Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
quarterback

#3551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

haos je u gradu
za sve osim za nas bicikliste :D
dobar osjecaj

#3552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

Nije bas da me nervira, ali ne razumijem tako cest nagon vozaca da sviraju i iskazuju nestrpljenje, nervozu, netrpeljivost prema svim vozacima i pjesacima oko sebe u sasvim bezazlenim situacijama. Dakle ne govorim o situacijama kada ste blokirani pa ne znate kako da izadjete recimo s parkinga i koga da zovete i slicnim situacijama kada zvukom sirene ukazujete da se radi o necemu vanrednom. Vise se radi o sitnim situacijama kada se ispred vas nadje neko ko tek malo sporije ide ili kad na prekratkom semaforu neko ispred vas nije spreman projuriti kroz zuto da biste vi prosli kroz crveno. Nekako sumnjam da zaista svi opravdano zure negdje.
quarterback

#3553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

ja ne razumijem tu nakurcenost po ovakvom kurcevom vremenu, idem dakle biciklom, mokar sa svih strana, 2C je vani i logicno pofino mi je hladno a neko ko sjedi u autu na +20, fino mu, suho mu, slusa muzikicu me zajebava od svoje neke kurceve nervoze i uvaljuje se, konta bi li me pustio da predjem preko ceste na moje zeleno ili ne

pa goni se u 3 lijepe
muz66

#3554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muz66 »

Iskoristi svoje fizicke predispozicije da mu objasnis da ti je zeleno. Ako ne konta, napravis mu spektar boja na okicama pa ce skontati kad mu zelena dodje na red (mozda treci ili cetvrti dan) :grin:
quarterback

#3555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

ma stari dosadilo mi svaki dan biti na rubu incidenta... trudim se da gledam svoja posla al znas i sam kako je na 2 tocka

:sad:
goran16v

#3556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:ja ne razumijem tu nakurcenost po ovakvom kurcevom vremenu, idem dakle biciklom, mokar sa svih strana, 2C je vani i logicno pofino mi je hladno a neko ko sjedi u autu na +20, fino mu, suho mu, slusa muzikicu me zajebava od svoje neke kurceve nervoze i uvaljuje se, konta bi li me pustio da predjem preko ceste na moje zeleno ili ne

pa goni se u 3 lijepe
Da se ne lazemo lijepi moj, niko te ne primorava na voznju bicikla na 2C po kisi nego je to iskljucivo tvoj izbor jer imas mogucnost da se vozis na +20 na suhom uz muziku, zar ne? Bez obzira na to uzimanje prednosti bciklisti bez obzira na vrijeme nema nikakvog opravdanja!
Qler

#3557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Vala i meni su seljaci vozaci koji ne paze na bicikliste i pjesake, pogotovo po nevremenu. Sto rece kolega, ja u autu, klima, muzika, ovo ono.. i onda lafo ja zurim, a pjesak na trotoaru, kisne, i treba jos meni da se skalanja...
muha_sa

#3558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

quarterback wrote:ja ne razumijem tu nakurcenost po ovakvom kurcevom vremenu, idem dakle biciklom, mokar sa svih strana, 2C je vani i logicno pofino mi je hladno a neko ko sjedi u autu na +20, fino mu, suho mu, slusa muzikicu me zajebava od svoje neke kurceve nervoze i uvaljuje se, konta bi li me pustio da predjem preko ceste na moje zeleno ili ne

pa goni se u 3 lijepe
kako prelaziš preko pješackog kad si s biciklom--voziš il ga guraš pored sebe :?
quarterback

#3559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

goran16v wrote:

pa goni se u 3 lijepe
Da se ne lazemo lijepi moj, niko te ne primorava na voznju bicikla na 2C po kisi nego je to iskljucivo tvoj izbor jer imas mogucnost da se vozis na +20 na suhom uz muziku, zar ne? Bez obzira na to uzimanje prednosti bciklisti bez obzira na vrijeme nema nikakvog opravdanja!
svakako da mogu i ja tako ali posto nisam parking papak to povlaci 16 KM za parking svaki dan sto je, vjerujem da ces se sloziti, malo previse za sve koji ne peru pare preko Gibraltara

usput dobrodosao nazad :D
quarterback

#3560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

muha_sa wrote:

pa goni se u 3 lijepe
kako prelaziš preko pješackog kad si s biciklom--voziš il ga guraš pored sebe :?
drug, ne pise da sam bio na pjesackom

a sto se tice pjesackog, fatate se za hrvatske zakone, u nasim toga nema nigdje, procitajte zoobs
madner

#3561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Sa povecanjem temperature na 4 stepena, vecina problema u saobracaju je rjesena. :D
makse seljanko makse

#3562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by makse seljanko makse »

Nerviraju me papci koji cim padne malo kise il snijega voze 25 km/h kao da zive u africi jbt.
Ne treba sad vozit ni stoju al brate mili moze se vozit 55-60 i svi zadovoljni,necu da vozim sa malte do carsije pola sata zbog nekog koga je hastra prebacit u trecu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

makse seljanko makse wrote:Nerviraju me papci koji cim padne malo kise il snijega voze 25 km/h kao da zive u africi jbt.
Ne treba sad vozit ni stoju al brate mili moze se vozit 55-60 i svi zadovoljni,necu da vozim sa malte do carsije pola sata zbog nekog koga je hastra prebacit u trecu.
takodjer,pisao sam u drugoj temi o tome....moroni na ćelstonima....tipkaci po mobitelima...takvih je najvise ,gledaju fb na semaforima i u kolonama....puzevi...samo guzvu prave ..
AdnanSA

#3564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AdnanSA »

bitanga_sa_otesa wrote:
makse seljanko makse wrote:Nerviraju me papci koji cim padne malo kise il snijega voze 25 km/h kao da zive u africi jbt.
takodjer,pisao sam u drugoj temi o tome....moroni na ćelstonima....tipkaci po mobitelima...takvih je najvise ,gledaju fb na semaforima i u kolonama....puzevi...samo guzvu prave ..
Samo streljati redom ove što usporavaju saobračaj preko svake mjere.
WildRedRose

#3565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

AdnanSA wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Samo streljati redom ove što usporavaju saobračaj preko svake mjere.
sirijsli ? :roll:
madner

#3566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Budimo realni, juce je bilo karambolaza na svim cestama. Bolje je sa celstonom praviti kolonu nego nekoga ubiti.
AdnanSA

#3567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AdnanSA »

Sirijisli. Pokvarenim jojima.
bitanga_sa_otesa

#3568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

madner wrote:Budimo realni, juce je bilo karambolaza na svim cestama. Bolje je sa celstonom praviti kolonu nego nekoga ubiti.
budimo realni ,auto nije za fukaru ,ko nema za gume ,nije ni auto za njega ...ima tramvaj i autobus za kokuze...
madner

#3569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Autu nije za fukaru, no furake vozaju auta. Ja sam svakako za to da svako auto koje je upereno ljevo a ide pravo bude iskljuceno sa ceste.
Ned071

#3570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

shandrprcSA wrote:desni klik za vecu rezoluciju
Image
nit' tam', nit' vam' :D

ima jednu dilemu odavno kada je ova raskrsnica u pitanju. naime, kada se ide pored binga prema otoci, postoje 4 trake. jedana je za taksiste, ostale tri za ostale vozace. na skretanju za bingo i dom zdravlja, ali NAKON skretanja, stoji tabla na koj su strelice obaveznog pravca. i druga strelica s desne strane oznacava skretanje udesno, takodjer. da li je ta tabla pogresno postavljena ili ona znaci da se i iz trake kojom se ide pravo, preko mosta ka merkuru moze i skrenuti desno, u srednju traku na glavnoj dzadi?
goran16v

#3571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:
goran16v wrote:

pa goni se u 3 lijepe
svakako da mogu i ja tako ali posto nisam parking papak to povlaci 16 KM za parking svaki dan sto je, vjerujem da ces se sloziti, malo previse za sve koji ne peru pare preko Gibraltara

usput dobrodosao nazad :D
Danke drug!
Pa svako je zlo za neko dobro ili sto bi rekli tante za kukuriku. Mimo cijenice o ustedi 16 KM parkinga dnevno, neki dan kad je bilo +20 i kad si napisao likujuci komentar sitnim slovima ispod slike saobr. guzve nisu ti bili bitni udobnost vozaca, da mu je toplo, da sluza muziku itd. E tu privilegiju kad je +20 i kad za biciklistu ne postoje stavka parking i saobr. guzve placas time da ti je zima, da te prscu da te guraju s ceste kad upekne minus. Jednostavno ne moze i jare i pare...
Sto se tice pjes. prelaza, osim sto ZOBS jasno definise da su se biciklisti duzi kretati saobr. trakom sto iskljucuje mogucnost prelaska na pjesackom prelazu, danas kad se budes vracao s posla na Vilsu obrati paznju da li zebra "pokriva" i biciklisticku stazu ili samo pjesacku pa ce ti se samo kazati sta je ispravno. Jos uvijek mi se ne svidja taj biciklisticki rezon, glumite ugrozenu i bezgresnu vrstu, a uredno sjedite na 2 stolice, malo ste biciklisti, malo ste pjesaci pa kako vam odgovara.
Last edited by goran16v on 23/10/2014 14:00, edited 1 time in total.
quarterback

#3572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

drago mi je da si se vratio ali to i dalje ne znaci da cu sa tobom ulaziti u bilo kakva rasprave koje ce se protezati preko pola foruma a nece doprinijeti ni da ti stvari vidis drugacije ni da ja stvari vidim drugacije

:kiss: vidimo se na kafi, nadam se uskoro
goran16v

#3573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Ne moras, ali cu ja ipak napisati cinjenice koje ne mozes osporiti. Jest merak bit biciklista kad je lijepo vrijeme, elegantno zaobilazis guzve i ne placas parking, ali tu privilegiju placas svime sto ti se desava kad je napolju zima i bljuzga.
Ljubi drug! :kiss:
makse seljanko makse

#3574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by makse seljanko makse »

bitanga_sa_otesa wrote:
madner wrote:Budimo realni, juce je bilo karambolaza na svim cestama. Bolje je sa celstonom praviti kolonu nego nekoga ubiti.
budimo realni ,auto nije za fukaru ,ko nema za gume ,nije ni auto za njega ...ima tramvaj i autobus za kokuze...

Danas svak ziv vozi,useru se cim prve kapljica padne i eto belaja pa svaki put cim kisa krene hejbet udesa po gradu.Voze na celavcima,strah ih itd i onda prave problem.Pa najvise udesa se desi zbog ovih puzeva jer im treba kilometar da prebace u drugu,usporavaju,ne znaju hocel pravo il skrenut il mozda stat i onda ljudi koji imaju obaveza lakse zivce gube.
Previse se lagano danas vozacka moze dobiti pa zato i ima svega na cesti.
bitanga_sa_otesa

#3575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

upravo tako,koce ko mahniti i nicim izazvani,razgledaju okolo,tipkaju na mobitel,pricaju na mob...stvaraju nervozu i guzvu...
Post Reply