Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ateista

#54101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 28/05/2026 21:43 znajuci koliko ateista iskrivi pricu ja ne vjerujem da je tako bilo
apropo price od nedavno ipak znaci da si imao sudar samo si imao srece da ne bude tesko povrijedjenih ili mrtvih
znaci ipak nisi toliko siguran vozac i sumaher kako si ubjedjen
Nisam rekao da nisam imao udes, vec da nisam nikog ugrozio. Tu je mene ugrozio drugi vozac koji je bio kriv, a ja sam zahvaljujuci smirenoj reakciji uspio da uradim najbolje u datoj situaciji da umanjim stetu, pa njegovom gluposcu niko nije povrijedjen.
tokio25

#54102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 29/05/2026 07:10
tokio25 wrote: 28/05/2026 21:43 znajuci koliko ateista iskrivi pricu ja ne vjerujem da je tako bilo
apropo price od nedavno ipak znaci da si imao sudar samo si imao srece da ne bude tesko povrijedjenih ili mrtvih
Nisam rekao da nisam imao udes, vec da nisam nikog ugrozio. Tu je mene ugrozio drugi vozac koji je bio kriv, a ja sam zahvaljujuci smirenoj reakciji uspio da uradim najbolje u datoj situaciji da umanjim stetu, pa njegovom gluposcu niko nije povrijedjen.
ok nisam rekao da nije tako bilo samo ti ne vjerujem
Ateista

#54103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 29/05/2026 07:11
Sto onda pricas sa mnom na forumu, na ovim temama, ako mi ne vjerujes... :run:
tokio25

#54104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 29/05/2026 07:12

pa pricam da vidim kakvi su ti stavovi zasto tako razmisljas itd
ne vjerujem u tvoje verzije dogadjaja a ostalo sto pises vjerujem da je tako jer javno pricas o tome i moze ti se da kazem odati priznanje bar sto priznajes da je tako
kao sto rekoh na vise tema ja vjerujem da si ti ok sasvim samo u saobracaju si katastrofa sto se tice rezona i sl
zdruzdjo

#54105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Xy puta bio u situaciji koja se opisuje ovdje. Krenem preticati, a neko sa nekakvog prikljucnog puta u pola moje radnje izlazi na cestu. Ma skacem po kocinici i vracam se kako znam. Nikad nisam tjerao do kraja. Pa bolje frontalni sudar sa (njegovim) malim zaletom, nego sa tjeranjem gasa na max i bacanje kocke uspjecu/necu.
E ono sto sam naucio sa dolaskom tehnologije je da bacim pogled na navigaciju prije preticanja. Ako vidim kakav prikljucni put na putanji, ili ne preticem ili oprez na max level.
Mada meni onako uopsteno logika govori da i onaj koji se ukljucuje na cestu(sa prvenstvom) je obavezan da to uradi tako da radnju izvrsi tek onda kad ne ugrozava nikoga. Bez obzira gdje skrece. A ja ako legalno preticem(isprekidana traka), onda on ne moze izvrsiti svoju radnju bez da ugrozi mene koji sam tu legalno.
Ateista

#54106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 29/05/2026 07:19

ne vjerujem u tvoje verzije dogadjaja a ostalo sto pises vjerujem da je tako jer javno pricas o tome i moze ti se da kazem odati priznanje bar sto priznajes da je tako
kao sto rekoh na vise tema ja vjerujem da si ti ok sasvim samo u saobracaju si katastrofa sto se tice rezona i sl
Znaci selektivno, nesto vjerujes a nesto ne vjerujes, kako ti odgovara. :mrgreen:
Ateista

#54107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

zdruzdjo wrote: 29/05/2026 08:18 Xy puta bio u situaciji koja se opisuje ovdje. Krenem preticati, a neko sa nekakvog prikljucnog puta u pola moje radnje izlazi na cestu. Ma skacem po kocinici i vracam se kako znam. Nikad nisam tjerao do kraja. Pa bolje frontalni sudar sa (njegovim) malim zaletom, nego sa tjeranjem gasa na max i bacanje kocke uspjecu/necu.
E ono sto sam naucio sa dolaskom tehnologije je da bacim pogled na navigaciju prije preticanja. Ako vidim kakav prikljucni put na putanji, ili ne preticem ili oprez na max level.
Mada meni onako uopsteno logika govori da i onaj koji se ukljucuje na cestu(sa prvenstvom) je obavezan da to uradi tako da radnju izvrsi tek onda kad ne ugrozava nikoga. Bez obzira gdje skrece. A ja ako legalno preticem(isprekidana traka), onda on ne moze izvrsiti svoju radnju bez da ugrozi mene koji sam tu legalno.
Tako je, ne samo logika vec je i zakonski tako, ko se ukljucuje sa sporednog puta mora uzeti u obzir i mogucnost da neko pretice, gledati obje strane, 100% je kriv onaj ko se ukljucuje.
tokio25

#54108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 29/05/2026 08:23

Znaci selektivno, nesto vjerujes a nesto ne vjerujes, kako ti odgovara. :mrgreen:
nije nista selektivno
ne vjerujem u tvoje verzije prica zbog slucaja x
kad kazem ja vjerujem da si ok moze se protumaciti ja mislim nebitno
znaci ti si skontao kako tebi odgovara :)
Ateista

#54109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Ove price oko skretanja i preticanja, meni bi bilo logicno da se gleda ko je prije poceo radnju, ako je i jedno i drugo dozvoljeno.

Prije pocetka bilo koje radnje, vozac je duzan da se uvjeri da to moze uraditi sigurno, ako u tom momentu niko drugi nije da zmigavac ili zapoceo smretanje ili pretcanje, on moze poceti. Ako taj drugi nakon njega pocne, trebao bi biti 100% kriv, to je jedino logicno, inace bismo morali imati kristalnu kuglu.
tokio25

#54110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

pa ko je kriv vjerovatno zavisi od situacije do situacije iako ovi sa strane imaju vjerovatno vecu krivicu
kod nas je jos dodatno problem sto je vec pomenuto sto svaka avlija ima izlaz na glavnu cestu
Ateista

#54111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 29/05/2026 08:26
Ateista wrote: 29/05/2026 08:23

nije nista selektivno
ne vjerujem u tvoje verzije prica zbog slucaja x
kad kazem ja vjerujem da si ok moze se protumaciti ja mislim nebitno
znaci ti si skontao kako tebi odgovara :)
Ne da mi se stvarno vise oko toga.
escobar__

#54112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Ceste u Bosni su tako loše da kad bi čovjek pratio sve divlje priključke, nelogične zabrane, ograničenja i sl. nikad ne bi pretjecao.
nepass1

#54113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 29/05/2026 08:18 Xy puta bio u situaciji koja se opisuje ovdje. Krenem preticati, a neko sa nekakvog prikljucnog puta u pola moje radnje izlazi na cestu. Ma skacem po kocinici i vracam se kako znam. Nikad nisam tjerao do kraja. Pa bolje frontalni sudar sa (njegovim) malim zaletom, nego sa tjeranjem gasa na max i bacanje kocke uspjecu/necu.
Meni se tako uvalio lik sa jettom mk2, ono raskrizje sokolac sarajevo on iz pravca sokoca. Lik pjan ko letva, citava porodica u autu. Nisam nikog prestizao, samo mi oduzeo prvenstvo. Penjemo se uz romaniju on od ivicnjake udara gumama, pa malo u lijevoj traki, pa opet u stijene zariba. Vozi on 40-50, ali nisam imao muda prestizati. Kontam skrenuce u mene odoh u provaliju. Na vrhu romanije skrenu lijevo, ode kuci u sumu.
Mislim da bih do sarajeva dogurao ne bih ga smio prestici
Ateista

#54114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

nepass1 wrote: 29/05/2026 09:27
Meni se tako uvalio lik sa jettom mk2, ono raskrizje sokolac sarajevo on iz pravca sokoca. Lik pjan ko letva, citava porodica u autu. Nisam nikog prestizao, samo mi oduzeo prvenstvo. Penjemo se uz romaniju on od ivicnjake udara gumama, pa malo u lijevoj traki, pa opet u stijene zariba. Vozi on 40-50, ali nisam imao muda prestizati. Kontam skrenuce u mene odoh u provaliju. Na vrhu romanije skrenu lijevo, ode kuci u sumu.
Mislim da bih do sarajeva dogurao ne bih ga smio prestici
Ja bih ga pretekao pa makar :mrgreen:
nepass1

#54115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Predje lik u lijevu traku ide da sleti niz romaniju, valjda zena djeca vrisnu pa smota desno, udari stranom od ivicnjak pa ga opet baci lijevo.
Dugo vozim, s asta sam vidio ali ovu jettu bih sad prepoznao koliko mi se urezala. Ima tome sigurno 10g. Lik je bas bas pjan bio.
Jednom me je kao pjesaka zamalo satrao g2, jedva izbjegao i lik se zabije u drvo. Dosla policija, puhao 2.6. mislim da je bolji bio od ovog u jetti.
Naslovnica

#54116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote: 29/05/2026 10:28 Predje lik u lijevu traku ide da sleti niz romaniju, valjda zena djeca vrisnu pa smota desno, udari stranom od ivicnjak pa ga opet baci lijevo.
Dugo vozim, s asta sam vidio ali ovu jettu bih sad prepoznao koliko mi se urezala. Ima tome sigurno 10g. Lik je bas bas pjan bio.
Jednom me je kao pjesaka zamalo satrao g2, jedva izbjegao i lik se zabije u drvo. Dosla policija, puhao 2.6. mislim da je bolji bio od ovog u jetti.
Ma na Romaniji je sve pijano.
Zaustavilo me jednom gore, kaže jel' se šta pilo?
Nije reko', ne pijem alkohol.
Začuđeno me pogledao, ko ono, da nisam bolestan... :lol:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#54117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

prije 3 godine se vraćam sa ženom, išli sunetit malca u Goražde kod Rovčanina. Penjemo se od Goražda uz Romaniju, negdje blizu one table sa upozorenjem za divlje konje, izlazimo iz krivine, u kanalu auto na krovu i trojica mortus pijana sjede na "podu" auta, pošto je to u zraku.

Stanem, reko' je l' sve ok, treba li zvati hitnu policiju. Kaže lik ako nemaš paket pive da nas popraviš ništa, vozi dalje :bih: :bih: :bih:
nepass1

#54118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Moj rekord je vidjenih devet udesa gorazde romanija, tad sam prvi i jedini doduse put vidio kako se auto u zraku vrti oko svoje ose, direktno iza mene :lol:
Ko u filmovima
adnante

#54119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adnante »

kabal1337 wrote: 28/05/2026 13:16 Kada skreces u lijevo moras se osigurati da je sigurno, bez obzira sto je zabranjeno preticanje.
Ovo je tacno. Ne mozes, odnosno ne bi trebao, a zakonski svakako kaznjivo, zapoceti bilo koju radnju pa i skretanja ako to nije sigurno. To sto neko pretice na punoj i sl. ne amnestira tebe da se nisi uvjerio da je sigurna radnja.
hopi

#54120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

nepass1 wrote: 29/05/2026 11:17 Moj rekord je vidjenih devet udesa gorazde romanija, tad sam prvi i jedini doduse put vidio kako se auto u zraku vrti oko svoje ose, direktno iza mene :lol:
Ko u filmovima
Mislim da je moje tako 4 - 5 sudara izlijetanja
Krenuo iz sarajeva za tuzlu
Sredina septembra tek pala kiša nakon nekoliko sedmica suhog perioda
Alal je veselo bilo
Laplace

#54121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

nepass1 wrote: 29/05/2026 10:28 Predje lik u lijevu traku ide da sleti niz romaniju, valjda zena djeca vrisnu pa smota desno, udari stranom od ivicnjak pa ga opet baci lijevo.
Ti si još dobro prošao. Ja i kolega smo prije nekih 18 godina vozili za biciklistom. Brzinom ljudskog hoda. Nisam smio preticati. Znači, toliko je bio pijan da je putanja bicikla bila totalno nepredvidiva, ono krivuda po desnoj strani i bez ikakve najave ode na lijevu skroz do suprotne ivice, zamalo da sleti pa otkrivuda nazad na desnu i tako sve vrijeme. Ono, "lijevo može, desno može, al' ne može pravo". Srećom, mi skrenusmo lijevo a on ode dalje.
Laplace

#54122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 29/05/2026 10:37
Ma na Romaniji je sve pijano.
Zaustavilo me jednom gore, kaže jel' se šta pilo?
Nije reko', ne pijem alkohol.
Začuđeno me pogledao, ko ono, da nisam bolestan... :lol:
Policajac se okrene kolegi i vikne "Savo, vidi jednog trijeznog!". :D
NediM17

#54123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Kontaju vidi ovog muslica sto se voza po slobodarskoj Romaniji. :mrgreen:
vjeshalica

#54124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

adnante wrote: 29/05/2026 11:49
kabal1337 wrote: 28/05/2026 13:16 Kada skreces u lijevo moras se osigurati da je sigurno, bez obzira sto je zabranjeno preticanje.
Ovo je tacno. Ne mozes, odnosno ne bi trebao, a zakonski svakako kaznjivo, zapoceti bilo koju radnju pa i skretanja ako to nije sigurno. To sto neko pretice na punoj i sl. ne amnestira tebe da se nisi uvjerio da je sigurna radnja.
Plasticni primjer:
Po toj analogiji ako ti oduzme neko auto prvenstvo prolaza kriv si jer nisi svoju poduzeo na siguran nacin bez obzira sto je njegova radnja nezakonita? Po toj analogiji svaki udes je 50:50 krivica.
kabal1337

#54125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

ne mozes gledati na takav nacin, to je vec iz krajnosti u krajnost
Post Reply