovati i da će Željo u Ligu prvaka al' mrka kapa... :lol: :lol: :lol:

Sporan mi je dio gdje ti petkom ujutru po rasterećenom putu bez pauza treba 2h 15' a popodne kad je put opterećen isa pauzom na Docu 2 h. Cijeloj stvari ne pomaže ni to da je sa "sarajevske" strane ruta daleko brža, meni i svakom koga znam manje treba od Sarajeva nego do Sarajeva ako ništa bar zbog uspona do Skendera. :)

Policije ima, naročito kroz dio pod nadležnošću MUP SBK, često stoje i RS-ovci u Malićima a u Skenderu su obavezno, plus petkom popodne je gužva... Ma ni putni nalog me neće uvjeriti. :D
Bakir1

#595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

u petak ujutro nisam zurio, naspavan, sit, cio, vedar, guzeljo, bez zurbe,
u povratku, gladan, umoran, nakusao se svega, ne bas tako stpljiv, sto bi rekli da mi je sto prije blize kuci doci.
policije, od turbeta do sehitluka nema, nekad budu u onom naselju izbjeglickom na vlasicu prije ulaska u loviste opstine knezevo da u skenderu nekad dezuraju kod starackog doma, i kod one neke skole putem od skendera ka bl.
i to je to.
sem toga pozivam te ako si u dokolici da krenes sa mnom neki put pa da vidimo, ko izgubi opkladu placa pecenje, na uni, tacnije na stjeni :D 30 maraka je kila nije puno.
Ridjobrki

#596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ridjobrki »

Ako misliš na Ljusinu a ne na Stijenu i janjetinu kod Seje onda može. :D :D :D

Ti petkom odradi BL-SA za dva sata a ja zovem janjetinu i za ponijeti. :lol: Sejo, My Way, Orhideja, kod Mare u Topoli, gdje god veliš! :D
Bakir1

#597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

ma da kod seje, ili kako bi rekli p da. :lol:
evo vidim da si iz bl, sad ces mi reci da nije moguce doci putem vrs od sanskog mosta do bl, naselje saracica kako li :D
ja za dva sata budem u visokom uvijek, samo ako mi nije mokracni mjehur ok, i ako zena ne ide turisticki sa mnom onda se zna otegnuti i na 3 :lol:
Ridjobrki

#598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ridjobrki »

Bakir1 wrote:ma da kod seje, ili kako bi rekli p da. :lol:
evo vidim da si iz bl, sad ces mi reci da nije moguce doci putem vrs od sanskog mosta do bl, naselje saracica kako li :D
ja za dva sata budem u visokom uvijek, samo ako mi nije mokracni mjehur ok, i ako zena ne ide turisticki sa mnom onda se zna otegnuti i na 3 :lol:
Stari put preko Bronzanog Majdana? Naravno da jeste ali ne znam nikog ko tuda ide, niko ga ne preporučuje mada jeste kraći puno. Prije par godina se pričalo da će se ići na asfaltiranje i sređivanje tog puta da se rastereti M-4 PD-BL na kojem je gužva i puno udesa ali sad to niko ne spominje... Može se čak i nekim starim putem izaći kod Ključa negdje na Sanicu, jednom sam tuda prošao kao mali.

Ma Visoko haj' i nekako ali 2h do SA mi je pravo bilo teško prihvatiti. :D Meni je autoputem do ZG 1h 50' a ista mi je distanca haman u kilometar. :)
Qler

#599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Vala 2h do BL mi je bas nekako nategnuto...
Bakir1

#600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

da taj neki put, u odnosu na std kombinaciju puteva koji vode preko prijedora, kraci je za 40 km kad se kombinuje sa sanskim m.
a ne znam, mozda je 2 sata brzo za doci, ali zaboravljate da se sada u lasvu moze doci iz visokog za manje od 15 min ;-)
Post Reply