Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote: ↑17/08/2026 14:22
Ta krajnja lijeva iz ulice Kosevo ide "pravo" u B. Djurdjeva, mada ne vidim nikakav razlog zasto ne moze i desno u Titovu u krajnju lijevu.
Zato jer bi zakrcili ove sto idu pravo
Neka 5 automobila skrene onaj pravo ne moze proci
Na Bjelavama, idem ulicom Zaima Sarca od OS Alija Nametak pravo prema otrovu, tj Breci.
Do sada su uvijek stajali ovi koji idu sa Podhrastova i sedrenika da propuste nas koji idu pravo.
Medjutim nova generacija vozaca koji se nadju na toj raskrsnici misli da ima prednost i uvaljuju se bez trunke pardona.
Evo i googlovom vozilu je ovaj bijeli golf oduzeo prvenstvo.
Jebe me se kad sam u autu, ali me sa skuterom bude strah proci tom raskrsnicom.
Ta krajnja lijeva iz ulice Kosevo ide "pravo" u B. Djurdjeva, mada ne vidim nikakav razlog zasto ne moze i desno u Titovu u krajnju lijevu.
Ja cesto tako i skrecem kad se spustam niz Dzidzikovac, jer prosto nije moguce prestrojiti se ispravno prije semafora.
Optimist wrote: ↑17/08/2026 14:30
Ja cesto tako i skrecem kad se spustam niz Dzidzikovac, jer prosto nije moguce prestrojiti se ispravno prije semafora.
To je to, ovo je primjer da svi ne yebemo ni 2% pravila, jer eto odgovara nam. Ovaj sistem je za svakoga od nas dao nesto sto nam odgovara i nikada ga necemo mijenjati.
MA trebaju napraviti da se moze i skretati jer bi se rasteretila ulica kosevo i iz ulice Dzidzikovac, bolji protok saobracaja bi bio
Moze proci jer ih obidje sa lijeve strane i prodje.
Zato trebaju i zakonski omoguciti da se rastereti saobracaj, jer mnogi to rade radi rasterecenja saobracaja tu a ne zato sto im se cefne
kakaljin wrote: ↑17/08/2026 14:17
Ma pojma nemaju jer su kupili vozacke.
Nisu kupili, vec ih boli qrac. Eo i mene boli qrac pa vozim po zutim trakama cim prodjem kameru. Samo mi reci why not? Da mi neko ne bi govorio "Ja papka"?
To je to, ovo je primjer da svi ne yebemo ni 2% pravila, jer eto odgovara nam. Ovaj sistem je za svakoga od nas dao nesto sto nam odgovara i nikada ga necemo mijenjati.
kakaljin wrote: ↑17/08/2026 14:17
Ma pojma nemaju jer su kupili vozacke.
Nisu kupili, vec ih boli qrac. Eo i mene boli qrac pa vozim po zutim trakama cim prodjem kameru. Samo mi reci why not? Da mi neko ne bi govorio "Ja papka"?
To ti je to druze. Ili se prikloni, ili sanjaj utopiju.. U ovom sistemu svima nesto odgovara. Meni i njemu sto mozemo krsiti pravila u saobracaju, nekome rodjo na slateru opstine, nekome nesto drugo iz sistema.
Nema ba savršenog. Laže ko kaže da je. Ako ništa, sigurno parkira po trotarima ili vozi daleko ispod ograničenja.
Od propisa šta valja kod mene:
- Ne vozim vanjskom u kruznom toku osim ako ću na prvi izlaz. Rijetko kad ako cu na drugi. Ako cu kruziti vise od 180° idem unutrasnjom.
- dajem žmigavac uvijek, i kad skrećem i kad se prestrojavam, i kad nema nikog na cesti...
- ne pretičem preko pune
- poštujem crveno svjetlo 100%
- ne više od jednog piva ako ću da vozim
- gledam da ne blokiram raskrsnicu
a šta ne valja:
- vozim žutom trakom kad je isprekidana žuta
- ne poštujem uvijek saobraćajne znakove za prestrojavanje (primjer: raskrsnica kod US ambasade gdje iz srednje skrećem desno i kod Grasa kad iz desne skrećem lijevo)
- vozim uvijek bzinom na rubu kazne
drug_profi wrote: ↑17/08/2026 14:58
Nema ba savršenog. Laže ko kaže da je. Ako ništa, sigurno parkira po trotarima ili vozi daleko ispod ograničenja.
Od propisa šta valja kod mene:
- Ne vozim vanjskom u kruznom toku osim ako ću na prvi izlaz. Rijetko kad ako cu na drugi. Ako cu kruziti vise od 180° idem unutrasnjom.
- dajem žmigavac uvijek, i kad skrećem i kad se prestrojavam, i kad nema nikog na cesti...
- ne pretičem preko pune
- poštujem crveno svjetlo 100%
- ne više od jednog piva ako ću da vozim
- gledam da ne blokiram raskrsnicu
a šta ne valja:
- vozim žutom trakom kad je isprekidana žuta
- ne poštujem uvijek saobraćajne znakove za prestrojavanje (primjer: raskrsnica kod US ambasade gdje iz srednje skrećem desno i kod Grasa kad iz desne skrećem lijevo)
- vozim uvijek bzinom na rubu kazne
Kome smeta, žao mi je.
Dozvoljeno je voziti zutom trakom od narodnog pozorista do vjecne vatre
Optimist wrote: ↑17/08/2026 14:11
Na dnu ulice Kosevo, skretanje prema Predsjednistvu.
Vec nekoliko puta mi se desava da stojim u desnoj traci i skrecem desno.
Pravilo je da skrecem u prvu desnu, do sina, do zute trake.
Medjutim, teletabis iz srednje skrece u moju traku i meni oduzima prvenstvo.
Na zvuk sVirene, teleci pogled, kao stae, sta sam ucinio?
Citati sa razumijevanjem. To uradim kad sam prinudjen i kad ne mogu ispravno postupiti, pri tome gledam da nekoga ne ugrozim ubtraci do.
Oduzimanje prvenstva u prethodnom slucaju o kojem sam pisao je cisti bolikurcizam i ona, daj ti meni, jebe mi se za ostale.
Optimist wrote: ↑17/08/2026 16:48
Citati sa razumijevanjem. To uradim kad sam prinudjen i kad ne mogu ispravno postupiti, pri tome gledam da nekoga ne ugrozim ubtraci do.
tako je i ja imam isti izgovor, ali u sustini to je samo izgovor. Ni ti ni ja to ne bi radili da nas svaki put opale sa stojom kazne i mjesec zabrane voznje.
Onda bi kruzili, no jebaji ga, dok moze moze, necemo glumiti postene, to je za njih trojicu s ove teme.
Bolkurac je samo ugao posmatranja, njegov, tvoj ili moj je opet bolkurac.
tokio25 wrote: ↑17/08/2026 10:19
da nacrtaju duple trake nama to ne bi imalo nikakve koristi jer kreteni voze
pogledajte na bilo kojoj raskrsnici umjesto da ulaze u najblizu traku oni idu u srednju ili cak u najdalju
a takvih je poprilican broj
Takvih je otprilike 50%, a uz to ima i onih koji krenu na žuto. Vidi da ne može proći kroz raskrsnicu i krene na žuto a stoji na semaforu zbog automobila koji su ispred njega i koji čekaju da skrenu kada vozila iz suprotnog smjera prođu pravo, upalilo mu se žuto i opet krene i zadesi se u sred raskrsnice kada se ovima s lijeve i desne strane upali zeleno svjetlo.
Samo iscrtane raskrsnice, pa ko ostane u istoj kazna. Onda ces dobiti kaznu u 5% kada nisi kriv i jednostavno nisi mogao procijeniti, ostalo ce se isflitrirati.
Optimist wrote: ↑17/08/2026 14:29
Zivota mi, svakim danom je sve gore i gore.
Na Bjelavama, idem ulicom Zaima Sarca od OS Alija Nametak pravo prema otrovu, tj Breci.
Do sada su uvijek stajali ovi koji idu sa Podhrastova i sedrenika da propuste nas koji idu pravo.
Medjutim nova generacija vozaca koji se nadju na toj raskrsnici misli da ima prednost i uvaljuju se bez trunke pardona.
Evo i googlovom vozilu je ovaj bijeli golf oduzeo prvenstvo.
Jebe me se kad sam u autu, ali me sa skuterom bude strah proci tom raskrsnicom.
nez sta je ovdje komplikovano, banalno jednostavna raskrsnica, cesto prodjem ovuda
Apoll0 wrote: ↑17/08/2026 20:10
Samo iscrtane raskrsnice, pa ko ostane u istoj kazna. Onda ces dobiti kaznu u 5% kada nisi kriv i jednostavno nisi mogao procijeniti, ostalo ce se isflitrirati.
Kazna za zaglaviti u raskrsnici je samo 50KM, platiš u roku 8 dana to je 25+provizija, premalo.
Treba dignuti minimalno na duplo, na 100, ako ne i na 200KM. U 99% slučajeva se može sigurno vidjeti da li je namjerno ostao u raskrsnici ili slučajno. Ako je namjerno-kazna, ako je slučajno onda se oprosti.
Dobro bi napunili budžet, to je bitnije nego radari, a manji im je trošak, ne treba im uređaj koji košta hiljade ili desetine hiljada KM.
Apoll0 wrote: ↑17/08/2026 20:10
Kazna za zaglaviti u raskrsnici je samo 50KM, platiš u roku 8 dana to je 25+provizija, premalo.
Treba dignuti minimalno na duplo, na 100, ako ne i na 200KM. U 99% slučajeva se može sigurno vidjeti da li je namjerno ostao u raskrsnici ili slučajno. Ako je namjerno-kazna, ako je slučajno onda se oprosti.
Dobro bi napunili budžet, to je bitnije nego radari, a manji im je trošak, ne treba im uređaj koji košta hiljade ili desetine hiljada KM.
zna se ko zaglavi u raskrsnici svi oni sto krenu kada je treptuce zeleno